Battle mountain verslag slot

Gepubliceerd op

Alweer het laatste bericht in de serie van de wedstrijden op Battle Mountain. Er is een record gesneuveld, dat van onder 12 jaar op multitrack. Daarnaast waren de snelste tijden die van het team van Policumbent uit Italie, 129 kilometer per uur voor heren door Andra Gallo, 113 kilometer voor dames door Matilde Vitillo! Bill Thornton heeft met een Milan SL trike 97 kilometer gefietst, handcycle Diego Colombari heeft 65 kilometer.

De laatste dag alweer…. Gisteren afgesproken met Jun Nogami dat het handig zou zijn om wat taken te verdelen en te zorgen dat er backups zijn. Ik zal daarom vandaag samen met Marieke en Danny op timing staan, althans zeker in de ochtend. De dag begint koud en met redelijk veel wind. Tijdens het opbouwen op timing geeft dat niet heel erg, maar daarna is het best fris. 

In de ochtend worden er redelijk wat mooie tijden gereden. Russell Bridge van team SeventySeven springt eruit. Hij rijdt exact dezelfde tijd als donderdagochtend. Verder horen we uit de Italiaanse TaurusX fiets bij beide rijders een gek geluid komen als de fiets door de timing komt. 

Na de ochtendsessie gaan we terug naar Battle Mountain voor de vergadering. We bespreken de resulaten en kiezen posities voor de laatste avond. Gelukkig meldt het Franse team dat hun rijder in het hotel heeft geslapen en aanwezig zal zijn bij de meeting. Fijn om hem te zien en hij is er zelf redelijk rustig onder. Het hele team was wel erg blij dat ze nog vlak voor vertrek een aanvullende verzekering hadden afgesloten! De crash is wel het gesprek van de dag en zal zeker ook gevolg hebben in aanscherping van de eisen aan fietsen. 

Na deze voorlaatste vergadering volgt altijd de tradtionele foto met alle teams. Altijd een beste organisatie maar uiteindelijk staat iedereen op de foto. In de vergadering wordt ook besproken welke vrijwilligers waar staan en ik sta ook op de laatste avond op timing. Is toch beste een spannende job: als je een fout maakt hebben rijders geen officiele tijd. Fijn om te zien dat Jun niet de behoefte voelt om op timing te zijn en ook eens elders kan kijken. 

De avondopzet verloopt voorspoedig en we beginnen de sessie met veel wind en daardoor ook rijders die ’scratchen’. In de tweede sessie worden er wat startvolgordes aangepast en dat blijkt niet handig te zijn. We krijgen normaal gesproken een fiets door de 200 meter gevolgd door 1 auto. Nu krijgen we een fiets, een auto en een fiets en een fiets die de auto inhaald in de 200 meter. Helaas moest de inhalende fiets ook uitwijken voor zijn voorganger en gaat de rijder na de 200 meter onderuit. Gelukkig zonder persoonlijke schade. Voor mij als timer wordt het dan puzzelen, maar we slagen erin om een tijd te beredeneren voor de rijder. 

Na de laatste sessie gaan we terug naar het Civic Center voor de laatste resultaten en de prijsuitrijking. Andrea Gallo van Policumbent heeft zijn snelste rit net gereden en is met 80,32 mijl (129,26 km) de snelste van de week met legale wind. Bij de prijsuitreiking komt Officer Aten, die eigenlijk gestopt is, met speciale toestemming toch bekeuringen uitdelen. Een onderdeel dat erg gewaardeerd wordt door de rijders. Hij blijkt verkiesbaar te zijn als Sheriff en we hopen dat hij gekozen wordt!

Daarna is het met zijn allen eten en iedereen gedag zeggen. Het voelt altijd weer gek. Er zijn hier zoveel leuke mensen dat het bijna voelt als een grote familie. We hopen weer terug te kunnen gaan. Wij gaan nog een paar dagen op pad in de USA. Even beetje bijkomen voordat we weer teugvliegen. Dank voor jullie aandacht!
(noot van de redactie: Ook aan jou dank voor de verslagen Arnold!)

Naast het verslag hebben we natuurlijk weer dag 10 op de blog van MrLarrington dat is een kort verslag maar wel met een link naar vele foto's. En ook Jnyyz voor de morgen (tip veel foto's van de teams en erom heen) en de zaterdagmiddag.

Heb je de serie gemist en wil je alle delen terugzien, hier volgen de delen:

Hieronder de foto's van Arnold:

Officer Aten deelt boetes uit


De timing opzet

Timing en de tribune

Denkend aan Bas de Meijer 


Reacties

jack op zo 18 sep 2022 om 19:00

Op de blog van Jnyyz is ook nog een toevoeging gedaan van alle prijsuitreikingen.

rowingvictor op ma 19 sep 2022 om 08:22

Hoi Arnold,

dank voor de verslagen; was leuk om te lezen en daarmee op de hoogte te kunnen blijven.

WimH op vr 23 sep 2022 om 08:26

Ik sluit mij hierbij aan.

Arnold, heel erg bedankt.

Ik vond het een feest om iedere keer weer te kunnen lezen hoe de strijd in BM is verlopen.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.