Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Aanhanger, grote grazers, Northern Light Motors, deelnemers wereldkampioenschappen, paard en velomobiel, Tour de France in Denemarken, Around Australia record, Bülk, eigenbouw, interview Doug Davis, ACE ligfietstochtje

Aanhanger

Hoe breng je, als je geen auto meer bezit, je tweede velomobiel met schade naar Dronten? Busje huren? Nee, met een deels zelfgefabriceerd aanhangertje achter de velomobiel! Zie wat 365cycle er van gemaakt heeft, en het lef heeft om er mee te gaan fietsen. Spoiler: het loopt helemaal goed af!

Grote grazers

Je komt het steeds vaker tegen: een mooi fietspad en dan een wildrooster. Dan begint het avontuur, zijn ze er? Kan je er langs of eventueel omheen? Werkt jouw fiets als een rode lap op een stier? Zeker als er jongen bij zijn, is het passeren een uitdaging.
Kampeerwijzer heeft er een heel artikel aan gewijd (vergeet niet de link naar het Dagblad v/h Noorden te volgen: het bijna slachtoffer is de columnist van het DvhN Herman Sandman).

Northern Light Motors

We hebben het al eerder bericht over deze e-velomobiel. Der Spiegel toont ons bewegende beelden van dit voertuig die de kloof tussen fiets en auto overbrugt, aldus Graham Browne. Belangrijk vindt hij de bagageruimte, de aerodynamica en de veiligheid. Een van de drie types zou € 7.000 moeten kosten, volgens de commentator: een straffe prijs.
De productie zou opgestart moeten zijn.

Deelnemers wereldkampioenschappen Frankrijk

Op 4 juli zouden er al 109 van de maximaal 200 deelnemers (fb) zich ingeschreven hebben.
Op deze pagina zijn de deelnemers per categorie te vinden (klik op: Liste d'inscrits à la course).

Paard en velomobiel

Casper komt wekelijks paarden tegen, sommige vol stress andere onverstoorbaar. Dus is hij naar een stalhouder gegaan om de paarden aan een velomobiel en het geluid van de velomobiel te laten wennen.
Het resultaat is geweldig (fb). Na het verkennen van zijn velomobiel voelden ze zich veel meer op hun gemak en reageerden ze niet meer als hij langsreed op de weg.

De Tour de France in Denemarken

Afgelopen zaterdag ziet Ebbe kans om met zijn Quest XS reclame te maken voor velomobielen (zie ook de commentaren op Facebook). Het rood van de Quest met witte strepen stelt de ... * voor. De Tour de France rijdt die middag op Seeland  (Sjælland). 
De andere rode Quest hoort thuis in 2019.
* zet in de reacties wat hier zou moeten staan.

Around Australia record

De Ier  Bryan Taaffe  heeft op de M5 carbon High Racer het Australische record van Peter Heal uit 2010 bij Around Australia aan flarden gereden. De afstand van 15.006 km werd met 5 dagen en 26 minuten scherper gesteld. Het record staat nu op  43 dagen 23 uur en 1 minuut ('Nederlands'). 

Bülk

Na deel 1 (het hoe en waarom van het frame) nu deel 2 de romp, en vervolgens deel 3 (race- of tourkap en zitje).

Eigenbouw

Emiliano uit Argentina heeft een wel heel eigenzinnige velomobiel gebouwd, een delta (fb). Dit is zijn vierde prototype. Het lijkt in het niets op de ons bekende vormen voor velomobielen.
In eigen woorden: 'Ik reed sneller in deze velomobiel dan op een fiets!'
Emiliano heeft de eerste 100 km met deze velomobiel (fb) gereden.
Hulde voor de bouwer!

Interview met Doug Davis

Doug is de enige velomobieldealer in de VS , een fervent velomobielracer, een fervent fietser, een verzamelaar van ligfietsen en andere fietsen, en een ligfietsliefhebber die ze overal promoot. Hij was ook dé persoon die Bryan Ball heeft geholpen om het Bentrideronline Forum en ook de website een aantal maanden geleden opnieuw op te starten.
Lees het interview ('Nederlands') die Honza met hem heeft.

ACE ligfietstochtje

Zondag om 14 uur start het ACE ligfietstochtje  te (Weurden 60, 7101 NL) Winterswijk van ongeveer 30 km en er wordt in een rustig tempo gereden. Wel tijdig aanmelden i.v.m. reservering.
Het is een rit naar de Engelse Schans in Lievelde met een jubileumtaart (in 2020 zouden ze 25 jaar hebben bestaan wat toen niet gevierd is) bij Bertram in Bredevoort 

Reacties

eriklucdecker op vr 08 jul 2022 om 19:49

paarden en ligfietsen
even tegen de paarden spreken dan weten ze dat het 'maar' een mens is en geen luipaard of zo 

erikheijn op za 09 jul 2022 om 12:12

zelfs met een 'gewone' ligfiets heb ik wisselende ervaringen met het tegenkomen van paarden. Officieel moeten ze verkeersmak zijn voordat je er mee de gewone weg mee op gaat, maar dat zijn ze beslist niet allemaal. Ik kijk goed naar de oren en de rest van het paard en om ellende voor paard, ruiter en mij te voorkomen stop ik met fietsen tot dat ze voorbij zijn.

MichielAdriaan op zo 10 jul 2022 om 05:31

Het moge grote indruk maken, maar paarden heb ik nogal eens voorbij zien komen de afgelopen jaren, Terecht vond ik de beschrijving van de originele fietskar-aanhanger-oplossing boven aan staan! 
Jaren gekeken naar verminkte velomobiel-zijkanten met kogels er uit stekend omdat ''Dronten zegt dat het zo moet''. 
Luikje open en de geest is uit de fles!

BOW op zo 10 jul 2022 om 10:29

Blijft riskant die paarden. Ik stop altijd ruim van te voren maar nog staan ze op de achterbenen en gaan er niet zelden vandoor in een willekeurige richting. Een paar keer zelfs in wilde gallop een verkeersweg op waar verkeer hen maar amper kon ontwijken. Dan knijp je hem wel omdat je beseft als ze aangereden worden je ook niet wegkomt zonder justitieel onderzoek wat zomaar zo grillig kan verlopen dat je wel schuldig bent aan iets.  Mijn velomobiel heeft bijvoorbeeld ogen en een haaienbek op de neus.....maar een ander misschien stippen of strepen waarvan kan worden gezegd dat het op een roofdier lijkt. Bovenop het morele aspect dat er misschien doden zijn gevallen door hoe paarden reageren op jouw fietsvoertuig. 

Dat van die koeien had ik nog niet over nagedacht. Die zijn natuurlijk stukken gevaarlijker omdat ze niet wegrennen maar aanvallen en een dunwandige velomobiel of open ligfiets is geen partij voor 600-1000 kg koe. En sommige - vooral wilde -  hebben nog hoorns ook.  Ik wist dat er weleens een boer wordt gedood door koeien - bedrijfsrisico - maar dat wilde koeien dergelijke letsels veroorzaken bij argeloze passanten/recreanten is wel nieuw. Kwestie van maar beter niet zulke gebieden in rijden dus. 

WimH op zo 10 jul 2022 om 13:10

Sorry Mick, maar wat zeg je hier eigenlijk?:

Jaren gekeken naar verminkte velomobiel-zijkanten met kogels er uit stekend omdat ''Dronten zegt dat het zo moet''. 
Luikje open en de geest is uit de fles!

TeJayLigFts op zo 10 jul 2022 om 15:46

Ondertiteling: het heeft bij mij ook even geduurd Wim: Mick bedoelt de trekhaakkogel (ik las eerder wat over Oekraïne en dacht ook aan andere kogels). Het luikje is het serviceluik bij de derailleur waar de aanhanger aan vast zit.

MichielAdriaan op zo 10 jul 2022 om 16:29

Top Theo, TOP (-:

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.