Battle mountain verslag 2

Gepubliceerd op

In het bericht lees je het tweede deel van het verslag van de wedstrijden op Battle Mountain.

Vlak voor de eerste meeting begint komt het team van de Universiteit van Toronto nog aan en gelukkig ook onze timers Jun Nogami en Danny Guthrie. Die eerste meeting is altijd lang en er moet veel informatie gedeeld worden, maar gelukkig verloopt alles voorspoedig en kunnen alle rijders een plekje kiezen voor de start morgen.

Op de eerste ochtend wordt er altijd gekwalificeerd op de korte (2,5 mile) koers. Dit is voor de teams een goede test van de fiets en soms ook de eerste rit op snelheid voor de rijders. Aan de hand van de snelheden zal de keuze volgorde voor het kiezen van posities bepaald worden, dus enige snelheid ontwikkelen is toch ook wel van belang. 

De zondagochtend begint vroeg voor ons als vrijwilligers. Om 6:15 rijden we weg van het hotel om op de SR305 de baan in gereedheid te brengen. Zoals gezegd wordt er gestart van de 2.5 mile en de meeste rijders weten een tijd te noteren. Helaas hebben we bij de tijdswaarneming te maken met een elektrisch probleem, waardoor twee fietsen geen tijd geregistreerd krijgen.

Na de ochtendsessie is er weer een vergadering. In deze vergadering bespreken we de resultaten van de ochtend en kunnen teams ‘slots’ (posities) kiezen voor de zondagavond 5 mile en de maandagochtend. Sommige teams die nog geen kwalificatie hebben gereden, bijvoorbeeld vanwege een crash, zullen maandag opnieuw moeten proberen om zicht te kwalificeren. Na deze meeting, die ietwat chaotisch verliep omdat het even geleden was, is er even rust om te eten en bij te praten. 

Om vier uur meld het team van Toronto zich met de vraag of we ook hun andere fiets Cyclone nog even technisch kunnen inspecteren en daarna is het snel weer naar de baan. In de avond sessie worden de fietsen voor het eerst vanaf de 5 mijl gestart en kunnen er in principe records worden verboken. Helaas speelt de wind ons parten. Er worden wel fietsen gestart, maar in de bijna storm worden er geen ‘runs’ gemaakt met legale wind (minder dan 1,67 meter per seconde). Er besluiten ook een aantal teams om niet te starten en dat gaf mij dan gelegenheid om wat fotos te maken. 

Voor maandag ziet het weer er wat wisselend uit, dus het wordt nog even bezien of we kunnen racen. Morgen verder! Wil je nog meer lezen en beelden zien? Bij  https://jnyyz.wordpress.com/ verschijnen ook wel wat berichten, en ook deze van Mr. Larrington.

 Mooie luchten met regen!
 
 Peter Bohrenstadt met zijn DF Velomobiel
 

Organisatoren Al en Alice Krause


Zonsondergang 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.