Google en fietsrouteplanners

Gepubliceerd op

De fietsrouteplanners zijn een populair onderwerp lijkt het. Volgens Fietsberaad kijkt Google naar fietsrouteplanners. Zij schrijven ook in het blad Fietsverkeer een lang stuk in pdf pagina 1 en ook pagina 2. In het stuk worden een tweetal duitse sites genoemd van Nordrheinland-Westfalen en Berlijn . In het stuk van fietsberaad mist het snelfietsroute.nl als initiatief.

Fietsen op fietsvakantie is natuurlijk het makkelijkste als je vanuit huis kan vertrekken. Je bent dan meteen op vakantie, maar waar ga je naartoe? De redactie kreeg de tip over EntdeckerKarte in Duitsland, lees het uitgebreide bericht voor meer informatie.

De Duitse fietsersbond ADFC werkt aan een nieuwe versie van de Duitse EntDeckerkarte. 'Waarschijnlijk komt de overzichtskaart in januari op de markt', zegt woordvoerster Bettina Cibulski. Gebruikers kunnen in een oogopslag zien waar de vlakke routes lopenen waar het klimmen is geblazen. Ideaal om lange-afstandse-routes te plannen.
Veertig duizend kilometer is weergegeven. Het Duitse fietsnetwerk telt in werkelijkheid zestigduizend kilometer, maar de ADFC heeft zich beperkt tot de echt lange routes die aansluiten op bijvoorbeeld de netwerken in Nederland en Frankrijk. De kaart geeft tegelijk een indruk van de landschappelijke omgeving.
De EntdeckerKarte is in Duitsland gratis te krijgen. Nederlandse fietsers krijgen eenzelfde service. Stuur in januari en mailtje of briefje naar
Allgemeiner Deutscher Fahrrad-Club (Bundesverband) e.V.
Bundesgeschäftsstelle
Postfach 10 77 47,
D- 28077 Bremen
Per mail is het kontakt (at) adfc.de
Maar er wordt meer gedaan om routes leuker te maken.
Er is zelfs een online spel van een routeplanner gemaakt om je kennis van geografie mee te testen.
Online kun je ook veel informatie krijgen. Waarschijnlijk is het voor de mensen die onbekend zijn met het fietsen in Duitsland toch het leukst om een papieren catalogus te krijgen van de mooiste fietsroutes en onbekendste routes die je kunt rijden.Zie ook:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.