Driewielnieuws

Gepubliceerd op

Meerwielers zijn vaak een goede oplossing voor minder validen. Maar waarom zouden zij alleen van deze fietsen mogen genieten?
Er zijn verschillende leveranciers en de ontwikkelingen staan niet stil, in het uitgebreide artikel meer informatie en een aantal links. Verder zijn daar een paar velomobielfilms gelinkt.

Een nieuwe vouwfiets in driewiel uitvoering werd getest, van dit merk werd al eerder een test gepubliceerd van een ander type op Bentrider. Meer fotos van de vouwfiets driewieler op Velovision. Een andere driewieler die compact gemaakt kan worden is de lepus van Hase een testverslag van de lepus staat onderaan deze link. Ook een relatief nieuw model is de HP velotechnik trike die is hier getest.
Meer over driewielers op deze speciale site, in het engels, er wordt vooral gekeken naar het leuke aspect van het rijden.
Daar doet Kmx ook aan vorig jaar waren die op Cycle Vision.

Een van de bekendste is Hase, en ook bij de driewielers heeft het maken van steeds lichtere fietsen toegeslagen en bestaat Fahrvergnugen!
De Greenspeed is niet zo bekend en enigszins exotisch de testen staan op hun link. Nog exotischer zijn Stein Trikes, uit Servie, maar heel weinig bekend ook hiervan is een test op Bentrider te vinden.
Een trike schijnt ook als forensfiets goed te kunnen, je kunt natuurlijk moeilijk omvallen. En om dezelfde reden van de stabiliteit is in Nederland vaak een driewieler voor minder valide in gebruik. Daar zijn ook weer ontwikkelingen in, hier de stichting Ik wil fietsen die vorig jaar ook op Cycle Vision stond.
Meer lezen over driewielers? er is een forum op Bentrider en op IHPVA.Een link naar een lange film op discovery Canada van een kayakbouwer die er een velomobiel van heeft gemaakt. De link naar de discovery site met de aankondiging van het filmpje.
Een recent gehouden velomobieltocht staat ook op internet.

Zie ook:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.