Trapfrequentie

Gepubliceerd op


Een mooi model met de relatie van vermogen en trapfrequentie, die eerder bericht aan de orde was gekomen. Meer over trapfrequentie in het uitgebreide bericht.

De frequenties tijdens een uurrecord. Een algemene regel schijnt niet zo makkelijk te zijn. Toch wordt er in dit artikel een slag naar gedaan.
Een duitse meting wordt aangehaald met een verduidelijking. In het nederlands is er over trapfrequentie geschreven. In het engels is hier iets te vinden.
Verder is er nog wat informatie over trapfrequentie op Bentrideronline, waarbij vooral de laatste toevoeging een leuke is. Er wordt ook een artikel op Velovision aangehaald in de discussie op Bentrider over knieklachten.
Verder is een lezer van Bentrider ook aan het boek Bicycling Science begonnen en vraagt zich af of er echt mensen op 120 toeren fietsen.
Op zich is er ook wel wat te lezen in de post van Hans Wessels die schrijft over de Wasco Wild West race, waarin op deze pagina nog wordt aangegeven dat het lage traptempo als boosdoener wordt genoemd.
Ook vonden we nog dit bericht met een paar leuke links naar artikelen over versnellingen. En dit artikel over cranklengte.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.