Nieuws

(lig-) fietsen bij Extreme Machines

Op 5 januari om 00.00 uur, op Discovery wordt het programma herhaald in de serie Extreme Machines dat handelt over fietsen. Veel aandacht voor fietsen in al zijn aspecten, met op het einde een aantal minuten over ligfietsen.

do 28 dec 2000 om 00:00

NVHPV als ondervereniging van de NTFU?

Binnen de NVHPV wordt de mogelijkheid onderzocht om als vereniging lid te worden van de Nederlandse Toer en Fiets Unie.Dit zou leden verschillende voordelen kunnen bieden. Zo heeft de NTFU bijvoorbeeld een interessant verzekeringspakket en kunnen leden met korting meedoen aan vele honderden toertochten. Bovendien geeft het de NVHPV toegang tot een grote bron van kennis, invloed en contacten. Het bestuur wil haar ideeën hieromtrent op de a.s. ledenvergadering van 25 februari presenteren. Als voorbereidende meningspeiling zullen er komende periode verschillende enquêtes op de LigfietsPlaza te vinden zijn. De eerste gaat over de wensen t.a.v. een verzekering tegen schade en aansprakelijkheid.

za 23 dec 2000 om 00:00

Jaarlijkse Oliebollentocht

Het is inmiddels traditie geworden, de jaarlijkse Alleweder Toertocht”op ”3e kerstdag”. Na te gast geweest te zijn in Dronten, Laren (NH), Den Haag en Woubrugge zijn we dit jaar terug in de Flevopolder en starten we vanuit Lelystad.

di 19 dec 2000 om 00:00

Presentatie Themadag

Op 17 december werd in Leiden een themadag gehouden. Er was o.a. een presentatie van Frederik van de Walle over de invloeden op de prestaties van ligfietsen. Zijn presentatie is beschikbaar op ligfietsplaza.

zo 17 dec 2000 om 00:00

Themadag NVHPV

De eerste NVHPV-themadag van dit winterseizoen komt er weer aan. Jan van Zelderen zal een rijdend prototype van zijn Rhidt-fiets demonstreren. Frederik van de Walle zal een presentatie geven nav. zijn afstudeerproject over een gestroomlijnde driewieler. Hans Bos demonstreert een opstelling ter bepaling van wrijvingsverliezen in de derailleur.

do 07 dec 2000 om 00:00

Ligfietsen op tv

Het tv-programma 'Böhm's Bovenkamer' besteedt binnenkort tien minuten aandacht aan ligfietsen. Het programma is op 15 december om 20.30 uur te zien op RTL 5.

di 28 nov 2000 om 00:00

HPV nieuws nr. 6 binnenkort uit

HPV nieuws is gedrukt en wordt nu verzendklaar gemaakt. Als het goed is, ligt het laatste nummer van 2000 dus zo omstreeks 9 december in je brievenbus. Met voor elke ligfietser interessante artikelen, over toertochten, wedstrijden, een testfiets en een nieuwe column, van Ruud en Dagmar, die een sabbatical ligfietsjaar in Zuid-Amerika doorbrengen.

di 28 nov 2000 om 00:00

Nieuwe opzet 'Links'

Op de pagina met 'Links' stonden tot voor kort ook links die stammen uit de tijd van vóór het algemene registratie-systeem. Om het beheer te vereenvoudigen en verwarring rond verschillende registratie-systemen te voorkomen zijn voortaan alleen nog maar de wat nieuwere links opgenomen. Oude links zijn op een achterligggende pagina nog eventjes beschikbaar.

vr 17 nov 2000 om 00:00

Ook in 2001 weer een Cycle Vision

Dit jaar wordt het niet het eerste weekend zoals gebruikelijk is. Maar in het tweede weekend van juni (za 9 en zo 10 juni) zal Cycle Vision 2001 gaan plaatsvinden. Noteer het in je agenda. Zodra er meer gegevens bekend zijn zullen we er melding van maken.De datum staat inmiddels vast, ook de RDW baan heeft met deze datum ingestemd.

wo 15 nov 2000 om 00:00

Foto's en kaartje bij Evenementen

De functionaliteit van het evenementen gedeelte van LigfietsPlaza is uitgebreid. Het is nu mogelijk om door middel van een kaartje de locatie van het evenement aan te geven. Ook kan iedereen de foto's die hij of zij bij een evenement heeft gemaakt bij dat evenement op de plaza zetten. Je moet wel op LigfietsPlaza ingelogd zijn (knop rechtsboven) om dit te kunnen doen.

ma 13 nov 2000 om 00:00

Bike Culture stopt

Leden van Bike Culture Quarterly hebben gemerkt dat het blad de laatste twee jaar erg onregelmatig verschijnt. De problemen zijn inmiddels dusdanig groot geworden, dat uitgeverij Open Road zich genoodzaakt ziet om te stoppen met de publicatie van Bike Culture.

vr 10 nov 2000 om 00:00

Notulen bestuursvergaderingen NVHPV on-line

Het bestuur van de NVHPV houdt eens per maand vergadering. De notulen van deze vergaderingen staan vanaf nu kort na iedere bestuursvergadering on-line.

vr 10 nov 2000 om 00:00

HPV nieuws nummer 6, er wordt aan gewerkt.

De DTP-ers van HPV nieuws zijn druk in de weer om nummer 6 van het ligfiets magazine op te maken. Ook in het laatste nummer van dit jaar staan weer diverse artikelen die het lezen meer dan de moeite waard zijn. Over een week gaat hij naar de drukker. Daarna duurt het nog ruim twee weken voordat hij bij de lezers in de bus valt. (plaatje hiernaast is een oude voorpagina hoe de nieuwe er uit gaat zien, kun je hier over enkele dagen bekijken)

vr 10 nov 2000 om 00:00

HPV nieuws houdt u op de hoogte

HPV nieuws nr. 5 is net een weekje uit en de redactie is al weer druk aan het werk om nr. 6, het laatste nummer van dit jaar, op te maken. In nr 5 worden o.a. de volgende punten behandeld: populariteit van de ligfiets onder de loep, wereldkampioenschappen in Gent, Ligfiets nog steeds sneller dan racefiets en nog veel meer. In het totaal 23 artikelen verdeeld over 36 pagina's.

di 31 okt 2000 om 00:00

Tussenstand NVHPV-jaarklassement.

Met nog een wedstrijd te gaan: de tussenstand van het NVHPV-jaarklassement.Zondag 29 oktober is de traditionele afsluiting van NVHP-wedstrijdseizoen met een tijdrit van ruim 50 km. over de dijk van Lelystad naar Enkhuizen v.v.. De start is tussen 14:00h en 15:00h bij de sluis bij Lelystad.

za 28 okt 2000 om 00:00

Deelnemersverslag 200m records Battle Mountain

Matt Weaver is officieus de snelste fietser ter wereld. Tijdens de 'World's Fastest Bicycle Competition 2000' verbeterde Sam Whittingham (zie foto hiernaast) het wereldrecord 200 m weliswaar tot 116,5 km/u, maar Matt Weaver reed in de aanloop naar de 200 m wel 136,8 km/u! Matt heeft een uitgebreid verslag gemaakt van de voorbereidingen en de recordpoging zelf. Lees waarom hij die waanzinnige snelheid niet volhield tot de meetpunten van de 200 m ....

vr 20 okt 2000 om 00:00

Fotoboek op LigfietsPlaza

Een veelgehoorde kreet op het Herfsttreffen en andere ligfiets evenementen: "Ben jij (vul je eigen naam in)!". Daar kun je nu iets aan doen, op LigfietsPlaza kun je nu een foto van jezelf uploaden door middel van een gloed nieuw fotoboek.

vr 20 okt 2000 om 00:00

Sponsorrit voor gehandicapte fietsers

Het is niet voor alle Nederlanders mogelijk om gebruik te maken van de fiets. Voor mensen met een handicap kan juist een (aangepaste drie-of vierwielige) ligfiets vaak een uitkomst bieden. Om meer mensen met een handicap de kans te bieden te kunnen fietsen, rijdt Ivonne Vonk (zelf gehandicapt) op 25, 26, 27 en 28 oktober een sponsorrit. Op 28 oktober zal de laatste etappe worden gereden. De organisatie stelt het zeer op prijs als veel ligfietsers aanwezig zijn om de laatste zware kilometers met Ivonne mee te fietsen. In Voorschoten is een feestelijke finish.

wo 18 okt 2000 om 00:00

Uploaden foto's en andere verbeteringen Markt

De "Markt" op de LigfietsPlaza is sterk verbeterd. Zo is het nu ook mogelijk om bij een advertentie ook een foto te plaatsen. De tekst van eerder geplaatste berichten kan nu ook gewijzigd worden. Daarnaast is ook het "inloggen" makkelijker gemaakt.

wo 18 okt 2000 om 00:00

Snelheidsrecord 116.50km/h op 200 m.

Sam Whitingham heeft op 9 oktober in de gestroomlijnde Varna Mephisto (ontworpen en gebouwd door George Georgiev) een nieuw officieus record op de 200m. met vliegende start gereden. Zijn tijd was 6.18 seconden oftewel 116.50 km/h.

ma 16 okt 2000 om 00:00

Tijdrit Lelystad-Enkhuizen-Lelystad

Het NVHP-wedstrijdseizoen wordt traditioneel afgesloten met een tijdrit van ruim 50 km. over de dijk van Lelystad naar Enkhuizen en weer terug. Dit jaar is het op zondag 29 oktober. De start is tussen 14:00h en 15:00h bij de sluis bij Lelystad. Iedereen die mee wil rijden is welkom (helm verplicht!).

zo 15 okt 2000 om 00:00

Uitslagen BeND competitie

Op zondag 17 september zijn in Koln de laatste wedstrijden gehouden die meetellen voor de BeND competitie. Het eindklassement en de winnaars zijn bekend. Nieuwsgierig naar je punten?

wo 11 okt 2000 om 00:00

Niet surfen maar fietsen op het Internet

Eindelijk lijkt mijn droom uit te komen: niet alleen thuis altijd online maar ook op mijn fiets! Nu nog leren met losse handen rijden zodat ik die apparatuur ook echt kan bedienen tijdens het fietsen...

ma 09 okt 2000 om 00:00

Herfsttreffen in Gooi- en Eemlander

Zondag werd het herfsttreffen ook bezocht door Marit Versteeg, verslaggeefster van de Gooi- en Eemlander.Het erg leuke stukje dat zij geschreven heeft is de volgende dag in die krant verschenen. Scans staan op deze site in JPEG en PDF formaat.

di 03 okt 2000 om 00:00

Ligfietser sneller dan Rabo-ploeg!

Bij de tijdrit in Melun, Frankrijk, waar bij wijze van uitzondering ligfietsers mee mochten rijden aan een UCI wedstrijd, is de snelste tijd gezet door een ligfietser. Frederik van de Walle (B), was zelfs sneller dan de voltallige Rabo-ploeg.

ma 25 sep 2000 om 00:00

Makkelijker inloggen op de LigfietsPlaza

Om een advertentie, een evenement, een link, of wat dan ook aan de LigfietsPlaza toe te kunnen voegen moet je altijd je gebruikersnaam en password opgeven. Er wordt de komende periode gewerkt het makkelijker maken van dat proces. Zo hoef je voortaan nog maar één keer "in te loggen", ook als je bijvoorbeeld meerdere evenementen toe wil voegen of wijzigen.Inloggen kan met de knop rechtsboven op de pagina. rechtboven zie je ook onder welke naam je ingelogd bent

zo 24 sep 2000 om 00:00

Foto's en verslag BeND Keulen

Een verslag met foto's van de finale van de internationale BeND wedstrijden in Keulen is nu beschikbaar. De op de site vermelde uitslagen zijn voorlopige uitslagen.

vr 22 sep 2000 om 00:00

Ligfietsers gezocht voor tv-opname

Het programma Böhm's Bovenkamer gaat zich deze (autoloze) zondag verdiepen in de ligfiets en de ligfietser. Er zal waarschijnlijk o.a. gefilmd worden bij de start van een tocht van GLC (Gooise Ligfiets Club) van Naarden naar Utrecht en in Utrecht bij de aankomst van GLC (en geïnteresseerden) bij de start van de Dom tot Dam tocht.

vr 22 sep 2000 om 00:00

Autoloze zondag

Zondag 24 september wordt in veel plaatsen een autoloze zondag gehouden. Een uitstekende dag dus om niet alleen de auto eens te laten staan maar ook om eens met een toertocht mee te fietsen, of misschien wel met een ligfietswedstrijd mee te rijden.Overigens is Nederland één van de weinige Europese landen zonder landelijke autovrije dag.

zo 17 sep 2000 om 00:00

Help gestolen fietsen terugvinden!

Al vanaf het prille begin kent de LigfietsPlaza een lijstje met vermiste ligfietsen. Ook dit deel van de Plaza is nu verbeterd. Iedere (geregistreerde) bezoeker van deze site kan nu zelf direct ligfietsen als vermist opgeven. Ook is het heel eenvoudig om er meteen een digitale foto van de vermiste fiets bij te plaatsen.Geregistreerde bezoekers kunnen via "Instellingen" nu ook automatisch per e-mail nieuwe aangiftes van vermiste fietsen ontvangen.

za 16 sep 2000 om 00:00

Finale BeND Keulen

De finale van de BeND competie tussen ligfietsers uit België, Nederland en Duitsland is op 17 september op de snelle wielerbaan van Keulen (D).Er worden o.a. een criterium over één uur, een tijdrit over 4000 m. en een 250 m. sprint verreden. De dag van te voren kan er al op de baan getraind worden.

wo 13 sep 2000 om 00:00

Uniek! Ligfietsers in UCI tijdrit

Op 22 september, de dag voor de Franse HPV-kampioenschappen, is er een unieke gelegenheid voor ligfietsers om mee te rijden met een UCI-wedstrijd. De organisatoren van de "Tour de Seine et Marne" hebben toegestemd om ligfietsen mee te laten rijden aan de 3,2 km lange tijdrit.Een buitenkans om aan pers, media en alle fietsgeïnteresseerden te laten zien hoe snel ligfietsen zijn! Het is bovendien bijzonder omdat de bereidwillige sponsor van dit evenement ook een belangrijke sponsor is van de Tour de France.Iedereen die snel is (45 km/h of sneller) wordt uitgenodigd deel te nemen. Je kan je aanmelden via de site van de Franse vereniging.

wo 13 sep 2000 om 00:00

Nieuwsarchief op Ligfietsplaza

De Ligfietsplaza is onlangs uitgebreid met een nieuwsarchief voor oude berichten van de voorpagina. Berichten vanaf eind maart 2000 zijn in het archief opgenomen.

di 12 sep 2000 om 00:00

Uitslagen EK Roeifietsen

De competitie voor Derk Thijs wordt steeds serieuzer. Werner de Hamer is eerste geworden op het EK Roeifietsen. Bij de dames werd Bep Thijs eerste.

di 12 sep 2000 om 00:00

EK Roeifietsen

Op 9 en 10 september vinden de tweede Europese Kampioenschappen Roeifietsen plaats. Ook dit jaar worden verschillende prominente deelnemers van verschillende nationaliteit verwacht. Bijvoorbeeld meervoudig Olympisch Kampioen roeien Ronald Florijn en andere (wereld-) kampioenen uit roei-, windsurf-, schaats- en ligfietssport. Voor het publiek is de wedstrijd goed en kosteloos te volgen. Start en finishzijn steeds op de Hoogh Plaetweg aan de zeezijde ongeveer halverwege Neeltje Jans.

zo 27 aug 2000 om 00:00

Herfsttreffen

Als vervolg op het gezellig drukke Paastreffen wordt er dit jaar op 30 sept. - 1 okt. ook een Landelijk Herfsttreffen georganiseerd.Het vindt plaats op de Woensberg ,tussen Huizen en Blaricum en vlakbij het Natuurreservaat De Tafelberg-en Blaricummer heide. Dichtbij is ook het mooie vestingstadje Naarden en het Gooimeer!

zo 27 aug 2000 om 00:00

Peleton Ligfietsers bij Leyetocht

Zondag a.s. wordt weer de Leyetocht verreden, Brabants grootste fietsfeest. De keuzeafstanden zijn 25-39, 50-75 en 100-150 km. Voor alle zes de afstanden zijn het vertrek en finish in Helvoirt. Voor de 100 km treft de Leyetocht voorbereidingen om met een peloton ligfietsers gezamenlijk te fietsen. Deze route over 100 km gaat voor een groot gedeelte door het Gelderse land tussen Maas en Waal. Daarnaast komt het Brabantse land ruimschoots aam de orde bij deze nieuw uitgestippelde route.

do 17 aug 2000 om 00:00

Flevobikeshop op Internet

Flevobike is een van de pioniers van de ligfiets in Nederland. In Dronten zijn al een tijdje niet alleen maar fietsen van het merk Flevobike te krijgen. Er is nu ook een Flevobikeshop waar alle grote merken te koop zijn, fietsen gehuurd kunnen worden, onderdelen verkocht worden etc. De Flevobikeshop heeft nu ook een eigen plaatsje op de LigfietsPlaza.

ma 31 jul 2000 om 00:00

En<i>cycle</i>opedia 2001 is verkrijgbaar

De nieuwe Encycleopedia van uitgeverij Open Road is uit! Ook deze keer weer een keur aan bijzondere en innovatieve fietsontwerpen en -accessoires. Veel aandacht voor de laatste nieuwtjes op ligfietsgebied en onconventionele ontwerpen van bijzondere bedrijven.

za 01 jul 2000 om 00:00

"Big Brother" Bart op ligfiets

Bart, winnaar van het programma "Big Brother" gaat o.l.v Gerrit Tempelman van Flevobike Ligfietsshop ligfietsen uitproberen en doet hiervan live verslag. Luister donderdagochtend 29-6 naar het programma van Rob Stenders op Radio 3 tussen 7 en 9.

di 27 jun 2000 om 00:00

Nieuwe bedrijven

Twee bedrijven zijn voortaan ook via de LigfietsPlaza te vinden: HP Velotechnik en Stichting Velofilie.HP Velotechnik is met name bekend van de doorzichtige streamer kap en is ook producent van de Street Machine en de onorthodoxe Wavey.Stichting Velofilie is een bijzondere uitgever op het gebied van fietstechniek.

di 27 jun 2000 om 00:00

Uitslagen CycleVision en BeND

Behalve gezellig en interessant was CycleVision zeker ook vanuit sportief oogpunt een spektakel. Zo fietste Leo de Nooyer een nieuw (officeus?) Nederlands record 1 uur ongestroomlijnd (53.44 km). Tijdens de uursrace reed Feike Waque een nieuw (officieus?) IHPVA record met de handbike (33.88 km). Ymte Sijbrandij leek een tijd lang in zijn 'kuijfjeraket' het verse record van Axel Fehlau te gaan verbeteren. Uiteindelijk lukt hem dat niet, maar insiders beweren dat het Ymte met een fiets vergelijkbaar met die van Fehlau zeker gelukt was. Nu reed Ymte 345.53 km in 6 uur en werd daarmee eerste.

za 17 jun 2000 om 00:00

Juryrapport Bike2000 Construction Contest

Op CycleVision (3 &amp; 4 juni jl.) was de finale van de Bike2000 Construction Contest, een ontwerp en constructie wedstrijd voor een betere woon-werk fiets. Vanwege het lage kwalitatieve niveau van de inzendingen is de hoofdprijs niet uitgereikt. De belangrijkste redenen hiervoor zijn dat er weinig echte vernieuwende ideeën zijn ontwikkeld en dat slechts twee fietsen enigszins voldeden aan alle drie beoordelingscriteria, te weten rijcomfort, bescherming tegen weer en wind en onderhoudsarm. Toch heeft de jury besloten 3 aanmoedigingsprijzen uit te reiken.

vr 16 jun 2000 om 00:00

Paklijst vakantie

Als service heeft de NVHPV voor iedereen die binnenkort met de (lig-) fiets op vakantie gaat een paklijst samengesteld. Zo weet je zeker dat je niets vergeet!

ma 12 jun 2000 om 00:00

V&eacute;lo Mondial en fietsfeest

Op de wereldfietsconferentie Vélo Mondial in de RAI in Amsterdam (18-22 juni), worden zo'n duizend beleidsmakers, belangenbehartigers en wetenschappers uit de hele wereld verwacht. Gesproken wordt over de meest effectieve manieren om het fietsen te bevorderen en over manieren om de fiets de rol te geven die hem toekomt, wereldwijd. In het kader van dit congres wordt een excursie naar de route van de mogelijke 'fietssnelweg' tussen Utrecht en Amsterdam georganiseerd. Hierbij wordt een boottocht gemaakt tussen Nigtevecht en Utrecht. Om de pers, publiek en politiek te overtuigen van de haalbaarheid van deze fietssnelweg is het nodig dat op dat moment veel bijzondere en/of snelle fietsen langs de route gaan. Fiets daarom met ons mee! Tijdens het congres wordt er in het Vondelpark in Amsterdam ook een zinderent fietsfeest gehouden. Doel is het publiek kennis te laten maken met de schier eindeloze mogelijkheden van de fiets en met allerlei interessante, leuke en culturele dingen daaromheen. Last but not least wordt er de 18e juni op de baan van Sloten bij Amsterdam ook een ligfietswedstrijd gehouden. Doe eens mee als je bij Cyclevision de smaak te pakken hebt gekregen!

ma 12 jun 2000 om 00:00

Axel Fehlau nieuw wereldrecord 6 uur

Axel Fehlau heeft onlangs op de testbaan van Opel te Dudenhofen (Duitsland) een nieuw record gesteld op de 6 uur. Met zo'n 356,929 km reed hij 27 km meer dan Ymte Sijbrandij vorig jaar op CycleVision.Fehlau reed in de zelfde fiets waarmee Lars Teutenberger onlangs het uurrecord op 81,158km stelde. Met zijn prestatie heeft Fehlau gemiddeld 59,49km/h gefietst en daarmee gemiddeld 6x het UCI record van Chris Boardman aan flarden gereden (Fehlau 59,49km/h, Boardman 56,38km/h). Komende CycleVision rijdt Axel Fehlau ook met de 6-uurs race mee. Ymte Sijbrandij rijdt dit jaar mee in een Quest. Hij zal hierdoor ongetwijfeld een snelle tijd neer kunnen zetten maar het verbeteren van het record van Fehlau lijkt uitgesloten.

ma 29 mei 2000 om 00:00

CycleVision update

Een snelle CycleVision update: De inschrijftermijn voor de wedstrijden is inmiddels gesloten. Er hebben zich meer wedstrijdrijders opgegeven dan ooit tevoren, nog afgezien van de deelnemers van de merkenraces. Nieuw op de site van CycleVision is het reglement van de tweedehands-markt. Zeker als u zaken op de markt wil verkopen moet u daar kennis van nemen. De Bike2000 Construction Contest gaat ook spannend worden. Meer dan 20 vernieuwende fietsen doen mee aan deze ontwerpwedstrijd. De fietsen zullen te zien zijn in de grote tent tijdens CycleVision. De finale is op de zondag. Nieuw is dat er ook een publieksprijs is ingesteld.

di 23 mei 2000 om 00:00

WK 2000 Gent

Het WK ligfietsen wordt dit jaar van 11 tot 16 juli gehouden te Gent. Behalve een sportief festijn, beloofd het ook erg gezellig te worden in het sprankelende Gent. De wedstrijden zijn o.a. op de snelle houten 250-m baan van Blaarmeersen. Je kan je via Internet inschrijven om mee te doen.

vr 05 mei 2000 om 00:00

HPV nieuws in kleur

HPV nieuws, het Nederlandstalige ligfietsblad wordt steeds beter. Om in gelijke tred te blijven is nu ook de voorpagina aantrekkelijker gemaakt. Voortaan in kleur dus!Wil je ook HPV nieuws ontvangen, word dan lid van de NVHPV. Het lidmaatschap bedraagt slechts hfl. 47,50 per jaar. Daarvoor ontvang je 6x per jaar de laatste nieuwtjes op ligfietsgebied, tests, achtergrondartikelen, reisverslagen en meer...

za 29 apr 2000 om 00:00

CycleVision 2000 komt er aan!

CycleVision komt er weer aan! Op 3 en 4 juni is er weer een weekend gevuld met wedstrijden, een probeerparkoers, de ligfietsbeurs, een tweedehandsmarkt, de finale van de Bike2000 Construction Contest en meer...Nieuw dit jaar zijn o.a. de wedstrijden in de eenheidsklasses "Thys 222 roeifiets", "Challenge Hurricane" en "aluminium Alleweder". Meer over CycleVision is te lezen op de CycleVision website. Daar kan je je ook opgeven voor de wedstrijden (vóór 16 mei!). Een ideale gelegenheid om eens aan een ligfietswedstrijd mee te doen!

ma 17 apr 2000 om 00:00

Nieuwe fietsen

Er is een aantal nieuwe fietsen op de markt zoals de M5 Shockproof, de Rainbow Lyric, de Sinner Demon, de Roundabout, de Quest... Deze fietsen zijn allemaal te vinden in het overzicht met fietsen op de LigfietsPlaza. Het is ook weer mogelijk om ervaringen toe te voegen aan het overzicht. Als je al eens op deze fietsen gereden hebt wordt je dus van harte uitgenodigd om te vertellen wat jij er van vindt.

ma 17 apr 2000 om 00:00

BeND competitie

Ook dit jaar is er weer een BeND-competitie (België, Nederland &amp; Duitsland), hoewel nog niet helemaal zeker is of Duitsland ook dit jaar weer mee doet. De eerste wedstrijden zijn op 8 &amp; 9april te Zolder (België). Voor BeND tellen mee: de 200 meter sprint en het criterium van 60 km. Zondag 9 april de strobalen race. Dit is een kort en bochtig parcours uitgezet op het parkeerterrein. Het is te vergelijken met een indoor kartbaan. Er kan op de camping bij het circuit gekampeerd worden. CycleVision maakt dit jaar ook weer deel uit van de BeND-competitie.

vr 31 mrt 2000 om 00:00