Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Bezoek bij HP Velotechnik, F1 a pedali, Milan GT-2, half doorzicht, controleren, petitie, Trident Driekwart Pint, Harpia, Garmin waarschuwingen, LEL, heuvel, befietsbaar, ICBF, zoekplaatje

Hoog bezoek bij HP  Velotechnik

De Hessische minister van Economie en Transport en vicepremier Kaweh Mansoori, bezocht de ligfietsenfabriek HP Velotechnik om meer te weten te komen over actuele kwesties in de fietsindustrie ('Nederlands') en de situatie van middelgrote bedrijven in de fietsindustrie. En aan het eind was er zelfs een première voor hem.

Vierwiel race F1 a pedali

Afgelopen zondag reed Giovanni in de Quatrevelo DF4 mee met andere vierwielers in de internationale Formula 1 a pedali in Pavia, Italianen en twee Franse teams. Ook rijdt er een Alleweder mee. Verder allerlei zelfbouw fietsen.

Milan GT deel 2

Als Ben bezig is, gaat hij er ook helemaal voor de honderd procent voor: de draaicirkel, bodemvrijheid en de GT in actie.
Hier is deel 1 te vinden.

Half doorzicht

Emiliano kennen we nog van een zelfbouw velomobiel gemaakt met PVC-buizen bekleed met plaatmateriaal, zijn vierde prototype.
Zo te zien is hij mu bezig met het vijfde prototype (fb) op zijn trike. Nu bekleed met doorzichtig plastic (fb) en bij elkaar gehouden door verpakkingstape.
Benieuwd naar nog meer informatie, kijk op zijn Facebookpagina.
Wij hebben de titel 'doorzicht' moeten wijzigen naar 'half doorzicht' (fb).

Regelmatig controleren!

Velomobilisten vragen zich wel eens af wat ze regelmatig moeten controleren. Ben geeft hier antwoord op in de volgende video in de Bülk Urban (vergelijkbaar met de Bülk 4M). Voor ander type velomobielen is het zo dat niet alles zo makkelijk bereikbaar als deze twee Bülks.

Petitie

We lopen er allemaal wel eens tegenaan, dat we geen geschikte en toegankelijke parkeerplek voor onze fietsen kunnen vinden. Omdat de gemeente Hilversum plannen heeft om een nieuwe fietsenstalling te bouwen, heeft de Fietsersbond een petitie in het leven geroepen, om de gemeente te laten nadenken over de toegankelijkheid hiervan, voordat de plannen in een te ver gevorderd stadium zijn.

Trident Driekwart Pint

Vorig jaar introduceerde Trident Trikes de Half Pint kinderdriewieler op Cycle-Con en het was een groot succes. De verkoop overtrof de verwachtingen en klanten vroegen Trident vaak wat ze zouden doen als hun kind of kleinkind de Half Pint ontgroeide. Het is dan ook geen verrassing dat Tom Flohr en zijn team op de Cycle-Con van dit jaar een grotere versie introduceerden en deze de 3/4 Pint ('Nederlands') noemden. 

Harpia

Waar bij ons vorige bericht over de Harpia het één en ander nog verscholen ging in een groep waarvan men lid moest zijn, is het bericht dat we deze keer op Facebook tegenkwamen, gelukkig wel in een openbare groep gedeeld. En we kunnen constateren dat de Harpia er zeer veelbelovend uitziet!

LEL

Zondagmiddag vanaf 13 uur wordt de LEL verreden tussen Lelystad en Enkhuizen en wel met een mooi aantal deelnemers: 27!
Tien jaar geleden zag het er bij het keerpunt (bij Enkhuizen) zo uit. De tweewielers redden zich zelf wel, de velomobielen met dichte wielkasten hebben echt hulp nodig en een stevige duw. Er is ook één velomobilist met open wielkasten die echt geen hulp nodig had.

Garmin onterechte waarschuwingen

Sinds de laatste update voor de Garmin Edge serie worden er waarschuwingen gegeven die nergens op slaan. Zoals een dier dat rondloopt (eeuwig?) of een opgebroken fietspad (sinds wanneer? Ik rij hier al tijden in de buurt).
Selecteer in de Garmin het Menusymbool > Activiteitenprofielen > selecteer het gewenste profiel > selecteer Waarschuwingen en aanwijzingen: en zet uit wat je niet nodig denkt te hebben Hier: Gevaren op de weg en Onverharde wegen.
Met dank aan André D.

Heuvel

Befietsbaar

Het CBS heeft op verzoek van de Fietsersbond berekeningen gemaakt van de lengte van alle befietsbare paden en wegen in Nederland, uitgesplitst naar diverse kenmerken, zo is in dit artikel van Crow te lezen. Wie het gelinkte spreadsheet download, kan hierin bijvoorbeeld het aantal kilometers befietsbare paden en wegen zien, waar het uitzicht zeer lelijk tot schilderachtig is (tabel 4). Wie bepaalt of iets lelijk of mooi is, is ons niet helemaal duidelijk. Gelukkig is in tabel 5 dan weer iets objectievere informatie te vinden, over het aantal kilometers snelfietspaden.

ICBF

Op 25 en 26 oktober 2024 vindt in de Jaarbeurs in Utrecht het International Cargo Bike Festival plaats.
Wat ons er trouwens aan doet denken om jullie nog een keer op de (verlengde) aanmeldingstermijn voor de jubileumviering te wijzen, die ook volgende week plaatsvindt. Je kunt nog maar tot en met zondag a.s. inschrijven!

Zoekplaatje

Deze lijkt ons niet al te moeilijk te zijn.

Reacties

Wicos op vr 18 okt 2024 om 13:13

Dat moet de vuurtoren van Urk zijn. Zeg ik als schoon-Urker.

Bietrume op vr 18 okt 2024 om 13:57

Giovanni reed met de prototype van de DF4 (zie https://ligfiets.net/news/6556 ) in de vierwiel race "F1 a pedali", en niet met een Quatrevelo. 
 

TeJayLigFts op vr 18 okt 2024 om 16:30

Inderdaad Simon. Er staat zelfs InterCityBike bij het Facebook-bericht. 🤫
Het bericht is gewijzigd.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.