Omgekeerde voorvork fiets uit Engeland

Gepubliceerd op

Na de rij-impressie van Bram Smit's omgekeerde voorvork racer in het laatste nummer van Ligfiets& ontving de redactie een tip van David Verbroekken, dat hij een soortgelijke fiets al eens eerder is tegengekomen, onder de naam Kestrel. Het blijkt te gaan om een zeer fraaie creatie van Engelsman Dave Richards.

In de mailinglijst van de Engelse HPV club (BHPC) schrijft redacteur Dave Larrington hierover eind 1998 een bericht:

"De Kestrel komt voort uit een eerdere serie voorwielaandrijvers van Dave, luisterend naar de naam 'Sun Machine' (...). De zitting is van hout bekleed met schuim (...). De stuurgeometrie is ongebruikelijk - vertikale (of zelfs naar achteren wijzende) stuuras en achterwaarts gebogen vork. (...)"

Wij vroegen aan Richard Ballentine, de huidige voorzitter van de BHPC, of hij de fiets kent. Jazeker, zegt hij, en speciaal voor ons heeft hij afgelopen zondag een foto geschoten van de Kestrel in actie tijdens een BHPC wedstrijd in Hillingdon. De berijdster is Fiona Grove. Zij vind het een fijn sturende fiets, zowel bij lage als bij hoge snelheid. De bouwer van de fiets, Dave Richards, is al een tijdje van het Britse club toneel verdwenen.

--
RB

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.