Velomobielproducent opent deuren in Groningen

Gepubliceerd op ma 12 jun 2006 om 00:00

Sommige ligfietsbedrijven worden ingeruild voor een boerderij (BEL), terwijl anderen hun boerderij inruilen voor een velombielfabriek. Harry Lieben, voormalig biologische boer, is volop bezig met het inrichten van een montagehal voor velomobielen in de stad Groningen. Onder de naam Go-Mango gaat hij als eenmanszaak vanaf juli Mango's assembleren in opdracht van Velomobiel.nl.

In de aanloopfase van het bedrijf heeft Harry nauw samengewerkt met Ritsert Jansen en Anton Luijtink om het bedrijf van start te laten gaan. Hierover zei Harry: "zonder Ritsert was het bedrijf er nooit gekomen". In eerste aanloop zal Go-Mango de bij Velomobiel.nl bestelde mango's monteren en tegelijkertijd die periode gebruiken om de toekomstige productie van een eigen velomobiel te plannen.

De productie van de body's voor zowel de modellen van Velomobiel.nl als Go-Mango vind plaats bij Beyss Leichtfahrzeuge in Straelen (D). De productie daar wordt langzaam opgevoerd, zodat de totale velomobielproducitie in Nederland ook hoger kan worden. En dat dat voorlopig geen luxe is, blijkt uit de lange wachtlijsten voor verschillende modellen, met name de Quest, Mango en Versatile (Tempelman).

Zie ook:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.