Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

RTV Oost, Het Klokhuis, Battle Mountain, Appelflappentocht, record, kleurig, ligfiets, snelste racekap, Aldenhoven, Paris-Brest-Paris, wiewatdoet, Trident Half Pint, voorwielophanging Alpha, Loesje, Duo

Mooi Twente op RTV Oost

De Fietsclub, een programma van RTV Oost, mocht met Mooi Twente op stap, met de verslaggever in een e-trike.
Let op! Tegen het eind van het programma keren de liggers weer terug.

(Mocht je geen verbinding met de site van RTV Oost kunnen krijgen, schakel dan je VPN uit .)

Het Klokhuis met een Glyde

Na 3.50 minuten start een hilarische sketch waarin twee kinderen uiteraard snel (!) in (?) een velomobiel, model Greenspeed Glyde, naar school gebracht worden. De sketch komt waarschijnlijk uit 2010.

Battle Mountain

Niklas Bostelmann verkent de weg waar komende week de World Human Powered Speed Challenge (WHPSC) plaats vind. Maar eerst monteert Niklas blindelings het kettingwiel in de Milan RS.

Appelflappentocht

Over twee weken vindt, na vijf jaar, de Appelflappentocht plaats voor open liggers. De rit voert door de Gelderse Vallei en is zo'n 60 km lang. De start is om 10 uur, op zaterdag 23 september.

100 km record?

In de echte wereld tracht, de niet getrainde, Saukki het record van James MacDonald voor 100 km fietsen te verbeteren. Dit record staat op 2 uur, 19 minuten en 19 seconden, gemaakt in een overdekte velodroom. Saukki gebruikt de Bülk hiervoor. De echte wereld bestaat uit goed en slecht wegdek, rotondes, zijwegen, voorrangsregels, hellingen, medeliggers, tegenliggers, maar ook de weersomstandigheden.
Zou hij het halen?

Kleurige velomobielen

Jan toont onze velomobielen in de kleuren: Lamborghini paars, zwart en blauw metalliek.

Ligfiets?

We geven toe dat het een ligfiets is, maar welk inch-maat zouden de wielen zijn? Desondanks heeft deze fiets een verrekte korte draaicirkel.

De snelste racekap tot nu toe voor Alpha 9

Dit kan niemand anders dan Daniël zeggen. En soms heeft hij gelijk (laat hij het niet horen).
Het is een tourkap voor dagelijks gebruik, die sneller is dan de racekap (van Daniel). We moeten zeggen dat alles glad afgewerkt is, dus zeg het maar Daniel: Je wilt het misschien niet geloven, maar het is zo.

Aldenhoven 24 uur en BeND

Op Velomobile World is het verhaal gezet van Holger Seidel over de 24 uur race ('Nederlands') van begin juli dit jaar.

Op RadsportEvents.de is het verhaal verschenen van de laatste BeND-races van afgelopen weekend: Velomobiel- en ligfietsrace in Aldenhoven zet nieuwe standaarden! ('Nederlands').

Paris-Brest-Paris 2023

Wiewatdoet

Wat krijg je als je een e-bike en een miniboot combineert? Een Letse start-up heeft dit gedaan en de BeTriton ontwikkeld. Je kunt ook slapen in dit gekke voertuig - zelfs op het water.

Trident Half Pint

Trident heeft een nieuwe jeugdtrike, de Half Pint, ontworpen, die medio oktober in wereldpremière zal worden gelanceerd tijdens Cycle-Con in Xenia, Ohio, VS.
De Half Pint zou geschikt moeten zijn voor de meeste rijders tussen de 5 en 12 jaar oud,
De Trident Half Pint zal in de VS verkrijgbaar zijn voor $ 599,00 (exclusief belasting!) en zal op tijd klaar zijn voor de feestdagen van dit jaar.
Zie Recumbent News ('Nederlands').

Voorwielophanging Alpha

In de Alpha serie wordt in deze video getoond hoe je de voorwielophanging kan verwijderen.

Loesje

Deze Snoek L is natuurlijk niet van Loesje, maar van Theo, en Eva, dus niet Loesje, heeft de tekst er heel mooi opgezet!

Duo ligfiets

En dan staat er bij de advertenties nog een 'one of' te koop, oftewel een uniek exemplaar. Het betreft een fiets voor 2 personen, met 4 wielen waarvan de achterste het voertuig besturen. Gezien in de omschrijving sprake is van een zeer sterk chassis van staal, lijkt het ons inderdaad geen overbodige luxe om met z'n tweeën te trappen. Maar het is in ieder geval zeker een opvallende verschijning!

Reacties

Veloquest op vr 08 sep 2023 om 18:56

Die ligfiets met de Hele korte draaicirkel die ben ik ooit tegen gekomen in amsterdam op het ADM terrein. Maar kon er helaas geen test rit in maken omdat er een festival bezig was. Maar als je met die fiets heel hard remt kun je er ook mee over de kop! Dus erg leuk bedacht die ligfiets. 

WimH op vr 15 sep 2023 om 08:49

"Aandrijven en sturen wordt gedaan door de voorste berijder."
Je zult het dus toch echt in je eentje moeten doen.

Ik ken de bouwer van deze unieke vm. 
Reken er maar op dat het ding goed gebouwd is.

Hij is de bouwer van onze Windsculpturen/-molentjes.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.