City Rapid

Gepubliceerd op

Yannick Ytrup Larsen, een Deense student aan de Technical Design Academy heeft als afstudeer opdracht de City Rapid, een electrisch ondersteunde quad ontworpen.

Op de site van de Deens HPV vereniging staan een paar plaatjes:
quad met overkapping en
het frame.

Het is volgens de ontwerper een zeer licht ontwerp met aluminium buizen. Het frame zal ongeveer 60 kg wegen. Er zit een Shimano 3 versnellingsnaaf in. De motor is een ultra high performance unit die het voertuig tot 60 km/h moet kunne voortstuwen. De energie wordt opgeslagen in een erg speciaal accusysteem op basis van condensatoren. Het ontwerp hiervan is nog niet helemaal af. De afstand tussen de assen is 1,73. De breedte is 1m28 bij de voor as. De hoogte is 1m20. De wielen zijn 22". De kosten voor een prototype worden door de ontwerper geschakt op zo'n 130.000 Deense kronen.

Volgens de ontwerper zijn de pro's van de City Rapid ten opzichte van de Deense
Leitra dat de City Quad sneller is, veiliger is door de vier wielen in plaats van drie en de City Rapid ziet er veel beter uit. Teven is de City Rapid makkelijker te besturen vanwege het ontwerp, beter uitzicht door het vele glas, grotere bagage capaciteit en is hij leuker om mee te rijden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.