Innovatie centraal op FietsRAI

Gepubliceerd op

Een reporter van Ligfiets.net heeft over de fietsRAI gelopen en voor u de belangrijkste dingen op een rijtje gezet: prijzen voor ligfietsfabrikanten en de onthulling van het Cyclevision logo.

Op de fietsrai zijn dit jaar voor de eerste maal de FietsRAI Innovatie Awards uitgereikt. De FietsRAI Innovatie Award is in het leven geroepen door FietsRAI in samenwerking met Stichting VeloNova om innovatie van producten, ideeën en concepten op fietsgebied te stimuleren. Een vakkundige jury heeft de inzendingen beoordeeld op hun innovatieve karakter. In de jury zitten vertegenwoordigers uit de fietsbranche, redacteuren van fietsvakbladen en deskundigen op het gebied van design.

In totaal waren er 60 inzendingen. Vijfentwintig daarvan hebben een onderscheiding gekregen, waarbij 3 maal zilver werd toegekend. Mede-initiatiefnemer Peter van der Veer maakte de winnaars bekend. De zilveren awards zijn gegaan naar de Polycarbonate 3D jasbeschermer (Onderdelen & Accessoires), LE Carbon fietskleding (kleding) en naar de Dispenser, kleine fiets voor verhuursysteem (Ontwerpen & Concepten).
Bij de ligfietsfabrikanten waren er onderscheidingen voor Challenge voor de gespuitgiete carbon achtervork van de Hurricane SL, Thijs roeifietsen voor het 222 Revolver schakelsysteem en voor Double Performance voor de ArmPowerBike 3W handbike.

Paul Voerman van Challenge liet in een eerste reactie weten erg blij te zijn met de award. Zijn bedrijf Challenge ligfietsen staat als enige ligfietsproducent op de RAI. In de stand zijn o.a. de Hurricane SL, de Seiran met duits stuur, een Mistral SL met duits stuur en de Fuenda, de ligfiets voor EUR 999 met promotiemateriaal te zien.
Derk Thijs is blij verrast. Derk vindt de waarde van de award maar betrekkelijk. Met 60 inschrijvingen 25 awards uit reiken maakt de award niet zeer bijzonder. Belangrijk is de extra aandacht voor het product. Handbiker Kees van Breukelen gaat op Cyclevision meet een tweewielige versie van de handbike rijden.

Op de fietsRAI was er ook aandacht voor deBatavus fietsmaand. In een maand tijd worden er vijf grote evenementen georganiseerd: Schiphol, Valkenburg, Dordrecht, Winterswijk en Zandvoort. Wereldkampioene ligfietsen, Daniëlle van der Waard, onthulde het Cyclevision logo voor het evenement op Zandvoort.

De fietsRAI is niet erg groot, er is aansluiting gezocht met andere partijen. Speciale aandacht voor fietsvakanties en een scooterpaviljoen. Er is veel belangstelling voor elektrische fietsen. Veel aanmeldingen voor de fiets van het jaar waren elektrische fietsen. Op de RAI is zelfs een elektrisch ondersteunde chopperbike gezien. De fiets van het jaar is de vouwfiets Dahon Ciao P3 geworden.

Zie ook:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.