WK in Denemarken op komst

Gepubliceerd opOp 20 augustus gaat de WK ligfietsen van start in het Deense Aalborg. De inschrijvingen zijn inmiddels in volle gang en de voorinschrijving sluit op 1 augustus. Op het programma staan een 100 m dragrace, een 200 m sprint met vliegende start en een wegrace over 138 km.


In principe wordt het WK in de oneven jaren in Europa gehouden; dat principe is echter lang niet altijd vastgehouden. Zo was vorig jaar het WK in Lelystad op de RDW baan. Ymte Sijbrandij werd toen wereldkampioen en hij zal zijn titel verdedigen in Aalborg. Hij zal daarbij zeker sterke concurrentie ondervinden, zeker ook van andere Nederlandse rijders.
In Aalborg wordt in een open klasse gestreden om het kampioenschap. Alle deelnemers vallen in deze klasse. Daarnaast is er nog een aantal subklassen die ook recht geven op een WK-titel (o.a. vrouwen, junioren en ongestroomlijnden). Op deze manier kun je met verschillende fietsen aan de verschillende onderdelen meedoen, omdat je altijd punten kunt halen voor de open klasse.Zie ook:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.