Battle mountain verslag 5

Gepubliceerd op

In het uitgebreide bericht weer het verslag van Battle Mountain, er waren paraplu's nodig en wind en regen speelde parten.

De ochtend begint weer vroeg in de lobby van de Super8 in Battlemountain. We komen al gelijk de nieuwe wereldrecordhouster Alyssa tegen die nog een beetje stijf is van de inspanning en zich afmeldt voor de race van vandaag. Na een snel ontbijt rijden we in de auto naar de SR305. 

We kregen een mooie upgrade bij Alamo van een redelijk saaie SUV naar een super deluxe BMW 740i en ik vermoed ook nog een verlengde variant. De ruimte en luxe wordt erg gewaardeerd door iedereen die met ons meelift. In de ochtend komt dat altijd goed uit omdat wij vaak de eerste zijn die naar de start rijden. We stoppen dan iedere halve mijl om een bord langs de weg te plaatsen met de afstand. Op die wijze kunnen rijders en teams zien hoever het nog is naar de tijdswaarneming. 

De ochtend begint met een kwalificatie voor de tweede rijdster van het Italiaanse Policumbent team. Zij kwalificeert zich zonder al teveel problemen met een snelheid van 49,8 mijl per uur. Daarna is het de beurt aan de Italiaanse rijder in de handaangedreven trike. Helaas raakt hij na 100 meter van de weg en kan niet tijdig opnieuw starten. 

Daarna is het weer verkassen naar de 5 mijl start waar de meeste rijders starten, maar het ging niet hard vandaag. De lucht was nogal ‘zwaar’ en vol met vocht en dat heeft zijn impact op de snelheid. Wel weten we nog een extra rit in te plannen voor Diego in de handaangedreven trike. Hij is eigenlijk te langzaam om binnen de grens van 20 minuten over de 5 mijl baan te rijden, maar in zijn eentje in een heat lukt het net. Het team en Diego zijn superblij dat ze het gehaald hebben en hij wordt binnengehaald als een kampioen. 

De avondsessie wordt wel gestart, maar helaas moeten we de eerste en de tweede heat annuleren wegen regen en wind. Daarna begint het hard te regenen bij timing en moeten we de hele sessie annuleren. Dat betekent geen uitslagen en teams die toch wel druk beginnen te voelen, de week is immers alweer op de helft. Morgen weer een dag en hopen op mooier weer.
Inmiddels zit de blog van MrLarrington op dag 7.

En geeft Jnyyz een leuk verslag van de ochtend, en een superkort verslag van de middag waarin de wedstrijden zijn afgelast.

Thomas van Schaik is er ook (met dank aan Dave Larrington)


De nieuwe sweep auto voor 1 dag

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.