24 uur record Axel Fehlau nog niet gekraakt

Gepubliceerd op

Onlangs zijn er twee serieuze aanvallen ondernomen op het door Axel
Fehlau in 1996 gereden 24 uur record.

Op 25 november 2005 moest Greg Kolodziejzyk zijn poging na ruim 20 uur opgeven omdat tijdens een crash zijn fiets kapot ging.

Op 21 februari 2006 startte Christian Ascheberg met zijn 24 uur record poging. Na een kleine 12 uur moest hij totaal uitgeput de handdoek in de ring werpen.

Een schrale troost voor Greg en Christian is dat ook Axel Fehlau meerdere pogingen (4 stuks) nodig had om het record te rijden. Axel reed op 5-6 mei 1996 1021,359 km in de M5 Carboné stroomlijnkuip. De locatie was de overdekte 250 m wielerbaan in Büttgen. Zijn gemiddelde trapvermogen was 110 W en een totale rusttijd van 33 minuten. Nadat de magische 1000 km grens na 23 uur 21 minuten en 34 seconden was verbroken was voor Axel de motivatie op. Het liefste wilde hij toen stoppen maar dat mag niet voor de reglementen. De resterende tijd van de 24 uur op z'n gemak volgemaakt; zonder voorruit op de stroomlijn, met z'n ellebogen buiten de stroomlijn heeft hij de laatste 20 km afgelegd.

Greg Kolodziejzyk is al geruime tijd druk bezig met het bedenken, bouwen en testen van gestroomlijnde ligfietsen. Met z'n zelf ontworpen en gebouwde fiets 'Critical Power 1' heeft hij zijn aanval op het wereldrecord op de 'NCAT Test Track' in Opelika, Alabama, VS. Het circuit heeft een lengte van 2.7 km. Greg heeft veel last van materiaal pech gehad. Een aflopende ketting veroorzaakte meerdere crashes en was uiteindelijk ook de oorzaak van het moeten opgeven.

Christian Ascheberg is zeker geen onbekende in de ligfiets wereld. Hij is een lange afstandsspecialist In zijn Bülk 2 reed hij onder andere bijna de hele Eustaf afstand is Duitsland, Parijs-Brest-Parijs, de wedstrijden in Boxberg en reed met 904.7 km in 2005 een nieuw wereldrecord op de weg in de Schötz 24-Hour race. Op de houten 250 meter wielerbaan in Berlijn viel hij het wereldrecord aan. Wat er precies mis is gegaan is op het moment nog pure speculatie maar na een kleine 12 uur moest Christian z'n poging opgeven.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.