Fietsvriendelijk

Gepubliceerd op

Is de fietser een vriendelijke of onvriendelijke deelnemer in het verkeer? In het uitgebreide artikel een lange beschouwing van de filosofie van de fietser en de manier waarop andere weggebruikers ze zien.

Fietsers worden soms niet zo vriendelijk in het verkeer gevonden, in deze link is een satirisch stuk te vinden (bron: hpv lijst )
Ook in de Telegraaf werd de fietser als meest onbeschofte weggebruiker getipt. Fiets en belgie wat is daar de cultuur?. Of, hoe kijkt men tegen de ligfietser aan, de eerdere uitwerking van dit thema in cartoons liet ook al een aantal vooroordelen zien.
Toch is in de komkommertijd van nieuws ook wat fietsnieuws geplaatst. Wielrijder schrijft over de oude wetenschap van een langer leven voor sportieve mensen.
Sportarts Verheij schrijft erover in zijn special. En ook Wielrijder heeft het oude nieuws over nadelen van rechtop fietsen aangetroffen.

Voor ligfietsen speelt weer een ander probleem, de kinderen voorop de fiets zal waarschijnlijk niet lukken, een stukje Bieslog ter onderbouwing van een ander item.


Zie ook:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.