Uitslagen Cyclevision

Gepubliceerd op

De wedstrijd commissie heeft de uitslagen van Cyclevision gecorigeerd en staan nu op de uitslagenpagina. In het uitgebreide bericht een overzicht opvallende dingen.

Bij de heren zijn er drie rijders die hun eigen klasse overheersden.
Ymte Sybrandy wint in z'n Quest in de open klasse de 200 m sprint, de 3 uursrace, de 1 uur tijdrit en de Velomobielen race.
Hans Wessels wint op zijn Razz Fazz in de klasse gedeeltelijk gestroomlijnd de 200 m sprint, de 3 uursrace en de 1 uur tijdrit. Tevens belegt hij de 2e plaats in het open klassement bij de 200 m sprint en de 1 uur tijdrit.
Serge moors wint op de Cobrabikes Lowracer in de ongestroomlijnde klasse de 200 m sprint (er is echter een ongestroomlijnde dame die sneller is), de 3 uursrace, de 1 uur tijdrit en het 45 minuten criterium.
Alleen bij de 50 m dragrace komen deze heren er niet aan te pas. De dragrace is gewonnen door: Julius Makuch uit Frankrijk. (Let op, de tijden in de afvalraces geven niet de gereden tijd aan maar de behaalde plaats in minuten).
De Roeifietsrace is gewonnen door Martijn Mateman. In het begin van de race gaan Martijn en Derk Thijs gelijk op maar halverwege de race is Derk even gestopt om assistentie te verlenen aan de roeitandem met Danielle van der Waard en Bep Thijs die technische problemen hebben.

Bij de dames zijn alle races gewonnen door ongestroomlijnde deelnemers:
Barbara Buatois wint op haar Cobrabikes Lowracer de 3 uursrace, de 1 uur tijdrit en het 45 minuten criterium.
Danielle van der Waard wint op haar RazzFazz (zonder puntje) de 200 m sprint en de 50 m dragrace. Frappant is dat Danielle bij de sprint ook sneller is dan alle ongestroomlijnde heren.

Bij de kinderrace zijn traditie getrouw alleen maar winnaars!

Bij de 3 uursrace is dit jaar aanzienlijk sneller gereden dan vorig jaar. Ymte verbetert zijn eigen record van 141 km (47.2 km/h) naar 150 km (50 km/h). Hans brengt het gedeeltelijk gestroomlijnd record van 132 km (44.1 km/h) naar 135 km (45.2 km/h) en rijdt daarbij 2 km meer dan hij vorig jaar volledig gestroomlijnd heeft gereden. Ook Serge verbeterd het ongestroomlijnde record van 114 km (37.0 km/h) naar 125 km (41.9 km/h).
Ook de dames rijden nieuwe records. Barbara verbeterd haar ongestroomlijnde record van 106 (35.6 km/h) naar 112 km (37.6 km/h) daarbij verbeterd ze ook nog eens het gedeeltelijk gestroomlijnde record dat met 111 km (37.0 km/h) op naam van Rosmarie stond.

Ook bij de 1 uur tijdrit zijn er ten opzichte van vorig jaar records gereden. Het record voor de open klasse van 50.4 km van Theo van Andel is blijven staan. Hans verbetert wel het gedeeltelijk gestroomlijnde record van 47.5 km naar 47.7 km. Daarmee is hij alweer sneller dan hij gestroomlijnd het jaar daarvoor was. Serge verbetert het ongestroomlijnde record van 41.5 km naar 43.1 km.
Ook bij de dames nieuwe record. Barbara verbetert haar eigen ongestroomlijnde record van 36.8 km naar 39.4 km en verbetert daarmee ook het gedeeltelijk gestroomlijnde record van Rosmarie.

Het 45 minuten criterium is dit jaar voor het eerst door iedereen ongestroomlijnd gereden. Dit resulteerde in een spannende race met een duidelijke kopgroep bestaande uit: Serge Moors, Hans Wessels, Naan Eldering, Ymte Sijbrandij en Thomas Schott. Op een door de regen steeds gladdere baan gaat deze kopgroep steeds langzamer en voorzichtiger rijden. Drie ronden voor het einde zet Serge een tussensprint in en ontsnapt uit de kopgroep. Een ronde daarop gaat Hans er ook vandoor met Sietse en Naan in z'n kielzog. Serge heeft dan al voldoende voorsprong opgebouwd en wint de race (46 km/h) met een halve seconde voorsprong op Hans en bijna vier seconden op Sietse en Naan.

Zie ook:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.