Nieuws

Winterkleding

In dit arikel op Pezcyclingnews staat een leuk verhaal over winterkleding.Ook uit de antwoorden op de vraag over warme kleding staat een rijtje met tips voor warme handschoenen. En uiteraard in dit eerdere bericht op ligfiets.net (de site is hot en cool!).

vr 30 dec 2005 om 00:00

Oliebollentocht verslagen

De redactie kreeg deze link gemaild, verder een stukje in De Gelderlander en uiteraard verslagen en fotos. Die zullen we noemen in het uitgebreide bericht.

vr 30 dec 2005 om 00:00

Bentrider overleeft!

Gelukkig, de data op de site van Bentrideronline heeft de problemen overleefd. Alle berichten in de mailinglijsten en de inhoud van de site zijn er nog. In het uitgebreide bericht een stukje tekst van hun site.

do 29 dec 2005 om 00:00

Schoon

Dit probleem op wereldfietser.nl levert leuke oplossingen. De mensen met problemen houden zeker niet van Google of Ligfiets.net het wassen en luchtjes artikel geeft duidelijke aanwijzingen.

do 29 dec 2005 om 00:00

Even geduld gevraagd voor Bentrideronline

Helaas het amerikaanse Bentrideronline in de problemen geraakt. Er wordt gevraagd om geduld te hebben met de oplossing. De laatste backup is van 2004 en dat is dus lang geleden. We werken graag samen met Bentrider dus we zouden ze in ieder geval sterkte willen wensen. Er zijn eigenlijk al zo weinig goede bronnen met actueel nieuws (wel veel blogs en mailinglijsten met weinig onderscheid tussen belangrijke en onbelangrijke informatie). In het uitgebreide bericht hun uiting op de website. Wij hopen toch dat de initiatieven die relevante informatie bundelen met hun relatief beperkte mankracht toch de mogelijkheden blijven vinden te blijven bestaan.

wo 28 dec 2005 om 00:00

Afloop Actie voor Congo

Uw redactie houdt niet zo van losse eindjes aan verhalen. Dus in het uitgebreide bericht de resultaten van de eerdere oproep voor fietsen voor Congo.

za 24 dec 2005 om 00:00

Goed nieuws op Bentrider

De site Bentrideronline was van plan een deel betaald te maken van hun site. Ze gaan er toch niet mee door, zo wordt aangegeven op hun site. Hiermee blijven mensen gratis toegang houden tot informatiebronnen, ze hebben hier een uitgebreid verhaal over geschreven.Verder schrijft Velovision over het beschikbaar maken van oude nummers we zijn benieuwd en kunnen bijna niet wachten..

za 24 dec 2005 om 00:00

Humor voor de fietser

De uci reglementen zijn bekeken en becommentarieerd.Verder zijn in theorie alle automobilisten uitstekende verkeersdeelnemers. Gelukkig worden zij naast benzineprijzen ook beloond met uitgebreide snelheidscontroles.Geen wonder dat men soms de weg kwijt is.De regering heeft ter stimulering van het fietsen overigens geen kinderachtige maatregelen.Maar toch valt soms niet ieder goed initiatief in het water. U begrijpt, het is weer vrijdag op ligfiets.net!

vr 23 dec 2005 om 00:00

Velomobielen voor Congo

Een bekende velomobielfabrikant uit Dronten roept alle velomobielrijders op om vrijdag per Velomobiel naar het Glazen Huis aan het Neude te Utrecht te fietsen. Per gereden km op de heenreis wordt er 1 Euro gesponsord voor het goede doel.

do 22 dec 2005 om 00:00

Kerstcadeau Velovision

Tijdens de kerstdagen zullen mensen misschien wat verveeld naar het internet kijken. Wij zullen zorgen dat trouwe lezers van ligfiets.net geen tijd hebben zich te vervelen. In het uitgebreide artikel een aantal links naar artikelen die het Cycle Vision organisatie comite nodig had voor de mediamap, maar die in het algemeen zeer lezenswaardig zijn.

do 22 dec 2005 om 00:00

Klimmen met de ligfiets

Op bentrider staat een verhaal hierover. En ook op deze weblog wordt over klimmen gesproken.

di 20 dec 2005 om 00:00

Cycle Vision en kalenders

Wat hebben Cycle Vision en kalenders met elkaar te maken? Welnu, het evement staat afgebeeld op de kalender die Zandvoort elk jaar maakt. En er zijn veel mooie fotos van het evenement verwerkt in een speciale ligfietskalender. Die wordt nader besproken in het uitgebreide bericht.

za 17 dec 2005 om 00:00

Psychologie van de fietser

Op deze link gaat het over de toerfietser, die de wereld op een aparte manier bekijkt.En op Bentrider online gaat het over het beklimmen van heuvels.

za 17 dec 2005 om 00:00

GROOT NIEUWS

Het organisatiecomite voor Cycle Vision is benaderd om onderdeel te gaan vormen van een serie evenementen.

vr 16 dec 2005 om 00:00

Clubracen

In een oud bericht stond een link naar de pagina van Wim Harwig, die had het idee om de wedstrijden van Cycle Vision wat interessanter te maken voor deelnemers die ook meerijden met een club.

do 15 dec 2005 om 00:00

Cycle Vision op internet

Inmiddels is in een aantal mailinglijsten het evenement aangekondigd. In het uitgebreide bericht een overzicht. De site is online, maar nog niet gevuld met heel veel nieuwe dingen. Dit komt binnenkort.

wo 14 dec 2005 om 00:00

Ligfietsfilm online

In dit bericht op Bentrider is een leuke link naar een filmpje te vinden.Verder uitgebreid verslag van de RAAM wedstrijd.

wo 14 dec 2005 om 00:00

Bijzondere sites

Deze site over techniek en patenten is intressant, bron : hpv mailing lijst. En over patenten gaat ook een deel van dit artikel op Velovision. In het uitgebreide bericht talloze uitgebreide verhalen. Eentje willen we graag op de voorgrond halen het fantastische initiatief van Dick Verschuur en Els Schaap.Fotos van Battle mountain bron : BHPC mailing lijst.

di 13 dec 2005 om 00:00

Decembernummer Ligfiets&

Help, hij ligt al in de brievenbus! Bij deze dan de na-aankondiging van het boordevolle zesde nummer van dit jaar. Dit keer gaat de redactie zich te buiten aan een fietstocht op gehuurde ligfietsen, schrijft Daniëlle over de RazzFazz en Rembrandt over de Hopper, interviewt Guido van Oss Pieter de Jong en bouwt Thomas van Schaik zijn eigen velomobiel.Meer in het uitgebreide bericht.Ligfiets& wordt 6 maal per jaar verstuurd aan de leden van de NVHPV. Word lid.

do 08 dec 2005 om 00:00

Cycle Vision volgend jaar op 20 en 21 mei

Cycle Vision gaat volgend jaar opnieuw rijden op Zandvoort. We zullen deze prachtige baan in oorverdovende stilte gaan vullen met allemaal mensaangedreven voertuigen.Binnenkort meer informatie en in het uitgebreide bericht alvast de dingen die we nu al weten.

di 06 dec 2005 om 00:00

Franse site ingrijpend vernieuwd

De discussie op het franse forum loopt nog, maar de site is al helemaal te zien. Even wennen en ook weer het frans ophalen. Na het wennen ziet het er wel mooi uit. Volgens de berichten op fiets.nl is het nu mogelijk aangifte te doen van fietsdiefstal via de website politie.nl.Meer fietslinks in het uitgebreide bericht.

ma 05 dec 2005 om 00:00

Homepages van ligfietsers deel 16

Niet aparte homepages, maar de keur aan interessante ervaringen van de afgelopen tijd worden eens besproken. Een interessant samenraapsel van alle hoogte- en dieptepunten in een ligfietsersbestaan.

zo 04 dec 2005 om 00:00

Nieuwe serie op Bnn nederland 2 a.s. maandag

In een nieuw programma "sprint" worden fietskoeriers in beeld gebracht. Bron: ligfiets mailinglijst.Volgens de ze site betreft het een bekend nederlands model.

za 03 dec 2005 om 00:00

Google houdt van ligfiets.net

Een uitspraak in de mailinggroep heeft tot een uitleg van de redenen geleid waarom nu juist Google zo vaak langskomt bij ligfiets.net. Uiteindelijk kun je dus als enthousiast ligfiets.net gebruiker ook gewoon google gebruiken voor de informatie die je op deze site zou willen vinden. Google komt ongeveer 1 keer per kwartier langs, dus zelfs nieuwsberichten die de redactie net heeft getypt komen naar voren in zoekacties over een bepaald onderwerp.

za 03 dec 2005 om 00:00

Vertalers bedankt!

Lezers van ligfiets.net, vandaag vieren we het 1 jarig jubileum van twee vertalers. Ongeveer een jaar geleden begonnen Martin Anderseck en Mary Arneson met vertalen van nieuwsberichten naar respectievelijk Duits en Engels. De redactie feliciteert ze graag met hun succes! Inmiddels hebben vele lezers de site gevonden en hun vertalingen gelezen.Overigens laten de statistieken zien dat bezoekers gelukkig de plaza trouw zijn gebleven, het aantal pagina's dat wordt bezocht is op niveau.

vr 02 dec 2005 om 00:00

Oude fotos

Deze link naar een pagina met "antieke" fotos uit het ligfiets archief is erg leuk om te zien, de link kwamen we tegen op dit forum. Meer oude dingen in het uitgebreide bericht.

vr 02 dec 2005 om 00:00

Rail ligfietsen

Het bericht over rail ligfietsen past wel in het onderwerp over bijzondere fietsen dat eerder passeerde. Voor toevoeging was het te laat. Toch willen wij u het bericht niet onthouden.

do 01 dec 2005 om 00:00

Bandennieuws

In 2006 hebben veel liggers keuze uit een nieuwe Schwalbe band of een nieuwe band van Vredestein die de vertrouwde Monte Carlo gaat vervangen door de perfect moiree.

do 01 dec 2005 om 00:00

Opmerkingen

Het is weer de tijd waarin berijders van een velomobiel volgens andere weggebruikers in een "bobslee" zitten. Een hele serie opmerkingen stonden op condorplaza en ligfiets.net werd toegestaan die opmerkingen over te nemen. Uiteraard is het leuk je eigen opmerkingen toe te voegen en die van anderen te lezen. Een snelle manier om bij de opmerkingenafdeling te komen is hier links op de voorpagina onder het kopje ligfiets info klikken op opmerkingen.

wo 30 nov 2005 om 00:00

Bijzondere fietsen

Bijzondere fietsen zijn ook te vinden op internet. Ook een soort zijspan voor een smart. Bijzonder op bikebiz, deze race tussen auto en fiets op televisie. Meer over houten fietsen in het uitgebreide bericht.

di 29 nov 2005 om 00:00

Plaza steeds meer in de lucht

Beste lezers en gebruikers van ligfiets.net,We zijn zoals eerder gemeld een aantal weken historie kwijt, mensen waarvan inmiddels het mailadres is veranderd kunnen dat hier controleren, het zou natuurlijk heel vervelend zijn nieuws van ligfiets.net te moeten missen. Verder in het uitgebreide bericht de plannen en werk tot verbetering van de site.

zo 27 nov 2005 om 00:00

Twee bijzondere nieuwe ligfietsen

Nieuwe typen ligfiets, daarvoor mogen fabrikanten een banner plaatsen. Ze worden niet door de redactie in een nieuwsbericht genoemd. Maar de afgelopen week heeft de redactie een tweetal nieuwe typen gezien die we bij wijze van hoge uitzondering toch willen noemen. Lees verder in het uitgebreide bericht.

zo 27 nov 2005 om 00:00

Ligfietsen in de pers

Op een spotje van Ikea schuift (uiteraard?) bliksemsnel een ligfiets voorbij. Meer ligfietsen in de pers in het uitgebreide bericht.

vr 25 nov 2005 om 00:00

Fietskleding betiteld als beste uitvinding

We vonden deze link op Time Magazine aan de hand van deze blog

wo 23 nov 2005 om 00:00

Sporten in de kou

Warm water, wrijven, kortom hoe worden we weer warm in de kou. Op de site van sportarts Verheij wordt hier op ingegaan.

di 22 nov 2005 om 00:00

Reisverhaal

Op internet is dit uitgebreide verhaal te vinden over een tocht door Amerika. Bron bericht op Bentrider mailinglijst. Nieuwsbericht over een expeditie, verder hier een link naar de site over de expeditie, die beoogt om de wereld te reizen op "Human Power". Bron velovision,.

ma 21 nov 2005 om 00:00

Sport en voeding

In deze post op een wielrenpagina vonden we interessante informatie voor sporters.

ma 21 nov 2005 om 00:00

Afscheid

Na de nodige jaren als webmaster te hebben meegewerkt aan Plaza was de rek er uit. De perikelen van de laatste tijd waren de laatste zet, en ik kon niet meer met de juiste motivatie bezig voor Plaza. Reden waarom ik inmiddels geen webmaster meer ben.

za 19 nov 2005 om 00:00

Versier je fiets!

Een nieuw initiatief om de wereld mooier en vooral blijer te maken: Het Blijefietsenplan. Willen we niet allemaal blij zijn en anderen blij maken? Nou dan! Een ligfiets is mooi, een blije ligfiets is nog mooier.

za 19 nov 2005 om 00:00

Verslag Battle mountain

Leuk om te lezen, de ervaringen met de hectiek en druk tijdens wedstrijden. De site Bentrider schrijft over het racevirus dat de schrijver opdeed tijdens de wedstrijden op Battle Mountain.

za 19 nov 2005 om 00:00

Fietskunst

Op deze site is een aantal foto's terug te vinden in de zweedse bossen. In het donker, met een koplamp aan en een lange sluitertijd. Stil genieten.Of de foto van de maand november op mtb.de.

vr 18 nov 2005 om 00:00

Fietsonderdelen

In het uitgebreide bericht meer over fietsonderdelen.

do 17 nov 2005 om 00:00

Agressie in het verkeer beloond door de politie

Met stijgende verbazing leest de redactie de laatste dagen de acties die politieagenten uitvoeren. Doorrijden na een ongeval, mensen verblinden met groot licht en geen aangifte daarvan kunnen doen. Toch is de site van de politie daar duidelijk over. Meer bijzondere situaties in het uitgebreide bericht.

di 15 nov 2005 om 00:00

Tip voor de decemberdagen

We herhalen nog maar even de mogelijkheid om kaartjes te versturen, de tip om lid te worden van de vereniging en daarmee een prachtig blad te ontvangen en ook om de initiatieven (zoals deze internetsite) te steunen. Meer in het uitgebreide bericht.

di 15 nov 2005 om 00:00

Wol

De hiking site schrijft over de nieuwe lijn van Craft. Meer over de wollen onderkleding in het uitgebreide bericht. Ook schrijven zij over nieuwe ontwikkelingen in materiaal.

ma 14 nov 2005 om 00:00

Homepages van ligfietsers deel 15

In het uitgebreide bericht een nieuwe serie links naar homepages die wij vonden in het fotoboek. Ook een verzameling van andere links die we verder tijdens het surfen tegenkwamen of die we kregen opgestuurd.

zo 13 nov 2005 om 00:00

T-shirt november

Het t-shirt voor de beste toevoeging in Oktober gaat naar Theo van Goor voor zijn ervaring met de Big Apple banden. Met name de lange periode waarover de ervaringen zijn bijgehouden is bijzonder. Hierdoor wordt de ervaringen rubriek echt een ervaring rijker.

vr 11 nov 2005 om 00:00

Bericht over Mitka

Enkele jaren geleden schreven wij over de ontwikkeling van de Mitka. Nu zie je die nog niet zoveel rijden. Dit pdf document geeft meer informatie over de ontwikkeling. (bron: mailinglijst).Meer over de Mitka en datgene wat er op de ligfietslijst over geschreven wordt in het uitgebreide bericht.

do 10 nov 2005 om 00:00

Lange winteravonden

Deze site geeft een leuke zelfbouwoplossing voor een fietsaanhanger (Bron: ihpva). Sheldon Brown schrijft alles over versnellingen, en vooral hun onderlinge uitwisseling (bron: ihpva en google mailinglijst). Meer leeswerk in het uitgebreide bericht.

wo 09 nov 2005 om 00:00

Berichten van diverse sites

Aan de hand van een bezoek aan Interbike doet Bentrideronline een voorspelling voor 2006. Meer over interbike in het bericht waarin wij eerder links publiceerden.Verder, geeft velorution een verandering aan, we verwijzen graag naar hun site om allerlei fiets zin en onzin te lezen. We moeten helaas sommige nieuwsbronnen weer gaan missen, waaronder De Wielrijder, hun nieuws blijft nu intern bij een organisatie zoals valt te lezen. Wel is er deze nieuwe site die door hen werd getipt. Meer verzameld nieuws in het uitgebreide bericht.

zo 06 nov 2005 om 00:00

Wasub artikelen

In een eerder bericht is de uitzending aan de orde gesteld. Uiteindelijk zijn er op de mailinglijst verschillende verhalen geschreven. De uitgangspunten, de en is door de mensen van het team een heel mooi verhaal geschreven over de innovaties die in de boot verwerkt waren.

za 05 nov 2005 om 00:00

Meer weten over remmen

Een artikel op velonews geeft leuke achtergrondinformatie over verschillende typen velgremmen.

vr 04 nov 2005 om 00:00

Onderwaterfiets op televisie

Aankomende donderdag (3 november) zal Wasub uitgebreid aan bod komen inhet VARA-programma Nieuwslicht op NED3 om 21.10.Verder zal Wasub ook nog op 17 januari te zien zijn in het programmaHoe?Zo! op NED1. Daar krijgt u tegen die tijd een berichtje van.

wo 02 nov 2005 om 00:00

Een cd om je hoofd te trainen

In dit artikel is een heel verhaal te lezen over de psychologie van het wielrennen.

wo 02 nov 2005 om 00:00

Plaza gaat in de steigers

Veel mensen zullen gemerkt hebben dat LigfietsPlaza het laatste halfjaar meerdere malen langere tijd onbereikbaar is geweest.Dat is zeker geen gevolg van luiheid of laksheid van de vrijwilligers die aan Plaza werken.Het is het gevolg van het feit dat Plaza historisch gegroeid is en langzaamaan een samenraapsel van allerlei programmatuur is die uiteindelijk onstabiel is geworden. Plaza is nu aan een 'total makeover' toe: Een ingrijpende gebeurtenis.

di 01 nov 2005 om 00:00

Ligfietsterm gaat de geschiedenis in

In de nieuwe uitgave van de Dikke van Dale wordt de term velomobiel verklaard. In een blije mail van een van de bouwers is achtergrondinformatie te lezen. Maar de term zelf is terug te herleiden tot 1977. Het is zelfs als woord genomineerd als woord van het jaar. Meer velomobielen informatie in het uitgebreide artikel.

ma 31 okt 2005 om 00:00

velovision bericht

Een aantal mooie links zijn te vinden in een nieuw artikel op Velovision. En niet alleen verrassen ze ons met de voorgaande link, ze geven ook deze bagage oplossingen. Leuk om te zien. Meer engelse humor in het uitgebreide bericht.

zo 30 okt 2005 om 00:00

homepages van ligfietsers deel 14

Precies drie jaar geleden startten we met de serie homepages van ligfietsers. Nu toch maar weer een nieuwe uitgave van deze reeks artikelen.

vr 28 okt 2005 om 00:00

Bezoek nu constant

In het bericht van vorig jaar konden we nog een behoorlijke stijging van bezoekersaantallen melden. Nu lijkt dit zich voor dit jaar te stabiliseren. Met uitzondering van een stijging van 10 procent in mei en juni is de site op aantal bekeken pagina's ongeveer gelijk in vergelijking met de maanden van vorig jaar.

wo 26 okt 2005 om 00:00

Kledingnieuws

Op dit bericht op een engelstalige site is een kledingstuk te vinden dat wellicht ook voor de ligfietser interessant kan zijn. De rug is al warm, maar de voorkant kan in deze koude nog wel wat bescherming gebruiken. De site Cyclingnews schrijft ook over kleding.

ma 24 okt 2005 om 00:00

Even wegdromen op de fiets

Dit stukje wegdromen is het lezen waard. En ook deze mail van Walter in de mailinglijst. Misschien is dit dromen wel een laatste herinnering, volgens dit artikel is de fiets in Amerika al doodverklaard.

vr 21 okt 2005 om 00:00

Historische wielrenners

Het is rechtopfiets nieuws, maar toch. In een mailinglijst voor wielrenners wordt de laatste tijd af en toe een historisch stukje over wielrenners in het verleden, bijvoorbeeld 18 oktober en 17 oktober en verder in het uitgebreide bericht.

wo 19 okt 2005 om 00:00

Ligfiets duikt op in nationale TV commercial

Een Nederlandse fabrikant van oosterse levensmiddelen, conimex, heeft een reclamefilmpje gemaakt waarin ook een ligfiets voorkomt.

di 18 okt 2005 om 00:00

Koud

Er is een afbeelding van een tabel op ligfiets.net te vinden met de zogenaamde wind chill factor. Hierin is af te lezen wat de gevoelstemperatuur is.Meer over koud en donker in het uitgebreide bericht.

ma 17 okt 2005 om 00:00

Fietsliefde

Vrijdag is aangebroken en we nemen deze keer de liefde voor de fiets als onderwerp. Lieve namen en leuke verhalen.

vr 14 okt 2005 om 00:00

Ligfiets& nummer 5

Dit keer gevarieerder dan ooit, met aandacht voor knaagdierfietsen, cykelløbfietsen, pelgrimsfietsen, heksenfietsen, makkelammetjesfietsen, tweederondefietsen, hogedrukfietsen, plattegrondfietsen, houtskeletbouwfietsen, veiligheidsfietsen, dubbelloopsfietsen, touwtjesfietsen, beeldhouwfietsen, en koefietsen.Kortom, totaal oninteressant voor iemand die niets met fietsen heeft. Verschijnt eind deze week. Meer in het uitgebreide bericht.Ligfiets& wordt 6 maal per jaar verstuurd aan de leden van de NVHPV. Word lid.

ma 10 okt 2005 om 00:00

Nieuwe recordmogelijkheden

Op de site van ihpva staat een mededeling dat het nu mogelijk is om een record te rijden in een velodrome.

zo 09 okt 2005 om 00:00

Humor

Een ligger genoot van zijn lampje en de donkere ochtenden deze week wat misschien weer een ander inspireerde om van zijn fiets een kerstboom te maken.Een bericht op de duitse mailinglijst spotte een leuke passage in de discussie in de resultaten van Battle Mountain(in de link die hij gaf zijn trouwens de verslagen en foto's te vinden).Een ligger vond een dubieuze advertentie waar meteen een passende straf voor werd bedacht.Een recordpoging staand fietsen meldt informatie die ligfietsers al weten. U begrijpt, het is weer vrijdag op ligfiets.net!Meer over slechte fietspaden in het uitgebreide bericht.

vr 07 okt 2005 om 00:00

Rem

In de mailinglijst worden voor- en nadelen gevraagd van bepaalde remmen. In een artikel op Velovision wordt een nieuw type rem besproken.

do 06 okt 2005 om 00:00

Foto's en verslagen Velomobieltreffen Giessen

Het Velomobieltreffen in Giessen is nu ruim een week voorbij. De redactie heeft voor u links naar verslagen en foto's van dit Velomobiel gebeuren verzameld.

di 04 okt 2005 om 00:00

2005 World Human Powered Speed Challenge

Deze week vindt de 6e World Human Powered Speed Challenge plaats op de SR305 bij Battle Mountain (VS). Doel is de snelste tijd op de 200 m sprint met vliegende start. Ellen van Vugt verdedigt haar wereldrecord.

di 04 okt 2005 om 00:00

Verslag van een race in het water

Dit verslag van een waterfietsrace verscheen op velovision.

di 04 okt 2005 om 00:00

Interbike

In dit artikel komen de links naar de verslagen van interbike.

di 04 okt 2005 om 00:00

Meer ervaringen met fietsbrillen

Vorig jaar kwam in dit artikel een aantal tips voor fietsbrillen naar voren. Inmiddels is op de lijst een aantal tips en gebruikerservaringen verschenen.

ma 03 okt 2005 om 00:00

cartoons

Leuke cartoons missen we al een tijdje, maar er is toch nog een linkje te geven Bron: Wilfred op het forum van hunneliggers.Ook de Zweedse site laat humor zien het plaatje mag je zelf invullen!

vr 30 sep 2005 om 00:00

Records

In de site handbiken.nl wordt op 24 september gemeld dat een record in het guiness record boek kan worden bijgeschreven. Op de Op de site van futurebike vonden we deze links naar records in het Guiness Book of Records.

do 29 sep 2005 om 00:00

Fietsvriendelijk

Is de fietser een vriendelijke of onvriendelijke deelnemer in het verkeer? In het uitgebreide artikel een lange beschouwing van de filosofie van de fietser en de manier waarop andere weggebruikers ze zien.

wo 28 sep 2005 om 00:00

Beursnieuws

Nieuws van de beurzen in het uitgebreide bericht. Een aantal beelden zijn alvast te zien op Velovision.

di 27 sep 2005 om 00:00

Ontwikkelingen bij fietsroutes

Weer iets nieuws, naast de fietsroutes op gps of via mobiele telefoon, nu de fietsroute met mp3 speler, op anwb is te lezen wat het idee is. Een mp3 is langzamerhand wel een algemeen verschijnsel en voor niet zoveel geld te koop. En voor de mensen makkelijk te bedienen. Wellicht zien we straks nog meer leuke toepassingen van dit medium.

ma 26 sep 2005 om 00:00

HPA ontwikkelingen

Aan de TU in Delft worden momenteel maar liefst twee concurrerende Human Powered Aircrafts ontwikkeld. Beide zijn heavier-than-air, dus geen luchtballon-concept. Deze vliegtuigen zijn niet voor praktisch gebruik, maar meer als een technische oefening, vergelijkbaar met de zonnewagens-race zoals die momenteel in Australie wordt verreden.Twee eveneens nederlandse Ligfietsfabrikanten, Challenge en M5 ondersteunen deze ontwikkelingen. Challenge heeft zijn kaarten gezet op Team Icarus, terwijl Bram Moens van M5 de Blue Falkor gaat voortstuwen.

zo 25 sep 2005 om 00:00

Plaza weer online

Zoals je kunt zien is de plaza weer online.Door technische problemen en onderbezetting van het plazabeheer team is sommige data ouder dan we eigenlijk zouden willen.We vragen dan ook een ieder die de afgelopen twee maanden data heeft toegevoegd, deze te controleren.

zo 25 sep 2005 om 00:00

Artikel korte cranks

Op de discussielijst van bentrider is op 10 augustus een bericht gepost met de inhoud van een artikel over kortere cranks. Eens in de zoveel tijd laait de discussie over kortere of juist langere cranks weer op. Ook op dit engelse forum wordt informatie uitgewisseld. En vrijwel tegelijk woedt een discussie op deze lijst van het blad fiets. Een oud artikel over deze discussie.Voor materiaalfreaks, nog wat links naar lichtgewicht onderdelen in het uitgebreide bericht.

za 17 sep 2005 om 00:00

Nieuwe site met fietsnieuws

Op www.fietsmarkt.com is nieuws te lezen uit de fietsbranche. Als er iets te lezen valt wat ook voor ligfietsers interessant is zullen we uiteraard daar een berichtje over schrijven. Soms vallen nieuwsbronnen weg, soms komen nieuwe initiatieven weer op. Gelukkig lazen we dat deze bron van nieuws die eigenlijk sinds juni geen artikelen gaf weer wat begint te schrijven. We wensen de redactieleden uiteraard veel succes. Ook begint deze bron weer iets meer te publiceren.

za 10 sep 2005 om 00:00

Schoon

In de consumentengids van Juli is een vergelijking gemaakt tussen verschillende schoonmaakmiddelen. Bison magic wipes zijn goede doekjes voor het geval er geen water in de buurt isDe beste koop bij de handreinigers is HG Vuile handen ReinigerBison Professional Handcleaner is duurder, daarom is het niet betiteld als beste koopDe ecover karweizeep wordt aangegeven dat het daarbij vrij veel kracht en tijd kost om schoon te maken, en het gaf ruwe handen bij de testpersonen.

di 06 sep 2005 om 00:00

Bericht over lampjes

zelfbouwpagina voor Xenon werd getipt. Ook de antwoorden op deze discussie geeft veel informatie over de stand van zaken op verlichtinggebied. En verder was er nog een toevoeging van deze zelfbouwer, interessante metingen en verslagen.

do 01 sep 2005 om 00:00

Ligfiets in de krant

Een lang stuk over ligfietsen is verschenen in een belgische krant.

do 25 aug 2005 om 00:00

Vakantieberichten

In de mailinglijst is al een bericht verschenen van een amerikaanse fietser die begonnen is aan een rit door zijn land. Zijn dagboek is hier te lezen ook is een website van zijn tocht gemaakt. We hebben eerder een bericht geschreven met de vraag naar jullie vakantieverhalen. We lazen in het blad Ligfiets& al het fantastische verhaal van Richard die op zijn roeifiets naar Noorwegen ging. Vooral de link naar het roeifiets verhaal is fantastisch, met ingehouden adem en stijgende verbazing hebben wij dit verhaal gelezen. Helaas bestaat er geen ligfietsman van het jaar, maar als die er zou zijn zou Richard dit zeker zijn geworden.De redactie houdt zich nog steeds aanbevolen voor links met je vakantieverhaal van dit jaar.

za 20 aug 2005 om 00:00

BeND Keulen

De BeND wedstrijden in Keulen komen er weer aan. Op zaterdag wedstrijden op de wielerbaan. Op zondag zijn er mooie geldprijzen te verdienen in het criterium in Langenveld. Inschrijven voor 28-08-2005 (daarna duurder).

wo 17 aug 2005 om 00:00

Voorbereidingen

Wat kun je het beste eten voor een race en hoe lang moet de opwarming duren?

di 16 aug 2005 om 00:00

Website open fietskampioenschappen

De site voor het open Ek fietsen geeft veel informatie over dit evenement waarin handbikes en tandemrijders strijden dit weekeinde.

zo 14 aug 2005 om 00:00

Nieuws hpv.be

De site hpv.be van de belgische ligfietsvereniging is uitgebreid met nieuws over toertochten. Verder is het leuk te lezen dat er bij de wedstrijden die ze organiseren geen lidmaatschap verplicht is. Mensen die dus eens een buitenlandse wedstrijd willen doen krijgen de kans. In hun agenda lees je meer.

za 13 aug 2005 om 00:00

Meldpunt fietsers

Onlangs verscheen op fietsen.123 het bericht dat ook in Belgie met het meldpunt fietsen is gestart. Meer over de invloed en succes van het nederlandse initiatief in het uitgebreide bericht.

wo 10 aug 2005 om 00:00

Ligfiets&, nu echt het CycleVision nummer!

Waar de lezer in het vorige nummer nog tussen de regels door moest lezen dat CycleVision voor de deur stond, wordt hij er nu met de haren bijgesleept. Danielle laat de racehelden (m/v) aan het woord, Rembrandt verhaalt over technisch nieuws, Jack over Zandvoort en Anne over Lelystad. Maar dat is allemaal bonus. Er is ook nog gewoon geligfietst, op een Nazca Paseo. En geroeid naar het noordelijkste puntje van Europa. Hieronder de inhoudsopgave.Ligfiets& wordt 6 maal per jaar verstuurd aan de leden van de NVHPV.

di 09 aug 2005 om 00:00

Testen

Op deze link is een pdf bestand te downloaden dat zonnebrandmiddelen bespreekt.

di 09 aug 2005 om 00:00

Fietsen voor een goed doel

Op deze site lezen we een nieuwe verzameling van mensen die voor een goed doel onderweg zijn. Uiteraard is fietsen al goed voor jezelf, voor je omgeving en nu ook nog eens goed voor goede doelen.Niet voor een goed doel maar wel bijzonder is dit artikel over een handbiker die in grote plaatsen filmde.

zo 07 aug 2005 om 00:00

Fietsonderdelen

Op deze site staat een testverslag over 5 maanden van speciale cranks. Nog specialer exotische kettingbladen van carbon. Ook mooi deze kettingpons, lijkt wel van een bekende ontwerper en wellicht ook als kinderspeelgoed onderweg in te zetten?Een carbon bidonhouder werd gespot op dezelfde site. Meer over nog meer onderdelen in het uitgebreide bericht.

vr 05 aug 2005 om 00:00

Fietskoerier rectificeert bericht

Op zichzelf bedoeld als leuke opmerking, het bericht op Fietskoerier. De redactie las echter dat gezien de reacties toch het bericht wordt bijgesteld.

do 04 aug 2005 om 00:00

Nieuws op Velovision

De site van velovision heeft weer wat nieuwsberichten, een bericht over een ligfietsevenement in Rusland en een nieuwe aanhanger speciaal voor honden en een nieuwsbrief van een ligfietsbouwer.

ma 01 aug 2005 om 00:00

Shirt voor de beste toevoeging

Elke maand gaan we proberen de beste toevoeging op ligfiets.net te belonen met een shirt. De beste toevoeging voor de maand juli is Jan van Zelderen geworden. Dit gaat over de (her)bouw van z'n Rydtfiets

za 30 jul 2005 om 00:00

Aanvullingen op site Wereldfietser

De site van Wereldfietser laat wat leuke dingen zien. Een zelfbouwtip voor fietstassen, en heel leuk, hun eerste buitenlandtrip. Het is natuurlijk een flauwe grap, maar een vereniging die wereldfietser heet die niet naar het buitenland gaat is toch wel leuk.

vr 29 jul 2005 om 00:00

Luie fietsers

Heel leuk een stukje op de site van fietskoerier over ligfietsers die lui zijn. Misschien toevallig dat ook net een enquete op ligfiets.net plaatsvindt over het neksteuntje. Mocht je hoofd of nek eens moe worden..

wo 27 jul 2005 om 00:00

WK in Denemarken op komst

Op 20 augustus gaat de WK ligfietsen van start in het Deense Aalborg. De inschrijvingen zijn inmiddels in volle gang en de voorinschrijving sluit op 1 augustus. Op het programma staan een 100 m dragrace, een 200 m sprint met vliegende start en een wegrace over 138 km.

di 26 jul 2005 om 00:00

Fietsen met kinderen

We zagen deze link voor de wat oudere kinderen, een nieuwe fietsroute met een verhaal wat vooral hen zal aanspreken.Maar ook leuk is de discussie die volgde op deze vraag in het forum hoe de mensen vooral kleine kinderen meenemen. Lees in het uitgebreide bericht hoe dat afliep.

di 26 jul 2005 om 00:00

Medische achtergronden

Nieuwe artikelen op de site van sportarts T.C. Verheij, over schoenen, een tetanusinjectie na een valpartij en vele andere onderwerpen.

zo 24 jul 2005 om 00:00

Fietsersbond publiceert over ligfietsen

Waar organisaties als bijvoorbeeld Fietsberaad de ligfiets als vervoermiddel schuwen om vooral de oude rechtopfiets-statistieken in stand te houden, lijkt Fietsersbond een nieuwe weg ingeslagen. In haar laatste blad staan diverse onderwerpen waarin de ligfiets wordt genoemd.

za 23 jul 2005 om 00:00

Aanschaftips fietsbroeken

De ligfietser kan met allerlei kleding vanuit verschillende sporten fietsen, echter deze tip voor een test van fietsbroeken wilden wij u niet onthouden.Iets anders dan geitewollen sokken?, kijk dan eens naar deze "vette" sokken. Of deze duitse verzendfirma.Deze jas lijkt goed te gebruiken voor de ligger alhoewel het geen wonderoplossing voor een droge rug is.

vr 22 jul 2005 om 00:00

Fietswetenschap

Een aantal artikelen over de tour is te lezen op deze site. Verder werd een artikel over het programma op Discovery geschreven.Ook de site fietskoerier kon de wetenschap niet zo plaatsen. Niet wetenschappelijk, maar wel leuk, deze discussie over de beste site op weervoorspelling gebied.

do 21 jul 2005 om 00:00

Onderzoek onder fietsers

De redactie ziet graag werkstukken over ligfietsen van kinderen opgestuurd worden. Dit ter verbetering van de informatie over de ligfiets. Onlangs publiceerde Johan de Jong een goed lezenswaardig stuk voor volwassenen in het kader van een onderzoek. In het uitgebreide bericht meer hierover. Niet alleen op ligfiets.net worden onderzoekjes gehouden. Ook op Bentrider zijn uitslagen van enquetes te vinden. Wel amerikaans natuurlijk, maar soms leuk te lezen. Ook erg amerikaans is deze mailinggroep voor een aparte roeifiets.Ook leuk was de aanvankelijk serieuze oproep voor de herkomst van een fiets die resulteerde in de vraag of het geen zwitserse fiets was waarbij het zoeken naar de naam ook snel was bekeken. Het betreft in werkelijkheid eenuitgeboorde Alligt Swift. Ziet er wel cool uit met die gaten, het geeft wel aan dat de Swift heel zwaar gebouwd was, net alshet type Kruiser dat in Ligfiets& 2003-6 is getest (9x6 cm ovale 5mm dikke alu hoofdbuis).

wo 20 jul 2005 om 00:00

Spullen aan je fiets

De site van de avonturen van Greg geeft een mooie zelfbouwoplossing, en verder in het uitgebreide bericht meer over bagagepunten en andere items. Dit is een tip! Een mogelijkheid tot het makkelijk bergen van bagage levert zeer praktische voordelen tot het gebruik van je fiets op.

di 19 jul 2005 om 00:00

LigfietsPlaza bijna 100% functioneel

Na ruim een week na de crash is vrijwel alle functionaliteit van ligfiets.net is weer aanwezig. Er ontbreken nog een aantal kleine zaken, meer daarover in het uitgebreide bericht.Grote dank aan iedereen die heeft meegewerkt om e.e.a. zo snel mogelijk weer in de lucht te krijgen.

ma 18 jul 2005 om 00:00

Delftse studenten winnen

Dit bericht is al eerder eventjes verschenen, maar door de server even weggemaakt. De mensen van het Wasub onderzeefietsteam hebben goede resultaten gehaald (zie hieronder in kennislink) en worden in de link zelfs de grote winnaars genoemd. Verder zagen wij op de site van de duitse vereniging dat het WK voor mensaangedreven boten eraan zit te komen.

vr 15 jul 2005 om 00:00

Wielerweekend 's Heerarendskerke

Aanstaande zaterdag is weer de traditionele ligfietswedstrijd in 's Heerarendskerke. Op het programma staat een tijdrit over een ronde (start 14:00) en daarna een criterium van 75 km (start 16:00). Het parcours gaat voor een groot deel door het dorp. Naast ligfiets wedstrijden zijn er ook handbike, step en tandem wedstrijden. De 75 km wordt gelijk met de tadnems gereden. Ben jij de tandems te snel af?

vr 15 jul 2005 om 00:00

Eerste bericht na de crash

Afgelopen vrijdag in de harde schijf van deze website gecrasht. Sindsdien is er door de systeembeheerders hard gewerkt om ligfiets.net weer in de lucht te krijgen. Hoewel er nog een aantal zaken moeten gebeuren, zijn we nu zover dat er weer informatie, zoals ook dit nieuwsbericht op ligfiets.net gezet kan worden.

do 14 jul 2005 om 00:00

Velovision nieuws

We houden het kort, met een verwijzing naar de Velovision site waarop plannen om het kanaal over te steken zijn te lezen en diverse andere nieuwsberichten.

za 09 jul 2005 om 00:00

Zen voor de fietser

Deze link geeft een leuk verhaal over de toepassing van oosterse ontspanningstechnieken voor de fietser.

wo 06 jul 2005 om 00:00

Inschrijving Kaatsheuvel

Er is veel belangstelling voor de wedstrijd in Kaatsheuvel op 3 juli a.s. Het is mogelijk dat er wellicht meer deelnemers dan transponders zijn. Hierbij de oproep om je alsnog in te schrijven als je mee wilt doen. Indien je je hebt ingeschreven maar bij nader inzien toch niet komt dan graag je inschrijving annuleren. Dan kan de transponder toegewezen worden aan iemand anders. Bij meer deelnemers dan transponders rijden debutanten zonder transponders en zullen met de hand worden gejureerd.Een debutant is iemand die in 2004 en 2005 geen enkele wedstrijd anders dan Cyclevision gereden heeft.

do 30 jun 2005 om 00:00

Zwitserse site vernieuwd

Deze nieuwe site geeft nu echt nieuws, de oude gaf al een tijdje geen nieuws meer.

do 30 jun 2005 om 00:00

Aankooptips

Deze tips voor de aanschaf van een tweedehands fiets zijn zeer uitgebreid beschreven. Het gaat hier even om een driewieler, maar veel punten zijn ook voor een tweewieler van toepassing. De kletskous die de tips voor aanschaf gaf schreef eerder dat de fiets ook 1,5 jaar heeft stilgestaan.

wo 29 jun 2005 om 00:00

Wetenschappelijk onderzoek op televisie

Op deze link werden we erop geattendeerd dat de zender Discovery weer een leuke documentaire uitzendt.Dit sluit toevallig leuk aan bij dit artikel op 14 juni op de site human power institute.

di 28 jun 2005 om 00:00

Race Across America gefinished

De ligfiets was een nieuwe klasse, niet verwonderlijk dat de uitslag dus meteen een record was in die klasse.

di 28 jun 2005 om 00:00

Enquete uitslagen

Soms mis je de verklaringen die mensen zouden geven als argument bij het invullen van de enquete op de voorpagina. Een van de leuke dingen is dat het forum dat oplost. In het uitgebreide bericht een serie verhalen van mensen die vertellen hoe ze aan het ligfietsvirus zijn gekomen.

di 28 jun 2005 om 00:00

Geen europese Eco trip

Mensen die toch een ecologische fietstocht willen maken kunnen kiezen uit voorgaande link van 7 weken of een trip in Finland.

ma 27 jun 2005 om 00:00

Historische informatie Cycle Vision

Eerder schreven we dat de oude sites online staan. Zo in de loop van de tijd zal het oude materiaal online komen. bijvoorbeeld de eerste flyer van de 1e uitgave van Cycle Vision in 1997, 1,6 mb in pdf formaat. En de eerste vergadering.

zo 26 jun 2005 om 00:00

Onderdelen

We vonden hier een test van de Magura Julie uitgevoerd door een blad. Op deze pagina de verslagen van gebruikers. Op bikebiz lazen we dat een maker van fietsonderdelen bij een grote Sportbeurs in de prijzen kwam.In het uitgebreide bericht meer onderdelenervaringen.

vr 24 jun 2005 om 00:00

Berichten op Bentrider

Bentrider schrijft over een fabrieksbezoek aan M5 en de Moezeltocht.

do 23 jun 2005 om 00:00

Nieuw slotsysteem

Uit de publicatie op tweewieler.nl blijkt dat slotenmaker Axa een nieuw systeem voor fietssloten introduceert.

do 23 jun 2005 om 00:00

BHPC Bladen

Het is al lang geleden dat u attent maakten op de bladen van BHPC die online staan. Onlangs verscheen op dit bericht op de mailinglijst met de nummers tot eind 2003.

do 23 jun 2005 om 00:00

Tijd voor iets anders

Normaliter een niet zo vaak genoemd onderwerp op deze site, de vouwfiets. Toch zijn er wat leuke sites te vinden.DahonAirnimal op VelovisionStridaOok leuk, iemand die de "c" mist op zijn toetsenbord.Tno doet mee in een wielerwedstrijd met een team liggers onder het motto "innovatie in sport". Zo te lezen doet deze fabrikant ook mee met die wedstrijd. Er blijkt een team van fietskoeriers te hebben gewonnen.Verder kreeg de redactie deze link naar een filmpje in Avi formaat van een rollator die is ontwikkeld door een nederlandse ontwikkelaar.In het uitgebreide bericht een serie links naar recente en minder recente testen van vouwfietsen.

wo 22 jun 2005 om 00:00

Race Across America

Vandaag gaat de Race Across America (RAAM) voor teams van start. Er doen twee ligfietsteams mee: TEAM JDRF VeloKraft en TEAM ALS Bacchetta. De vorderingen van de deelnemers als animatie.

di 21 jun 2005 om 00:00

Rolweerstand

In dit artikel worden nieuwe ontwikkelingen uit de doeken gedaan en wordt ook uitgelegd waar nu de lagere rolweerstand van banden vandaan komt. De keuze van banden wordt hier behandeld. En uiteraard vinden ligfiets.net lezers alle info in de banden ervaringen.

di 21 jun 2005 om 00:00

Ligfiets verslaat mountainbikers

In dit bericht op bentrideronline lijkt een ligger zo'n 80 mountainbiketeams te hebben verslagen.Op de site wielrennen las de redactie een mogelijke verklaring voor dit succes, het ging daar om de vraag of een Cyclocrosser sneller zou kunnen zijn dan een atb.

ma 20 jun 2005 om 00:00

Franse website ontsnapt aan aandacht

Onlangs in een bericht op een weblog een verwijzing gezien van de Franse French Association of Bentrideurs (AFB) voorwaar een site met informatie en nieuws! Meer over deze site in het uitgebreide bericht.De site hpv.be schreef dat zij de agenda voor 2005 heeft gevuld.

zo 19 jun 2005 om 00:00

Fietsbrillen

Het duizelt je soms welke eigenschappen er aan een fietsbril worden toegedicht deze site geeft wat info waardoor het je misschien wat duidelijker wordt. Verder is het smullen, prachtige sites van diverse makers.

za 18 jun 2005 om 00:00

Fiets mee?

Dit railsysteem voor het vervoer van fietsen lijkt leuk. Maar er zijn meerdere oplossingen. Een zelfbouwoplossing staat hier. En nog eentje met fotos ter verduidelijking. Ook schijnt een standaard Halfords rek een mogelijkheid te zijn.

vr 17 jun 2005 om 00:00

Vakantieverhalen

Weblogs zijn al eerder in een bericht geweest. Die schieten als paddestoelen uit de grond. Maar ook leuk zijn reisverhalen. Hier Zabbers.nl die ons laat meegenieten van een vakantie naar Noorwegen. Mail naar de redactie je ligfietsvakantie weblog en we zullen de thuisblijvers laten meegenieten met je verhalen!

do 16 jun 2005 om 00:00

UCI voorstel om baanrennen te schrappen

Geen ligfietsnieuws, wel een oproep de petitie te tekenen tegen het voorstel van de UCI het baanrennen te schrappen.

wo 15 jun 2005 om 00:00

Op de fiets

Deze posting in een weblog laat zien hoe mensen sportief bezig zijn.Verder een verhaal over 14 fietsers op 2 fietsen die naar Londen vertrokken.

wo 15 jun 2005 om 00:00

Record verbroken 10.000 lezers voor 1 bericht

Jawel, nog maar pas schreven wij over een succesje voor ligfiets.net, nu al zagen wij dat de grens is doorbroken, enige jaren geleden zaten we er tegenaan, maar nu gaan we dus over de 10.000. Ook leuk te zien is dat nieuwsberichten niet voor niets vertaald worden in Engels en Duits, ook daarin stijgen onze lezersaantallen.

di 14 jun 2005 om 00:00

Kledingervaringen

Een korte maar duidelijke nieuwe toevoeging kwam deze week in de accessoires hoek.

di 14 jun 2005 om 00:00

Eustaff en Berlijn

Deze link laat de beelden zien van het fietsfeest in Berlijn, het einde van de Eustaff.

di 14 jun 2005 om 00:00

Black magic

De eerste No-Tubes ervaring is gepost.

ma 13 jun 2005 om 00:00

Ligfiets.net succesje

Beste lezers,uw laat behoorlijke lezerscijfers zien! Dat geeft de redactie moed. Ook las de redactie plannen voor een ligfiets.net promotieteam, de dames in kwestie zijn 8, maar tegen de tijd dat ze wat ouder worden kunnen we misschien nog meer leuke acties zien? Uiteraard hebben we al veel lezers, toch is het verwijzen van mensen die echt op zoek zijn naar informatie over ligfietsen naar internet nodig.

vr 10 jun 2005 om 00:00

Resultaten Cycle Vision

Na een paar dagen hard werken heeft de WeCo de resultaten van Cyclevision. Door de onverwachte deelnemers limiet in de software is het uitzoeken en bepalen van de resultaten van de uurrace een groot karwei geworden. De resultaten zijn te vinden op Ligfietsplaza.De WeCo vraagt aan alle deelnemers om de resultaten te controleren, vooral als je je wel hebt ingeschreven en niet mee hebt gedaan of slechts een paar rondes hebt gereden: het zou dan kunnen dat de rit van iemand anders aan jouw naam is gekoppeld. Indien je een fout vindt graag een bericht naar de WeCo met daarin duidelijk aangegeven: de race, voor en achternaam, startnummer, transpondernummer waarmee je hebt gereden (indien bekend), hoe laat je gestart bent en de snelheid/afstand die je hebt gereden.

do 09 jun 2005 om 00:00

Helmtips

Op dit bericht is een aantal tips voor aanschaf te vinden.

do 09 jun 2005 om 00:00

Dichtkunst

Het discussieren op het forum loopt soms uit op een gedicht, eenvoudig of meteen Zen benadering.

do 09 jun 2005 om 00:00

Cycle Vision Racers

In het hol van de leeuw, het mekka van autosport in Nederland werd geraced. In het uitgebreide bericht de nieuwe fietsen die uw redactie signaleerde.

ma 06 jun 2005 om 00:00

Slakken en stickers

Moet je er trots op zijn? De langzaamste? Nu het is een echte wedstrijd geworden. In het uitgebreide bericht de winnaars van de slakkenrace.Tijdens het weekeind was speciaal voor de kletskousen een sticker met het webadres gemaakt.

ma 06 jun 2005 om 00:00

Winaars KMX karts bekend

De organisatie heeft twee karts mogen verloten. Waarvoor we KMX karts nog maar eens willen bedanken. De winnaar van de kinderuitvoering is Daan Smits van 5 jaar uit ZwolleDe volwassen uitvoering is voor de familie Gloudemans uit Den BoschDe redactie wil ze van harte gelukwensen en uiteraard veel FUN met deze machines. Hier meer over de trekking van de winnaars.

ma 06 jun 2005 om 00:00

Cycle Vision fotos en verslagen

Uw redactie was dit jaar weer bij Cycle Vision. In het uitgebreide bericht houden we twee lijsten bij die we steeds aanvullen met nieuwe links. De eerste is er een met fotos, de andere is er een met verslagen. De nieuwste komen steeds bovenaan te staan.

zo 05 jun 2005 om 00:00

Cycle Vision gestart!

Beste lezers,uw voltallige redactie zit nu op Cycle Vision. We hopen op tijd u te informeren, maar er zijn uiteraard zeer veel leuke dingen te doen.Allereerst de felicitaties aan de NVHPV, onze grootste sponsor en steun dat op Cycle Vision haar 20-jaar jonge verjaardag viert!De Eustaff in Duitsland veel succes, zij gaan wellicht nog een brief laten bezorgen aan het bestuur van de Nederlandse ligfietsverenigingAlvast felicitaties aan degene die straks de geschiedenis in gaat als eigenaar van de 50.000 ste ligfiets, laten we hopen dat hij vele prettige kilometers gaat rijdenDank aan de Directeur van Fietsersbond die tijd heeft kunnen vrijmaken om de plechtige overhandiging van de voorgenoemde ligfiets te doen.En uiteraard ook veel plezier toegewenst voor de winnaars van de KMX karts in volwassen- en kinderuitvoering die dit weekeind weer een ligfiets rijker zijn gewordenEn uiteraard alvast een klein woordje van dank en waardering voor de 140 vrijwilligers die dit jaar belangeloos zichzelf inzetten, hen zouden we willen vragen goed om zich heen te kijken en te beseffen dat alle blije gezichten daar zijn omdat zij zichzelf daarvoor willen inspannen.

za 04 jun 2005 om 00:00

Fietsvergoeding mag nog steeds

Vele werkgevers denken dat met het afschaffen van de pc regeling ook de fietsregeling is opgeheven. Dit klopt echter niet, meer informatie in het uitgebreide bericht.

vr 03 jun 2005 om 00:00

Fietsen deelnemers CV gepubliceerd

Met dank aan het nachtwerk van Hans Wessels zijn de deelnemerslijsten, inclusief fietsen op ligfiets.net gepubliceerd.Voor de uurs race zijn die bijvoorbeeld te vinden onder: http://www.ligfiets.net/agenda/run.php3?id=197Op de wedstrijdpagina is er een informatie brief voor deelnemers (zie uitgebreid bericht) te vinden.

vr 03 jun 2005 om 00:00

Magische grens inschrijvingen bereikt

De wedstrijden op Cycle Vision vinden morgen plaats. Inmiddels blijkt het aantal inschrijvingen 300 te zijn. Alles zal dus door de organisatie uit de kast gehaald worden deze stormloop goed af te handelen.

vr 03 jun 2005 om 00:00

Nieuwe site Wereldfietser

De redactie zag de nieuwe site van Wereldfietser.Verder krijgt ligfiets.net concurrentie, er zijn inmiddels meerdere forums voor ligfietsliefhebbers.

do 02 jun 2005 om 00:00

Vandaag gaat de Eustaff rijden

De eustaff gaat vandaag rijden. Op de site van de duitse vereniging is het initiatief te volgen. Ook worden live berichten beloofd.

do 02 jun 2005 om 00:00

Vet verbranden

Een idee om (beginnende) buikjes weg te krijgen in dit artikel, en meteen deze oude link waarin ook vetverbranding wordt behandeld.

wo 01 jun 2005 om 00:00

Trikerace is afgelast

De trikerace die stond gepland voor zondag 5 juni op Cycle Vision is afgelast. De beperkte capaciteit en andere beurzen waaraan Hase deelneemt heeft hen tot dit besluit gebracht.

wo 01 jun 2005 om 00:00

Cycle Vision pagina

Ligfietsstatistieken zijn voor de redactie een mooie manier om te zien waar en wat er gelinkt wordt. In het uitgebreide bericht een opmerkelijke verzameling.De statistieken lopen inmiddels alweer op deze link laat al meer dan 5000 bezoekers zien, na Cycle Vision gaat dat aantal meestal richting het record van 7000 bezoekers per dag.

wo 01 jun 2005 om 00:00

Beelden Spezi online

We zagen in dit bericht op liegeradforum dat de cd met beelden van de Spezi kan worden besteld, maar ook kan worden gedownload. Later kwam nog deze aanvulling.

wo 01 jun 2005 om 00:00

CycleVision nummer Ligfiets&

Drie fietsbouwmeesters komen aan het woord in dit nummer. Kleine wieltjes specialist Alex Moulton, onderhoudsvrije fietsenman Johan Vrielink, en aerodynamica pionier Mike Burrows: "Dan is er de ongestroomlijnde klasse, waar de Nederlanders mee begonnen zijn, en waarin een bagagepunt is toegestaan die de berijder niet bedekt aan zij-, voor- of bovenkant. Goed definieerbaar dus. Waarom staat die categorie op de tocht, kunnen we hem niet voorgoed aan de muur vastspijkeren?"Vlak voor CycleVision ligt dit alles in je brievenbus op je te wachten. Lees de uitgebreide inhoud hieronder.Ligfiets& wordt 6 maal per jaar verstuurd aan de leden van de NVHPV. Word lid.

di 31 mei 2005 om 00:00

Tips

Een kaart waar fietsers tevreden over zijn, bron tevreden rijder 1 en tevreden rijder 2. Ook zijn er mensen die niet zo tevreden zijn over het ANWB routeboek.Een antilek oplossing en tip voor snelle banden.

ma 30 mei 2005 om 00:00

Slakkenrace

Na jaren van afwezigheid nu in de herhaling, de slakkenrace op Cycle Vision. Mensen kunnen hieraan meedoen op zondag. Nu kijken of iemand langzamer kan dan Frederik van de Walle die al een paar keer achter elkaar de langzaamste was!Op zaterdag is er het behendigheidsparcours, ook hier gaat het om stuurmanskunst. Kortom, ook degenen die niet getraind hebben kunnen met een beetje handigheid toch aan een paar leuke wedstrijden meedoen.

ma 30 mei 2005 om 00:00

Nieuwe onderdelen

Fabrikant shimano gaat een nieuwe Deore groep voeren. Uit dit bericht blijkt dat ook de 105 wordt veranderd.

zo 29 mei 2005 om 00:00

Nieuwe Site HPV.BE!

Kijk eens aan! Een prachtige nieuwe site van HPV.BE. Verder lazen we op de site van Gentseliggers veel meer toekomstplannen. Alvast felicitaties met dit lovenswaardige initiatief.

vr 27 mei 2005 om 00:00

AFGELAST>Doe mee aan de Trike demonstratie!

Hase organiseert geen trike demo meer op zondag, na het criterium.

vr 27 mei 2005 om 00:00

Onderdelen Cycle Vision

NIEUW! We hebben een kmx kart voor volwassenen op het probeerparcours en eentje op het kinderprobeerparcours. Meer over deze nieuwe kart voor volwassenen op Bentrideronline.Deelnemers die zich van tevoren hebben opgegeven voor de kinderrace maken kans op de KMX kart in kinder uitvoering deze wordt verloot op het einde van de kinderrace. Ook deelnemers aan het kinderprobeerparcours kunnen door het invullen van een kaartje kans maken. Is hij cool? Volgens dit verslag op Bentrider is daar geen discussie over!We zullen de trike voor volwassenen gaan verloten onder de mensen die hebben meegedaan aan het probeerparcours voor volwassenen en die hun adres bij ons hebben achtergelaten. Meer de fietstaxi op Cycle Vision in het uitgebreide bericht.

vr 27 mei 2005 om 00:00

Nog een rondje

Al lang geleden dat wij op vrijdag een lollig bericht konden plaatsen. Daarom zijn we blij met deze toepassing van trapkracht. Een carousel aangedreven door een fiets. Nog een rondje zullen we maar zeggen.Ook leuk is de fietstocht voor het goede doel, bron: gentseliggers.Nog een goed doel, achterstevoren de afsluitdijk over op een tandem, misschien rug aan rug?

vr 27 mei 2005 om 00:00

Directeur Fietsersbond presenteert ligfiets

Een mooie gebeurtenis, de 50.000 ste ligfiets wordt feestelijk uitgereikt op zondag 5 juni om 13.00 uur op Cycle Vision door de directeur van Fietsersbond de heer Bernhard Ensink.Wie de fiets krijgt en welk type hij ontvangt blijft even een verrassing. Een interview met de heer Ensink is te vinden op fietsersbond.Het initiatief voor de landelijke ligfietsdag is genomen door www.ligfietsspecialisten.nl is hier te lezen.

do 26 mei 2005 om 00:00

Bagageoplossingen 2

In het uitgebreide bericht een samenvatting van de fietsmandentest die Fietsersbond uitvoerde. Het volledige verhaal van de testen is te lezen op deze link.

do 26 mei 2005 om 00:00

Byke Cultur Never

De nieuwe uitgave van dit blad is uit. Mensen die het kennen hoeven geen verdere uitleg, voor de anderen geldt, ga het eens lezen!

wo 25 mei 2005 om 00:00

Site fietsplatform vernieuwd

De site van Fietsplatform is vernieuwd, fietsen.123 geeft een eerste beschouwing.

di 24 mei 2005 om 00:00

Camping Cylce Vision volgeboekt! / fully booked

Het maximale aantal personen, dat op camping de Branding kan kamperen tijdens Cycle Vision is bereikt.De camping zit van zaterdag op zondagnacht vol. The camping is fully booked, sorry, but no guests can be taken anymore.Daarom is per heden de inschrijving voor de camping gesloten.Subscription for the campingsite is closed now.Met vriendelijke groeten Frans van Schoot en Marcel Vriezekolk.

za 21 mei 2005 om 00:00

Eco trip Finland 2005

Er is nu duidelijkheid over de Eco Trip Finland.

za 21 mei 2005 om 00:00

Historische informatie

Een krant uit 1933 laat onderaan een recordtijd zien dat is gevestigd met een gestroomlijnde Velocar. Later waren de successen iets kleiner, Bron: ligfietsforum. Later kwam er nog een aanvulling met historisch materiaal.Overigens heeft de redactie in het archief van de Weco de wedstrijduitslagen van Cycle Vision 2001 weer gevonden.

do 19 mei 2005 om 00:00

Bagageoplossingen

Wij zagen deze "fiets"-tassen op internet. Verder staat de nieuwe uitgave van het blad Vogelvrije fietser bomvol met bagageoplossingen waarvan een aantal wellicht ook op de ligfiets zijn te gebruiken.

di 17 mei 2005 om 00:00

Een goede reden voor lidmaatschap

Uiteraard leest u dagelijks de berichten op ligfiets.net, echter, de grote artikelen worden gepubliceerd in het blad Ligfiets&. Ook worden evenementen en deze internetsite mogelijk gemaakt door de steun van de leden. Er is dus een goede reden om lid te worden van dit voortreffelijke initiatief.

zo 15 mei 2005 om 00:00

Bericht over klimmen en afdalen

Op de site van sportarts Verheij weer interessante verhalen over klimmen, tijdrijden en afdalen. Kortom voldoende leeswerk.

za 14 mei 2005 om 00:00

Klachten over het fietspad?

In navolging van de ANWB is de fietsersbond gestart met een medium om de fietspadknelpunten in kaart te brengen. De Telegraaf is nu op zoek naar fietsers die zich ergeren aan de kwaliteit van fietspaden

vr 13 mei 2005 om 00:00

Fietstaxi op Cycle Vision

Bij het bezoek aan Cycle Vision wordt aangeraden de ligfiets te gebruiken! Maar als je met ander vervoer wil dan kan de trein uiteraard ook. We hebben vanaf het station een fietstaxibedrijf bereid gevonden om heen en weer te rijden.Vergeet je ook niet aan te melden voor de toertocht! Er wordt een leuke tocht in de omgeving gereden.Kijk je wel eens op de mailinglijst, of ben je misschien zelf een van de kletskousen? Voor jullie hebben we op zaterdag om 15.00 ruimte in het programma. Als je je bij het agendabericht inschrijft, dan weet jij wie er komt en ook weten de mensen dan dat jij er ook zult zijn. Op de camping is het trouwens ook al druk, per 11 mei al zo'n 100 mensen.Vergeet het niet! Cycle Vision wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers. Zij krijgen een shirt, gratis entree enzovoort, je kunt je hiervoor nog aanmelden.Als er nog tijd is na de 1 uur race op zaterdag zullen ook de bezoekers een rondje over het circuit kunnen maken, let op de aankondingen via de speaker. Na afloop dus van de wedstrijd en 1 rondje. Grijp je kans en kom met je fiets naar dit bijzondere circuit.

do 12 mei 2005 om 00:00

Programma Cycle Vision lezingen

Programma van de lezingen, schema onder voorbehoud. Lees in het uitgebreide bericht meer. We hebben ook de succesvolste lezingen opnieuw gevraagd.

do 12 mei 2005 om 00:00

Wilde westen race

Op het ligfietsforum liet een deelnemer aan een Amerikaanse race al iets doorschemeren voor een verhaal wat in het blad gaat komen. Het belooft iets, leuk om te lezen is het nu al!

di 10 mei 2005 om 00:00

Kinetic sculpture

Ze maken zich alweer op voor de nieuwe versie. Maar tot dan is de oude site nog een prima bron van allerlei bewegende en bijzondere kunstfietsen.

di 10 mei 2005 om 00:00

Clubs beraden zich

Op de site van Gentseliggers lazen we dat de Belgische Hpv vereniging zich beraadt over een aantal zaken. De site Human Power vraagt materiaal.

ma 09 mei 2005 om 00:00

Zelfbouwproject

Al vaak is de zelfbouwer Greg genoemd in het nieuws. Zijn stroomlijn is nu af.

zo 08 mei 2005 om 00:00

Nieuwe onderkleding scoort goed in franse test

Op deze site is te lezen dat een nieuw merk onderkleding het goed heeft gedaan in een test die uitgevoerd is voor een frans blad. Drinkzakken speciaal voor ligfietsers bron: nieuwsbrief Greenspeed.En goedgekeurde sokken.Leuk bij geitewollen sokken! Een wollen fietstrui, bron: Cycle.log.

zo 08 mei 2005 om 00:00

Eustaff aangevuld met toertocht

Om de pers beter te woord te staan en extra aandacht te vragen voor de Eustaff wordt een toertocht over een van de etappes georganiseerd.

vr 06 mei 2005 om 00:00

Zelfbouw oplossingen

Een zelfbouwoplossing hoeft niet duur te zijn als die maar praktisch is, deze foto laat een oplossing zien waarmee je het hoofd warm kunt houden.Ook zagen wij deze fiets van 5 meter lang.Mensen met een technische achtergrond hebben wellicht iets aan deze dag in Belgie.Geen zelfbouw maar wel goede ideetjes op de ontwerp wedstrijd in Taipei bron: fietskoerier.

do 05 mei 2005 om 00:00

Verliezen in drieversnellingsnaaf

Degene die interesse heeft in een versnellingsnaaf kan in deze bijdrage in de lijst lezen welke effecten in vermogensverlies zijn gemeten.Op de discussie kwam deze verminderde uitwisselbaarheid van Sram naar voren, waarbij de

wo 04 mei 2005 om 00:00

Zondag 8 mei laatste inschrijfdag CV

Zondag 8 mei sluit de inschrijving voor de wedstrijden tijdens Cycle Vision. Op dit moment (4 mei) hebben zich 179 renners aangemeld.

zo 01 mei 2005 om 00:00

Fiets tegen auto

In een eerder bericht schreven wij over de wedstrijd tussen fiets en auto. Op de mailinglijst komt deze discussie in iets andere vorm nu ook voor.

zo 01 mei 2005 om 00:00

Weer een nieuwe aanvulling fotoboek

Ligfiets.net, Cycle Vision het blad Ligfiets&, allemaal succesvolle initiatieven die worden gedragen door vrijwilligers.Een andere vraag, zijn er kinderen die werkstukken hebben gemaakt over ligfietsen voor school? Op ligfiets.net zouden we die goed kunnen gebruiken. Stuur ze naar de redactie!

zo 01 mei 2005 om 00:00

Opening competitie succes

Een enigszins verlaat verslag van de opening van de zomercompetitie in Breda is nu te lezen op Ligfietsplaza. De volgende competitiewedstrijd is op 8 mei in Dordrecht

do 28 apr 2005 om 00:00

Enthousiaste fietsers gezocht

Deze oproep voor fietsers die tandem willen rijden is interessant. Uiteraard kunnen tandems meedoen met Cycle Vision. Dus misschien een mooie manier om met twee personen nog harder te gaan?

do 28 apr 2005 om 00:00

vakantie

Wie lange reizen maakt kan verhalen vertellen. Op deze link zie je vele reisverhalen om alvast in de stemming te komen. Het eerste reisverhaal wat is gevonden op internet ging naar Santiago. Er wordt ook voor ons blad een oproepje gedaan voor het inzenden van verhalen.

wo 27 apr 2005 om 00:00

Eustaff gaat weer rijden

De eustaff zoekt nog rijders voor enkele etappes. Verder gaat de organisatie goed. Het doel is nu Berlijn.

di 26 apr 2005 om 00:00

Snelheid en chaos op Afsluitdijk

Afgelopen zaterdag is op de Afsluitdijk een tijdrit voor steppers, handbikes en ligfietsen verreden. Ondanks de chaos in de organisatie, kan de redactie door eigen tijdwaarneming toch een duidelijke winnaar van de race aanwijzen. Snelste over de 38 km was Eelke Halbertsma met een tijd van iets boven de 45 minuten (eigen waarneming) en hiermee lijkt hij zich voor te bereiden op Cycle Vision.

ma 25 apr 2005 om 00:00

Spezi nieuws

In het uitgebreide bericht allerlei mailtjes op liegeradforum over de spezi. Nieuws dat hierop volgt zal steeds in het uitgebreide bericht worden aangevuld.

ma 25 apr 2005 om 00:00

Onderdelen Cycle Vision

De eerste dat we de tribune open doen waarbij u gratis de wedstrijden kunt zien?

ma 25 apr 2005 om 00:00

Ligfietsen op de maan

Ook op de maan moeten er mensen vervoerd worden. Dit moet natuurlijk ook met een fiets kunnen, en juist daarom is het een leuk onderwerp om er studenten op te zetten.

zo 24 apr 2005 om 00:00

Fietsroutes

Anwb wil een fietsroute van het jaar, Fietsersbond schrijft een wedstrijd uit voor de mooiste 30 kilometer lange fietsroute, en Fietsen.123 krijgt een hoge waardering. Kortom het kan niet op bij de fietsroutes!

zo 24 apr 2005 om 00:00

Behaarde benen

Geschoren benen zijn voor wielrenners, een echte ligfietser scheert zich niet. Toch lijkt een trend gaande van geschoren mannen.

vr 22 apr 2005 om 00:00

Historie

Volgens dit bericht is een aantal artikelen uit de historie van Fietsersbond geplaatst.

di 19 apr 2005 om 00:00

Andere benuttingen van de fiets

Waar kun je pedal power nog meer voor gebruiken? in dit artikel komt een heleboel mogelijkheden voorbij. Op Hupi.org in een bericht over Amy Wilson is ook wat te lezen.

ma 18 apr 2005 om 00:00

Mooie sites

De onderdelen op een ligfiets mogen wel wat bijzonder zijn. Meer redenen voor anderen om even aan je fiets te snuffelen. In het uitgebreide bericht een serie links.

zo 17 apr 2005 om 00:00

Kinderligfietsen

Op deze amerikaanse site kwamen we een indrukwekkende verzameling kinderligfietsen tegen. bron:ihpva mailinglijst. Een aanvulling op het bericht kwam met deze duitstalige link en de banaanfiets.

za 16 apr 2005 om 00:00

In de race

Op deze site wordt een race van fietskoeriers genoemd, er is echter een probleem, bij onvoldoende deelname gaat de wedstrijd niet door.

vr 15 apr 2005 om 00:00

Belgisch treffen/Deense sportweek/Engels treffen

Op deze site zien we een treffen, er kan nog worden ingeschreven.Meer activiteiten in Belgie op de site van HPV.BE.Meer treffens en ritten? Op deze site zien we een week voorafgaand aan het wereldkampioenschap in Denemarken, en op deze plek een in Engeland.We zien dit in Berlijn, Duitsland.

vr 15 apr 2005 om 00:00

Aanmeldingen Vrijwilligers mogelijk

Opnieuw gaat op 4 en 5 JUNI Cycle Vision van start! Een evenement wat mogelijk wordt gemaakt door vrijwilligers. Uiteraard maken we de taken leuk door deze onmisbare krachten een uniek shirt en vele andere voordelen te geven. Het evenement kan nog wel aanmeldingen gebruiken, het minimale aantal benodigde vrijwilligers is nog niet bereikt. Help mee en maak deel uit van het leukste en grootste ligfietsevenement van Europa.

do 14 apr 2005 om 00:00

Opening competitie en huldiging kampioenen 2004

Zondag opent de zomercompetitie 2005 op het wielercircuit in Breda. Het circuit staat bekend om zijn vele bochten die het nodige van de stuurmanskunst van de renners vergen. Het belooft een spannende strijd te worden met sterke criteriumrijders als Naan, Ymte en John & Allert op de tandem. Maar ook verrassingen zijn niet uit te sluiten met rijders als Henk, Hans, Hayco en Marcel aan de start.

wo 13 apr 2005 om 00:00

Ligfiets& gaat liggen!

Ter ere van het 20 jarig bestaan van de NVHPV een interview met een van de oprichters,Cary Peterson. In de beginjaren was de NVHPV een echte zelfbouwclub, zo schrijft Ronald van Waveren.We kijken met een moderne bril naar de Roulandt, die 30 jaar geleden de herintrede van de ligfiets gestalte gaf. En Johan Vrielink komt aan het woord: "ik vind het een uitdaging om deze dagelijkse gebruiksfiets te verbeteren, zodat deze net zo onderhoudsarm wordt als de huidige auto"Ligfiets& 2005-2 verschijnt eind deze week. Bekijk hieronder de uitgebreide inhoud.Ligfiets& wordt 6 maal per jaar verstuurd aan de leden van de NVHPV. Word lid.

wo 13 apr 2005 om 00:00

Cycle Vision grijpt naast de Shimano prijs

Een initiatief om fietslessen te geven heeft de shimano prijs gewonnen. Het eerdere bericht was hoopvol gestemd, maar misschien dat het in de toekomst nog eens lukt.

zo 10 apr 2005 om 00:00

Verkeersmaatregelen

De wachttijdmelder in Amsterdam is volgens de informatie een nieuwe ontwikkeling. Deze berichtgeving op Fietsberaad gaf ook wat informatie.Historische informatie informatie over de relatie fietser en automobilist verscheen onlangs op de lijst, uit de Kampioen van 1897.

zo 10 apr 2005 om 00:00

Big brother plaza

Sommige mensen noemen de site ligfiets.net en leggen keurig een link naar de bron. Ze verbazen zich erover, maar toch is er aan de hand van de statistieken makkelijk te zien wie linkt naar ligfiets.net.

vr 08 apr 2005 om 00:00

Ongestroomlijnd records

Vorig jaar maakten we melding van een nieuwe site in Amerika voor ongestroomlijnde records. Inmiddels zijn er wat gereden. In het uitgebreide bericht meer over de internationaal geaccepteerde regels.

do 07 apr 2005 om 00:00

Onderzoek naar zon en gezondheid

In dit bericht op Elsevier de resultaten van een onderzoek. En eerder publiceerden wij dit bericht. Meer over weer in het uitgebreide bericht.

wo 06 apr 2005 om 00:00

Geen eco trip 2005

We hebben nog geen aankondiging voor de eco trip in 2005. Echter op de site van de Gentse liggers wordt gekeken of dit europese initiatief wellicht daar voor 2006 uitgevoerd kan worden.

di 05 apr 2005 om 00:00

Onderdelennieuws

Een verslag van remmen die een verbetering brengen van voorgaande. In een recent nieuwsbericht zijn nog wat links toevoegd. En uiteraard meer nieuws op onderdelengebied.

za 02 apr 2005 om 00:00

Fiets naar je werk

Deze actie is weer gestart!.De actie fiets naar je werk loopt inmiddels al een aantal jaren. Nieuw is wél dat je nu de gelegenheid hebt om het hele jaar het aantal gefietste kilometers van de baas in te voeren/op te geven.Je kunt de kilometers online invoeren.Natuurlijk is het zo dat de mooiste en makkelijkste kilometers gemaakt worden met een ligfiets, weinig energieverbruik en comfortabel. Een aantal tips voor forenzen in het uitgebreide bericht. Kortom de actie Wij gaan weer naar het werk is gestart (eerlijk gestolen uit deze mail aan het einde.)

do 31 mrt 2005 om 00:00

Aanvullend nieuws

Leek eerder de site van m5 de laatste verandering per oktober te hebben gehad nu zijn er ineens een heleboel nieuwtjes te zien. Dit even als aanvulling op dit eerdere bericht.

wo 30 mrt 2005 om 00:00

Nieuwsbericht over een gezellige Cycle Vision

De komende Cycle Vision hopen we ook erg gezellig te maken, dit lijkt voor veel mensen al een reden om te komen. Maar met een ontmoetingsplek voor ligfietsers moet het nog leuker kunnen. In een enquete wordt geprobeerd overzicht te krijgen van mogelijke interesse.

wo 30 mrt 2005 om 00:00

Waterfietsen

Waterfietsen zijn een beetje ondergeschoven kindje binnen de NVHPV, maar goed nieuws: er is nu weer een bedrijf dat een 'waterstep', gelijkend op de Trampofoil (zie HPV nieuws 1999-3) op de markt brengt.

wo 30 mrt 2005 om 00:00

Foto's Paastreffen

Helaas, het is weer voorbij, het Paastreffen 2005. De redactie verzamelt hier foto's en verslagen.

di 29 mrt 2005 om 00:00

Bericht over zittingen

Ervaringen van zitschuim en nieuws op dat gebied in het uitgebreide bericht.Verder kwam fietskoerier site nog met een leuke tip voor zelfbouwers.

ma 28 mrt 2005 om 00:00

City Rapid

Yannick Ytrup Larsen, een Deense student aan de Technical Design Academy heeft als afstudeer opdracht de City Rapid, een electrisch ondersteunde quad ontworpen.

za 26 mrt 2005 om 00:00

Bagage op ligfiets

Koerierstassen neem je niet zo gemakkelijk mee, maar een Chestpack lijkt voor de ligfietser wel te gebruiken. we vonden hier een voorbeeld.In het uitgebreide bericht meer over bagageoplossingen.

za 26 mrt 2005 om 00:00

Dit weekeinde paastreffen

Elke vrijdag zijn er wel meerdere zinnige en onzinnige berichten over fietsen.Er zijn zelfs mensen die waarschuwen voor hun bezoek aan het paastreffen. Als het verkeergedrag van iemand anders je teveel wordt kun je hier je hart luchten.

vr 25 mrt 2005 om 00:00

Hupi pagina vernieuwd

Ook in Amerika is het nieuws van het nieuwe forum van de Britse vereniging doorgekomen. Verder belooft zij een regelmatige bron van nieuws te worden. Wij wensen haar uiteraard succes!Meer nieuws op gebied van websites in het uitgebreide bericht.

do 24 mrt 2005 om 00:00

Nieuwe typen ligfiets en meer ontwikkelingen

Vorig jaar gaven we een overzicht van nieuws, inmiddels wordt het tijd voor een update.Lees over de nieuwe types van Optima en de Paseo van Nazca in het uitgebreide bericht.

wo 23 mrt 2005 om 00:00

Design "fiets"

Deze mooie oplossing dit nieuwsbericht over fietsonderdelen die bekroond werden met een design-prijs doet daar nog een schepje bovenop.Meer prijzen in het uitgebreide bericht.

ma 21 mrt 2005 om 00:00

Reisverhalen

Deze amerikaanse site laat vele links naar reisverhalen zien. Ook een serie beschrijvingen van ervaringen met bewegwijzerde routes. Op deze site vinden we ontwikkelingen van fietsknooppunten.Op deze duitse site is ook een verzameling links te vinden.

zo 20 mrt 2005 om 00:00

Cycle Vision nieuws

Er zijn zoveel ontwikkelingen bij de nieuwe opzet van Cycle Vision dat het te ver gaat om ieder nieuws hier te publiceren. Er is ook een eigen nieuwsafdeling waarop de ontwikkelingen naar voren komen.Uiteraard zullen we bij heel belangrijke dingen ook op ligfiets.net een berichtje zetten, maar de site geeft zelf ook updates.

za 19 mrt 2005 om 00:00

Humor

Deze site is al eens eerder genoemd, maar het blijft leuk. Echt Engelse humor, als je over deze paal bent gevallen ben je meteen op de goede hoogte om de aanwijzing te lezen. Op de ligfiets ben je waarschijnlijk al op de goede hoogte.Een bijzondere pose van een ligfietser en een paard, bron: ligfiets mailinglijst, een wakkere lezer vroeg zich daarop af of het voorbeeld wel klopt.

vr 18 mrt 2005 om 00:00

Tubeless banden voor iedereen

De site bikebiz laat een artikel zien die het mogelijk maakt voor veel banden om zonder binnenband te rijden. Verder heeft het blad fiets nu de fietsbandentesten uit de jaren 2003 en 2002 online staan.Vredestein is inmiddels gestart met een campagne om racefietsers aan een bredere band te krijgen, zo is te lezen onderaan deze pagina.Verder vonden we een paar testen van crankstellen. De links staan in het uitgebreide bericht. Ook andere tests worden genoemd.

do 17 mrt 2005 om 00:00

Weer een nieuw forum

De britse human power vereniging heeft nu ook een forum. Ze richt zich in beginsel vooral op het racen met ligfietsen.Leuk om te zien Velorution is de site aan het herbouwen, de opties bovenin het scherm doen het al.

do 17 mrt 2005 om 00:00

Te dik?

Onlangs maakten wij een link vanaf een artikel naar de site van Elsevier over afvallen. Nu maakt sportarts Verheij op zijn site een special. Uiteraard kan er wel normaal gegeten worden, deze link op Velonews geeft een recent artikel.

wo 16 mrt 2005 om 00:00

20 maart eerste landelijke ligfietsdag

Op zondag 20 maart 2005 wordt de eerste landelijke ligfietsdag georganiseerd.Tijdens deze dag zullen er meer ligfietsen de weg op gaan dan ooit tevoren, want overal in het land worden toertochten en andere ligfiets-activiteiten georganiseerd. Om nog meer mensen de ligfiets als ideaal vervoermiddel te laten ontdekken wordt iedereen uitgenodigd om uitgebreid kennis te komen maken met de voordelen van de ligfiets.

di 15 mrt 2005 om 00:00

Aanbieding met lager lidmaatschapsgeld

Als u voor 1 april lid wordt heeft u al een paar bladen Ligfiets& gemist. Helaas! Maar u kunt nu nog voor 1 april lid worden op de lidmaatschapspagina. Over het resterende deel van het jaar steunt u dan de initiatieven van de vereniging.

di 15 mrt 2005 om 00:00

Nieuws lampjes

Dit zelfbouwproject voor een luxeon led verscheen laatst. Even later volgde deze. De bezoekers van de jaarvergadering konden lampjes bestuderen die ligfietsdealer Ace had meegebracht.

ma 14 mrt 2005 om 00:00

Foto's beurs

Hier een bericht met foto's van de beurs in Mill.

zo 13 mrt 2005 om 00:00

Zandvoort historie

Cycle Vision op Zandvoort nieuw? In 1983 waren de ligfietsers daar al voor wedstrijden. In het uitgebreide bericht meer hierover.

za 12 mrt 2005 om 00:00

Programma zomercompetitie bijna rond

De renners onder de ligfietsers kunnen hun fietsen en conditie weer klaarmaken voor het zomerseizoen. De wedstrijdcommissie van de NVHPV heeft voor dit jaar weer een gevarieerd programma aan wedstrijden gepland.

vr 11 mrt 2005 om 00:00

Fietsonderdelen

De Fietsersbond testte een aantal pompen.Deze link laat een leuk aantal toepassingen van fietsonderdelen zien.In het uitgebreide bericht meer over de testen van fietsersbond, milieubelasting van de fiets en een oproep voor een leuke toertocht ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van Fietsersbond.Op de pagina van het blad fiets mooie nieuwe draadloze fietscomputers van Polar.Verder hier een artikel over de komende derailleurs.

vr 11 mrt 2005 om 00:00

Cycle Vision drukwerk

Goed nieuws voor lijstleden en mensen die lid zijn van de NVHPV zij krijgen in het volgende nummer van Ligfiets& veel mooi drukwerk.

wo 09 mrt 2005 om 00:00

Kamperen op Cycle vision

In de agenda kun je nu de gegevens vinden om je aan te melden voor de camping bij Cycle Vision. Er zijn meerdere campings in en om Zandvoort, maar deze proberen we vol te krijgen met ligfietsers.

di 08 mrt 2005 om 00:00

Cycle vision

De site van Cycle Vision is online!De redactie vond een verslag van een wedstrijdrijder die deelnam aan een voorgaande versie. Mensen die wedstrijden willen rijden vinden hier in de reglementen en schema, en een link naar de inschrijfpagina.Leuk! De banner van het evenement op je eigen site de brede banner en ook nog een smalle voor in een zijkant.

zo 06 mrt 2005 om 00:00

Rss feeds

In onze links afdeling is nu een onderdeel Rss feeds opgenomen. De huidige lijst staat in het midden onderaan. We schreven al eerder over de mogelijkheid om ligfiets.net nieuws op je eigen pagina te krijgen. En in een recent nieuwsbericht.

za 05 mrt 2005 om 00:00

Fietsvakanties

Een verrassing is het altijd als ligfiets.net genoemd wordt in een weblog, hier over fietsvakanties. Leuk is ook dat dit weblog ook een RSS feed heeft.Meer over fietsvakanties in het uitgebreide bericht.

vr 04 mrt 2005 om 00:00

Nieuwe artikelen op site sportarts

De site van T.C. Verheij laat weer een paar nieuwe artikelen zien, nu over spierkramp en effecten van donor zijn als sporter.Verder hier een artikel over de positieve eigenschappen van fietsen.

di 01 mrt 2005 om 00:00

Ligfietsers niet zo snel?

Vanuit deze tabel lijkt de ligfiets niet heel veel meer in het voordeel op langere afstand hier de bezorgde mail. Gelukkig kwam er nog wat aanvullende informatie over de Race Across America.

ma 28 feb 2005 om 00:00

Nieuwe band vervolgd

Onlangs schreven wij over een nieuwe band, het lijkt er nu, volgens dit bericht op dat er nog meer ontwikkelingen op de baan staan die een lichter lopende band kunnen gaan maken.

zo 27 feb 2005 om 00:00

Website Op pad vernieuwd

De website van Op Pad is vernieuwd, de verandering is een stuk andere vormgeving.

za 26 feb 2005 om 00:00

Historische site dreigt te verdwijnen

Een websit met een schat aan informatie op hpv gebied lijkt te gaan verdwijnen.

vr 25 feb 2005 om 00:00

Meten van wind

Tegenwind en regen is het weerbericht voor de fietser, nu op de site hupi.org een verhaal over het meten van wind.

vr 25 feb 2005 om 00:00

Politie krijgt een voldoende

In dit bericht op politie.nl blijkt dat de politie vriendelijker wordt. Heel lang geleden schreven wij al een tip met betrekking tot dit nummer.

do 24 feb 2005 om 00:00

Paastreffen VI komt er aan ...

Het is nu mogelijk om je in te schrijven voor het zesde paastreffen. Dit jaar is er al belangstelling vanuit Belgie, Duitsland, ja: zelfs enkele Amerikanen willen acte de presence geven.

di 22 feb 2005 om 00:00

Fiets schoonmaken

Op deze site kwamen een stap voor stap handleiding voor het schoonmaken van je fiets tegen.

di 22 feb 2005 om 00:00

Roeifietsen

Een aantal verslagen van een roeifietser. Met een leuk filmpje op deze weblog.

zo 20 feb 2005 om 00:00

Banners op Plaza

Al lang draaide op Plaza een banner met adfurteren is effekieferdur. Dat had iedereen wel gezien zo langzamerhand, en ook de banners van fabrikanten werden langzaamaan steeds minder geplaatst. Of dit komt door het toenemend aantal pagina's dat Plaza toont? We zullen het wel nooit weten.Maar er zijn ontwikkelingen gaande.....Lees verder, de plaza wordt straks ook voor nieuwtjes van ligfietsbedrijven een bron van informatie naar hun klanten.

zo 20 feb 2005 om 00:00

Hoge rug-aan-rugtandem

De Duitse kunstenaar Didi Senft, bekend van zijn duivelskostuum tijden grote wielerwedstrijden zoals de Tour de France, heeft een nieuw wereldrecord geclaimd: de grootste rug-aan-rugtandem.

vr 18 feb 2005 om 00:00

Humor

Op deze site vonden we een leuke karikatuur het gaat hier met een stripje over een wielrenner.Ook deze wintterrit is bijzonder, een verslag van een doorrijder.Een hele hoop mailtjes en berichten over lampen, op de duitse site is een nieuwe generatie fietsers gesignaleerd met vooruitstrevende fietsverlichting.

vr 18 feb 2005 om 00:00

Nieuwe bron van fietsnieuws

Een nieuwe bron van fietsnieuws in het algemeen is gespot op internet. Volgens onze informatie is het de voorzetting van de Laterna.nl website.

do 17 feb 2005 om 00:00

Zelfbouwprojecten

Op ligfiets.net gebeurt zoveel dat het je soms duizelt. In het uitgebreide bericht toch wel wat leuke zelfbouwprojecten in een opsomming.

wo 16 feb 2005 om 00:00

Globaal verslag jaarvergadering

Uw redactie was bij de jaarvergadering aanwezig en maakte wat aantekeningen. De notulen volgen later, hier een aantal punten die zijn besproken in vogelvlucht.

di 15 feb 2005 om 00:00

Eerste landelijke ligfietsdag

Toertochten, toertochten toertochten. Dat is het doel van de eerste landelijke ligfietsdag. Een initiatief van De ligfietsspecialisten. De eerste club die de oproep in het initiatief volgde is al gesignaleerd.

di 15 feb 2005 om 00:00

Kryptonite sloten nu art gekeurd

In dit bericht kunnen we lezen dat de nieuwe Kryptonite sloten door de keuringsinstanties zijn goedgekeurd.Eerder schreven we over sloten een soort samenvatting van een test van Fietsersbond.

ma 14 feb 2005 om 00:00

Naan dagwinnaar, John wint wintercompetitie

Afgelopen zondag werd de wintercompetitie 2004/2005 afgesloten in het Velodrome in Sloten. Het dagklassement ging bij de mannen naar Naan Eldering en de tweede plek naar Allert en John op de tandem. Deze tweede plek was voor John voldoende om met 6 punten voorsprong op Allert de wintercompetitie te winnen. Bij de vrouwen was Ellen van Vugt de sterkste, wat haar ook de eindzege in de competitie opleverde.

ma 14 feb 2005 om 00:00

Encycleopedia VIII opnieuw uitgesteld

De publicatie van Encycleopedia VIII is opnieuw uitgesteld. Eerder voorzienvoor september 2004 en vervolgens uitgesteld tot januari 2005, wordt deuitgave nu pas in mei van dit jaar verwacht. De website waar de publicatiebesteld kan worden geeft geen verklaring voor de vertraging.

ma 14 feb 2005 om 00:00

Ontwikkelingen op redacties

De nieuwsbron Laterna beraadt zich op haar toekomst, lezers wordt gevraagd een reactie te geven op het nieuws.Verder laat Bentrideronline weten dat haar redactie in april terug verhuist naar Amerika, een verbetering wordt verwacht doordat de site een fulltime baan wordt.

zo 13 feb 2005 om 00:00

Meer power

In een dag werden twee ideetjes toegevoegd om meer snelheid te maken met fietsen de serieuze optie is een staartpunt, het geinige idee is een Hamster powered Vehicle.

vr 11 feb 2005 om 00:00

Leuk voor kinderen

Dit nieuwe computerspel lijkt ook nog eens gezond.Bron: Velovision.

do 10 feb 2005 om 00:00

Nieuwe band

Greenspeed claimt een slickband te hebben ontwikkeld die lichter loopt danwat ook in de maat 16" . Zo is te lezen in een persbericht naarBentrideronline en Velovision. Meer bandenverhalen in het uitgebreide bericht.

di 08 feb 2005 om 00:00

Ligfiets& 2005-1

Een grijze baard, decimeters blubber, slimme spieren, klaplopers en de Forty Bike Elegance. Eind deze week vind je dit alles terug in Ligfiets& nr 1. Hieronder alvast een nieuwsgierigmaker.Ligfiets& wordt 6 maal per jaar verstuurd aan de leden van de NVHPV. Word lid.

ma 07 feb 2005 om 00:00

RSS feed vervolg

Zoals onlangs was te lezen is ligfiets.net uitgebreid met rss feed. In het uitgebreide bericht een hele serie feeds van bronnen op (lig)fietsgebied.

zo 06 feb 2005 om 00:00

Wasub sneller dan Inge de Bruijn

Wasub heeft bij testen al behoorlijke snelheden gehaald.

za 05 feb 2005 om 00:00

Humor

In dit bericht meer en minder serieuze zaken. Een leuke link met een bijzonder goede afdeling over de geschiedenis van ligfietsen.Verder een nog uitgebreidere bron van informatie. In het uitgebreide bericht meer over voorgaande paginas en nieuwe plaatjes..

vr 04 feb 2005 om 00:00

Algemene LedenVergadering NVHPV

Op 13-2 wordt in het Velodrome in Amsterdam (sportpark Sloten) de jaarlijkse ALV gehouden van de NVHPV.De vergadering zal dit jaar kort duren, omdat er aansluitend wedstrijden gereden zullen worden waarvoor iedereen natuurlijk van harte wordt uitgenodigd.De benodigde stukken voor de vergadering zijn te downloaden via de agenda op deze site.De agenda staat in het uitgebreide bericht.

wo 02 feb 2005 om 00:00

Verkeersopvattingen

Het komt niet zo vaak voor, maar een verkeerskundige komt met zijn opvattingen in de pers minder bordjes en andere zaken worden besproken in dit artikel. Vooral de link in dat artikel naar het stuk in Wired is leuk. Het beschrijft rotondes die werden gemeden door fietsers vanwege hun onveiligheid, en een demonstratie van de verkeerskundige zelf die zonder te kijken achteruit over de rotonde loopt. Let op, het artikel bestaat uit meerder bladzijden waarbij rechtsbeneden de bladzijden kunnen worden doorgebladerd. In het uitgebreide bericht meer over rare verkeerssituaties.

wo 02 feb 2005 om 00:00

Websites van ligfietsers deel 14

We kregen onlangs dit stuk opgestuurd wat wij met goedkeuring van de Schager courant hebben mogen publiceren.In het uitgebreide bericht een serie links naar andere webpagina's.

wo 02 feb 2005 om 00:00

Info Fietsvakantiebeurs

U bent vandaag op de vakantiebeurs geweest en heeft interesse in een vakantie per ligfiets? De redactie helpt u verder, in het uitgebreide bericht een aantal artikelen over ligfietsvakanties, ervaringen en een uitleg hoe ligfiets.net precies werkt.Verder willen we van de gelegenheid gebruik maken om de vaste lezers van ligfiets.net attent te maken op een nieuwe vakantie fietsroute pagina.De enthousiaste toerfietser zal ook plezier hebben van de ontwikkelingen op deze site dat een weblog is van alles op fietsroutegebied. Leuk te zien met vele plaatjes. Als u op de link hieronder "Lees het uitgebreide bericht" klikt zult u nog meer leuke tips op internet lezen.

ma 31 jan 2005 om 00:00

Fietsberaad nieuwsbrief

Sommige organisaties gebruiken de term kennisbank voor zichzelf als motivatie om in te slapen en niet meer actief belangen na te streven. Helaas lijkt ook Fietsberaad als organisatie een beetje hierop, in het uitgebreide bericht staat echter toch een nieuwe ontwikkeling. Ook hebben ze een nieuwsafdeling.Ook is ANWB heeft ook voor leden een meldpunt voor problemen bij fietsroutes.

zo 30 jan 2005 om 00:00

RSS Feed

Op de ligfiets mailing lijst werd gesproken over RSS feed, wat dat is en hoe ligfiets.net daarin kan komen wordt uitgelegd in het uitgebreide bericht.

wo 26 jan 2005 om 00:00

Sites met medische info

Op de zwitserse lijst is een lange lijst met artikelen te lezen. Bijvoorbeeld over energieverbruik en bergop fietsen. Ook zijn de artikelen van sportarts T.C. Verheij nu gratis te downloaden.De Finnen zijn van het meest ongezondste volk naar een voorbeeld gegroeid, zo blijkt uit dit verhaal, fietsen wordt als een van de hoofdredenen aangegeven. Al is ook Nordic Walking genoemd.

ma 24 jan 2005 om 00:00

Buitensportfotografie

De site van Op Pad meldt een van maart vorig jaar.

za 22 jan 2005 om 00:00

Eustaff 2005

De Europese Estafette gaat weer rijden! Ondanks dat het weekeind valt in dezelfde weekeinde als Cycle Vision heeft de organisatie toch besloten het door te laten gaan. De site hpv.org laat al enige informatie zien. De rit gaat dit jaar naar Berlijn en is al in de agenda terug te vinden. Nederlandse deelnemers zijn zeker zeer welkom, voor hen is een mailgroep opgericht. Lees meer op www.eustaff.nl.

za 22 jan 2005 om 00:00

Fietsen voor een goed doel

Op dit nieuwe deel van de site fietsen.123 staat een overzicht van alle fietsers voor goede doelen, er wordt verder op dit bericht een verdere verklaring te geven. De redactie heeft gehoord dat wellicht dat op de komende Cycle Vision een van deze doelen ook daar te zien is.

vr 21 jan 2005 om 00:00

Onderzeefiets op schema

De eerste proeven van de onderzeefiets liggen op schema. Op 7 januari werd proefgevaren en daar is schade ontstaan. Het vinden van een sponsor is onzeker, in februari zou het duidelijk moeten zijn of de recordpoging door kan gaan.

vr 21 jan 2005 om 00:00

Website WK 2005 in de lucht

De organisatoren van het WK ligfietsen in Denemarken hebben deze week de website van het evenement geopend.

do 20 jan 2005 om 00:00

Wintercompetitie op Kartbaan Breda

De tweede wedstrijd in het winterklassement is op zaterdagmorgen 15 januari verreden op de kartbaan in Breda. Een gecombineerde wedstrijd met Belgische en Nederlandse deelnemers. Met 30 deelnemers en een sterk optreden van de Belgen een goede wedstrijd.

wo 19 jan 2005 om 00:00

Cycle Vision 2005 op 4 en 5 juni

De redactie heeft de nieuwe datum doorgekregen voor Cycle Vision 2005. Dit zal gaan plaatsvinden op Zandvoort op 4 en 5 juni. Traditioneel het eerste weekeind van juni wordt het evenement gehouden. Zodra er meer nieuws is en wedstrijdinschrijving open staat of de website klaar is zullen wij hierover berichten.

di 18 jan 2005 om 00:00

Nieuwe site IHPVA

De site Ihpva.org heeft lange tijd geen nieuws laten zien. Maar ze laat nu toch merken dat de ontwikkelingen niet stil staan. In een nieuwsbericht wordt een testsite aangekondigd.

di 18 jan 2005 om 00:00

Afgesloten aandrijving

Een film geeft aan dat ook Honda nu een afgesloten aandrijving heeft ontwikkeld, dit werd genoemd in Fiets.

ma 17 jan 2005 om 00:00

slotentest

Er staat een samenvatting van de slotentest van fietsersbond op deze pagina de aanleiding is de ontwikkeling van gehard stalen sloten.

ma 17 jan 2005 om 00:00

Word nu lid van de vereniging!

Als u voor 1 februari lid wordt van de vereniging steunt u voor dit jaar de activiteiten hiervan. De website, het evenement Cycle vision en de andere evenementen, het blad en nog veel meer initiatieven. Twijfel dus niet en ga naar de lidmaatschapspagina!

za 15 jan 2005 om 00:00

Artikelen op ligfietsforum

In de ligfiets mailing lijst worden soms zeer uitgebreide postings gedaan. De invloed van banden is daar te vinden, of van dezelfde auteur de verbetering van de cw waarde van een velomobiel. Over rolweerstanden werd ook gesproken vooral bij de antileklinten, in het uitgebreide bericht meer hierover. En nog meer links naar technische artikelen.

vr 14 jan 2005 om 00:00

Cartoons op ligfiets.net

Bij dit bericht hoort een hele serie tekeningen. Deze zijn sinds kort op ligfiets.net geplaatst. In dit bericht van een paar dagen geleden werd het fotoboek al genoemd maar uiteraard is het leuker dit op ligfiets.net te hebben.We kunnen het bovendien zeer waarderen, de site komt namelijk tot stand door de vrijwillige bijdragen op ligfiets.net. In het uitgebreide bericht de tekeningen.

wo 12 jan 2005 om 00:00

Fietsambulance nu ook in Nederland?

2,5 jaar geleden schreven wij over hulpdiensten per fiets een jaar later schreef ook Laterna hierover de ontwikkeling staat echter gelukkig niet stil. Ook Tilburg schijnt nu een fietshulpdienst te hebben zo viel te lezen in Spits!

di 11 jan 2005 om 00:00

Cycle vision bericht

In het uitgebreide bericht nagenieten van Cycle Vision 2005.

ma 10 jan 2005 om 00:00

Datum Cycle Vision verschoven

Cycle Vision gaat niet door op 11 en 12 juni. De tabaksreclame is per augustus verboden. Een race met een bekend tabaksmerk is verschoven in de kalender. Deze race is terecht gekomen op 11 en 12 juni. Deze week zal een nieuwe datum voor Cycle Vision 2005 moeten worden gepland en hier bekend worden gemaakt.

ma 10 jan 2005 om 00:00

Vreemde sites

De redactie komt op bijzondere sites terecht bij het zoeken naar nieuws. In het uitgebreide bericht een opsomming.

ma 10 jan 2005 om 00:00

Energierepen

Volgens dit bericht kunnen mensen ook zelf hun energierepen maken.Het artikel over sportdrank is al eerder eens in een nieuwsbericht genoemd, hierin staat helemaal onderin een zelfmaakrecept.Op dit adres staan verder diverse wetenswaardigen over eten.

za 08 jan 2005 om 00:00

Diverse leuke dingen

Een lied op de site van Bloem, een volgens dit bericht is er een kalender op de duitse lijst, en de link naar de kalender is hier (3 mb download in PDF) het nieuwe jaar begint goed! In het uitgebreide bericht een gedicht en andere zaken. We vonden onlangs het fotoboek van een ligfietser enkele herkenbare (voor)oordelen komen hierin naar voren.

vr 07 jan 2005 om 00:00

Fietstocht wereldfietser voor slachtoffers

Op de site van De Wereldfietser is een actie gestart om geld in te zamelen.

do 06 jan 2005 om 00:00

Online bladen lezen

Recumbent Cyclist News heeft hier wat online bladen geplaatst, de uitgave van Juni 2004 (nummer 82) laat op bladzijde 26 een artikel zien over rijden met warm weer. Een leuk idee om met deze koude weer even wat warmte op te doen. In het uitgebreide bericht meer over online bladen.

wo 05 jan 2005 om 00:00

KOUD

Mensen die regelmatig de nieuwsberichten op ligfiets.net lezen zien dat bepaalde thema's worden herhaald, het zal dan ook niemand verbazen dat we dit oude bericht willen aanhalen.In het uitgebreide bericht meer over kleding.Verder verscheen op Hupi.org een artikel over weerstand in sneeuw de hier voor genoemde link verwijst naar het totaaloverzicht met bladen (blad zeven zie deze link gaat over sneeuw.)

di 04 jan 2005 om 00:00

Divers nieuws

Een bijzonder licht nieuw pedaal vonden we op deze site. En en ander pedaal op deze.De site Fietsen.123 heeft een rechtzaak gewonnen tegen iemand die moedwillig een domein fietsen123 had gebruikt zo leest u hier onder punt 12, een bijzondere zaak. Meer onder punt 14 in de nieuwsbrief over de fietskoerier. Meer nieuwtjes in het uitgebreide bericht.

ma 03 jan 2005 om 00:00

Cycle Vision genomineerd voor shimano award

Bikebiz spant zich in om bedrijven te bewegen geen kerstkaarten te versturen maar hun geld aan fietsgerelateerde doelen te besteden. Shimano doet dat al jaren en voor dit jaar dus opnieuw. Het initiatief Cycle Vision is voor dit jaar genomineerd.

zo 02 jan 2005 om 00:00

De beste Wensen voor 2005

De redactie wenst alle lezers bij deze een mooi en ligfietsrijk 2005! Een leuke bijdrage op de ligfietslijst was erg aardig voor het forum. De redactie hoopt natuurlijk ook in 2005 weer genoeg leuke en lezenswaardige berichten te kunnen plaatsen.

za 01 jan 2005 om 00:00