Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Harpia, elektrische schoenen, trapt zich fit, geen rijbewijs, Battle Mountain, Aldenhoven 2023, Liegeradtreffen op tv, HoVelo, Bülk update, velomobielen klimmen, band oppompen / verwisselen, uurrecord hoge bi, foto’s Betteshanger (WK)

Velomobiel Harpia

Paulo is al tijden bezig met het ontwikkelen van de Harpia. Het eerste bericht op Facebook is in mei 2023. De Harpia (Harpij) is nog steeds in ontwikkeling (fb).
De Harpia wordt ontwikkeld in Brazilië, om precies te zijn in Paolo zijn kantoor thuis, met aerodynamische testen uitgevoerd aan de Universiteit van São Francisco. Dat de plug  zwart geschilderd is voor betere afwerkingskwaliteit.
Helaas het is een privé-groep, vandaar dat niet iedereen mee mag kijken. Geïnteresseerd, dan lid worden van de Velomobile Club Of Great Britain

Met elektrische schoenen nog sneller?

Ach, het gaat niet over trapondersteuning!
Het is de bedoeling dat de schoen van de wielrenner altijd zo goed mogelijk gepositioneerd is op de trapper om zo snel mogelijk te rijden bij verschillende soort wegdekken zoals asfalt of gravel.
Zouden ligfietsers daar ook voordeel van kunnen hebben?

Hadley trapt zich fit

Het eerste bericht: Help ons het 'vreemdste' groene voertuig ('Nederlands') te identificeren dat rondrijdt in Christchurch (Nieuw-Zeeland).
De gestroomlijnde groene machine ('Nederlands') van Hadley uit Christchurch doet hoofden omdraaien terwijl hij zich fit trapt.

18-jarige hoeft geen rijbewijs

Lukas uit Boos heeft het halen van een rijbewijs en daarmee het kopen van een auto opgegeven en zich een volledig gesloten ligfiets gekocht. Helaas deels achter de betaalmuur.

Battle Mountain vooruitzicht

Met minder dan twee weken te gaan is het tijd om een voorproefje te nemen van de deelnemers aan de World Human Powered Speed Challenge (WHPSC) ('Nederlands') die dit jaar van 8 tot 14 september wordt gehouden.
De drie streamliners bij de WHPSC (fb).
En een terugblik op 2020 (fb):

Aldenhoven 2023

Hoe ver kun je komen met spierkracht? De documentaire over het wereldrecordweekend in het weekend van 1 juli 2023 te Aldenhoven probeert deze vraag te beantwoorden.
Dat weekend gingen negen renners op weg om verschillende wereldrecords te verbreken tussen 6, 12 en 24 uur.
“De film doet verslag van de motivatie van de rijders en geeft een kijkje achter de schermen. Dus als je de hoogte- en dieptepunten wilt meemaken met de coureurs en wilt hopen en lijden met de teams, kun je je een goed uur lang onderdompelen in de wereld van de recordpogingen.” 
(Citaat van Dieter Heinemann, Human Powered Vehicles Deutschland e.V.)

Großes Oldenburger Liegeradtreffen op tv

Op Oldenburg Einz is er in Aktuell aandacht besteedt aan het Großes Oldenburger Liegeradtreffen (mit zwei Niederländer), en wel anderhalve minuut van 14:23 tot 15:59.

Johann’s winkel

Jan gaat op bezoek bij HoVelo van Johann Hoy in Aichach (Beieren). Alleen al een mooie velomobielwinkel! Waar vind je zoveel verschillende velomobieltypen in één winkel? Maar HoVelo heeft ook trikes. Voor de volledigheid is hier ook de Duitse versie!

Bülk update

Ben toont wat de definitieve versie van de Bülks aan verbeteringen hebben gekregen t.o.v. de prototypen.

En of velomobielen kunnen klimmen

Ben probeert een ieder te overtuigen dat je met velomobielen ook hellingen kan slechten. De Reschenpass (deel 1) en de deel 2.

Hoe pomp je een band op of verwissel deze?

Ben toont het je. En maakt het zich gemakkelijk en verwijst hij voor het band verwisselen naar een video van Jan.
Wij, redacteuren, zijn niet de beroerdste, wij geven jullie deze video meteen.

Uurrecord hoge bi!

Het is officieel, Lizanne is de houder van het uurrecord voor vrouwen op de hoge bi (fb)
Officieel erkend door het Guinness World Records, zal zij de geschiedenis ingaan als de eerste vrouw die dit iconische record vestigde.

Foto’s  Betteshanger (WK)

Nog meer foto's, nu op Google Foto's, van Marco, Nigel, Derrick en Arjen.
Update: foto’s van David Kirkham op Flickr.

Reacties

Kjeld op vr 30 aug 2024 om 19:34

Zo raar om voor het eerst een andere hele groene QV te zien. Hoe kom ik in contect met die Hadley? Ik heb alleen wel zwarte spiegels, maar verder is hij nagenoeg hetzelfde als die van mij.

HenkdeBoer op za 31 aug 2024 om 16:32

Meneer Pettigrew is op Facebook te vinden, mocht je dat hebben..

Kjeld op za 31 aug 2024 om 22:08

Ik heb geen actief Facebook. Maar heb een berichtje gedaan. Misschien dat er contact komt. Bedankt.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.