Oproep aan wedstijdrijders Cycle Vision

Gepubliceerd op

Binnenkort start de inschrijving, maar we willen al comite even aandacht vragen voor het volgende:
"Cycle Vision is een schitterend evenement, dit jaar nog mooier door het samenvallen met het slot van de Nationale Fietsmaand. Iedereen mag dat weten! Een landelijke advertentiecampage zit er helaas niet in, maar ligfietsers zijn natuurlijk niet voor één gat te vangen. Lees verder hoe we samen met beperkte middelen heel Nederland op de hoogte kunnen brengen van ons evenement."

Nederland wordt bestreken door een netwerk van goed gelezen huis-aan-huis bladen. Deze bladen zijn blij met een leuk stukjes die worden ingestuurd, zij het dat de aandacht vooral lokaal is gericht.

Het evenement Cycle Vision is een internationaal evenement, maar jij bent de plaatselijke held die er naar toe gaat! Meld je bij de plaatselijke krant en vertel over je ligfiets en Cycle Vision. Rijd je ook de wedstrijden, speculeer over je kansen (de resultaten van vorige jaren staan hier, kun je na de wedstrijd nog een keer in de krant met het resultaat. De krant plaatst het graag. Met een beetje mazzel sturen ze ook nog een fotograaf op je af. En voor wie echt een "Local Hero" wil worden, meld je bij de lokale radio&TV. In Flevoland zijn er rond Cycle Vision al een paar leuke items gemaakt.

Dus, overwin je schroom, doe het voor het ligfietsen. Vertel wat je weet over ligfietsen, de NVHPV en de ligfietsplaza, en gebruik eventueel bijgevoegde tekst (na persoonlijke aanpassingen) als hulpmiddel. Volgens een hoofdredacteur van een landelijke krant is het handigste om naast de tekst in de mail ook een tekst in Word te sturen. Dus hier de tekst in word en nog eentje voor txt file voor mensen zonder word.

Succes, het Cycle Vision comité.Ligfietser uit .....(woonplaats) naar het Circuit van Zandvoort voor de belangrijkste wedstrijden ter wereld.

......(naam deelnemer) uit .....(woonplaats) is deelnemer in het grootste ligfietsevenement van Europa. Op 20 en 21 mei wordt in daverende stilte op het Circuit van Zandvoort met deze superfietsen races verreden. Daarnaast is er in de pitsstraat een beurs aanwezig en bestaat de mogelijkheid om ligfietsen uit te proberen.

De sportieve prestaties van de rijders zijn enorm. Er worden zeer hoge snelheden gehaald. De concurrentie vanuit internationale teams en rijders is zeer zeker aanwezig. Er doen bijna 300 rijders mee; zij komen uit de hele wereld hiernaartoe om in de wedstrijden die in hoog aanzien staan te rijden. Spanning genoeg dus voor de toeschouwers, maar ook in de race. En dat allemaal op een prachtige en unieke locatie.

.......(naam deelnemer) zegt het meedoen belangrijker te vinden dan het winnen, maar een goede tijd wordt zeker nagestreefd. De verschillen in de onderlinge fietsen zorgen ervoor dat voornamelijk voor persoonlijke records wordt gereden. De prettige sfeer en leuke contacten zijn fantastisch. Vooral valt op de onderlinge samenwerking, die ondanks de competitie steeds aanwezig is.

De snelle ligfietsen rijden tussen de 40 en 60 kilometer per uur gemiddeld. Dit is afhankelijk van de aërodynamische stroomlijn en de persoonlijke capaciteiten van de rijder. Trainen kan net als bij racefietsen gewoon op de weg. Ook …… (naam deelnemer) is regelmatig langs de wegen in ……. (woonplaats) te vinden. “Het is heerlijk om lekker snel en gemakkelijk te fietsen, ik kan iedereen het ligfietsen aanraden”, aldus …. (naam deelnemer)

Meer over het evenement

Het evenement onder de naam Cycle Vision wordt sinds 1997 georganiseerd door de Nederlandse Ligfietsvereniging. Dit jaar valt het samen met het slot van de Batavus Fietsmaand. De Fietsmaand is de opvolger van de Landelijke Fietsdag die vorig jaar nog het grootste 1-daagse fietsevenement van europa was. De zaterdag wordt gevuld met een ligfietsprogramma en op zondag wordt het slot van de Fietsmaand gehouden. De organisatoren verwachten op de zondag tienduizenden rijders van fietsroutes die rondom Zandvoort zijn uitgezet. De routes starten met een rondrit over het circuit en gaan daarna de omliggende natuur in.

“U bent van harte welkom als bezoeker routerijder of wedstrijddeelnemer. Vanaf 10 uur worden diverse races verreden en is de beurs geopend. Uiteraard kunt u zelf een proefrondje rijden op het probeerparcours voor ligfietsen. Vrijwel alle modellen die in Nederland te koop zijn kunt u proberen. Een grote beurs is aanwezig en voor alle leeftijden zijn activiteiten, op zowel zaterdag als zondag is het mogelijk met de eigen fiets over de baan te rijden, en een fietstocht over het circuit is prachtig en een onvergetelijke ervaring.”, aldus de organisatie. Meer informatie hierover vindt u op www.cyclevision.nl
Honden zijn om veiligheidsredenen niet toegelaten.

Ligfietsen
Veel informatie en nieuws over ligfietsen is te vinden op www.ligfiets.net. Bijna alle kennis die bestaat over dit onderwerp, alle typen ligfietsen en ervaringen zijn erin vastgelegd. Daarnaast geeft Nederlandse ligfietsvereniging (NVHPV) zesmaal per jaar een informatief magazine uit. Ieder lid krijgt dit toegestuurd. Er is zeer veel over het ligfietsen te vertellen, maar het uitwisselen en opdoen van ervaringen en een bezoek aan de beurs leert meer.


Afbeeldingen van eerder gereden races vindt u op http://www.cyclevision.nl/foto.php
meer over het evenement Batavus fietsmaand op:
http://www.fietsmaand.nl en Cycle Vision op www.cyclevision.nl

u kunt mij bereiken

naam

adres,

postcode plaats,

telefoonnummerZie ook:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.