Nieuws

Fietsbeleid

Ligfiets.net kijkt terug op het jaar en schrijft ook regelmatig over serieuze en minder serieuze aangelegenheden. Deze week zagen we op fietsen.123 een artikel over Zoef-fietsen, een nieuw project om meer forenzen op de fiets te krijgen. Dat is altijd goed natuurlijk. Eerder dit jaar schreven we iets over fiets-etiquette ofwel hoe gedraag ik me op de fietspaden en tegenover andere fietsers ?(22-1-2006) Of verzuchten we ons over de situaties die je zoal onderweg aantreft? Maar natuurlijk zijn het de reacties op de ligfiets en je eigen houding daartegen die het fietsen zo leuk maken.

za 30 dec 2006 om 00:00

Oliebollentocht

Hij is weer gehouden. De Oliebollentocht voor Velomobielen. In het uitgebreide bericht worden de verslagen en fotopagina's verzameld.

vr 29 dec 2006 om 00:00

Kerstberichten 5, vakantie!

We schreven over vakantieverhalen, in het het oude bericht een compilatie hierover. We zagen deze toevoegingen op eerdere artikelen.Ligfietsvakantie Vlieland in beelden, veel zon!En we kregen een link naar een fietsvakantie verslag in een weblog.In het uitgebreide bericht vele, vele vakantieverhalen.

vr 29 dec 2006 om 00:00

Kerstbericht 4, technische innovaties

We schrijven dit vierde bericht over technische innovatie. Deze week zagen we bijvoorbeeld lichte remschijven. Verder een test van winterschoenen op Bikemagic en de 11 versnellingen derailleur opzet. Maar ook op ligfiets.net wordt van alles toegevoegd, zoals een verhaal over speedplay pedalen en openbarende ervaringen met bijvoorbeeld lightspin dynamo. Er is zelfs een speciale kerstvraag over techniek

do 28 dec 2006 om 00:00

Kerstbericht 3, vrijdag nieuwsberichten

Leuke en nare berichten dit jaar vierden we 3 jaar vrijdag nieuws in het uitgebreide bericht een compilatie hiervan.

wo 27 dec 2006 om 00:00

Nieuwe site Nazca

Nazca heeft een nieuwe site. En die heeft meteen een goede inhoud gekregen! Want een rij-impressie die eerder in Ligfiets& verscheen is nu ook daar online te lezen.

di 26 dec 2006 om 00:00

Kerstcadeautje...

Er is weer een prachtige ligfietskalender verschenen. Op Luftschwimmer is deze pdf te vinden. Net als vorig jaar werd weer een kalender samengesteld van materiaal dat door velen werd aangeleverd. Een overzicht van de kalender in kleine beelden staat op Liegeradforum.

di 26 dec 2006 om 00:00

Kerstbericht 2, over nieuwe fietsen..

We keken dit jaar ook naar de opvallende nieuwe fietsen zoals laatst al werd geschreven het oude nieuws in het uitgebreide bericht.

di 26 dec 2006 om 00:00

Kerstberichten op ligfiets.net

De kerst en fietsen, er is misschien niet veel op internet te beleven. Leden van de vereniging hebben inmiddels een prachtig kerstnummer gekregen, maar de mensen die ligfiets.net lezen zullen we ook niet laten vervelen. Dus.. een ligfiets kerstkaart die we zagen op recumbentblog. En voor de velomobilisten onder ons een mooi plaatje.Vouwfiets als kerstcadeau? Als je bij Ikea werkt zul je er wel een krijgen. We gaan verder met een Optimistische Bril als tegenhanger van de andere discussie die eerder werd gestart.Gedurende de kerstdagen zullen we ons zoals vele andere media op richten om nieuws vooral te recyclen (terugfietsen) dus.

ma 25 dec 2006 om 00:00

Nieuwe toevoegingen op ligfiets.net

Elke dag worden elementen toegevoegd op ligfiets.net. Deze week waren er echter een aantal heel bijzondere ervaringen.

vr 22 dec 2006 om 00:00

Over brandend melkzuur, strak in 't pak fietsen,

en typische vrouwen-dingen.De kerstman bestaat niet, Ligfiets& nr. 6 wel! Morgen is hij er misschien al.Vraag aan de lezers: hoe maak je van een ligfietsvakantie een geslaagde onderneming? Het mag gaan over slimme bagagetassen, luxe onzinspulletjes, amfibiehpv's, levensgevaarlijke paadjes, kortom alles! Henk Kaaijk heeft de regie, alles moet binnen zijn voor 31 januari, en wordt geplaatst in nummer 2. Mail via H.Kaaijk -jeweetwel- Casema.nlHieronder de inhoud van 2006-6.

di 19 dec 2006 om 00:00

Ligfiets koopjesjager in RTL nieuws

in het RTL nieuws van 18.00 uur gisteren was een tevreden fietser te zien die vol koopjes van een uitverkoopactie bepakt en beladen wegreed(rond 8 minuut 47 in het filmpje).

za 16 dec 2006 om 00:00

Ligfiets als waterfilter

We hebben vele verschillende toepassingen gezien van ligfietsen, maar een fiets als waterfilter zagen we nog nooit.

vr 15 dec 2006 om 00:00

Data metingen

De bekende ligfietser Hans Wessels publiceerde zijn gegevens over het rijden van een racer met en zonder stroomlijn op Bentrideronline.

vr 15 dec 2006 om 00:00

Vrijdag bericht: Allewedernieuws

Sommige mensen zullen de oude uitgaven van het blad misschien kennen, maar voor degenen die nog niet zo lang ligfietsen kan het leuk zijn de online bladen nog eens na te lezen.

vr 15 dec 2006 om 00:00

City Cycling

In het uitgebreide bericht meer tekst over alweer de 18e City Cycling...

di 12 dec 2006 om 00:00

Recumbent Cyclist News

Het amerikaanse blad RCN magazine heeft een proefexemplaar ter download op de site gezet. Zoals u van ons gewend bent beschouwen we de inhoud in het uitgebreide bericht.

ma 11 dec 2006 om 00:00

Aanhangers

Op cruzbike vonden we een mooi overzicht van fietsaanhangers. Leuk misschien om in deze donkere dagen alvast een mogelijke ligfietsvakantie voor te bereiden. De x-trawheel is de lezers van ons blad mogelijk al bekend. De site die ze hebben is verder nog niet eerder op ligfiets.net aan de orde geweest.Vaak worden op aanhangers vlaggetjes gemonteerd, de ervaringen met vlaggetjes lees je hier. Ervaringen van wereldfietsers met eenwielige aanhangers algemeen en extrawheel in het bijzonder.

zo 10 dec 2006 om 00:00

T-shirt van de maand november

Een rustige maand met toevoegingen op ligfiets.net. Maar toch is er een winnaar voor de beste toevoeging voor de maand gevonden.

za 09 dec 2006 om 00:00

Cycle Vision 2007

In het uitgebreide bericht een verloop van de voorbereidingen. Een datum is nog niet vastgesteld en de reden wordt in het bericht gegeven.

vr 08 dec 2006 om 00:00

Vrijdag bericht bijzonder fietsmateriaal

Vouwfietsenmerk Dahon heeft een fotowedstrijd gehouden en heeft een aantal prachtige inzendingen online staan.Verder kregen we de tip van een hele oude fietsfilm..Meer online materiaal in het uitgebreide bericht.

vr 08 dec 2006 om 00:00

Tegencolumns van Martin Bril

Enkele dagen geleden schreven we over een column in de krant. Op de mailinglijst is het schrijftalent en verschillende houdingen ten opzichte van de ligfiets in tegencolumns verschenen. In het uitgebreide bericht een compilatie.

do 07 dec 2006 om 00:00

Sportarts schrijft over gezondheidsaspecten

Of fietsen gezond is of niet zullen weinig mensen betwijfelen. Sportarts Verheij schrijft over de aspecten van gezondheid en blessures.Een tijdje geleden werd nog door Midas Dekkers een verhaal gehouden dat sporten niet gezond zou zijn. In het uitgebreide bericht meer hierover.

do 07 dec 2006 om 00:00

Fietskoerier genomineerd

Vanuit ruim honderd inzendingen is een fietsbedrijf naar boven gekomen als genomineerde voor de vananaarbeterprijs. Fietsdiensten.nl gebruikt fietsen of zoals ze zelf schrijven "Aangezien ik 90% van mijn bezorgingen per ligtransportfiets (Flevotrike, Brox, Quest etc.) " zelfs voor een overgroot deel dus ligfietsen. De site Vananaarbeter heeft echter nog nooit van de ligfiets gehoord. Er komen geen zoekresultaten bij het intypen van het woord op het zoekveld op de site.

wo 06 dec 2006 om 00:00

Ligfietsspionage

Op recumbentcyclist weblog staat een spionagetekening van een nieuwe Mistral van Challenge. De ligfietswereld begint wel wat lijken op de autowereld waar het een sport is om nieuwe typen als eerste te spotten.

di 05 dec 2006 om 00:00

Fietskilometers

De actie Fiets naar je werk rapporteert miljoenen fietskilometers. Allemaal heel erg mooi. Meer over ligfietskilometrages en kosten in het uitgebreide bericht.

di 05 dec 2006 om 00:00

Verslag baantraining in Alkmaar

Een uitgebreid verslag van de baantraining in Alkmaar. Na de term horizonvervuiling blijkt er voor gestroomlijnde ligfietsen nog een aantal andere benamingen te verzinnen. Verder in het uitgebreide bericht een aantal nieuwtjes met hoog velomobiel- en zelfbouwersgehalte.

ma 04 dec 2006 om 00:00

Hoe denkt een niet ligfietser over de ligfiets?

In het verhaal van Martin Bril een lezing van iemand zonder ervaring met ligfietsen, dus van buitenaf (zonder besmet te zijn met het ligfietsvirus...)

za 02 dec 2006 om 00:00

Vrijdagbericht "puncture fairy"

Vrijdagberichten gaan over het lief en leed van het ligfietsen. Op verschillende forums wordt over lekke banden gesproken.

vr 01 dec 2006 om 00:00

Ligfiets.net blijft populair

Het aantal bezoekers blijft op peil en de site blijft populair. We kijken terug op het oude jaar met een conclusie op de resultaten die zijn gehaald.Ook leuk, in de rubriek veelgestelde vragen op fietsen.123 wordt ligfiets.net als belangrijke bron voor informatie over ligfietsen genoemd.

vr 01 dec 2006 om 00:00

Bijtelling fiets van de zaak misschien weg

Voor een fiets van de zaak moet normaliter 68 euro bij het loon worden geteld. Die bijtelling zal waarschijnlijk per 1 januari 2007 verdwijnen. Het kabinet wil de lasten bij het bedrijfsleven verminderen. Een fiets tot 749 euro kan dan dus geheel onbelast worden verstrekt of vergoed. Meer over vergoedingen voor met de fiets samenhangende zaken in het uitgebreide bericht.

do 30 nov 2006 om 00:00

Topsport per definitie oneerlijk

Een schrijver op de ligfiets mailinglijst maakt ons attent op een interview met Theo Bos. Hij betrekt hierin ook de ligfietswereld. Een artikel op Slashdot geeft aan dat een rechtop houding op een fiets niet het beste is (waar hebben we dat eerder gehoord?).Een andere schrijver vestigt nogmaals de aandacht op de zelfbouwer Greg die met een boot solo wil gaan varen. Vooral het bouwproces met composiet materialen lijkt aandacht te verdienen. Op 28 september schreven we al over de aankondiging van dit project maar er zit dus ook nog voortgang in!Het wordt druk op de Atlantische oceaan in dit artikel staan plannen van Nederlanders om de oceaan over te fietsen.

wo 29 nov 2006 om 00:00

Interessante Wintercompetitie

De Weco heeft voor dit winterseizoen weer een interessante competitie georganiseerd. Wereldrecords, kartbaanrace, velodrome races en een baantraining staan op het programma.

di 28 nov 2006 om 00:00

Velofollies in Kortrijk Belgie met probeerparcours

Op 14 en 15 december wordt de beurs Velofollies gehouden in Kortrijk, België. Er is een probeerparcours voor ligfietsen. Entree is 15 euro. Bron: www.hpv.be.

di 28 nov 2006 om 00:00

Rondgang langs websites

De site van Optima presenteert nu nieuwe onderdelen, afgelopen vrijdag meldden wij u dat het al lang geleden was dat er nieuws verscheen.Meer nieuws op diverse sites in het uitgebreide bericht.

vr 24 nov 2006 om 00:00

Artikelen vogelvrije fietser op internet

De redactie verslindt het blad Vogelvrije fietser zodra deze binnenkomt. Gelukkig mogen we daaruit citaten overnemen. Maar Fietsersbond heeft nu zelf ook zeer interessante artikelen online staan. Een bezoek waard!Een aantal dingen zullen onze lezer al bekend voorkomen, zoals de uitkomsten van een onderzoek over het gedrag van automobilisten ten opzichte van fietsers met pruik, helm enzovoort dat in september naar buiten kwam.

wo 22 nov 2006 om 00:00

Remmen op de testbank

De duitse site leichtbau konfigurator test m5 remmen. Bikemagic schrijft over de shimano schijfrem en Singletrackworld beschrijft Hope schijfremmen. Er is dus weer veel over onderdelen geschreven. Recumbentblog vindt lichte onderdelen niet zo belangrijk.

wo 22 nov 2006 om 00:00

Tip voor sinterklaas 2

Voor mensen die van ligfietsen houden en die spelletjes doen is het ligfietskwartetspel (waarmee je ook kunt kaarten) voor 3 euro te bestellen door naam en adres te mailen naar infocentrum @ ligfiets.net. Bekijk het spel hier als plaatje.

za 18 nov 2006 om 00:00

Vrijdag vervelende berichten

De teneur van dit vrijdagbericht is slecht nieuws. Als je snel gedeprimeerd bent is het uitgebreide bericht geen aanrader.

vr 17 nov 2006 om 00:00

Artikel over handbikester

Een leuk artikel over handbikester Monique van der Vorst op business-amsterdam.nl. Zij won de marathon van New York!

do 16 nov 2006 om 00:00

Lampjestest in Vogelvrije fietser

Fietsersbond heeft in haar nieuwste blad een uitgebreide test staan van lampjes. In het artikel worden vele lampjes onbevooroordeeld met elkaar vergeleken.Kijk hier voor het voorwoord en de techniek van luxeon. En hier voor de test van dynamokoplampen met luxeon led en hier voor de batterij/accu luxeon lampjes.In het uitgebreide bericht een compilatie van de resultaten.

do 16 nov 2006 om 00:00

Hebbedingen voor fietsers

Gps apparaten en mp3 spelers. Je kunt de waarde van je fiets bijna vermenigvuldigen met electronica. In het uitgebreide artikel meer over mp3.

wo 15 nov 2006 om 00:00

Ligfietsverhaal

We hebben er één! Een verslag van een ligfietsvakantie online bedoelen we dan. Uiteraard, voor de mensen die veel willen lezen dit nieuwsbericht dat we eerder deze week schreven.

di 14 nov 2006 om 00:00

Australische bladen

Buitenlandse clubbladen zijn soms prachtig leeswerk. Dit werd onlangs ook in een discussie op de engelse ligfietssite geschreven. Er zijn ook bladen online van de Australische ligfietsclub. In het uitgebreide bericht een beschouwing hiervan. En in de link naar het overzicht ook details van de inhoudsopgave.

ma 13 nov 2006 om 00:00

City cycling 17

Citycycling, onze lezers kennen het online blad natuurlijk al. Nummer 17 is verschenen. Een winternummer waarvan de inhoud alvast wordt beschouwd in het uitgebreide bericht.

zo 12 nov 2006 om 00:00

Bijzondere zelfbouwprojecten

Al een tijdje geleden schreven we over dit onderdeel waarop van alles en nog wat op je fiets vastgemaakt kan worden. Het leek al behoorlijk, totdat in Duitsland een ligfiets met zijspan voorbij kwam. Meer bijzondere voertuigen in het uitgebreide bericht.

zo 12 nov 2006 om 00:00

Tip voor sinterklaas

Net als vorig jaar is het leuk voor iedere ligfietser om een lidmaatschap cadeau te geven of een lidmaatschap cadeau te krijgen! Het is daarbij een echt verantwoord cadeau: er worden met het lidmaatschap de vele initiatieven van de verenigingen gesteund. Zonder de leden zouden deze internetsite, Cycle Vision en andere bijeenkomsten niet mogelijk zijn.

za 11 nov 2006 om 00:00

Ligfietsfilms

Een documentaire over ligfietsen online leuk materiaal op recumbentblog, die ook al eerder deze week een artikel schreef. Verdere tips, Cycle Vision op Youtube en uiteraard een oud nieuwsbericht hier en hier.

do 09 nov 2006 om 00:00

Ligfietsreizen

We hebben nog steeds weinig tips voor websites met vakantieverhalen van dit jaar binnen, dus de redactie brandt los met een paar links. Hier 14 degrees.org een reis die zich op dit moment afspeelt. Bron: dit bericht van juli. Een oud verhaal is op deze site te vinden, naar Rome met de ligfiets. De redactie weet niet zeker of hij al eens in het nieuws was, maar het is een mooie site, dus eventueel een herhaling waard.Op een verhaal van Velovision wordt een soort herhaling van de Eco trip aangekondigd in 2007. De organisatie die toen erg geslaagd was heeft opnieuw plannen opgevat om een fietsreis te organiseren.

do 09 nov 2006 om 00:00

Cadans

Het zoveelste verhaal over cadans, wat werkt, wat is waar? Pezcyclingnews geeft een aantal onderzoeken.Interessant is ook dit artikel in pdf op de site van sportarts Verheij over een mooie pedaaltred. Of over moderne trainingsaspecten waarin ook de interval weer naar voren komt.Cadans en juist trappen wordt ook in verband gebracht met het voorkomen van knieklachten (zie hierover een eerder bericht).

wo 08 nov 2006 om 00:00

T-shirt voor de beste toevoeging in oktober

Weer een nieuw shirt voor de beste toevoeging in oktober. Verrassend genoeg is de winnende inzending niet een van de initiatieven die eerder in nieuwsberichten naar voren kwamen.

wo 08 nov 2006 om 00:00

Vrijwilligers gezocht

Kijk je af en toe deze pagina en ben je enthousiast over de site? Het komt tot stand door de inzet van vele vrijwilligers. Ook jij kunt helpen want naast programmeurs en techneuten hebben we beheerders nodig. Die beheerders zouden eigenlijk gewoon enthousiaste gebruikers van ligfiets.net kunnen zijn die de vereniging willen steunen.

di 07 nov 2006 om 00:00

Vrijdag

Vandaag zelfs twee vrijdagberichten. Naast onderstaand bericht over ligfietsen op zijn amerikaans een aantal bijzondere links en initiatieven die we deze week tegenkwamen.

vr 03 nov 2006 om 00:00

Ligfietsbouwen op zijn Amerikaans

In Amerika worden andere fietsen gebouwd dan in Europa. Vooral de grote frontale oppervlakken vallen op. In het uitgebreide verhaal wat ontwikkelingen.

vr 03 nov 2006 om 00:00

Nieuwe highracer

Volgens deze mail op liegeradforum zit er een nieuwe highracer aan te komen. m5 maakt al een praktische bagageoplossing voor de eigen hoge racer. De highracer van m5 fiets is te zien in detail op dit oude nieuwsbericht.Zelfbouwers kunnen voor inspiratie voor het bouwen van een eigen fiets ook hier eens kijken, een mooie pagina met veel documentatie.

do 02 nov 2006 om 00:00

Veel tekst

We houden dit bericht kort. Er zullen hierna namelijk links volgen met enorm veel leeswerk. Op de blog van Wilfred van Norel wordt zonder meer altijd al veel geschreven, maar de afgelopen dagen heeft de schrijver zichzelf daarin ook nog eens overtroffen.

wo 01 nov 2006 om 00:00

PHP programmeurs gezocht

Kun je php programmeren en ben je misschien bereid om de vereniging te helpen? Lees dan het uitgebreide bericht.

wo 01 nov 2006 om 00:00

Nog meer lampjes

Nog maar gisteren schreven we lampjesnieuws. Maar vandaag kregen we al twee nieuwe links door als aanvulling. Aktiv Radfahren heeft ook de inoled lamp ontdekt waarover we in januari en september schreven. En we zagen deze lampjes klein, goedkoop en universeel.

di 31 okt 2006 om 00:00

Nieuwe techniek

Aktiv radfahren test als eerste fietsblad de naafversnelling van Shimano. Dit is het tweede deel van de test.Ze komen verder met een verhaal over schakelen op hydroliek en over een brandstofcel voor electrisch ondersteunde voertuigen.

di 31 okt 2006 om 00:00

Bijzondere lampjes

Bike Bike Biz laat Knog lampjes zien. Een lampje onder je fiets is futuristisch of anders eentje aan vlaggestok (bron: forum gentse liggers). Ook redelijk bijzonder deze deense lampjes bron: Bentrideronline. Kortom, antwoord op de vraag "hoe val ik op komende winter"?

ma 30 okt 2006 om 00:00

Geschiedenis van de ligfiets in Nederland

Een leuke mail met een historische foto lokte een aantal reacties uit. De ligfiets schijnt in de oorlog ook te zijn gemaakt om te voorkomen dat hij werd meegenomen. Toch werd aan de hand van de electrische lampen vastgesteld dat de fiets vermoedelijk toch van latere datum is.

ma 30 okt 2006 om 00:00

Ligfiets in de media

De SP ligfiets rijdt weer rond en vestigt de aandacht op verstandig verkeersbeleid.Een aantal jonge ligfietsers komen prominent in beeld bij het blad Zo Zit Dat. Ze kunnen ook een bouwplaat maken.Is je baas een ligfietser? kijk op deze blog voor persoonlijk succes bij type C.De eerste testrit van de Challenge trike kwamen we tegen op een amerikaans blog.

zo 29 okt 2006 om 00:00

Ligfiets als werkpaard

Soms publiceren sites maanden geen nieuws. Vervolgens hebben ze weer prachtige dingen te melden. Op deze australische site ziet u wat we bedoelen een vierwiel-ligfiets die wordt gebruikt in de botanische tuinen van Melbourne.

za 28 okt 2006 om 00:00

Schoonmaken

We schrijven af en toe over het schoonmaken van kleding en jezelf. Maar er is nu blog die een aantal regels opnoemt voor het schoonmaken van je ligfiets. Vorig jaar schreven we al over een mooie handleiding online over het schoonmaken van je fiets.

za 28 okt 2006 om 00:00

Vrijdag

Het is weer vrijdag, de redactie krabte achter de oren, wat zou leuk zijn te lezen deze dag? De "verlossende" woorden werden geschreven op de mailinglijst waarin Ful zijn verhaal doet en een reden geeft waarom iemand lid zou moeten worden van de vereniging. Het prachtige blad wordt geroemt. In het stuk dat te lezen is als een column wordt opnieuw de racediscussie aangeheven. Als redactie willen we toevoegen dat de vereniging ook deze website mogelijk maakt en vele andere initiatieven... Maar eerlijk is eerlijk ook de redactie weer heeft genoten van het stukje kunst wat het verenigingsblad elke keer weer is.

vr 27 okt 2006 om 00:00

Ligfiets& nummer 5

Vandaag of morgen is het weer zover. De postbode parkeert zijn trike, de hond blaft, de brievenbus klettert, het luik boven de kruipruimte kraakt. En dan is het een tijdje stil in huis, want het blad moet worden gelezen. Kijk hieronder alvast naar de inhoud.Ligfiets& ontvangen? Een abonnement is gratis voor de leden van de NVHPV. Kijk hier.

do 26 okt 2006 om 00:00

Bijzondere zelfbouwers

Een roeifiets ombouwen tot ander fitnessapparaat? op ligfiets.net wordt het gedaan!Verder zagen we een leuk verhaal van de restauratie van een alleweder. Op de mailinglijst een verslag van Bikemotion. Meer technische links in het uitgebreide bericht.

wo 25 okt 2006 om 00:00

Waar je last van kunt hebben (verlaat vrijdag beri

De voorgaande week was gevuld met dingen waar je last van kunt hebben. Vliegjes op je fiets, vallende eikels maar ook als ze gevallen zijn heb je er nog last van. Ook bijzonder, met een eenwieler een tocht maken. Naar goed engels gebruik meldt de bron dat de samenvatting en bijeenkomst na afloop is gedaan in het plaatselijk café.Ook online een andere bijzonder stel fotos van dit weekeind, de Lelystad-Enkhuizen-Lelystad race.

ma 23 okt 2006 om 00:00

Fietsendiefstal

Fietsen.123 schrijft een bericht naar aanleiding van een televisieuitzending. Een landelijk systeem van registratie van fietsen is op zich nog niet succesvol maar de pogingen worden niet opgegeven. Een plan wat ook nog goed lijkt te leven is de fietssnelweg, zoals hier te lezen valt in De Telegraaf. In het stuk worden ook vele reacties van lezers gegeven. Niet allemaal van hoogstaand niveau overigens.

ma 23 okt 2006 om 00:00

Fietspompjes

Aktiv Radfahren heeft de smaak te pakken en test een heel aantal minipompjes. In juli konden we ook al een test van 4 pompjes melden in een oud bericht.We vonden ook nog deze test van een carbon pompje van Blackburn.

do 19 okt 2006 om 00:00

Ligfietsreizen

Op onze vraag voor tips aan de redacties over sites met ligfietsvakanties zijn eigenlijk nog weinig tips binnen gekomen. Maar geen nood, Bentrideronline vond een prachtige site www.windcheetah.org over het reizen met een driewieler door Europa.

di 17 okt 2006 om 00:00

Bijzondere ligfietsen

Een fotopagina met beelden van een Zweedse tentoonstelling over fietsen laat vele modellen fietsen en ook veel ligfietsen zien. Bron: Hpv Zweden site.

ma 16 okt 2006 om 00:00

Google en fietsrouteplanners

De fietsrouteplanners zijn een populair onderwerp lijkt het. Volgens Fietsberaad kijkt Google naar fietsrouteplanners. Zij schrijven ook in het blad Fietsverkeer een lang stuk in pdf pagina 1 en ook pagina 2. In het stuk worden een tweetal duitse sites genoemd van Nordrheinland-Westfalen en Berlijn . In het stuk van fietsberaad mist het snelfietsroute.nl als initiatief.Fietsen op fietsvakantie is natuurlijk het makkelijkste als je vanuit huis kan vertrekken. Je bent dan meteen op vakantie, maar waar ga je naartoe? De redactie kreeg de tip over EntdeckerKarte in Duitsland, lees het uitgebreide bericht voor meer informatie.

zo 15 okt 2006 om 00:00

Nieuw type ligfiets

Op de Engelse site Bikefix.co.uk zien we een nieuw type van de bouwer Mike Burrows. Interessant ontwerp zo te zien en het lijkt vernieuwend. Zo op het eerste gezicht is het niet een type wat lijkt op een fiets die al op de markt is.

za 14 okt 2006 om 00:00

Vrijdagbericht: Fietspadgebruik

Toch leuk, het herhalen van oude vrijdag berichten, verzuchtten van de situaties die je onderweg als fietser aantreft. Volgens de mailinglijst werd zelfs het voorbeeld gegeven door de politie in het programma Blik In De Weg. Maar ook het gebruik als uitlaatterrein of gewoon als parkeerstrook. Gewoon rustig blijven en doorademen lijkt het devies...In het uitgebreide bericht weer een verzameling links met zin en onzin.

vr 13 okt 2006 om 00:00

Twee nieuwe clubs!

Maar liefst twee nieuwe clubs zijn toegevoegd op ligfiets.net de afgelopen week. Tegenliggers rondom Gouda en de Hoekse liggers in de buurt van Rotterdam.

do 12 okt 2006 om 00:00

Bentrider schrijft verslag HP Velotechnik

Bentrider schrijft een artikel over de duitse HP Velotechnik Speedmachine. Hij roemt de kwaliteit van de europese ligfiets en vergelijkt met Rolls Royce en Bentley..

wo 11 okt 2006 om 00:00

T shirt voor beste toevoeging op ligfiets.net

Zoals bekend "leeft" ligfiets.net van de toevoegingen van gebruikers en de inzet van vrijwilligers. We hebben in principe per maand een shirt voor de beste inzending de laatste van februari liep echter mis. Uiteindelijk is alles nu goed en zijn de shirts weer voorhanden. De maand september heeft weer een beste inzending. Kijk in het uitgebreide bericht naar de andere genomineerden..(die ook wel goed waren natuurlijk).

wo 11 okt 2006 om 00:00

Herfsttreffen verslagen fotos

Op de mailinglijst is een rits reacties te zien met veel fotolinks (Walter, Marcel, Robert, rode pionier) . Verder verslagen op blogs van Eduard Botter en Pjotr en zelfs van mensen die niet zijn geweest zoals Wim.

wo 11 okt 2006 om 00:00

Lampjes

Goedkoop=duurkoop? De ligfietser die deze test toevoegde op ligfiets.net vindt van niet. Een goede tip, eigenlijk wordt dus opnieuw het goede testresultaat van een Halfords lamp uit een oud bericht van 2004 herhaald. Meer testen van lampen vindt u op de site van Fietsersbond. Op het forum van Gentse Liggers is ook een verhaal van de zoektocht naar een goed licht van een ligger te vinden. Nieuws is er ook, volgens dit bericht op Liegeradforum is er een nieuwe lichtbron met nog meer opbrengst.Oplettende lezers van ligfiets.net zagen verder een cursus lekke band reparatie in Zwolle als "evenement" verschijnen.

za 07 okt 2006 om 00:00

Citycycling 16 verschenen

Citycycling is een online blad, met nu een totaal vernieuwde homepage. Wat de makers zelf daarover te zeggen hebben staat in het uitgebreide bericht. Zelf vinden we dat het er al mooier uit komt te zien. Al wordt in de nieuwe site het concept van aparte bladen een stukje verlaten en missen we bij de favoriete sites de link naar ligfiets.net..

vr 06 okt 2006 om 00:00

Busligfiets

Het is weer vrijdag en deze week zaken we een bijzondere fiets uitgevoerd als soort bus waarin alle passagiers trappen, grappig. Van de rit wordt professioneel verslag gedaan met podcast, video, foto en een verhaaltje in een blog.Velorution heeft deze week prachtige fotos bij artikelen. Hoe ze het voor elkaar krijgen? Nu we noemen een paar voorbeelden kijk eens naar mooi zwart wit of een dromerig beeld. Meer bijzonder fietsnieuws in het uitgebreide bericht.

vr 06 okt 2006 om 00:00

Winterblues

Op de site van T.C. Verheij staan een heel aantal artikeltjes over fietsen in de winter. Hij heeft ook een artikel in pdf staan over fietsen in de kou en een over trainen in de kou en tot slot winterkleding. Speciaal voor ligfietsers is het materiaal van de Cycle Vision kledingshow online gezet.Eerder schreven we over winterfietsen

wo 04 okt 2006 om 00:00

Geld voor fietsprojecten

Fietsberaad vertelt over een heleboel geld voor fietsprojecten. En ook is de Shimano is er weer een prijs voor het beste idee om het fietsen naar school te promoten.Fietsen.123 kraakt een kritische noot bij fietspaden door de EU, jammer dat lokale overheden niet het belang zien..

di 03 okt 2006 om 00:00

Speedbikes in Wired

Razendsnelle ligfietsen worden de laatste tijd in een aantal amerikaanse media aan de orde gesteld. Wired publiceert nu wat beelden en tekst over Matt Weaver.

ma 02 okt 2006 om 00:00

Accessoire nieuws

Kleding, tassen, lampen allemaal nieuws en leuk leesvoer. In het uitgebreide bericht.Nazca presenteert op het fietsfeest in Papendal een nieuwe Fuego met korte wielbasis.

vr 29 sep 2006 om 00:00

Vrijdag bericht, bijzondere fotos

Het is weer vrijdag, en zoals gebruikelijk wordt een lijst bijzondere links gepresenteerd aan de lezers. Laten we beginnen met de homepage van de zwitserse vereniging die ineens een heel bijzonder beeld liet zien. De redactie moest eerst even kijken of hij wel wakker was. Meer bijzondere dingen in het uitgebreide bericht.

vr 29 sep 2006 om 00:00

Bentriderverslag interbike

Bentrider schrijft een verslag van interbike, opvallend nieuws, een trike van Greenspeed die sterk lijkt op de succesvolle Hase driewielers.

do 28 sep 2006 om 00:00

Fietsbeleid in het buitenland

Op Velorution verscheen een verhaal over fietsbeleid in Londen. Als je fietser bent en denkt dat het in Nederland niet zo goed is geregeld en het nog zeer verbeterd kan worden is het verhaal het lezen waard. Een heleboel wijze lessen werden door de organisaties en ambtenaren terzijde geschoven.

do 28 sep 2006 om 00:00

Website Greg nu gevuld met een human powered boot

Het is moeilijk iedere recordpoging aan de orde te gaan stellen. Echter, soms is een uitzondering wel op zijn plaats. Iedereen kent de verhalen van zelfbouwer Greg die het 24 uur record verbeterde. Nu heeft hij plannen voor een oceaanoversteek met een boot op trapkracht. In het uitgebreide bericht het verhaal en de links.

do 28 sep 2006 om 00:00

Fietsen als medicijn

Dit artikel op AD.nl geeft wederom de fiets als oplossing van gezondheidsproblemen. Eerder schreven dit artikel in februari 2006 over aangepast fietsen. Ook als je gezond bent is het uiteraard een goede vorm van stressmanagement. Of een uitlaatklep voor jezelf zoals in dit verhaal op recumbentblog.

wo 27 sep 2006 om 00:00

Beginnen met ligfietsen

Waar kun je proeffietsen, waar vindt je informatie en wat zijn de tips. In het uitgebreide bericht informatie over een probeerparcours voor ligfietsen op 30 september in Papendal en diverse links.

di 26 sep 2006 om 00:00

Accessoire ligfiets

Nieuwe accessoires speciaal voor ligfietsen kom je niet zo gauw tegen, toch wist Recumbentblog iets te vinden waarmee het monteren van kilometertellers en lampen vereenvoudigd moet worden. En verder kwamen we een onderzoek naar zittingschalen tegen op de mailinglijst. Wat is goed en wat niet?

ma 25 sep 2006 om 00:00

Foto' s en video's velomobieltreffen

Op deze link vinden we de eerste fotos van het velomobieltreffen in Giessen. Andere verslagen, video's en fotoverzamelingen zullen zoals gebruikelijk worden gezet in het uitgebreide bericht.

ma 25 sep 2006 om 00:00

Bergop ligfietsen

Regelmatig laait op discussiegroepen de vraag op over het klimmen met de ligfiets. Op dit moment wordt er op het forum van Gentse Liggers over gesproken. Meer over klimmen met een ligfiets in het uitgebreide bericht.

zo 24 sep 2006 om 00:00

Innovatieve rem wint prijs

Een prijs voor de remmen van M5 met de aanhef in een artikel "Audi, Porsche, Lotus en Castelli hebben toch echt het nakijken. M5 ligfietsen uit Middelburg is ervandoor gegaan met de European Aluminium Award 2006. Een door Bram Moens ontworpen rem won in de categorie innovatie bij de eindproducten." De m5 remmen werden genoemd in een artikel van november 2005. En in dit het goud in dit artikel van mei 2006. Meer technisch nieuws in het uitgebreide bericht.

vr 22 sep 2006 om 00:00

Vrijdagbericht leuke en nare dingen voor fietsers

Deze week kwamen we de volgende leuke dingen voor ligfietsers tegen.Een voorspelling van de wachttijd voor fietsers bij een stoplicht is in opmars.Een succesje voor een ligfietser die bedreigd werd door een automobilist, de automobilist moet verschijnen voor de rechter.En een gratis boek met reisverhalen voor Belgisch Limburg (die provincie werd trouwens ook tot populairste fietsprovincie gekozen).Veel meer divers nieuws in het uitgebreide bericht.

vr 22 sep 2006 om 00:00

hpv boot in productie

Twee personen in lighouding die een boot voortbewegen. Op Velovision lijkt dit tot een productie te komen. Het ziet er in ieder geval erg ontspannen uit.

do 21 sep 2006 om 00:00

Gps navigatie

In deze link wordt een ervaring van een gps tester meegedeeld. Vooralsnog zijn eigenlijk alleen een aantal gps systemen van Garmin voor gebruik op de fiets mogelijk. Maar zoals op de ligfietslijst wordt geconcludeerd, eerst zouden de fietspaden eens in het kaartmateriaal moeten komen.

wo 20 sep 2006 om 00:00

Mobiel bellen op de fiets blijft toegestaan

Bellen op de fiets wordt niet verboden zo schrijft fietsen.123. Het eerder verwachte verbod in dit artikel van maart van dit jaar gaat dus niet door. Wel blijven de oplossingen voor draadloos bellen uit dat artikel natuurlijk handig.

di 19 sep 2006 om 00:00

Fun en topsport op 8e EK Roeifietsen (Update)

Afgelopen weekend werd voor de achtste keer het EK roeifietsen verreden op de Neeltje Jans in Zeeland.De strijd was dit jaar weer ongekend fel en kende een aantal onverwachte wendingen. Tot het laatst was het spannend wie het algemeen klassement zou winnen ....

di 19 sep 2006 om 00:00

Herfsttreffen, nu ook voor kinderen!

Alle ligfietsers zijn welkom op het Herfsttreffen, ofwel het ligfietsweekend op 6, 7 en 8 oktober. Leuk voor volwassenen, maar nu nòg leuker voor kinderen! Op zaterdag gaan we namelijk naar speelpark Oud Valkeveen.

ma 18 sep 2006 om 00:00

Populair wetenschappelijk artikel over ligfiets

De site van Greg schrijft over een artikel in Popular Science over zijn recordpogingen. Leuk te lezen waar zijn aanvankelijke interesse vandaan is gekomen.Leuk daarbij is ook te melden dat het nederlandse jeugdblad Zo Zit Dat in november ook komt met een artikel over ligfietsen. Misschien dat daar weer toekomstige kampioenen door geïnspireerd worden.

ma 18 sep 2006 om 00:00

Flevobike in Amerika

Flevobike in Bentrideronline, het kantelknik principe krijgt even de aandacht. Uiteraard staat er over de Flevobike van alles op de speciale fanclub site (in 5 talen!) en in dit oude bericht van 2004. De Flevobike fietsen worden nu door Tempelman gebouwd in Nederland zoals valt te zien in het modellenoverzicht.Wil je nog bijzonderder? in de discussiegroep gaat een discussie over een buikligger.

ma 18 sep 2006 om 00:00

Ontwikkelingen bij fietsroutes

Mooie kaartjes en gps routes.

zo 17 sep 2006 om 00:00

Alweer een vernieuwde versie van een boek

In dit oude bericht op de ligfietslijst werd al een boek over aerodynamica genoemd. Te bestellen bij de duitse vereniging en waarvan hier een recensie is te lezen.Er blijkt nu vernieuwde versie gekomen te zijn waarin ook een storende fout zit (in Frankrijk werd de kampioen door de commentatoren ook altijd Ans Wessels genoemd..)

za 16 sep 2006 om 00:00

Wereldreis per ligfiets

Een wereldreis op een ligfiets en nog allerlei informatie over de reis online ook! Erg leuk leesvoer, bron: Recumbentblog.Er zijn eerdere wereldreizen geweest zoals deze nederlander die ook een mooie website maakte. En ook een paar duitse fietsers zijn onderweg en ook deze fietsers. De site expedition 360 kwam we tegen op Velovision.Tot slot kwamen we op de blog van Rob Broek nog een link tegen naar zijn fotopagina geen wereldreis op zich, maar wel fotos vanuit alle hoeken van de aardbol.

vr 15 sep 2006 om 00:00

Defensief rijgedrag en veiligheid

Een ongeval waarbij een ligfietser overleed deed op vele plekken de discussies over veiligheid en fietsen oplaaien. In het uitgebreide bericht een hele serie links en verhalen.

do 14 sep 2006 om 00:00

Flitsfietspaden

Brede fietspaden met goede verbindingen waarin daadwerkelijk rekening gehouden wordt met het doorstromen van fietsverkeer. De Fietserbond presenteert flitsfietspaden en het effect lijkt te zijn dat er daadwerkelijk plannen worden ontwikkeld. Zou Nederland ooit de fiets als de oplossing voor vele parkeer-, gezondheid-, milieu- en verkeersproblemen gaan zien?

wo 13 sep 2006 om 00:00

Ligfietsboek verschenen

Op de site van de internationale vereniging kwamen we een mail tegen dat het duitstalige boek van Gunnar Fehlau uit 1996 nu naar goed engels is omgezet en opgewaardeerd met nieuwe fotos en recente informatie.

wo 13 sep 2006 om 00:00

Bentrideronline

Bentrideronline publiceert deze week twee leuke dingen. Enerzijds een test van een echt Nederlands product, de Nazca Fuego in een van de eerste bijdragen van Ian Fardoe, de engelse correspondent van Bentrider. En verder is de site dolblij met een heel aantal extra bezoeken.

di 12 sep 2006 om 00:00

Toch nog... het verslag van Greg over het 24 uur r

De site van Greg laat toch nog een lang verslag zien met tekst, foto en video van zijn 24 uur record. We schreven op 1 september ons eerdere bericht, we dachten namelijk na zo'n lange tijd wachten geen verslag meer te hoeven verwachten.

ma 11 sep 2006 om 00:00

Danielle en Hans winnen de BeND competitie

Afgelopen weekend is in Keulen de BeND competitie afgesloten met een mooie finale. Op de 1000 m tijdrit zette Sietse de Leater met 1:03.3 een wereld tijd neer. Vervolgens reden Thomas Schot en Hans Wessels met 54 km/h het snelste uurcriterium ooit. De strijd om de 2e en derde plaats werd uiteindelijk beslist op de straten in Langenfeld. Aan het einde van de dag konden Hans Wessels (1), Sietse de Laeter (2) en Serge Moors (3) bij de heren gehuldigd worden en Danielle van der Waard (1) en Ellen van Vugt (2) bij de dames. De complete einduitslag is te vinden op BeND website.

vr 08 sep 2006 om 00:00

Bijzondere foto's

Het is weer vrijdag op ligfiets.net! Een mail van "bijzonder" vervoer met de ligfiets maakte een golf van reacties los op de mailinglijst. Even later kwam een driewieler met haaiomhulsel en een monster voorbij (Bron: ligfietsmailinglijst). Andere bijzondere fietsen in dit oude bericht. Bijzondere hpv's worden verzameld, zoals we in 2002 schreven.

vr 08 sep 2006 om 00:00

Bijeenkomst recordfietsen

In Duitsland komt er een bijeenkomst voor recordfietsen. Het onderwerp: "Aerodynamische verbetering van recordfietsen door computerontwerp". Het betreft hier 1 lezing tijdens een algemener congres over berekeningen in voertuigbouw. Het gaat in de lezing met name over CFD,oftewel computational fluis dynamics. De bekende bouwer van Whitehawk stroomlijnen komt aan bod en verder allerlei andere wetenschappers. 27 september 15.30 uur in Würzburg. Afwezige lijkt hier de amerikaan Greg die zijn recordfiets ook met de computer ontwierp.

do 07 sep 2006 om 00:00

Eurobike verslagen

Velovision schrijft over Eurobike in een artikel met afbeeldingen en tekst. Meer over Eurobike in het uitgebreide bericht.

wo 06 sep 2006 om 00:00

Site Bentrider nu live

De site van Bentrideronline werd grondig verbouwd schreven we een paar dagen geleden. Nu is het eindresultaat te zien. Met RSS feeds en veel nieuws. Teveel nieuws om nu even samen te vatten. Mensen met interesse in driewielers en Amerika als fietsland kunnen beter even zelf kijken.

di 05 sep 2006 om 00:00

Vakantieverhalen

In het uitgebreide verhaal wat sites met vakantieverslagen.Mooie fietsfotos op deze site(geen ligfiets te bekennen, maar wel prachtige zwart-wit foto's) bron: nieuwsbericht op Velorution.

di 05 sep 2006 om 00:00

Ligfiets in het nieuws

De nieuwsbrief stadspromotie Utrecht brengt op een opvallende manier de resultaten van de Ride for the Roses in beeld met een ligfiets op de voorgrond. Eerder schreven we dit artikel over (lig)fietsen voor goede doelen.Grappig, de fotograaf Bas "Rood Petje" schrijft ons; "Ze hadden om foto's met de renners in roze shirts gevraagd (dat zijn de prominenten die meededen met de Ride For The Roses), maar ik kon het natuurlijk niet laten om ook de ligfietsers mee te sturen. En zie het resultaat :)) "

za 02 sep 2006 om 00:00

Bentrideronline vernieuwd

De site van Bentrideronline is alweer lang geleden online gekomen. Zo te zien op deze beta-site wordt er nu hard gewerkt aan een vernieuwing, ook in php geschreven net als de site van ligfiets.net. Bron: Recumbentblog.

za 02 sep 2006 om 00:00

Beginnen met ligfietsen

Hoe word je overtuigd ligfietser?Sommige mensen hebben een echte weblog met hun ervaringen, anderen halen een poetische tekst aan in het fotoboek. Weer anderen schrijven er een webpagina over vol kortom, veel inspiratie voor toekomstige liggers. Voor beginnende fietsforenzen heeft ligfiets.net zelfs een handleiding op internet staan. En wil je nog een ligfiets kopen kun je de tekst van de publicatie "Ligfietsen" van Fietsersbond bij ons online bekijken.

za 02 sep 2006 om 00:00

Velomobielportaal online

Het velomobielportaal is nu online gevuld en wel, de eerste aanzetten zoals geschreven in dit oude bericht zijn dus niet zonder resultaat gebleven.Voor de internationale gemeenschap is er in het engels natuurlijk Velomobiling.net.

vr 01 sep 2006 om 00:00

Filmpjes op vrijdag

Lezers verrasten ons deze week met een aantal fietsfilmpjes, Marlous Vogel tipte deze onder uitspraak van : "Onder het motto, probeer dat maareens op je ligfiets."Even daarvoor schreef Theo Mol over videoverzamelingen op Youtube, en daar hoorden deze en deze nog bij. Eerder schreven we een oud vrijdag artikel. Wat trouwens de site van Greg noemde. Van Greg dachten we nog een lang eigen geschreven verslag voor het record tegoed te hebben. Welnu, het is vrijdag en we willen niet langer wachten dus hebben we de voorlopige informatie in het uitgebreide bericht neergezet.

vr 01 sep 2006 om 00:00

Auto's op het ligfietsforum

Hans Huijgen maakt een vergelijking tussen autos en ligfietsen (Bron: ligfietsforum).En Ful Valstar schrijft in 1 bericht een compleet artikel over het ontwerpen van fietsen en de parallel met autos. Toch blijft het oppassen, in het uitgebreide bericht een stukje rechtspraak met de ligfiets..

do 31 aug 2006 om 00:00

Ligfiets& nr. 4: zelfbouwspecial en race-discussie

Kom je terug van vakantie, ligt hij al in de bus! Hierbij dan een jaloersmakertje voor de niet-leden. Alle zelfbouwers van het afgelopen decennium presenteren zich. Wat bezielt hen? Dat is de vraag die gastredacteur Bauke Muntz centraal stelt. En de discussie over race-regels, gestart op ligfiets.net, woekert voort in het blad. Lees de meningen hier. Hieronder twee correcties en als vanouds de inhoudsopgave.

wo 30 aug 2006 om 00:00

Lichtgewicht crankstellen

Een test van lichtgewicht crankstellen van de meeste bijzondere makers verscheen op de duitse Tour website. Meer hightech en nieuws voor 2007 in het uitgebreide bericht.

di 29 aug 2006 om 00:00

Ligfiets in LA times

In dit lange artikel op de website van Los Angeles Times veel interviews met de recordrijders. Bron: Ihpva Mialinglijst.Verder verscheen in het AD het bericht dat fietsers van rechts vaak nog vogelvrij zijn.En in het lokale nieuws De Gelderlander met een aflevering van de serie Zomerpassies met de ligfiets in de hoofdrol (bron: ligfiets mailinglijst.)

ma 28 aug 2006 om 00:00

Geen fietsen meer in nota Mobiliteit

De site tweewieler geeft een verontrustend bericht. In de nieuwe nota mobiliteit wordt de fiets en ligfiets totaal buiten beschouwing gelaten. Daar waar andere landen druk bezig zijn om de fiets als oplossing te propageren wordt in Nederland, vroeger het fietsland bij uitstek, volledig aan de mogelijkheden van het milieuvriendelijk en gezonde transport voorbijgegaan.

za 26 aug 2006 om 00:00

Zelfbouwers op ligfiets.net

Een behoorlijke hoeveelheid nieuw toegevoegde zelfbouwtips en projecten zijn de laatste tijd te zien op ligfiets.net. Een standaard voor op je fiets van een stabiel type en een gangbaar model wat bij iedere fietsenmaker wel is te bestellen.Zelf een kabeltje van een fietscomputer verlengen.Of zelf een fietsframe van hout maken.

vr 25 aug 2006 om 00:00

Stein trikes met velomobielomhulsel

Op Liegeradforum worden twee nieuwe fietsen aangekondigd. Een prototype velomobiel voor Eurobike en Ifma. En een ombouwset waarbij de driewieler Nomad sport ook in tweewielige vorm gereden kan worden.

do 24 aug 2006 om 00:00

Hartslag

Een artikel op Pezcyclingnews behandelt de mogelijke variaties van dag tot dag in de hartslag. Ondanks dat veel mensen ervan uitgaan dat het een constante zijn er waarschijnlijk toch verschillen. Op de site van T.C. Verheij is een pdf te downloaden die het trainen met een hartslagmeter behandelt. Overigens geeft de site van T.C. Verheij veel trainingstips.Voor fietsforenzen wordt een hartslagmeter vaak als iets dwingends gezien, het gevaar van frustratie over hartslagen ligt op de loer...

do 24 aug 2006 om 00:00

Challenge driewieler

De duitstalige "concurrent" van ligfiets.net publiceert de eerste fotos van de Challenge driewieler. Challenge is een grote sponsor van het commerciele ligfietsportaal dat sinds 1 augustus het leven zag. Meer over de nieuwe initiatieven in het uitgebreide bericht. Overigens geeft de site van Challenge zelf het nieuws nog niet.

wo 23 aug 2006 om 00:00

BeND race Keulen/Langenfeld

e inschrijving voor de BeND races op Keulen en Langenfeld zijn reeds enige tijd geopend. Bij inschrijving voor de race in Langenfeld voor 25 augustus is het start geld 10 Euro.De races in Keulen en Langefeld zijn altijd zeer gezellig met 's avonds kamperen op het grasveld van de wielerbaan in Keulen en op zondag het dorpsfeest in Langenfeld waar we de wedstrijd van 90 minuten houden. Na de race is er tijd om de consumptie bonnen te gebruiken om lekker te gaan eten.

di 22 aug 2006 om 00:00

Velomobiel startpagina in Duitsland

Er is op het duitse velomobielforum een voorstel voor een nieuw velomobielportaal gedaan. Dit komt dan naast dat al enigszins is verouderd en maar weinig modellen geeft. Waarschijnlijk gaat het "oude" forum over naar het nieuwe initiatief.

di 22 aug 2006 om 00:00

Barbara en Hans zijn de Wereldkampioenen

Op de Wereldkampioenschappen ligfietsen zijn Barbara Buatois en Hans Wessels die nieuwe wereldkampioenen geworden. Een sterk veld van meer dan 150 rijders streed in Allegre om de titel wereldkampioen ligfietsen. De wedstrijden bestonden uit een snelle proloog van 12 km, een zware klimtijdrit, een criterium over 80 km, een 200 m sprint vliegende start en een 1 km met staande start.

di 22 aug 2006 om 00:00

Ligfietsen in het nieuws

Hp Velotechnik lanceert een vouwbare driewieler om te toeren die ook ruimte geeft voor bagage en ze winnen ook een prijs bij Eurobike. Ook Ice maakt een vouwbaar model en Greenspeed heeft ook wat vouwbare modellen.Meer over driewielers in dit oude bericht van 2004.Volgens Recumbentcyclist news worden de deense Leitra fietsen straks ook in Canada gemaakt. Verder verscheen in Trouw een stukje waarin een ligfiets voorbijkwam. En geeft de site IHPVA.org een link naar opnieuw een mensaangedreven vliegtuig. Naast de Icarus en Blue Falkor die in Nederland worden ontwikkeld.

ma 21 aug 2006 om 00:00

Reisverhalen

De site is al eens genoemd in 2005, maar het overzicht wordt nog steeds gevuld met ligfietsreizen en vakanties met trikes. Een verslag naar Cyclefeast en reisbeschrijving met fotos vonden we op deze duitstalige site. Tips voor Nederlandstalige reisverslagen? Mail ze naar de redactie!

ma 21 aug 2006 om 00:00

Omkijken

Inmiddels lang geleden hebben we een artikel geschreven over omkijken en spiegeltjes op de ligfiets (2003).In het uitgebreide artikel een aantal nieuwe dingen.

za 19 aug 2006 om 00:00

Kaartmateriaal gps systemen

Interessant artikel over kaarten en gps systemen, blijkt ineens dat er voor hulpdiensten al gegevens inclusief fietspaden voorhanden is. Dat zou voor fietsers uiteraard handig zijn. Tot nu toe lijken een aantal oude berichten op ligfiets.net de beste mogelijkheden voor fietsers weer te geven.

vr 18 aug 2006 om 00:00

Google en ligfietsen

In het uitgebeide bericht een verhaaltje over de zoekmachine google en waar het vaakst op ligfiets wordt gezocht.

do 17 aug 2006 om 00:00

Simson bestaat 125 jaar

125 jaar bandenplakken, het lijkt een verschrikkelijke straf. Maar het valt mee, in deze pdf op bladzijde 7 geeft een leuk verhaal over een blikje dat iedereen wel kent.

di 15 aug 2006 om 00:00

Ligfietsclubs herleven!

Dit bericht op de mailinglijst van Mooi Bennekom voorspelt veel goeds. Eerder schreven we al dit bericht in juli dit jaar over nieuwe clubs. Misschien ook eens tijd om de agenda te bekijken om te zien of er bij u in de buurt een club iets organiseert?In ieder geval zijn in dit oude bericht al wat over ligfietsclubs te lezen.

zo 13 aug 2006 om 00:00

Drie jaar Vrijdag nieuws!

Feestje, bijna drie jaar geleden introduceerden wij het vrijdag nieuws bericht. In het uitgebreide bericht een compilatie van succesvolle, bijzondere en rare berichten.

vr 11 aug 2006 om 00:00

Fietsweer

Deze site geeft fietsweer per regio aan en onthoudt de laatste instelling. Handig informatiebron. bron fiets.startpagina.nl. Verder geeft de site weer.nl veel informatie over het verloop van temperaturen en windkracht en richting. Een echte meten=weten site is buienradar.nl, daarop kun je precies zien waar boven Nederland en België buien zitten en welke kant ze op gaan.Meer over Ozonverwachtingen in het uitgebreide bericht.

do 10 aug 2006 om 00:00

Goede doelen en fietsen

De 12 inch race organisatie schrijft ons: "Zie ook deze tot ligfietsomgebouwde versie. De regels zijn zeer simpel, de overbrengingsverhouding moet vast zijn zonder versnellingen en mag niet veranderdworden t.o.v. het originele kinder fietsje met step banden zal ik maarzeggen. Ook het wiel formaat moet dus 12" zijn en blijven... verder isalles toegestaan." Ze fietsen voor het goede doel.24 uur voor kankerbestrijding, fietsen voor een goed doel op fietsen.123 naar Santiago. Verder een op diezelfde site fietsen.123 lijst met nog meer goede doelen. Ook noemen we een oud bijzonder bericht achterstevoren over de afsluitdijk of uitdragen dat je best nog kunt bewegen met een handicap. Ligfietsers kunnen meedoen met Ride for the Roses zoals we ook in 2002 al eens schreven.

di 08 aug 2006 om 00:00

Geschiedenis Ligfiets.net

De historie van ligfiets.net, wanneer is het begonnen?

zo 06 aug 2006 om 00:00

Schwalbe presenteert nieuwe band

De nieuwe Marathon Supreme werd gepresenteerd aan mensen van Aktiv Radfahren. In het uitgebreide bericht een lijst met links naar oude berichten over banden.

za 05 aug 2006 om 00:00

Bijzondere frames

Een leuke site die gaat over ligfiets frames, Bron duits liegeradforum.Gaatjes in je frame?Bron ligfietsforum.Snel ontwerp.En nog een Hoog frame.Meer bijzondere fietsen in dit oude bericht. En ook in het nieuwsbericht over de hoge rug-aan-rug tandem van het plaatje hiernaast.

vr 04 aug 2006 om 00:00

Citycycling 14 verschenen

Het blad Citycycling was vorige keer wat te laat, vandaar dat ze nu wat vroeger verschijnen met nummer 14 van dit online blad. In het uitgebreide bericht meer over de inhoud (waarvan sommige onderdelen onze lezers misschien wel erg Nederlands overkomen).

do 03 aug 2006 om 00:00

Zelfbouwers

Zelfbouwers hebben de laatste tijd interessante dingen op ligfiets.net gezet. In het uitgebreide bericht een compilatie

do 03 aug 2006 om 00:00

Fietskaarten en fietsroutes

Het nieuwe systeem voor fietsknooppunten dat nu zo'n beetje overal wordt ingevoerd kent nadelen volgens de voorgenoemde link. De genoemde ontwikkeling van het verdwijnen van themaroutes werd door ons in 2003 al in een artikel aangegeven. Meer over fietskaarten in het uitgebreide bericht.

wo 02 aug 2006 om 00:00

Fietskunst

Bijzondere fietsen waren te zien op de Me Bike tentoonstelling in Amsterdam deze week. Bron: CNN, oftwel Chopper News Network.Ook mooi, dure onderdelen van Sram type x0 voor je fiets. Testoordeel, mooi maar erg duur, dus alleen kijken.

di 01 aug 2006 om 00:00

Eu beslist voor lager btw tarief in lidstaten

Het initiatief voor lager btw tarief wordt door de EU overgenomen. Hierdoor worden fietsreparaties goedkoper. Dit is opmerkelijk, in 2003 werd besloten nog 2 jaar door te gaan in Nederland

ma 31 jul 2006 om 00:00

Leuke fotos

De fotos van de fotograaf van Cycle Vision zijn klaar. Tijd dus om na te genieten. Meer leuke en bijzondere fotos waaronder Eco trip 2006 en Cyclefeast in het uitgebreide bericht.

ma 31 jul 2006 om 00:00

Sites vernieuwd

Bikebiz ziet er nu heel anders uit en ook heeft het Amerikaanse Recumbent and tandem rider magazine heeft een website neergezet die eigenlijk niet af is , met name de proefartikelen ontbreken. Een eerder bericht over deze website verscheen in 2003.

za 29 jul 2006 om 00:00

Vrijdag; wat vinden niet-ligfietsers van ons?

In deze weblog is een lang verhaal met een mooie foto en een uitgebreide beschouwing van de fietser te vinden. Ook hier zien ze zo'n ontspannen (of aan de hektiek ontsnapte?) fietser.En een racefietser ziet ligfietsers toch als gevaarlijk en hinderlijk en bovendien sloven ze zich uit om zich te bewijzen dat ze harder kunnen fietsen dan een peloton racefietsers (zeker nooit van RIS gehoord), kneuzen zijn het! De blog die zo tekeer gaat tegen ligfietsers is ook al eens genoemd in een oud bericht van september 2004. De redactie is benieuwd waarom die ligfietsers toch de natuurwetten tarten en volkomen ontspannen en zonder te hijgen die snelheden halen...

vr 28 jul 2006 om 00:00

Wasub uit race

Het Wasub team is hachtervolgd door tegenslagen in de hpv-onderzeebootrace.

do 27 jul 2006 om 00:00

Onderdelengroepen

Op de site Cyclingnews is de Campagnolo groep voor 2007 te zien, er staan ook hier gegevens. Ze lanceerden ook skeleton remmen, die lichter zouden moeten zijn dan andere remmen. Cyclingnews testte de xtr groep van Shimano, hetzelfde deed Bikemagic, deel 1 en deel 2. Sram onderdelen voor 2007 zijn hier te zien. Een ervaring met kettingponsen en speciale sluitschakels kwam ook pas voorbij.

do 27 jul 2006 om 00:00

Ligfiets knutselen

Knutselen met ligfietsfotos op je computer, als idee voor kinderen (bron: liegerad forum)Ligfiets ansichtkaarten en model van fruit en een idee bij de Gentse liggers voor ligfiets beschilderen voor kinderen. Ook leuk, een ANWB paddestoel, die ook al in 2003 verschenen (en tevens te gebruiken om het eindeloze gezoek in dorpen door fietsers te verbeteren?)

wo 26 jul 2006 om 00:00

Triest record, 10000 klachten over fietspaden

Meer dan 10.000 klachten over slechte fietspaden.De meeste klachten komen uit Amsterdam en omgeving.

di 25 jul 2006 om 00:00

Ligfietsen op duitse televisie

Op de duitse mailinglijst is geschreven dat op de zender ZDF ligfietsen te zien zijn geweest er wordt een link gegeven met aan de zijkant een video waarin ook prominent ligfietsen te zien zijn.

di 25 jul 2006 om 00:00

Optima cheetah getest

Op Bentrideronline is een test van een Optima Cheetah verschenen. Verder zagen we een nieuwe site bij M5 waarop ook een vernieuwde nieuwsafdeling is te vinden. Bram Moens doet mee met de Vikingtour, op het duitse liegeradforum bleek dat ook extra prijzengeld ter beschikking gesteld is.Vergeet ook niet dat vele ervaringen worden neergezet op ligfiets.net, zoals bijvoorbeeld met de shockproof. Volgens de mensen op het duitse forum is er een concurrentiestrijd tussen de makers van lichte fietsen ontstaan.

ma 24 jul 2006 om 00:00

Ligfiets-kano-zeilboot

Deze zeilkayak met pedalen is gevonden door Bentrider.

zo 23 jul 2006 om 00:00

Verslag lowlands tocht

Een wedstrijdrijder reed eventjes mee. En later verscheen van een van de deelnemers een eerste verhaaltje en daarna deel van het verslag en deel 2. Theo Homan doet verslag op de site van rowingbike.com hier.

za 22 jul 2006 om 00:00

24 uur record nu bijna 1047 kilometer

Gisteren schreven we over de avonturen van de zelfbouwer Greg. Inmiddels is het resultaat van zijn avonturen met zijn zelfgebouwde ligfiets Critical Power bekend. Hij heeft het 24 uur record kunnen verbreken. Iets wat in 11 jaar nog verder niemand is gelukt. Eigenlijk toevallig kwamen we zijn site tegen op de redactie enkele jaren geleden, en wie had gedacht dat er zo'n prestatie uit voort zou komen. Waarschijnlijk wordt na het herstellen alles uitgebreid beschreven op de eigen site.

vr 21 jul 2006 om 00:00

Gedichten

Het is weer vrijdag.. En we zagen deze week dit kunstproject voor gedichten op wielerkleding. Misschien heeft iemand inspiratie voor een fietsgedicht. De rug van een ligfietser is niet zo snel te zien.. Bij een ligfiets is een tekst op de zitting zoals hier te zien is op een plaatje misschien een idee.De redactie kwam niet verder dan het verzinnen van een aantal teksten voor achterop de fiets..

vr 21 jul 2006 om 00:00

24 uur record nu waarschijnlijk toch verbroken

Al meerdere malen is op ligfiets.net de avonturen van Greg verschenen. Nu blijkt volgens recente informatie het hem toch te lukken het record te verbreken waarnaar hij al zolang streeft. Eerder is

do 20 jul 2006 om 00:00

Zelfbouw projecten

Onlangs verschenen een paar leuke zelfbouwoplossingen. zoals het ruimtebesparend stallen van je ligfiets een luxeon koplamp een spiegel voor op je bril. Nog mooier, een ligfiets uitgevoerd als handige bakfiets met luxe stoelen voor de kinderen. Of hergebruik van een oude binnenband als beschermer voor je vering of deze zelfbouwtip die waarschijnlijk in een eerder artikel al eens eerder in een artikel naar voren is gekomen.

do 20 jul 2006 om 00:00

Fiets en trein

Geen ligfietsnieuws maar wel interessant, een nieuwe site voor het nakijken van de faciliteiten op stations is pas verschenen. Helaas geen openingstijden, zie hiervoor het uitgebreide bericht.

wo 19 jul 2006 om 00:00

Nieuws routeplanner

Volgens dit bericht op fietsplatform is er een vernieuwing gemaakt van de fietsrouteplanner. Ook een lijst met knooppunten worden nu in de routebeschrijving meegenomen.

di 18 jul 2006 om 00:00

Sram neemt versnellingsnaaf in productie

Dit artikel op Aktiv Radfahren beschrijft de nieuwe 9 versnellingsnaaf met terugtraprem van Sram (is het soms om het op te nemen tegen de 8 voudige naafversnelling van Shimano die genoemd werd in dit oude artikel?)Campagnolo doet ook andere merken na door systemen over te nemen.

ma 17 jul 2006 om 00:00

Qatar krijgt 40km gekoeld fietspad

Bij deze zomersche hitte is het goed te weten dat sommige landen het wel zeer goed met de fietsers voor hebben.Het altijd zonnige oliestaatje Qatar heeft 880000 inwoners. De regering wil deze in beweging krijgen, en daarom wordt in de hoofdstad Doha een 7 meter breed, 40 kilometer lang fietspad aangelegd, met overkapping. Uit deze overkapping komt een waternevel om de fietsers te koelen.Het pad is nog in ontwikkelfase, en moet lopen langs hotels, de zee, en de universiteit.De bevolking is overwegend islamitisch, en draagt lange en wijde kleding. Deze is helaas niet geschikt voor de huidige ligfietsen, maar aangezien geld geen rol lijkt te spelen, wie bouwt de eerste ligfiets die de zegen heeft van de inwoners van Qatar ?Het nederlandse bedrijf Akertech is betrokken bij de ontwikkeling van het fietspad.

zo 16 jul 2006 om 00:00

Ris

In dit bericht op liegeradforum wordt een filmpje getipt.Het verschijnsel wat hier gebeurt wordt RIS genoemd. In het uitgebreide bericht meer over dit dwangmatige gedrag.

zo 16 jul 2006 om 00:00

Nieuwe ligfietsclubs

Een ligfietsclub in Voorhout en eentje in De Bilt, plus misschien nieuw leven voor Lef (ook in Utrecht). Voor de virtuele fietser een blog met een vakantiereis.

za 15 jul 2006 om 00:00

Banden

In dit bericht op Aktiv Radfahren blijkt dat het oude idee van een fietsband zonder lucht nog steeds aanhangers kent. Er is zelfs een prototype gemaakt. Oude binnenbanden en nieuwe banden in het uitgebreide bericht.

vr 14 jul 2006 om 00:00

Komende kampioenschappen

Velovision schrijft over een paar kampioenschappen, mensaangedreven boten en offroad handbiken.Voor ligfietsen is het WK in Allegre binnenkort.

do 13 jul 2006 om 00:00

Klassenstrijd en puntendiscussies

Interessant, in Engeland is de vereniging vooral bezig met wedstrijden. Ze hebben een paar discussies gehouden over puntentelling, en over stroomlijnregels.De discussies zijn voorlopig niet te stoppen, en zeer uitgebreid. Voor lezers met een lange adem...Ook in Nederland en Duitsland lopen volop discussies over punten en klassen.

do 13 jul 2006 om 00:00

Versterking gezocht bij de redactie Ligfiets&

Ligfiets& nummer 3 verschijnt deze week, twee weken later dan gepland. De redactie is op zoek naar versterking. Waarnemend hoofdredacteur Guido van Oss neemt blijvend de taken over van Ronald van Waveren, en daarmee komen wij nu twee mensen tekort. Wil je ligfietsen testen, ligfietsers interviewen, evenementen verslaan, nieuwtjes spotten of aandacht besteden aan iets wat veel te weinig aan bod komt, meld je dan aan via hoofdredacteur@ligfiets.net. [update: wij hebben inmiddels voldoende aanmeldingen, blijf reageren voor de reservelijst of stuur kopij!]Van nummer drie hebben wij toch weer iets fraais weten te maken, met nieuws en foto's van CycleVision, en een viervoudige trike test, zie hieronder de inhoudsopgave. In nummer vier komt er speciale aandacht voor zelfbouwers. En gisteren is de uitslag van de fotowedstrijd gepubliceerd.

di 11 jul 2006 om 00:00

Fietsfilosofie

Deze pagina geeft waarschijnlijk de insteek van veel ligfietsers weer. Lekker rustig toeren en onderweg wat mijmeren en nadenken. Sommigen kiezen een wetenschappelijke benadering. En vorig jaar schreven we over zen. Meer over ligfietsen of gewoon fietsen in het algemeen en zen in het uitgebreide artikel.

di 11 jul 2006 om 00:00

Ligfiets& nr. 3 coverfoto wedstrijd

Hartelijk dank aan allen die hebben bijgedragen aan deLigfiets& fotowedstrijd.Als je het overzicht vanalle 27 kandidaat-voorpagina's bekijkt, zie jedat de redactie niets te klagen heeft maar wel veel te kiezen.Wat we van tevoren niet zo hebben benadrukt, is dat de Cycle Visionvoorpagina niet zomaar een kwestie is van beste, mooiste of leukstefoto, maar dat ook allerlei 'politieke' motieven een rol spelen.Alle voorpagina's vanaf 2003 vind je hier.

ma 10 jul 2006 om 00:00

Citycycling nummer 13

Een nieuwe uitgave van Citycycling is online gekomen. In het uitgebreide bericht meer over de inhoud.

za 08 jul 2006 om 00:00

Fietsloopschoenen

Aktiv Radfahren heeft een beschrijving gemaakt van fietsschoenen die ook goed te gebruiken zijn voor lopen. En ze hebben een leuk en praktisch petje voor sporters gevonden. Meer over fietspompjes in het uitgebreide bericht.

za 08 jul 2006 om 00:00

Vrijdag bericht Zomerzotheid

Een parasolletje op je ligfiets, ligfietsaanbieding met koffie (het toverwoord voor ligfietsers) en zonder vrouw. En een ligfiets cadeau gekregen! (sommige mensen zit ook alles mee...)En wat te denken van de ligfiets als oplossing voor midlife crisis.Kortom het is weer vrijdag op ligfiets.net!In het uitgebreide bericht meer over zonnebrand.

vr 07 jul 2006 om 00:00

Tochten en vakanties

Kriebelt het mooie weer? Op de redactie wel, de Eco Trip gaat binnenkort van start, het internationale velomobielentreffen in Giessen is weer in september en eerder tipten we de tochten in dit oude bericht. Meer over het velomobielentreffen in het uitgebreide bericht.

do 06 jul 2006 om 00:00

Ligfietsontwerp

Deze futuristische fiets ziet er al erg mooi uit, maar is misschien niet zo praktisch. Ook deze amerikaanse student die in Antwerpen een gestroomlijnde fiets ontwikkelde lijkt alleen rekening te houden in zijn referenties met de Twike.

do 06 jul 2006 om 00:00

Ketting en smeren

Recumbent Blog schrijft over ervaringen met smeermiddelen. Meer over smering van de ketting van je ligfiets in het uitgebreide bericht.

wo 05 jul 2006 om 00:00

Zweet

Hoeveel zweet je en waar? Het prikbord van wielrennen geeft wat data. Verder staat in een oud bericht iets over drinken. In oude berichten is nog wel verwezen naar de site van sportarts T.C. Verheij die schrijft in een bestand hitte.pdf over fietsen bij warm weer en ook over kleding bij warm weer. Verder uitgangspunte n van sportdrank en tot slot een speciaal artikel over de zon.

di 04 jul 2006 om 00:00

Nieuw uurrecord

Tijdens de laatste races voor de Dempsey-MacCready 1 uur record prijs heeft de 50 jarige ligfiets veteraan Fast Freddy Markham een nieuw wereldrecord gereden van 85.9 km. Ongeveer 20 jaar na het winnen van de Dupont prijs (voor de eerste HPV met 65 km/h op de 200 m sprint) wint Fast Freddy Markham de Dempsey-MacCready 1 uur record prijs en zet daarbij het 20ste wereldrecord op zijn naam.

di 04 jul 2006 om 00:00

Ligfietsen in Wired

De schrijver van Bentrider is wederom met een stukje in Wired terechtgekomen. Er wordt nu over aerodynamica van de ligfiets geschreven. In januari werd er ook al een artikel gepubliceerd.

di 04 jul 2006 om 00:00

Fietsententoonstelling

In Nemo hebben ze deze zomer een tentoonstellling over fietsen. Ook ligfietsen worden genoemd in het stukje wat er nu over is verschenen. Bron fietsen.123.

ma 03 jul 2006 om 00:00

Dempsey-MacCready 1 uur record prijs

In het weekend 1-2 Juli zal de $25000 Dempsey-MacCready 1 uur record prijs worden uitgekeerd aan de rijder die 90 km in 1 uur rijdt of aan de huidige top 3 teams voor het geval de 90 km niet gehaald wordt.Zaterdag 1 juli zal Hans Wessels in de WhiteHawk een record poging doen op de RDW baan in Lelystad. Vanaf 19:00 is de baan open. Hans verwacht tussen 20:00 en 21:00 te starten. Publiek is welkom om Hans aan te moedigen.

vr 30 jun 2006 om 00:00

Banden met kevlar

Dupont heeft een rubbermengsel gemengd met kevlar gemaakt, daarmee moeten banden een verhoogde lekbestendigheid krijgen.

do 29 jun 2006 om 00:00

Nieuw type nederlandse velomobiel

De britse site Velovision bericht over een mogelijk nieuwe velomobiel, de Sunrider. Een Aerorider zonder kap, deze accu-ondersteunde velomobiel werd geïntroduceerd op de fietsrai in 2001. Naast de Aluminium Alleweder, Versatile, Mango en Quest...

wo 28 jun 2006 om 00:00

Schoonheidstips

Tips voor forenzen die op hun werk geen douche hebben verscheen laatst op internet. (bron: Velorution) De zogenaamde "Deodouche" met deodorant zoals in onderzeeboten wel wordt gebruikt..Eerdere berichten in de serie Schoon staan genoemd in het uitgebreide bericht.

ma 26 jun 2006 om 00:00

Race door Amerika

Een team van twee ligfietsers eindigde tweede terwijl ze voor het eerst meededen. Dat voorspelt iets goeds als de ervaringen van dit jaar tot een verbetering van volgend jaar gebracht kunnen worden. In het uitgebreide bericht meer informatie.

za 24 jun 2006 om 00:00

Vrijdag

De redactie heeft een drukke tijd achter de rug met de geboorte van een nieuw ligfietsertje Henk Jan Dekker. Maar het is vrijdag, dus tijd om de traditie weer even op te pakken en onze lezers weer van een serie uiteenlopend nieuws te voorzien.

vr 23 jun 2006 om 00:00

De kunst van het inhalen

De kunst van het inhalen wordt beschreven door Greg, hij doet een langzame aanval, genadeloze inhaalmanouvre enz. Ofwel, het is weer vrijdag en tijd voor iets luchtigs... of is het inhalen van andere fietsers misschien een serieuze zaak?In het uitgebreide bericht twee opvallende blogs.

vr 16 jun 2006 om 00:00

Websitebezoek omhoog

Het aantal bezoekers van ligfiets.net neemt toe zelfs spectaculair (+15%) in vergelijking met vorig jaar. Het aantal bezoekers van cyclevision.nl is gedaald. Meer over de aantallen en bijzondere ontwikkelingen in het uitgebreide bericht.

do 15 jun 2006 om 00:00

Race door Amerika

In dit bericht op recumbentblog wordt een rijdersdagboek aangekondigd die met de Race door America (Race Across America ofwel RAAM) meedoet. Later voegde de schrijver van de website nog een serie links toe.

wo 14 jun 2006 om 00:00

Reisverhalen

Met de ligfiets naar Sint Petersburg, en dan nog vertaald naar een pdf in Engels en een pdf in Duits. Meer over vakanties in het uitgebreide bericht.

wo 14 jun 2006 om 00:00

Digitale fietsrouteplanner

De fietsrouteplanner voor provincie Utrecht is klaar, daarmee komt een gratis digitale fietskaart van Utrecht online. Vele keuzemogelijkheden zijn aan te geven.

di 13 jun 2006 om 00:00

Ligfiets.net stabiel in de lucht

De server van ligfiets.net had vorig jaar wat capaciteitsproblemen tijdens en vlak na Cycle Vision. Maar hij blijkt nu gewoon stabiel in de lucht te blijven! Dat is uiteraard een goede prestatie van de beheerders en omzetters die zoveel tijd en energie in een verbeterde oplossing hebben gestopt. Het is niet voor niets geweest en zo te zien aan de statistieken beleven een heleboel mensen veel plezier aan het bezoeken van de site.

di 13 jun 2006 om 00:00

Velomobielproducent opent deuren in Groningen

Sommige ligfietsbedrijven worden ingeruild voor een boerderij (BEL), terwijl anderen hun boerderij inruilen voor een velombielfabriek. Harry Lieben, voormalig biologische boer, is volop bezig met het inrichten van een montagehal voor velomobielen in de stad Groningen. Onder de naam Go-Mango gaat hij als eenmanszaak vanaf juli Mango's assembleren in opdracht van Velomobiel.nl.

ma 12 jun 2006 om 00:00

IHPVA site wordt vernieuwd

De site van ihpva is inmiddels erg gedateerd er wordt een herstart gemaakt met een nieuwe site.Ondanks de ouderwetse uitstraling zijn er goede mailinglijsten te vinden en is de site gevuld met een schat aan informatie.

ma 12 jun 2006 om 00:00

Cycle Vision mogelijk toch weer naar juni

Uit de evaluatie met het NBTC is gebleken dat men de periode van de fietsmaand toch vroeg in het jaar vond vallen. Er wordt nu gekeken of het misschien toch mogelijk is niet in mei maar in juni het evenement te sluiten. Hierdoor zal Cycle Vision dus toch mogelijk wat later in het jaar vallen. In september zal de evaluatie compleet zijn uitgevoerd en zullen de nieuwe data ook bekend kunnen worden.

ma 12 jun 2006 om 00:00

2e competitiewedstrijd in Leiden (met dagprijzen)

Zondag 11 juni is het wielercircuit van Swift in Leiden gevuld met ligfietsen voor de tweede wedstrijd van de NVHPV zomercompetitie. Op het parkoers van 1300 meter met een pittige heuvel zullen een tijdrit en twee criteria verreden worden. Als extraatje zijn er sponsorprijzen voor de eerste vijf inschrijvers. Verder zijn er prijzen voor de winnaars van elke wedstrijd en drie prijzen voor de dagwinnaars.

zo 11 jun 2006 om 00:00

Rotorcranks Q bladen

In december zagen we de eerste aankondigingen van de Rotor Cranks Q kettingbladen nu heeft Bentrideronline er een verslag over geschreven. Ook Cycling News publiceert de gedachten en ervaringen in een artikel. En de fabrikant heeft ook wat over ligfietsen als promotiemateriaal voor hun product verzameld.

do 08 jun 2006 om 00:00

Ligfietsen hip en stoer?

In een discussie op de ligfiets mailinglijst wordt gekeken of ligfietsen hip en stoer is.Of het ermee te maken heeft is moeilijk te zeggen, maar in dit artikel zegt een van de ligfietsdealers te stoppen, bron ligfiets mailinglijst.

wo 07 jun 2006 om 00:00

Nieuwe artikelen op technische pagina

De stichting Velofilie heeft een aantal pagina's, de technische pagina heeft nu weer een update gehad over wielen en CW-waarden. In het uitgebreide artikel meer informatie.

wo 07 jun 2006 om 00:00

Stroomlijn

Een leuke oplossing voor een stuk tentstroomlijn als stroomlijnpuntje is te zien op Bentrideronline. Lekker licht en opvallend in het verkeer.Ook opvallend maar niet gestroomlijnd, is deze questrijder die gaat picknicken en zijn eigen tafel meeneemt.

di 06 jun 2006 om 00:00

Citycycling 12

Wat doe je als het buiten regent? Dit valt als vraag te lezen op de nieuwe uitgave van Citycycling. In het uitgebreide artikel de dingen die de redactie opvielen (behalve dan dat het blad iedere keer mooier lijkt te worden uitgevoerd).

za 03 jun 2006 om 00:00

Fietsplatform nieuws

Normaliter een webpagina met weinig nieuws en infrequente updates. Toch komt de site van Fietsplatform nu met een leuke zoekfunctie naar bewegwijzerde routes. Op lengte, kindvriendelijkheid enzovoort kan worden gezocht. Een uitkomst zouden we zeggen.Echt veel fietsroutenieuws is te vinden op fietsen.123 en fietsactief (die door de popup van de ns feitelijk onleesbaar en onwerkbaar wordt)De Gentse liggers geven door dat de Ecotrip zeker doorgaat. In het uitgebreide bericht meer hierover.

vr 02 jun 2006 om 00:00

Vrijdag nieuwsbericht..

Waarom moeilijk doen over de allerlichtste onderdelen, trainingschema's en noem het maar op? Een doe-maar-gewoon artikel geeft wat links.

vr 02 jun 2006 om 00:00

Fietsfotowedstrijden

Het AD beloont de mooiste fietsfotos met prijzen. Ons ligfietsblad met eeuwige roem van de voorpagina.Vakantiefietsers hebben hun wedstrijd gelukkig al gehad.In het uitgebreide bericht een raadselachtig filmpje van Cycle Vision.

do 01 jun 2006 om 00:00

Fietsgebruik onderzocht

Een onderzoek laat zien dat Amerikanen meer fietsen. In het uitgebreide bericht meer informatie en ook wat onderzoeken in Nederland.

zo 28 mei 2006 om 00:00

Uitslagen Cyclevision

De wedstrijd commissie heeft de uitslagen van Cyclevision gecorigeerd en staan nu op de uitslagenpagina. In het uitgebreide bericht een overzicht opvallende dingen.

vr 26 mei 2006 om 00:00

De bossen in met de rolstoel

Ook handbikers willen wel eens van het asfalt af en raggen in de bossen, moet Thies Timmermans van de TU Delft gedacht hebben. Deze student Industrieel Ontwerpen won met zijn afstudeeropdracht een KITTZ innovatieprijs (stimuleringsprijs 1: Expanding boundaries, all terrain freedom) voor zijn ontwerp van een mountain handbike.

di 23 mei 2006 om 00:00

Cycle Vision nieuwe fietsen

Beursnieuwtjes bericht, uw redactie had helaas niet zo heel veel tijd om er echt op in te gaan. Tips kunnen dus gestuurd worden, graag met wat info!

di 23 mei 2006 om 00:00

Verslag Cycle Vision

Verslagen van Cycle Vision, verhalen voor de thuisblijvers, tips nieuwigheden en noem het maar op... Als test doen we het overzicht in het hoofdbericht in plaats van het uitgebreide bericht. Kees van Malssen weblog, zie rond 20 en 21 mei en daarna31 mei Wim Harwig verslag fotos en tekst21 mei Wim Schermer23 mei Peter Haan22 mei 19.32 Walter Hoogerbeets over de wedstijden22 mei, forum gentse liggers, niet een groot verslag maar wel leuke opmerkingen.22 mei 16.22 Klaus een fantastische weergave van het weekeind22 mei 11.43 Het eerste bericht! In het duits en geschreven door Rene22 mei 11.43 Christoph

ma 22 mei 2006 om 00:00

Fotos Cycle Vision

De eerste fotos online... in het uitgebreide bericht worden steeds de laatste links bovenin geplaatst.Mensen zonder eigen site die toch fotos willen plaatsen kunnen dat heel gemakkelijk doen, bij onderdelen van de agenda kunnen namelijk altijd afbeeldingen worden toegevoegd.

zo 21 mei 2006 om 00:00

Eerste uitslagen Cycle Vision Bekend

De thuisblijvers hadden ongelijk. Na een buitje in de ochtend is het verder de hele dag droog geweest. Vandaag zijn de 200 m sprint en het 3 uurs criterium verreden. De winnaars van deze wedstrijden staan in het uitgebreide bericht.

za 20 mei 2006 om 00:00

Velomobielen ingeblikt

Zo nu en dan proberen we de ligfietsen te pluggen bij de landelijke media. Niet altijd even succesvol, maar de aanhouder wint en een aantal velomobielen figureert op CycleVision zondag bij Blik op de weg.Door: KvM

za 20 mei 2006 om 00:00

Loden last!

door: DvdWVoor als de regen je mocht weerhouden van de race op Cycle Vision…en het wordt echt museumweer…

wo 17 mei 2006 om 00:00

Inkomend Cycle Vision nieuws

Vanuit Portugal en Costa Rica komen de deelnemers, men komt dus van ver om deel te nemen. Naast de Amerikaanse gasten Dale Hammerschmidt en Mary Arneson bekend van de site Velomobiling.net is er dus een zeer internationaal gezelschap aanwezig.In het lezingprogramma is een opmerkelijke wijziging doorgevoerd, we hebben een Ronde Miss en ga zo nog maar even door....lees hiervoor het uitgebreide bericht.

wo 17 mei 2006 om 00:00

Informatiebrief wedstrijddeelnemers

In de links hieronder de informatie voor deelnemers aan de wedstrijden inclusief de starttijden voor de 1 uur tijdrit op zondag.

di 16 mei 2006 om 00:00

Bijzondere zelfbouwers en bijeenkomst lijstleden

Naast wedstrijden en beurs zien we op de zelfbouwstand wel wat bijzondere aanmeldingen. Wat zou je kunnen gaan zien? Kijk in het uitgebreide bericht voor informatie.De ontmoeting van deelnemers aan de mailinglijst gaat dit jaar niet door. De lijstbeheerders die de meet and greet zouden gaan organiseren hadden tekort voorbereidingstijd en zijn nu van plan volgend jaar iets te doen.

di 16 mei 2006 om 00:00

Cycle Vision telt 220 deelnemers

Er verschijnen zo'n 220 deelnemers aan de start, toch laten enkele grote rijders verstek gaan. We zien in de startlijst geen aanmelding van namen van mensen die al jaren heel goed presteren: Bernard Bohler, Edgar Leijten, Denis Mario Ahrens, Jimmy Byloos, Jurg Birkenstock, Marc Vervaet, Ton Valk, Walter Berger. Bij de dames missen we Nicole Berger. Er zijn veel extra transponders gehuurd om mensen op het laatste moment nog de gelegenheid geven om mee te doen. Ter plekke of nu op voorhand kunnen dus nog extra deelnemers zich melden. Stuureen mailtje naar cv@suiker.org met de volgende gegevens:Loginnaam ligfiets.netNaamAdresTelefoonnummerGeb. datumPer wedstrijd waar je aan mee wilt doen:Fiets- of handbike merk en typeGestroomlijnd/gedeeltelijk gestroomlijnd/ongestroomlijndTot donderdagavond kan dat inschrijven nog via mail. Daarna alleen op het evenement zelf, maar beslist zonder garantie dat het lukt om je deel te laten nemen.

ma 15 mei 2006 om 00:00

Spezi cd online

In navolging op het eerdere bericht over Spezi beelden heeft de duitse vereniging iets bijzonders gedaan. Er is een cd gemaakt van Spezi die vrij te downloaden is.

zo 14 mei 2006 om 00:00

€ 1200,-- prijzengeld in Hamburg

De Duitse ligfietsers timmeren ook stevig aan de weg. Dit jaar is er een heuse zomercompetitie. De DLC. De eerste wedstrijd is onlangs geweest in Paderborn. De volgende wedstrijd is op 24 juni in Hamburg. Deze wedstrijd is in zoverre bijzonder, omdat er zowaar een vette prijzenpot te verdelen valt.

za 13 mei 2006 om 00:00

Lidmaatschap nog weer aantrekkelijker

Vorig jaar schreven we al, als je lid bent krijg je ons blad. Doe je dat op tijd, dan betaal je iets maar krijg je ook het blad.

za 13 mei 2006 om 00:00

Fietsmeubilair

En het is weer vrijdag! deze week zagen we voor u deze lijst van hergebruikte fietsonderdelen. Even daarna kwamen deze hergebruikte onderdelen naar voren.In het uitgebreide bericht een scala aan allerlei links met leuke onderwerpen.

vr 12 mei 2006 om 00:00

Bijzondere races op Cycle Vision

We zeiden het al eerder, de eerste Hase/Hp Velotechnik Trike race buiten Duitsland!!!!De fabrikanten nemen extra fietsen mee, en iedereen kan meedoen. Lees meer hierover in het uitgebreide bericht.En in het uitgebreide bericht de spelregels voor de slakkenrace, in deze wedstrijd wint de langzaamste...

do 11 mei 2006 om 00:00

Ligfietsfotografen gezocht!

Amateurs, professionals... Maak tijdens Cycle Vision een foto die goed de sfeer van dit evenement uitademt, stuur die naar de hoofredacteur en als beloning wordt de mooiste foto op de omslag van het komende nummer van Ligfiets& geplaatst.Lees het uitgebreide bericht voor de spelregels!

wo 10 mei 2006 om 00:00

Paderborner Liegeradtage een succes

Een van de tijdmeters schreef een verslagje van de geslaagde en gezellige wedstrijden in Duitsland.

di 09 mei 2006 om 00:00

Werelduurrecord Hans Wessels

Zondag 7 mei om 16:15 verbeterde Hans Wessels (NL) het Werelduurrecord 'ligfietsen met staartstroomlijn' op de 250 meter wielerbaan in Büttgen (D).

ma 08 mei 2006 om 00:00

Eco trip Belgie op losse schroeven

De organisatoren van de Eco Trip in België delen ons mede dat als er niet voor 25 mei nog 10 extra inschrijvers komen de Eco Trip die gepland is tussen 24 en 28 juli niet door kan gaan.

ma 08 mei 2006 om 00:00

Hartslagmeters en fietsondergoed

Nieuw ondergoed voor fietsers en een test van hartslagmeters. We geven u meer informatie in het uitgebreide bericht.

zo 07 mei 2006 om 00:00

Zonder fiets gratis toegang op Batavus Fietsmaand

Er zal toch ook zondag gratis toegang zijn! Mensen zonder fiets kunnen het promodorp in en ook op het terrein van Cycle Vision komen. Er wordt gedacht aan radiospotjes om het publieksaantal nog verder te vergroten. Zo is dus voor publiek Cycle Vision en de afsluiting van de Batavus Fietsmaand gratis toegankelijk gedurende het hele weekeind!Kijk op www.cyclevision.nl voor meer informatie of op de speciale fietsmaand.nl pagina van het Nationaal Bureau voor Toerisme.Historisch materiaal van wielerwedstrijden op Zandvoort in het uitgebreide bericht.

za 06 mei 2006 om 00:00

Lezingen op Cycle Vision

Een vertrouwd beeld, de lezingen tijdens Cycle Vision! Er wordt nog gezocht naar een leuk reisverhaal, dus als je een verhaal kunt vertellen, liefst met wat fotos, dan kun je je melden bij René Laribij, laribij@xs4all.nl

za 06 mei 2006 om 00:00

Citycycling 11

Nummer 11 van het blad Citycycling is op het net geplaatst. Meer over de verrassende inhoud in het uitgebreide bericht.

vr 05 mei 2006 om 00:00

Aanval uurrecord

Hans Wessels valt komende zondag 7 mei het uurrecord ligfietsen met staartpuntje aan op de wielerbaan in Büttgen (D).

vr 05 mei 2006 om 00:00

Op vrijdag, mooie onderdelen...

Prachtige dingen, filmpjes, uitleg, kortom even stil genieten van mooie ligfietsonderdelen...Het is vrijdag, dus het mag eventjes!

vr 05 mei 2006 om 00:00

Een kleurrijke fietsgeschiedenis in zwart-wit

door: DvdWWie zoekt in het online British Pathé archief wordt beloond. British Pathe, bekent van de populaire Cinemagazines, besteedt ook aandacht aan de ontwikkeling van de fiets.

vr 05 mei 2006 om 00:00

Omgekeerde voorvork fiets uit Engeland

Na de rij-impressie van Bram Smit's omgekeerde voorvork racer in het laatste nummer van Ligfiets& ontving de redactie een tip van David Verbroekken, dat hij een soortgelijke fiets al eens eerder is tegengekomen, onder de naam Kestrel. Het blijkt te gaan om een zeer fraaie creatie van Engelsman Dave Richards.

do 04 mei 2006 om 00:00

Buitensport koken

Fietsen om lekker te kunnen eten gaat samen met koken. In het uitgebreide bericht een artikeltje hierover.

wo 03 mei 2006 om 00:00

Sluiting inschrijving 8 mei

Vorig jaar schreven we dat rond 4 mei 179 mensen zich hadden aangemeld. Dit jaar ligt het aantal lager volgens dit overzicht op 134 deelnemers.

di 02 mei 2006 om 00:00

Kaartspel nu echt klaar

Het ligfiets-kwartet- / kaart-spel is nu eindelijk onderweg naar de leden!Het heeft lang geduurd, maar het ligfietskaartspel is nu eindelijk echt onderweg naar de leden!Het maken van het kaartspel heeft zo'n 3 jaar in beslag genomen en vooral het drukken bleek zeer veel problemen met zich mee te brengen. De totale oplage moest daardoor zelfs een keer opnieuw gedrukt worden.Maar laten we dat alles snel vergeten en nu lekker bij de tent, of in het café na een lange fietstocht een kaartje gaan leggen.Zorg vooral dat je het speelt met niet-ligfietsers. Dan zullen ze spelenderwijs geïnformeerd worden over ligfietsen.

di 02 mei 2006 om 00:00

Spezi verslagen

In de amerikaanse hpv lijst werd een tweewiel aangedreven Zox fiets beschreven. En de tip van een aantal fotoseries.De trikerace in Germersheim had 2000 euro aan prijzengeld. Overigens in Amerika op de Wasco race is een berg prijzengeld voor vrouwen.Meer in het uitgebreide bericht.

ma 01 mei 2006 om 00:00

Artikel over tassen en vakantiereizen

Twee jaar geleden schreven we voor het laatst over tassen. In het uitgebreide bericht de nieuwtjes.

zo 30 apr 2006 om 00:00

Hightech fietsen

Leuke insteek van een artikel over koolhydraten in plaats van koolwaterstof, een ligfiets is dan meteen zeer hightech. Beter dan het artikel over een driewielige auto, dat al jaren oud is en waarbij alleen de mislukte Sinclair fiets wordt aangehaald en het succes van de huidige fietsen het liefst wordt vergeten...bron: liegerad forumOok leuk, een buienradar zodat je online kunt zien of je nat gaat worden.

za 29 apr 2006 om 00:00

Sluiting inschrijving Cycle Vision 8 mei

Inschrijving voor wedstrijden sluit 8 mei, daarna kunnen we geen inschrijvingen meer accepteren. Mensen kunnen in dit bericht meer informatie krijgen over de inschrijving.

vr 28 apr 2006 om 00:00

Onderzoeken ligfietsers

Een tip van Peter Raadschelders is deze link naar een onderzoek over woon- werkverkeer en ligfietsers. Op de mailinglijst kwam nog deze oproep tot verbetering van het imago voorbij.

vr 28 apr 2006 om 00:00

Gluren bij de buren

door: DvdWVoor wie de voorjaarsschoonmaak al achter de rug heeft is er een beurs in Germersheim (D); een treffen in Hulshout (B) en de opening van het jaarklassement in Tilburg.

do 27 apr 2006 om 00:00

nieuwtjes

Op Aktiv Radfahren zagen we een bijzondere 1 wielige aanhanger voor kinderen.Nog slimmer, maar dan voor boodschappen deze fietsaanhanger annex boodschappentas (de tester gaat met 52 kilo op pad!).Smarty pedal is goedkoper dan de bestaande pedalen van Crankbrothers volgens het forum. Zie ook de site van de fabrikant. Ook leuk, deze tas waarin je je fiets kunt doen als je hem mee wilt nemen in de auto.Eigenlijk niet nieuw is dat iedere zichzelf respecterende beurs in het kader van pr ook innovatieprijzen geeft (de laatste beurs, de Fietsrai hebben wij een verhaaltje).

wo 26 apr 2006 om 00:00

Activiteiten fietsmaand en Cycle Vision

Welke landelijke activiteiten zijn er voor de fietsmaand en welke dingen kunnen we verwachten op Cycle Vision?

di 25 apr 2006 om 00:00

Lage opkomst wedstrijd Ronde van Noord-Holland

Veel publiek, maar weinig HPV racers in het afwachtingsprogramma van de ronde van Noord-Holland. Volgens een deelnemer die ongenadig tegen de vlakte ging was de lol er niet minder om.In het uitgebreide bericht een verslag.

ma 24 apr 2006 om 00:00

Berkelbike wint innovatieprijs

In deze link naar de beurs Support is een bericht te vinden (alleen te zien via internet explorer). Gelukkig staat het bericht ook op de site van Berkelbike. Eerder schreven we dit artikel op ligfiets.net.

za 22 apr 2006 om 00:00

Vrijdag nieuwsbericht

Onzin, nonsense en onzinnige informatie. Iedereen in juiste zin zal zijn tijd beter niet kunnen verdoen aan het lezen van het uitgebreide bericht.

vr 21 apr 2006 om 00:00

snelfietsroute.nl

Omdat er steeds vragen over snelle fietsroutes op het forum van ligfiets.netvoorbij kwamen heeft Robert Lammerts het initiatief genomen om de websitesnelfietsroute.nl te starten en met een flink aantal (lig)fietsers eennetwerk van snelle fietsroutes in kaart te brengen.

do 20 apr 2006 om 00:00

Paastreffers treffen het.

Er was voor ieder weer volop te beleven op het Paastreffen 2006. Stuntrijders die een boom omrijden, de familie van der Schoot hield een speciale beam op de wand van de blokhut gericht en er was volop Paasvuur op de kampplaats, in de open haard en natuurlijk in de gloedvol gebrachte sterke verhalen, sommige rechtstreeks vanuit het graf.Maar geloof ons niet op ons woord, het kan een achterbakse truk zijn om u naar een volgend treffen te lokken.Bekijk zelf de foto's, verhalen en webclips die we in het uitgebreide bericht verzamelen.

do 20 apr 2006 om 00:00

Racen? geen punt!

Racen zonder stroomlijnpuntje of streamer, op een zogenaamde naked bike? Voor sommige wedstrijdrijders is het ideaal. Anderen vinden dat regels en beperkingen de ontwikkeling van de mens aangedreven voertuigen bedreigen. Weer anderen denken dat het juist de drempel zal verlagen om deel te nemen aan een wedstrijd. Een discussie die woedt op vele fronten en met Cycle Vision aan de horizon opnieuw de aandacht vraagt. Vandaag deel 1 in de serie "Racen? geen punt!"

do 20 apr 2006 om 00:00

Ligfiets& 2006-2

In dit pre-cyclevision nummer een interview met Jack Dekker, een test van Bram Smit's omgekeerde voorvorkfiets, een interview met Anouk van Wechem, een verslag van een ligfietsreis over de Alpen, en ... kijk verder in het uitgebreide bericht voor de complete samenvatting met links naar achtergrondinformatie. Verschijnt als alles meezit eind deze week. Word lid.

wo 19 apr 2006 om 00:00

Zwangerschap en fietsen

In dit bericht op Bicycling about gaat over zwangerschap en ligfietsen. Meer informatie in het uitgebreide bericht.

wo 19 apr 2006 om 00:00

Tochten en treffens

Lekker onderuit achter de computer fantaseren over fietstochten. In het uitgebreide bericht een compilatie. Bijeenkomsten en tochten voor ligfietsers, en wat bijzondere nieuwe routes in Nederland.

zo 16 apr 2006 om 00:00

Eerste Noordelijke ligfietsdag een succes

Naar mening van de organisatoren was de eerste Noordelijke ligfiets opstap dag een groot succes. In het uitgebreide bericht de informatie.

za 15 apr 2006 om 00:00

BeND races Zolder

Afgelopen weekend zijn de BeND races in Zolder weer geweest. Snelste bij de heren was Sietse de Laeter. De snelste dame was Danielle van der Waard. Alle uitslagen zijn te vinden op de uitslagenlijst. In het Uitgebreide bericht verzamelt de redactie verslagen en foto's.

vr 14 apr 2006 om 00:00

Ligfietser tussen de racefietsers

In het kleurrijke tijdschrift Velovision van maart 2006 een artikel van Arnfried Schmidt de schrijver van Human Power - the forgotten energy.

vr 14 apr 2006 om 00:00

Vrijdag nieuws over Cycle Vision

Het is weer vrijdag! Een goede vrijdag is natuurlijk niet compleet met het vrijdagnieuws. In het uitgebreide bericht allerlei zin en onzin over het komende evenement Cycle Vision.Totaal niet ter zake doende, maar dat zijn onze lezers op vrijdag al van ons gewend. We hopen uiteraard wel dat er lezers zijn die niet kunnen wachten totdat het weer vrijdag is.

vr 14 apr 2006 om 00:00

Vervolg versnellingenartikel

Tandriemschakeling geeft 66 versnellingen staat in dit krantenartikel. Bron futurebik forumIn het uitgebreide bericht een aanvulling op het CVT (continu variable transmissie) artikel.

do 13 apr 2006 om 00:00

Knieklachten

Knieklachten komen voor bij 30 tot 40 procent van de wielrenners die bij een sportarts komen op zijn pagina geeft sportarts Verheij oplossingen.

wo 12 apr 2006 om 00:00

Dikke banden

We schreven laatst dat vette banden helemaal in zijn. Nu zien we zelfs dikke banden zonder binnenband hier op internet.Kortom, er lijkt behoorlijk wat aan de hand te zijn met de ontwikkeling. In een persbericht schrijft een ligfietsbouwer zelfs: “In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, hebben brede banden een lagere rolweerstand dan smalle banden. De moderne brede band is soepel en duurzaam, antilek, relatief licht en kan hoge druk verdragen. Bovendien heeft de brede band een erg goed veercomfort. De brede banden zijn zo soepel dat zij zelfs framevering kunnen vervangen. Geen framevering maakt de constructie van de fiets eenvoudiger en dus goedkoper. Bovendien levert het een strakker stuurgedrag op, minder gewicht en geen onderhoud.” Kortom redenen genoeg voor uw redactie om eens een tocht over internet te maken.

di 11 apr 2006 om 00:00

Mooie plaatjes

Een ligfietscartoon en mooie plaatjes voor je bureaublad in het uitgebreide bericht.

ma 10 apr 2006 om 00:00

Racen in Zaandam

Op 23 april wordt de Ronde van Noord-Holland gereden. In het centrum van Zaandam is er in afwachting van de finish daarvan een programma met amateurwielrenners en ligfietsers.

zo 09 apr 2006 om 00:00

City Cycling 10

Een nieuwe uitgave van City Cycling is verschenen

za 08 apr 2006 om 00:00

Bijzondere zelfbouwers op vrijdag

Je komt de gekste links tegen op internet, sommige een beetje vreemd, anderen zeer bedreven. In het uitgebreide bericht een paar links van bijzondere zelfbouwers.

vr 07 apr 2006 om 00:00

Onderdelengroepen nieuws

M5 laat een mooie uitvalnaaf zien.Sram laat zijn nieuwe groep zien, Shimano presenteert de nieuwe xtr mountainbike versnellingsonderdelen.En het duitse blad Tour heeft op zijn site een pdf gezet met de vraag "Sushi of Pasta?" waarmee een aantal verschillen tussen beide merken wordt aangegeven.

do 06 apr 2006 om 00:00

Cycle Vision oproep

Beste lezers, We hebben nog steeds vrijwilligers nodig voor Cycle Vision zoals we meldden in een vorig bericht. Het hele weekeind koffie en thee en gezellig naar het evenement? Dat lukt zeker als je meteen een beetje meehelpt! Een shirt als aandenken, vrijwilligersvergoeding en vrije tijd maken de mix voor een leuk uitje compleet.Groeten,Het Cycle Vision organisatie comite

do 06 apr 2006 om 00:00

Actie Fiets naar je werk weer begonnen

De actie Fiets naar je werk is sinds 1 april weer van start gegaan. Leuk te lezen is dat de actie 90.000 euro heeft opgebracht vorig jaar.Dit initiatief is blijkbaar nog niet opgenomen in het mobypoints systeem (bron: dit eerdere bericht op ligfiets.net.)

do 06 apr 2006 om 00:00

Proberen, proberen? Ligfietsen moet je doen!

Het Nederlands ligfietsfabrikantencollectief komt dit jaar met een nieuw promotiemiddel: de ligfiets opstapdag. Op een auto-vrij parcours kun je jezelf kosteloos vermaken met het onder de knie krijgen van een nieuw evenwicht.Zweef en geniet, ervaar het wijdse uitzicht, voel de snelheid en het zitcomfort.Raceliggers, vakantiefietsen, forensbolides en driewielers zijn allen aanwezig.De eerste opstapdag is a.s. zondag 9 april in Assen.

ma 03 apr 2006 om 00:00

Inschrijving Cycle Vision opent vandaag

Vanaf vandaag kunnen renners op allerlei HPV's, waaronder uiteraard ligfietsen, zich inschrijven voor de wedstrijden tijdens Cycle Vision.

ma 03 apr 2006 om 00:00

Video's op internet

Beelden van Battle Mountain op internet helemaal onderaan op de pagina bij pedal power. Bron: ihpva mailinglijst.

ma 03 apr 2006 om 00:00

Duitstalig ligfiets.net gelanceerd

We krijgen heuse concurrentie! Gisteren is liegeradmagazin.de online gekomen, een site die zich richt op duitstalige ligfietsers.

zo 02 apr 2006 om 00:00

Cycle Vision voorpret

Oude fotos, een nieuw tijdmeetsysteem, een primeur van de eerste driewielrace van Hase buiten Duitsland, kortom voorpret!

zo 02 apr 2006 om 00:00

Nieuw type Rainbow

Een totale verrassing, dit bericht op Velovision over een nieuw type fiets van de Nederlandse Rainbow.Op de site zelf wordt er niets over De Runner vermeld (het zal toch niet 1 april zijn?).

za 01 apr 2006 om 00:00

Eerste magazine op breedbeeldformaat!

Toen de redactie aankondigde een tandemspecial te willen maken, wisten de opmakers het meteen: breedbeeldformaat. Nu het oblongformaat zo ingeburgerd is, is gekeken hoe we het blad nog opvallender kunnen maken. En nu alle TV's breedbeeld worden kozen wij ook voor 16:9!

za 01 apr 2006 om 00:00

Wasub 2

Er is een nieuwe site gemaakt voor de onderwaterfiets Wasub 2. In het uitgebreide bericht de plannen.Het team WASUB stuurde ons onderstaand bericht, fotos en links: "Even voorstellen Na de uitstekende resultaten van WaSub I tijdens de International Submarine Race 2005 in Washington hebben we besloten dat dit project een vervolg verdiende. In de afgelopen maanden heeft zich een nieuw team gevormd dat het ontwerp van WaSub I zal verbeteren."

vr 31 mrt 2006 om 00:00

Vrijdag nieuws

In de sfeer van zen hier een paar korte links zonder verder lang verhaal.En site met fietsmeditaties, bron:amerikaans google group ligfiets forum.En een ligfiets limerick.Velomobielen in Amerika in het uitgebreide bericht.

vr 31 mrt 2006 om 00:00

Hoever moet je gaan?

Gore bike wear demonstreert haar regenkleding in een windtunnel. Maar hoe heb je iets aan ontwikkelingen op je ligfiets? Meer in het uitgebreide artikel over lampjes, vette banden, elliptische tandwielen en een zeilfiets.

do 30 mrt 2006 om 00:00

Fotoverslag fietsrai

Op velorution vonden we deze link naar een fotoverslag van fietsrai. Geen stand van de ligfietsvereniging, en misschien is dat de reden van deze ontevreden bezoeker, die het aanbod erg vond tegenvallen.Toch hoefden ze door de opkomst van 82500 bezoekers niet te klagen. De bezoekers vonden wel het fietsgedrag in Nederland storend.. Het beursnieuws bleef beperkt tot de opmerking van een nieuwe koplamp. Toch stond innovatie centraal, zie ons eerdere nieuwsbericht.

wo 29 mrt 2006 om 00:00

Bagageoplossingen

Bagage oplossingen fietskarren.Een test van fietskarren in pdf.Bagage oplossing 2 een bagagerek dat later op een fiets gezet kan worden, speciaal voor ligfietsen. De meeste nederlandse modellen hebben standaard al een rek of het is als extra te leveren.

wo 29 mrt 2006 om 00:00

Records

Bij Cycle Vision 2002 was het de bedoeling uurrecords te gaan breken. En dat onderwerp heeft nog steeds niet aan actualiteit ingeboet. In het uitgebreide bericht een hoop links naar relevante informatie.

ma 27 mrt 2006 om 00:00

Blijf op de hoogte

Sinds deze week is het weer mogelijk om per email op de hoogte gehouden te worden van toevoegingen aan en veranderingen op ligfiets.net. Verander hier je instellingen.

zo 26 mrt 2006 om 00:00

Vakantieverslagen op internet

Haal je fiets uit het vet hier een oud bericht over het schoonmaken van je fiets. Haal hem uit het vet! Op de manier zoals Peter Haan op zijn weblog schrijft krijg je misschien wel wat inspiratie voor een paar mooie ritten met een schone fiets.. Heel veel over vakantiefietsers in het uitgebreide bericht.

zo 26 mrt 2006 om 00:00

Promotiecampagne Cycle Vision

Banners kun je plaatsen op je eigen site en mensen met een printer kunnen zoveel flyers uitdraaien als ze kunnen verspreiden. Kortom, ons promotiemateriaal is weer op internet te vinden!Help mee aan meer bekendheid en maak de wereld een beetje mooier met meer ligfietsjes..

za 25 mrt 2006 om 00:00

Oproep aan wedstijdrijders Cycle Vision

Binnenkort start de inschrijving, maar we willen al comite even aandacht vragen voor het volgende: "Cycle Vision is een schitterend evenement, dit jaar nog mooier door het samenvallen met het slot van de Nationale Fietsmaand. Iedereen mag dat weten! Een landelijke advertentiecampage zit er helaas niet in, maar ligfietsers zijn natuurlijk niet voor één gat te vangen. Lees verder hoe we samen met beperkte middelen heel Nederland op de hoogte kunnen brengen van ons evenement."

za 25 mrt 2006 om 00:00

Fietsoverwegingen

Leuk om te zien en soms zeer filosofische dingen op internet. Wat gebeurt er als een lezer van fiets.nl een andere racefietser ziet. Ofwel is RIS een ligfietserskwaal? bron: enquetes op fiets.nl.Meer overwegingen zijn te zien bij deze weblog schrijver die een soort wegenwacht voor fietsers is. Of deze mooie weblog die zelfs nog is verfraaid met de Cycle Vision banner! We moesten ook even zoeken waarom de banner erop stond, maar waarschijnlijk is dit glimmende ding de reden. Om uniek of bijzonder te zijn hoef je ook geen ligfiets meer te kopen Miakel komt ze in alle mogelijke kleuren tegen, eigenlijk moeten we wat anders verzinnen, misschien een geheime groet?

vr 24 mrt 2006 om 00:00

Mislukte 24 uurs recordpogingen.

Het is alweer 10 jaar geleden dat Axel Fehlau het 24 uurs HPV rekord op 1021,36 km zette. Het gemiddelde inclusief de pauze's (!) beliep 42,56km/h. De rekordmachine was de M5 Carboné van Bram Moens. Bron: http://www.ihpva.org/hpva/hpvarec7.html#nom30 Indrukwekkende cijfers, maar recent zijn er 2 serieuze pogingen geweest om deze enorme prestatie te verbeteren.

wo 22 mrt 2006 om 00:00

Wassen en luchtjes

Het duitse blad tour geeft een pdf over het wassen van sportkleding. Meer links naar oude informatie over wassen en luchtjes in het uitgebreide bericht.

wo 22 mrt 2006 om 00:00

Bedrijven nieuws

Nieuwe sites, nieuwe fietsen, verslagen alles is te lezen in het uitgebreide nieuwsbericht.

di 21 mrt 2006 om 00:00

Ligfiets.net reorganiseert verder

Sinds vorige zomer hebben we de statistieken van de bezoekers van ligfiets.net moeten missen. Dit gemis is nu voorbij met de publicatie van de statistieken op deze plek. Dit wordt in de loop van deze maand uitgebreid met detailgegevens.

ma 20 mrt 2006 om 00:00

Gps artikel

Een hele rits interessante gebruikservaringen op dirty-pages. Verder is op hier wat broninformatie verschenen voor een artikel in Ligfiets&. Als je lid wordt van de vereniging krijg je vanzelf dat prachtige blad!

ma 20 mrt 2006 om 00:00

Knieproblemen

Harry Lieben schrijft over zijn oplossing voor knieklachten. Op de praatgroep van wielrenners werd afgeraden met een korte broek en dus koude knieën te fietsen. Verder kwam op de tip voor het eten tijdens wedstrijden ontbijtkoek voorbij. Hebben mensen al Cycle Vision koorts, of denken ze aan andere wedstrijden? In het uitgebreide bericht trainingstips.

zo 19 mrt 2006 om 00:00

Versnellingen

Waarschijnlijk gaan we in de toekomst bijzondere versnellingen zien deze continu variabele transmissie voor fietsers moet de vereiste kracht steeds hetzelfde houden. Bron: bike-eu.com. en ook Bike-biz.Ook suntour werkt aan bijzondere versnellingen.In dit bericht de eerste ervaringen van rijders die met de electronische schakeling van shimano hebben gereden.

za 18 mrt 2006 om 00:00

Kaartspel opnieuw uitgesteld

Ondanks de recente aankondiging zal het toch nog even gaan duren voordat het ligfietskwartet- en kaartspel bij iedereen op de deurmat zal vallen.

vr 17 mrt 2006 om 00:00

Innovatie centraal op FietsRAI

Een reporter van Ligfiets.net heeft over de fietsRAI gelopen en voor u de belangrijkste dingen op een rijtje gezet: prijzen voor ligfietsfabrikanten en de onthulling van het Cyclevision logo.

vr 17 mrt 2006 om 00:00

5 Fietsevenementen van de fietsmaand

Vanmorgen was de perspresentatie de vijf evenementen zijn nu bekend. Uw redactie was erbij! De redactie in de persoon van wereldkampioene Daniëlle van der Waard onthulde de banner van Cycle Vision die tijdens de fietsrai in de ergens in de hal van de fietsrai hangt. Personen die de vijf evenementen inleveren op een kaartje bij de Batavus stand maken kans op een fiets. Binnenkort volgt meer info en nieuws van de Fietsrai.

vr 17 mrt 2006 om 00:00

Vrijdag nieuws

BBC news verzamelt nu gekke verkeerssituaties. Misschien toevallig(?) verscheen een bericht over vreemde situaties precies een jaar geleden op ligfiets.net. En daarbij deze rare fietspaden en het beeld is compleet.

vr 17 mrt 2006 om 00:00

Discussiegroep verhuisd

De ligfiets mailinglijst is verhuisd, je kunt met deze link meelezen als je de actuele discussie wilt volgen. Als redactie proberen we interessante discussies uiteraard als nieuwsbericht te presenteren.Het britse Forum is 1 jaar geworden, vorig jaar meldden we het verschijnen van dit forum. Gefeliciteerd zouden we zeggen!Het Duitse forum kondigt rss feeds aan.De site Fietsen.123 is geen forum, maar laat nu wel van al haar zustersites het nieuws op de voorpagina zien. De Franse site AFB die we vorig jaar "ontdekten" laat inmiddels ook vele ontwikkelingen zien.

do 16 mrt 2006 om 00:00

Stroomlijnen van je fiets

Tijdrithelmen, staartpuntjes, complete stroomlijnen, alles in het teken van het zoeken naar snelheid...

do 16 mrt 2006 om 00:00

WK Allegre opent inschrijvingen

Sinds gisteren is het mogelijk om je aan te melden voor de wedstrijden voor de wereldkampioenschappen ligfietsen in Allegre (Frankrijk).

di 14 mrt 2006 om 00:00

Inschrijvingen vrijwilligers en zelfbouwers

Het is nu mogelijk om je aan te melden als vrijwilliger voor Cycle Vision. Niet alleen heb je dan een mooi shirt en een vrijwilligersvergoeding, ook ben je heel nauw betrokken bij het evenement. Dit jaar hebben we uiteraard weer een zeer enthousiast team nodig, want we verwachten een stijging in het aantal bezoekers. Ook leuk, als je een interessant iets zelf hebt gebouwd dan kun je je aanmelden bij de zelfbouwstand, doe dit vooral, het is een nieuw initiatief en het zou heel aardig zijn als er meteen veel creaties zouden komen. En waarom zou je het niet doen? Uiteraard kom je toch al naar de beurs.

di 14 mrt 2006 om 00:00

Aanbieding met lager lidmaatschapsgeld

Net als vorig jaar geldt dat mensen die nu lid worden voor dit jaar een korting krijgen. Ga nu snel naar de pagina en wordt lid!

ma 13 mrt 2006 om 00:00

Fietsaandrijvingen

Een overzicht van voorwiel aangedreven fietsen. Bron: duitse ligfiets mailinglijst. Een aantal bijzondere aandrijfvormen worden in het uitgebreide bericht aan de orde gesteld.

ma 13 mrt 2006 om 00:00

NVHPV heeft nieuw bestuur

Op de ledenvergadering van de NVHPV is een nieuw bestuur benoemd.

zo 12 mrt 2006 om 00:00

Landelijke ligfietsdag 26 maart

Op zondag 26 maart 2006 worden in heel Nederland ligfietstoertochten georganiseerd in het kader van de landelijke ligfietsdag. Het initiatief is genomen door de samenwerkende ligfietsdealers en fabrikanten. Het doel is om alle ligfietsen in Nederland die dag op de weg te krijgen.In dit agenda item een uitgebreid overzicht van de activiteiten.

za 11 mrt 2006 om 00:00

Vrijdag nieuws

Hightech onderdelennieuws in het uitgebreide bericht (ofwel hoe val ik op tijdens ligfietsbijeenkomsten). Ook als je zelf niets hebt te vertellen, heb je met deze accessoires uren vertel en discussiewerk te pakken.

vr 10 mrt 2006 om 00:00

Ligfietsspecialisten introduceren voordelige fiets

Om een grotere groep mensen aan het ligfietsen te krijgen is een ligfiets nodig van onder de duizend euro, zo besloten de samenwerkende ligfietsspecialisten eind vorig jaar. Hierop volgde een voorstel van Ligfietsshop Tempelman en Challenge om samen een eenvoudig afgemonteerde Mistral te produceren.Om de beoogde prijs te halen hebben de deelnemende specialisten kapitaal verzameld om afname van de eerste 60 fietsen te garanderen.

do 09 mrt 2006 om 00:00

Intera ligfiets prototype klaar

Op het forum van de Gentse Liggers is een gebouwd prototype te zien van de gecombineerde rechtop- en ligfiets. De fotos staan ook op hun site.

wo 08 mrt 2006 om 00:00

Fiets ontwerpen zonder het juk van de geschiedenis

Het lezingenprogramma voorafgaand aan de ALV a.s. zondag is bekend. Naast de eerder aangekondigde lezing van Johan Vrielink, zijn er nog twee sprekers: Paul Voerman/Arjen van Noordenne en Allert Jacobs.

di 07 mrt 2006 om 00:00

Monstertochten

Velorution schrijft over een gesponsorde monstertocht. In het uitgebreide bericht een aantal links naar verslagen van de monstertocht Parijs-Brest-Parijs.

di 07 mrt 2006 om 00:00

Fietsen en politiek

Het CDA rijdt met een ligfietstreintje. De fiets in SP kleuren is tijdens de promotie gebruikt.Een groep fietsers die promotie wil gaan doen.

ma 06 mrt 2006 om 00:00

Brandweerfiets

Naast de politiefiets en de ambulancefiets is er nu een brandweerfiets.

ma 06 mrt 2006 om 00:00

Spannend slot wintercompetitie

In het Velodrome Amsterdam werd zondag door 37 snelle ligfietsers uit Nederland en Belgie gestreden om de titel 'winnaar wintercompetitie 2006'. Klassementsleider Walter Hoogerbeets had in Hans Wessels een geduchte concurrent. De laatste reed tijdens de tijdrit een snelste ronde van 61.9 km/uur. Hans wist het criterium nipt te winnen van Sietze de Laeter,

zo 05 mrt 2006 om 00:00

Ledendag en ledenvergadering NVHPV

Op zaterdag 11 maart wordt in Braamt (ten zuiden van Doetinchem) een secretaris !Op zondag 12 maart is op dezelfde plaats de jaarlijkse ledenvergadering. Deze wordt vergezeld van een drietal lezingen met het thema 'bicycle design'. (Opgave niet nodig.)

zo 05 mrt 2006 om 00:00

Nieuwe uitgave City Cycling nummer 9

Met niet teveel geld om failliet te gaan hebben de makers van het blad toch weer de homepage geupdate met een nieuwe uitgave van hun blad. In het uitgebreide bericht de eerdere uitgaven.

za 04 mrt 2006 om 00:00

Persbericht Cycle Vision verstuurd

In het uitgebreide bericht een persbericht onder de titel "Aankondiging ligfietsevenement Cycle Vision en slot Batavus Fietsmaand" dat vandaag is verstuurd naar de nederlandse media.

vr 03 mrt 2006 om 00:00

Ligfiets mailinglijst gaat naar Google Groups

In een mailtje van de beheerders van de ligfiets mailinglijst wordt aangegeven dat deze de server van ligfiets.net gaan verlaten. De reclame op Google wordt voor lief genomen en na registratie bij Google Groups is webmail mogelijk en er zijn RSS feeds. De werking voor gebruikers blijft volgens zeggen gelijk aan de huidige mailinglijst.

vr 03 mrt 2006 om 00:00

Ligfietskwartet- en -kaartspel klaar

Na twee jaar voorbereiding en heel veel problemen met de drukker is het dan eindelijk zo ver: Het ligfiets kwartetspel / kaartspel is van de drukker!

vr 03 mrt 2006 om 00:00

Fietsknooppunten netwerk is wereldwonder

Het Limburgse Fietsknooppunten netwerk is gekozen tot wereldwonder. Eerder kwam dit bericht in fietsen.weblog voorbij.

vr 03 mrt 2006 om 00:00

Discussie over wedstrijdregels

De duitse vereniging komt met nieuwe regels voor ongestroomlijnde ligfietsen. Zithoek is niet voorgeschreven en ook loopt de discussie nog over wat er toegestaan is en wat niet.De britse rijders discussiëren op deze draad over klassen.Er wordt gehoopt op het duitse forum meer belangstelling voor het deelnemen aan wedstrijden. Toch levert de oproep om mee te denken naar nog meer categorieën een hoop dingen op.

vr 03 mrt 2006 om 00:00

Fietsersbond test headsets

Fietsersbond meldt een test van headsets voor handsfree bellen op de fiets op haar site. Waarschijnlijk wordt al met een verbod rekening gehouden.Fietsberaad meldt een initiatief waarin diverse organisaties (Trappers en Nationale Fietsprojecten) zouden moeten opgaan.

do 02 mrt 2006 om 00:00

Nut van testen

Sportarts Verheij, geeft op zijn pagina een aantal artikelen over het testen van fietsers. Mooie schema's die gemaakt zijn worden niet gebruikt, zo luidt de conclusie.De site Bentrideronline gaat zelfs nog een stapje verder en concludeert dat door internet geen trainer meer nodig is.

do 02 mrt 2006 om 00:00

Infopakket hpv.be

De Belgische vereniging stuurt een gratis blad en infopakket naar de mensen die nog twijfelen over lidmaatschap.

wo 01 mrt 2006 om 00:00

Vakantiefietsers

Mooie verhalen van vakanties in vele vormen in het uitgebreide bericht.Ook zagen we deze mooie tent ziet er flitsend uit (wildkamperen is dan weer iets minder).

wo 01 mrt 2006 om 00:00

De mens als motor, technische dag

Wat kan de mens presteren? Een Themadag geeft hierover meer informatie, leer van specialisten van Team Icarus waarmee je rekening kunt houden. Overigens is natuurlijk het doel van de presentaties niet de conditie(verbetering) van de piloten van het team Icarus maar juist de betere prestatiemogelijkheden van elke HPVer!Lees in het uitgebreide bericht meer.

di 28 feb 2006 om 00:00

Een aantal google zoektips

Voor de gebruikers van Google als zoekmachine die uiteraard alleen de resultaten op ligfiets.net willen zien deze tip. Als je in het zoekscherm een site meegeeft wordt alleen die doorzocht je typt dan site:lijst.ligfiets.net zoektermIn het uitgebreide bericht meer tips.

ma 27 feb 2006 om 00:00

Magnesium is niet zomaar substituut voor Aluminium

Dat zegt Johan Vrielink, die op 12 maart een lezing zal houden over dit onderwerp. Hij zal daarbij voorbeelden laten zien van het gebruik van magnesium bij het bouwen van fietsen en andere lichte voertuigen.

zo 26 feb 2006 om 00:00

Onderzoeken onder fietsers

Mensen die vaak fietsen willen graag comfortabel fietsen. Niet verrassend, maar er werd in Oostenrijk een onderzoek gepubliceerd dat fietsen naar het werk erg gezond is. En nu we toch met een onderwerp bezig zijn dat ook met gewone fietsen verband houdt, deze mail met fotos van oude fietsen. En iedereen kan met de fiets naar het werk, zo blijkt uit een grote hoeveelheid voor-stemmers op dit onderzoek. En sommige mensen denken na de onderzoeken naar zitvlakproblemen ook aan de ligfiets.

za 25 feb 2006 om 00:00

Nieuwe ontwikkelingen bij fietsonderdelen

Een bijzondere dynamo, een uitgebreide fietscomputer en de informatie van Shimano voor dit jaar. Lees het in het uitgebreide bericht.

vr 24 feb 2006 om 00:00

Nieuwe exotische ligfietsen

Deze link op Bentrider laat al een foto zien van een Highracer van Velokraft die nog niet op de site van de fabrikant is te zien. Het belooft veel, de fiets is nu al prachtig om te zien (we hebben de foto ook op ligfiets.net staan).Ook gaat duitse fabrikant Toxy met zijn lage racer model 'ZR' mee met de race naar steeds lichtere fietsen. Volgens de informatie weegt demeest luxe uitvoering 10,3 kg. De prijs daarvan is nog niet bekend. Op Eurobike presenteerden zij een ander type dat al door de gewichtsmolen was gehaald.

vr 24 feb 2006 om 00:00

24 uur record Axel Fehlau nog niet gekraakt

Onlangs zijn er twee serieuze aanvallen ondernomen op het door AxelFehlau in 1996 gereden 24 uur record.Op 25 november 2005 moest Greg Kolodziejzyk zijn poging na ruim 20 uur opgeven omdat tijdens een crash zijn fiets kapot ging.Op 21 februari 2006 startte Christian Ascheberg met zijn 24 uur record poging. Na een kleine 12 uur moest hij totaal uitgeput de handdoek in de ring werpen.

do 23 feb 2006 om 00:00

Cycle Vision nieuwtjes

We presenteren graag de huidige ontwikkelingen. Er staat meer op stapel, maar dat volgt nog. In het uitgebreide bericht de stand van zaken.Vertaling van de site wordt op dit moment gedaan naar maar liefst drie talen, Engels, Duits en Spaans!

do 23 feb 2006 om 00:00

Ligfietsen in amerikaans nieuws

Op Pezcyclingnews staat een leuk artikel over snelheid, de redactie spotte daar een ligfietser die een moeder met kinderwagen inhaalde!En de wereld op zijn kop, de eerste carbon velomobiel was niet een c-alleweder (in 1996) maar volgens de makers van de Go-one hun eigen fiets. Tja...

do 23 feb 2006 om 00:00

Diverse tochten

De Eco Trip is dit jaar in Belgie inschrijving lijkt nu mogelijkIn Zweden is het Goteborg ligfietstreffen Cycle Feast is in Engelandvele duitse treffens , Spezi, Paderborn zijn te vinden op de duitse kalenderVergeet ook niet dat na het WK in Allegre ook een toertocht wordt gehouden.

wo 22 feb 2006 om 00:00

Achteruitroeien? Niks raars aan!

Zo reageerde Sjef Buiks vorige week op het ligfiets-forum op devraag of je op een roeifiets net als in een roeiboot achteruit kijkt. En inderdaad, op het nieuwe speeltje van roeifietsbouwerDerk Thys kun je naar keuze voor of achteruitkijken.We vroegen aan Derk wat hem ertoe heeft bewogen om derug-aan-rug roeitandem te maken.

di 21 feb 2006 om 00:00

Duik in het archief

Redactieleden noemen we niet vaak bij naam, in ieder geval verschijnen bij de nieuwsberichten niet de naam van de schrijver of schrijvers. Een klein feestje wordt in het uitgebreide bericht gevierd door Jack Dekker, die 5 jaar geleden zijn eerste berichtje schreef. Ook bestaat de enquete vijf jaar. Leuk om eens terug te kijken in oude onderzoekjes! Misschien tijd om eens wat onderzoekjes uit de oude doos te (her)halen?

di 21 feb 2006 om 00:00

Fiets het snelste in Rotterdam

Om je in Rotterdam te verplaatsen kun je het beste per fiets reizen, volgens dit artikel. Per ligfiets zal het uiteraard nog sneller kunnen?

zo 19 feb 2006 om 00:00

Fietsnamen

Op het engelse forum worden nu fietsnamen behandeld. Zie ook een oud bericht over fietsnamen die voorbij kwamen op de mailinglijst.Ook leuk, fietsborden met verplicht ligfiets- of velomobiel-fietspad.

za 18 feb 2006 om 00:00

Diverse sites vernieuwd

De laatste tijd zijn een aantal sites vernieuwd. de site van Op Pad sluit perfect aan bij het blad, en publiceert ook kale informatie uit de artikelen.De site van zeg maar de andere sites die verband houden met routes, zo meldt Fietsplatform.nl.De site van fietsmaand.nl is nu online.Het blad Fiets schrijft ook nog een leuk artikel over de fietsmaand.

vr 17 feb 2006 om 00:00

Ligfiets.net op de schop?

Zaterdag 18 februari wordt er groot onderhoud gepleegd aan de server waar ligfiets.net op draait. Mogelijk zijn de site en de mailinglijsten dan af en toe onbereikbaar.

vr 17 feb 2006 om 00:00

OPROEP: secretaris NVHPV

Na vier jaar secretaris van de NVHPV te zijn geweest, ruilt Erik Wannee deze taak in voor andere taken binnen de vereniging.Daardoor ontstaat er m.i.v. de komende ALV (12 maart) een vacature voor de functie van secretaris.

do 16 feb 2006 om 00:00

Verschenen testverslagen

Een langeduur test van een fietscomputer met veel functies.Een fietsjas en een fietsbroek en onderkleding.Niet getest maar wel prachtig om te zien hightech koffers en tassen op je fiets.Verder, op deze franse site een mogelijk nieuwe M5.Ook zagen we deze nieuwe sinner fietsen.

do 16 feb 2006 om 00:00

De fietsmaand gaat de ziel van de fietser raken

De Batavus fietsmaand is vandaag definitief geworden. Het initiatief van de landelijke fietsdag van het Nationaal bureau voor toerisme en congressen slaat een nieuwe weg in. En die weg houdt een serie belangrijke evenementen in, waarvan het spetterende slotstuk Cycle Vision zal zijn!

di 14 feb 2006 om 00:00

Bijzondere ontwerpen

Ha ha, de bijzondere fiets in deze mail of deze foto van een racewagen die wordt ingehaald door een achtergelaten ligfietser. Of moeten we wachten tot ze als bijzondere vrucht uit de boom vallen?Nee, dat is zielig voor je fiets je kunt dan beter een warme hoes breien zodat hij het niet koud krijgt.Verder lijkt de komende verkiezingen een manier voor een politieke partij eens een bijzondere fiets als presentatie te gebruiken. (hier de achterkant).

za 11 feb 2006 om 00:00

Shimano Cycling Concept award

De prijs voor het beste idee voor fietspromotie gaat naar een website.

vr 10 feb 2006 om 00:00

Zelfbouwinformatie

De Site van Velofilie heeft veel informatie voor zelfbouwers. Onlangs is een hoofdstuk over warmtebehandeling van Aluminium toegevoegd en een verhaal over wind en aerodynamica.

vr 10 feb 2006 om 00:00

Fietsersrechten

Bikebiz schrijft over die lastige fietsers op de weg. En in de mailinglijst werd een discussie gehouden.

do 09 feb 2006 om 00:00

Ligfietsen op je computer

Een screensaver met stroomlijnfietsen is te vinden op internet.

wo 08 feb 2006 om 00:00

Nationale fietsdag en fietsmaand

In de pdf nieuwsbrief van NTFU van oktober 2005 op bladzijde 4 wordt de maand al aangekondigd. En in december verkondigden we het als groot nieuws. Op de site van Anwb is vandaag de aankondiging verschenen.De brabantse VVV heeft al iets aan plannen op het www gezet. De bedoeling is de fietsmaand breed te maken. Toerritten voor iedereen.fietsen.123 meldt dat er ook een goed doel en een hoofdsponsor voor het evenement is.

wo 08 feb 2006 om 00:00

Ligfiets& nr. 1: Kies op 7 maart voor de fiets

Ditmaal is de vooraankondiging van onze papieren uitgaveuitgebreider dan ooit, met links naar exclusief fotomateriaalen achtergrondinformatie. Nummer 1 staat in het teken vangemeenteverkiezingen, met aandacht voor politiek in de vormvan meningen van veelfietsers, het wel en wee van snelfietsroutesen de aanpak van beleidsmakers. We hebben ook een primeur: eentest van de superlichte Challenge Fujin SL II. En voor de vrolijkenoot zorgt een artikel over ligfietsen in strips.Ligfiets& valt eind deze week in de bus bij de leden van de NVHPV. Meer over Ligfiets&.

ma 06 feb 2006 om 00:00

T-shirt voor de beste inzending

Moeilijk was het deze keer, er zijn zoveel interessante dingen aan ligfiets.net toegevoegd. Maar er is toch een winnaar verkozen voor het shirt voor de beste toevoeging van de afgelopen maand. Gert Beumer regenjas voor op de ligfiets. De redactie vond het een leuk bedachte inzending voor de zelfbouwhoek. Het hoeft niet altijd electronica of lassen te zijn.

ma 06 feb 2006 om 00:00

Reacties uit artikel voor aangepaste fietsen

Nog nooit zijn zoveel reacties uit een artikel gekomen, maar een aantal zijn zeer lezenswaardig. Het ligfietsvirus steekt blijkbaar behoorlijk wat mensen aan.Een recent bericht stelde aan de orde dat niet alleen minder validen van de driewielers zouden kunnen genieten en daarin werd een linkje gelegd naar een oud bericht over vergoedingen, nu is er voornamelijk over de vergoedingsperikelen veel te doen. En een primeur! Voor het eerst zijn een tweetal artikelen uit Ligfiets& op internet geplaatst over ditzelfde onderwerp het eerste over vergoedingen, de tweede met een test van de USVA Comfort.

ma 06 feb 2006 om 00:00

Fotos

Een bericht van 2004 gaf tips over fotografie waarbij de Zweedse site een heel aantal leuke fotos bevat en de fotoafdeling op onze eigen site.Larry van Bentrider online geeft tips. Meer fotos van een aantal velomobielrijders in het uitgebreide bericht en fietsen op Flickr.Ook vooral erg leuke plaatjes in dit bericht op PezCyclingNews.

zo 05 feb 2006 om 00:00

Citycycling 8

Onlangs gaven wij u de tip van een nieuw online blad. Daarvan zijn de nieuwe uitgaven niet te stoppen inmiddels is nummer 8 verschenen. Bron: mededeling Velovision mailinglijst.We lazen ook dat de vice president van de verenigde staten traint op een ligfiets.Oei, als de radicale plannen van het blad Citycycling nog maar geen mensen hebben bereikt (typisch engelse humor).En verder heeft het blad voor het eerst advertenties, "but not as we know it!"En ze kondigen, hoe kan het ook anders, een blog aan.

za 04 feb 2006 om 00:00

Online ligfiets memory

Waarschijnlijk staat hij er al langer dit online spel memory. In een oud bericht in het archief kwamen we de link weer tegen. De pagina met van alles en nog wat over ligfietsen blijft leuk! Meer bijzonder fietsnieuws in het uitgebreide bericht.

vr 03 feb 2006 om 00:00

Battle Mountain pas weer in 2008

Een legendarische naam, de wedstrijden op Battle Mountain. De plek waar de snelste liggers ter wereld samen komen om snelheidsrecords te gaan breken. Volgens de nagelnieuwe blog op Bentrider wordt dit evenement pas weer in 2008 gehouden.

do 02 feb 2006 om 00:00

Nieuw online fietsblad

Dit nieuwe online blad geeft in het duits veel informatie. Bron : zwitserse hpv site

do 02 feb 2006 om 00:00

Woon- werk fietsers en fiscus

Deze site geeft veel goede informatie, ze missen nog een link naar ligfiets.net, maar in 2003 kwamen ze ook al eens voorbij.Volgens fietsen.123 is ook in Belgie maar een laag percentage mensen die fietst naar hun werk. Meer over fietsvergoeding en laag btw tarief op reparaties in het uitgebreide bericht.

do 02 feb 2006 om 00:00

Fietsplatform

Fietsplatform heeft 1x in de maand nieuws, zo lijkt het op hun site, toch is er iets meer activiteit dan op internet is te vinden. Een krantje op papier (ze bestaan nog!) geeft een heel aantal nieuwe ontwikkelingen.

di 31 jan 2006 om 00:00

Ligfietsen op Google News

De populaire zoekmachine Google komt vaak op onze site en binnenkort is ook ligfiets.net via hun nieuws afdeling te bereiken. In het uitgebreide bericht een antwoord die uw redactie ontving.

ma 30 jan 2006 om 00:00

Interviews met ligfietsers

Bentrider gaat van start met een blog, misschien ter vervanging van zijn stop the presses pagina. In het uitgebreide bericht interviews met ligfietsers.

ma 30 jan 2006 om 00:00

Lampjeservaringen

Soms, ondanks de enorme berg informatie die wordt doorgeworsteld door de redactie is de informatie die in een artikel wordt vermeld toch nog onvolledig. Zoals in het recente artikel over lampjes toen dit verhaal van Harry Lieben nog niet was verschenen.In de ervaringen rubriek lees je nog veel meer (soms heel lange stukken)!

zo 29 jan 2006 om 00:00

Fietsvakantieplannen

Een oproep voor fietsvakantieverhalen leverde een enthousiast verhaal over het fietsen langs de kust, niet de zeeuwse kust maar langs de waddenzee. En later nog een geruststelling voor fietsen op Orkney. Meer energie, fietsen een uitdaging en een zo hoog en ruig mogelijke kust? Er schijnen een paar ligfietsen met de Vikingtour mee te doen. De oude fietsvakantiebeurs is omgenoemd naar fiets- en wandelbeurs, en in die naam komt geen vakantie voor. Jammer, omdat het doel toch zich vooral richt op de vakantie. Laat je dus niet verrassen door de misleidende naam en laat je inspiratie voor een reis lekker komen. En vergeet vooral niet je verslag te maken en aan ons te mailen uiteraard!In het uitgebreide bericht oude berichten over fietsvakanties.

za 28 jan 2006 om 00:00

Driewielnieuws

Meerwielers zijn vaak een goede oplossing voor minder validen. Maar waarom zouden zij alleen van deze fietsen mogen genieten?Er zijn verschillende leveranciers en de ontwikkelingen staan niet stil, in het uitgebreide artikel meer informatie en een aantal links. Verder zijn daar een paar velomobielfilms gelinkt.

vr 27 jan 2006 om 00:00

Vrijdag nieuws

Wat was er leuk deze week? deze sportcitaten in Bieslog. Ook grappig, op Velovision wordt ook een vrijdag nieuwsbericht geintroduceerd, toevallig en leuk.Meer over sportcitaten in het uitgebreide bericht.

vr 27 jan 2006 om 00:00

Human power

Een interessante bijdrage op het zwitserse futurebike forum over het gebruik van menskracht om apparaten te laten werken.

do 26 jan 2006 om 00:00

Velonova slaat nieuwe weg in

Op dit bericht op fiets.nl een verhaaltje dat tijdens de fietsrai een nieuwe innovatieprijs wordt gedaan. En ondertussen zien we op Bikemagic nieuwe onderdelen, op Aktiv Radfahren een nieuw schakelsysteem, en een beschermingskooi voor derailleurs plus nog een magneetkliksysteem voor trappers.In het uitgebreide bericht weer wat lampjes.

wo 25 jan 2006 om 00:00

Velomobielen in Amerika

Wired heeft een stuk van Bentrider overgenomen en ook Velomobiling.net schrijft een verslag van een test van een aantal velomobielen. De Velomobiling.net site groeit nog steeds volgens de gegevens is het bezoek aardig toegenomen na het verschijnen van het online artikel.

di 24 jan 2006 om 00:00

Fietsberaad nieuws

Fietsberaad heeft normaliter niet zoveel nieuws, de rotonde voorrangsregeling echt regelen is natuurlijk wel een goed idee en ook lijkt een nog weer een onderzoek naar de gezondheidsaspecten van fietsen een wens. Zo blijft er werk aan de winkel. Meer over onderzoeken in het uitgebreide bericht.

ma 23 jan 2006 om 00:00

Dyson Award voor ligfiets

Een opvallend ontwerp vandaag op deze site, het ontwerp van een ligfiets die omgebouwd kan worden tot een stadsfiets waarover hier meer valt te lezen.Ben je jong en wil je zelf je fiets ontwerpen ? Kijk dan op deze link. Bron : bericht op mailinglijst.

zo 22 jan 2006 om 00:00

Fiets etiquette

Dit artikel geeft een aantal links naar gedrag op het fietspad. In de afgelopen week en de week daarvoor zijn een aantal aspecten van het fietsen in de mailinglijst naar voren gekomen. Wij nodigen u dan ook beleefd uit om het uitgebreide artikel hierover te lezen.

zo 22 jan 2006 om 00:00

Test led lampen verschenen

De aangekondigde test op gearreview.com is verschenen. Deze werd al getipt in een link welke was opgenomen in een eerder bericht.

vr 20 jan 2006 om 00:00

Ligfietscampagne?

De Campagnefiets staat veur de deur voor minister Brinkhorst, zal nu na de inmiddels succesvolle Jan-Peter Balkenende in 2002, nog een politicus de ligfiets gaan rijden? Als je de man van de campagnefiets nog niet kent stelt hij zich hier netjes voor.In de verkiezing na afloop van zijn actie heeft Jan Peter Balkenende het niet gehaald om Cycle Vision te mogen openen.Meer ligfietsen in de politiek in het uitgebreide bericht.

vr 20 jan 2006 om 00:00

Langzaam aan artikel

Wat voor onderdeel kost je snelheid? Aktiv Radfahren recycled een artikel van 1990, dat ook een link geeft naar dit artikel.In ieder geval vond de tester van deze tentstroomlijn geen snelheidwinst uit zijn bijzondere verschijning.Meer over langzamer fietsen in het uitgebreide bericht.

do 19 jan 2006 om 00:00

Handbikers en KNWU

Woensdag 18 januari 2006 - PUTTE – Wegens succes niet geprolongeerd. De stichting Sporten met Handicap in Woensdrecht (SHW) heeft zo hard aan de weg getimmerd, dat zij zichzelf overbodig heeft gemaakt. De KNWU heeft zich ontfermd over het handbiken en ook de wielerronde van Huijbergen ruimt er in haar programma van 26 maart een plek voor in. Met de Acht van Chaam wordt nog gepraat. De integratie nadert haar voltooiing.

wo 18 jan 2006 om 00:00

Winterrecords?

Waarom zijn mensen niet zo snel met fietsen in de winter?Deze link werd als referentiemateriaal getipt in deze mail van Hans Schreuder. Ook de tabel van het Velomobieltreffen in Giessen werd aangehaald.

wo 18 jan 2006 om 00:00

Lid worden van de vereniging

Onze vereniging zit nog niet vol! Net als vorig jaar krijgen mensen de kans weer een jaar lid te worden. Als je dat doet voor 1 februari ontvang je alle bladen! Zelfs het formaat is leuk en eigenzinnig!.

di 17 jan 2006 om 00:00

Update lampjes

Op Bikemagic is een serie over lampen in artikelvorm te lezen deel een gaat over batterijen en accus en in deel twee, worden voor- en nadelen van verschillende verlichtingsoorten gegeven.

di 17 jan 2006 om 00:00

Verslagen winterse fietstochten

Op de ligfietsmailinglijst is het stiller, op sommige blogs zijn de verhalen over winterse tochten.De nieuwe blog van Maikel Zonneveld meldt zelfs een nieuw record. Eveneens een nieuwe locatie de blog van Wim Schermer, die juist meldt het in de winter iets rustiger te fietsen.In het uitgebreide bericht meer blog-belevenissen.

ma 16 jan 2006 om 00:00

Negende kartbaanrace Breda

Vanochtend was het weer heerlijk genieten van de serene rustin de hoge hal van de kartbaan Breda. Drieentwintig deelnemersuit Nederland en Belgie meldden zich in alle vroegte aan voor de wedstrijden.

za 14 jan 2006 om 00:00

Citycycling 2

De site citycycling schrijft over de vijf beste engelse fietssites.En over de beste manieren om met een hond om te gaan.Ook zijn een aantal bekende boeken herschreven met fietsachtergrond.Om uiteindelijk te besluiten met poezie.Zie ook het eerdere artikel over wegdromen op de fiets, en fietsliefde en zen voor op de fiets.

vr 13 jan 2006 om 00:00

Goede voornemens ten uitvoer brengen

Als je jezelf hebt voorgenomen dit jaar wat meer te fietsen is er goed nieuws. De programma's van de verschillende fietsclubjes gaan vaak gewoon in de winter door. Twentse liggers bieden een februari tocht en in Amsterdam fietst Alf. En nog mooier is een fietstocht met maaltijd plate Zwolsch een initiatief dat voor de zevende keer wordt gehouden!De algemene agenda is ook alweer lekker gevuld.

do 12 jan 2006 om 00:00

Ligfietsen met stroomlijnpuntje

Bert Hoge is blij dat de natuurkundige wetten blijven opgaan, want in een recent bericht op het duitse forum werd het verschil met en zonder staartpuntje gemeten. Later kwamen de andere data van meetomstandigheden. Bert heeft in eerdere berichten ook metingen gepresenteerd. In het uitgebreide bericht een compilatie van berichten die volgden op de mededeling.

wo 11 jan 2006 om 00:00

Zelfbouwers 2

Deze uitgebreide mailwisseling vonden we op het engelse forum. En deze bijzonder ruime bagageoplossing is ook grappig, laten we het "lijkbezorging" maar even vergeten als associatie. Echt mooi is de zelfbouw regenjas.In het uitgebreide bericht meer over zelfbouwers van kantelknik fietsen.

wo 11 jan 2006 om 00:00

Proefnummer online

Recument Cyclist News is een amerikaans blad dat nu een proefnummer van september 2005 online heeft gezet(2,8 mb) er zijn wel wat leuke, uitgebreide testen in te vinden het betreft wel een aantal zeer amerikaanse fietsen. Op bladzijde 18 staat een europees model en ook worden de koolstop remschoentjes besproken op bladzijde 5 (die een jaar eerder in dit artikel op ligfiets.net te zien waren). Bron: Bentrideronline. Meer online artikelen over ligfietsen in het uitgebreide bericht.

di 10 jan 2006 om 00:00

voortgang plannen plazabeheer

Op 17 december 2005 heeft een bijeenkomst plaatsgevonden waar gesproken is over de toekomst van ligfietsplaza.

zo 08 jan 2006 om 00:00

Eco Trip 2006 in Belgie

Voor de Eco trip hebben we een datum, deze werd op 23 december medegedeeld, aan de site wordt nog gewerkt. In het uitgebreide bericht meer over de Ecotrip.

zo 08 jan 2006 om 00:00

Leuk en mooi online blad Citycycling 1

Op het forum van Velovision werd dit nieuwe uitgave van een online blad gemeld. Heel mooi vormgegeven en gepresenteerd. In deze uitgave ook tips voor krijgen van extra tijd voor fietsen. In het uitgebreide bericht een bespreking van eerdere uitgaven.

za 07 jan 2006 om 00:00

Nuttige (?) tips

Het is weer vrijdag, en uiteraard gaan we dan de lezers weer lastig vallen met onnuttige informatie. In het uitgebreide bericht een compilatie hiervan.

vr 06 jan 2006 om 00:00

Motivatie om te trainen!

De redactie is geen wedstrijdrijder, maar in een recente discussie op het duitse formum kwam wel een erg leuk filmpje voorbij. zet je ligfiets voor het scherm en kijk lang naar het filmpje wij hebben niet zoveel race-aspiraties, maar het begon wel te kriebelen. Vooral als je maar lang genoeg wordt ingehaald!Verder deze tip van Harry Lieben op de mailinglijst voor een online film van Cycle Vision 2005, in het tsjechisch!Of de site van Gentse liggers over een artikel van ligfietskampioen Eric Baeten.

vr 06 jan 2006 om 00:00

Trapfrequentie

Een mooi model met de relatie van vermogen en trapfrequentie, die eerder bericht aan de orde was gekomen. Meer over trapfrequentie in het uitgebreide bericht.

do 05 jan 2006 om 00:00

Ligfietsen in Wired

Wired schrijft over Battle Mountain, zo meldt Bentrider in zijn actualiteitenrubriek op 3 januari. Overigens, de maillijst van de site Bentrider is ook weer in de lucht.

wo 04 jan 2006 om 00:00

Fietscitaten

Fietsen.123 heeft zijn citatenrubriek uitgebreid met een aantal uitspraken van Fietsersbond directeur Bernhard Ensink. Die rubriek is erg leuk om te lezen! Hiermee zijn de uitspraken voor het nageslacht vastgelegd, zo schrijven ze in hun weblog.

wo 04 jan 2006 om 00:00

Zelfbouwers

Deze tentstroomlijn wordt leuk uitgelegd, maar is dit te moeilijk dan geeft deze pagina een bouwpakket. Zelf je spaken spannen? Kijk dan eens op deze creatieve link de eerste in een serie op Velorution. Of deze ideetjes voor oude fietsonderdelen.In het uitgebreide bericht meer over lampjes.

ma 02 jan 2006 om 00:00

Wasub op televisie

De onderwaterfiets Wasub zal op 17 januari te zien zijn in het programmaHoe?Zo! op NED1.

ma 02 jan 2006 om 00:00

DVD Cycle Vision

U kunt de dvd bestellen die is samengesteld van materiaal tijdens Cycle Vision 2005, fotos in een presentatie, videobeelden van twee mensen, en vele andere leuke dingen.

zo 01 jan 2006 om 00:00