Herfsttreffen XX

Eerder noemden we dit treffen al 'Nazca rijders aller landen verenigt U', maar vanzelfsprekend staat het 20e herfsttreffen open voor iedereen die houdt van kamperen en nazomeren.


Start: Vrijdag 11 oktober 2019
Locatie: nabij Weerribben
Meer info: KaToCo

*** Er is één gevonden voorwerp, een grijs ondershirt met groene rits. Mail katoco@ligfiets.net ***

Op 12 oktober toeren we vanuit ons verblijf op Het Kamper Erve naar Nazca in Nijeveen om daar samen met Henk en Monique het 4e lustrum te vieren van zowel ons treffen als dat van Nazca. Bij die toertocht zijn ook belangstellenden welkom die niet overnachten op het Herfsttreffen, en al helemaal als ze op een Nazca ligfiets aan de start verschijnen (stuur in dit geval een mailtje naar katoco@ligfiets.net).

Het herfsttreffen kent verder de gebruikelijke ingredienten, dat begint met het slachten van een enorme pompoen om een heerlijke soep van te koken op vrijdagavond. Daarna komen de spellen op en de verhalen over tafel, en wordt er geslapen op zaal of in je eigen tent. Op zaterdag volgt de toertocht door het prachtige Weerribben landschap naar de Nazca werkplaats in Nijeveen, zie ook het bericht over Nazca's toekomst. Na dit bezoek rijden we terug naar onze groepsaccomodatie om daar gezamenlijk een maaltijd in elkaar te flansen.
Op zondag zit het er voor de organisatie al weer op, maar voor velen vormt het gezamenlijk huiswaarts fietsen een hoogtepunt van het treffen. Zet je rit in de agenda hier op ligfiets.net om reisgenoten te vinden.

Praktische zaken

We zijn te gast bij Het Kamper Erve, Kadoelen 9, 8326 BA Sint Jansklooster,
tel. 0527-24 64 48

Om deel te nemen aan het herfsttreffen heb je nodig:
  • Een fiets, liefst van het liggende type.
  • Een slaapzak en kussen als je op de slaapzaal wilt slapen, of een tent als je liever buiten ligt.
  • Ontbijt en drank, daar zorgen wij NIET voor. Wel voor koffie en thee.
  • Aanmelding en betaling via het formulier hieronder (eerst inloggen).
  • Zin om af en toe je handen uit de mouwen te steken bij het koken, afwassen of opruimen.

Programma

VRIJDAG 11 OKTOBER

15:00 Vanaf dit moment ben je welkom bij Het Kamper Erve. We verblijven in accomodatie 'De Wieden'. Kom je als eerste, meld je dan aan bij het woonhuis.
17:00 Bereiding gezamenlijke maaltijd
18:30 Aan tafel. Menu:
- pompoensoep met room, pepitapitten en Turks brood
- bijgerecht: pasta met eenvoudige saus.
- nagerecht: verrassing

We houden een lijst met laatkomers bij, stuur een mail naar katoco@ligfiets.net.

ZATERDAG 12 OKTOBER

Let op: alle tochten gaan om 12:00 op de koffie/cake bij Nazca en pas later in de middag lunchen. Gezien de late lunch is het verstandig om bij Nazca alvast wat van je eigen proviand te nuttigen.

Vind alle GPX tracks op Google drive.

Scheurparcours 90 km

Vertrektijd: 9:45 (geplande aankomst bij Nazca: 12:00).
Heenweg 49 km: Google maps (streetview) / Fietsersbond (GPS export), met lekker lange scheurstukken door het open veld, even hobbelen door het fraaie dorp Zwartsluis, een bezoek aan vijverbos 'De Zwarte Dennen' (tip: plaspauze) en het Reestdal en een omtrekkende beweging rond Meppel. Gezocht: voorrijder voor deze route.

Terugweg 41 km: Gelijk aan kletsrit.

Gezinsuitje 45 km

Vertrektijd: 10:15 (geplande aankomst bij Nazca: 12:00).
Heenweg (19 km): Google maps (streetview) / Fietsersbond (GPS export), met pauze bij bankje met fraai uitzicht aan de Veldweg.

Terugweg (26 km): Google maps (streetview) / Fietsersbond (GPS export), een prachtige afwisselende route langs (maar niet dwars door) Giethoorn en met pauzes bij uitkijktoren Wanneperveen, Café/restaurant Smit, en het pontje bij Jonen. In deze route zitten een paar typisch Giethoornse smalle fietsbruggetjes, met een beetje hulp van elkaar krijgen we daar de fietskarren wel overheen.

Kletsrit 65 km

Vertrektijd: 10:30 (geplande aankomst bij Nazca: 12:00).
Heenweg 25 km: Google maps (streetview) / Fietsersbond (GPS export). Prachtig fietsen door het mooie dorp Zwartsluis en langs het Meppeler Diep.
Terugweg 41 km: Google maps (streetview) / Fietsersbond (GPS export), door prachtige natuurlandschappen met weidse uitzichten en met lunchstop in het hart van de Weerribben bij uitspanning An't Waeter. Deze tocht vermijdt smalle bruggetjes.
Je kunt op de terugweg ook meegaan met de gezinstocht als je meer zin hebt in een 'Giethoorn experience' met bochtige paadjes en smalle bruggetjes.

Maaltijd

17:00 Bereiding gezamenlijke maaltijd o.l.v. chef-kok Marieke.
18:30 Aan tafel.

ZONDAG 13 OKTOBER

Opruimen en zoveel mogelijk gezamenlijk naar huis fietsen.

De inschrijving is open, prijzen en maaltijden zijn nagenoeg gelijk aan vorig jaar. Vanaf 9 oktober geldt het laat-aanmeldtarief, er komt dan bij alle items een euro bij.

Inschrijven

Registratie voor dit evenement is gesloten.

Reacties en verslagen

Er zijn nog geen reacties of verslagen van dit evenement.