Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Tempelman en InnerTuba, Tuna, maandelijkse LOL, rondrit Nederland, Afsluitdijk, avondrit, fiets Ellen, ICB vierwieler in Italië, zomercompetitie Assen, velomobiel in beslag genomen

Ligfietsshop Tempelman en InnerTuba

Morgen, zaterdag 10 augustus, kan je op de open dag (fb) kijken of er een geschikte ligfiets of trike is. Jon van InnerTuba geeft een concert (om 15 uur).
Er zullen gedurende dag een aantal presentaties zijn, zoals Jochem Leemans over trikes (11 uur), Gerrit Tempelman over het uitlijnen van de voorwielen van jouw trike (13 uur), en vanaf 16 uur pannenkoeken.
Ook komt Flevobike met de GoLo vrachtfiets. Uiteraard is er een rommelmarkt met diverse leuke aanbiedingen (fb). De hele range van ICE trikes staan buiten klaar voor proefritten. 

Test Tuna!

Een paar weken vroegen we of er ook testen van andere velomobielen geschreven konden worden dan over die ene (we zullen de naam bij uitzondering nu eens niet noemen). En nu is op het Duitse forum een test van de Tuna (‘Nederlands’) verschenen.
Met dank aan Peter voor zijn oplettendheid.

Maandelijkse LOL

Afgelopen zondag heeft LOL haar maandelijkse tocht verreden. De video is gemaakt door Johan, die een dag eerder ook al in Ter Apel was met zijn QuatreVelo met een streepje voor meer. Vanuit Zutphen werd er een rit gemaakt door Overijssel. Een mooie opkomst in vakantietijd!

Rondrit Nederland

Gé had zich verdiept in de Deense taal, maar als puntje bij paaltje komt, gaat hij toch maar door Nederland fietsen met Heleen (na wat stevig kluswerk).
Lees ze (en bekijk de foto's)!

Afsluitdijk

Om een heel rondje Nederland te kunnen rijden, is natuurlijk een toegankelijke Afsluitdijk nodig. Zoals het er nu uit ziet, zal dat in ieder geval niet voor 2030 mogelijk zijn. De Fietsersbond geeft een update over de (on)mogelijkheden en de verwachtingen.

Avondrit

Elke dinsdag fietst de 'Grafschafter Liegeradfraktion' in de avond. Soms zijn we maar met een handjevol, soms met meer dan 10 deelnemers op hun verschillende, open, ligfietsen.
Met dit weer is het geweldig om 'op ooghoogte' door onze regio te fietsen.

Aan de schaduwen te zien, rijden de Rotte Rijders deze keer ook 's avonds. In tegenstelling tot 'Grafschafter Liegeradfraktion' wordt hier met velomobielen gereden.

Fiets Ellen

Eindelijk kunnen we de fiets zien rijden. We nemen meteen aan dat Ellen er inzit. De fiets is bedoeld om over een maand rond te rijden in Battle Mountain (WHPSC).

ICB vierwieler in Italië

En dan ineens zien we het volgende bericht op Facebook verschijnen, de ICB vierwieler op het strand. Giovanni Eupani probeert kilometers te maken voor de ontwikkeling van de vierwieler, maar een uitstapje naar het strand is altijd de moeite waard...
Eerder berichten: eerste, sneakpeak met matige beelden op Facebook.

Zomercompetitie Assen

Zet maar alvast in je agenda: op zondag 22 september vinden deze races plaats op  de wielerbaan Stadsbroek 9 9405 BK Assen.
Op het programma staan (schaamteloos overgenomen uit de versie van vorig jaar):
  • 12:30 Baan open en warm rijden;
  • 13:30 Snelle ronde, staande start;
  • 14:30 Criterium, 45 minuten;
  • 16:00 estafette;
  • 16:30 sluiting, podium.
Natuurlijk wordt er gehoopt op veel deelnemers (vorig jaar waren dat 25), uitgaand van het aantal deelnemers bij A Race in the Park van het afgelopen weekend.

Velomobiel in beslag genomen (Griekenland)

Ik, Armin526 aka Dynamik (Zwitser), ben met mijn velomobiel (genaamd ALVA, red.) van Patras naar Thessaloniki gereisd. […] Bij Asprovalta op de N2 (rijksweg, red.) ben ik aangehouden door de politie. Ze hebben mijn velomobiel in beslag genomen en ik moest terugvliegen naar Zwitserland. De reden die ze me gaven was dat velomobielen niet zijn toegestaan in Griekenland en dat de N2 niet gebruikt mag worden met fietsen.
In het Duitse Velomobil forum ('Nederlands') wordt dit geval ook besproken. Zie ook Facebook.

Reacties

Bobslee op zo 11 aug 2024 om 09:29

Ik vind het nog steeds jammer dat de DF4 nooit doorontwikkeld is, ziet er zeer veelbelovend uit, ik zou er zeker in gaan proefrijden als ICB de fiets zou produceren. 
De Tuna spreekt me ook erg aan, maar het feit dat de 16" banden slechts in de oude "Winter" opzet gemaakt worden houdt me tegen, want uit ervaring weet ik dat er dan veel lekke banden volgen in de winter. Dat is met de nieuwere "Winter+" banden juist niet het geval, daar kan ik 2 winters mee rijden voor de spikes te ver afgesleten zijn.
Jammer dat de Tuna niet beter verkoopt, die fiets verdient veel beter volgens mijn bescheiden mening.....

tdt op ma 26 aug 2024 om 18:14

Weet niet of dat bericht helemaal klopt Adri. De laatste keer dat ik bij ICB was zag ik die "DF4" (kan het niet beter ICB4 gaan heten?) op de werkbank, en nu verschijnt ie ineens in Italië :)  

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.