Battle mountain verslag 6

Gepubliceerd op

In het uitgebreide bericht weer nieuws vanuit Battle Mountain over onder andere de jacht op het brits record, de tactische keuzes van teams en belevenissen met wind en helaas een aantal valpartijen.

Vanaf deze ochtend zijn de heats omgedraaid. Eerst starten we op de 5 mijl en daarna volgen dan nog de 2.5 mijl runs en de kwalificaties. Het is best fris in de morgen met een graad of 13 en de eerste heat bestaat dan ook uit maar twee fietsen. Adam Hari (in Wahoo) rijdt ruim 72 mijl per uur gevolgd door Russel Bridge (SeventySeven) die net iets iets sneller is.

Team SeventySeven wil graag het Engelse record breken dat net onder de 77 mijl per uur ligt. De heren hebben daarom zelf een fiets gebouwd in de garage om hier te racen en dat gaat erg goed. Vooral indrukwekkend om te zien is hoe Barney Harle de fiets compleet alleen prepareert voor de start en dan ook alleen start. De meeste teams hebben meerdere mensen nodig voor het klaar maken van de fiets, dicht tapen en starten.

Het Franse team besluit vanmorgen om niet te starten. Ik hoop dat dat een goede keuze is, terwijl ik dit schrijf tussen de middag dondert het onweer hier door de bergen en ik hoop dat we vanmiddag kunnen racen.

Na alle 5 mijl ochtend runs verplaatsen we de start naar de 2.5 mijl en starten we, na een regenbui op onze hoofden, Diego Colombari in Cerberus. Hij start goed, maar na een 1 kilometer horen we dat hij van de baan is geraakt. Dat blijkt later te liggen aan het feit dat zijn hoofdscherm het begaf en het backup scherm horizontaal gespiegeld bleek. Dat is ook lastig om te zien als je stilstaat op zo’n lege weg. 

In de middag vertrekken we naar de baan. Er is een behoorlijke hoeveelheid wind en Joyce Lem en ik hebben de grootste moeite om de mijlmarkers (elke halve mijl staat er een bord met de afstand) overeind te zetten en staande te houden. Eenmaal op de 5 mijl start aangekomen krijgen we het ene na het andere team dat annuleert. Uiteindelijk houden we 4 mensen over die zouden willen racen en we besluiten om de geplande start van 17:15 te rekken naar 18:40 in de hoop dat de wind dan gaat liggen met de zonsondergang. 

Dat lijkt ook te gebeuren en we krijgen vanuit timing te horen dat de wind ‘legal’ is. Dus wordt er gestart. Helaas gaan zowel Altair6 en Phoenix onderuit bij de start. Uiteindelijk weten we alleen Taurus X en Cyclone te starten. Taurus X maakt nog een spectaculaire buiteling bij de finish, omdat de rijdster Matilde te laat remde. Gelukkig geen verwondingen en alleen een beschadigde fiets. We eindigen de avond met taart en een ‘happy birthday’ omdat Al Krause jarig is. Morgen (vrijdag) zou het weer beter moeten zijn!

In het blog van MrLarrington zitten we op dag 8. En schrijf Jnyzz dit verslag van donderdag over de ochtend, en deze van de middag.

SeventySeven solo start


Teveel wind


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.