Battle mountain verslag 4

Gepubliceerd op

In dit bericht een nieuw record! Problemen met wind en regen en valpartijen. Kortom, weer een dag Battle Mountain!

Om 5:15 zijn er al vrijwilligers op de SR305. Het gedeelte waar geraced wordt ligt zo’n 22 kilometer buiten de stad en in een vallei tussen twee bergkammen. Het is dus lastig om vanuit de stad te bepalen wat de lokale condiites op de weg zullen zijn. Het regent dan nog wel, maar lijkt later droog te worden. Na overleg besluiten we om de hele ochtendsessie 1 uur naar achteren te verschuiven.

Om 8:15 start Alyssa Miller als eerste vanaf de 600 meter. Zij mag dat omdat ze meedoet in de categorie onder 12. Ze rijdt in een trike die ze voor een groot gedeelte zelf gemaakt heeft samen met haar oudoom Robert Barnett. De bouw startte op haar 9de! Het is de moeite waard gebleken om te wachten aangezien de weg droog genoeg is en Alyssa mazzel heeft met de wind. Ze rijdt een nieuw wereld record in de categorie onder 12 multitrack met 21,22 mijl per uur (34,15 km/u). 

Daarna verplaatsen we het hele circus naar de 5 mijl. De eerste heat wordt volledig geannuleerd omdat de meeste rijders ook een plek hebben in de tweede heat en de weg nog te nat lijkt. Helaas blijkt dit wel het moment te zijn met legale wind, later op de ochtend wordt de wind toch te hard. 

In de volgende twee heats starten alle rijders redelijk probleemloos. Alleen Martina Stirano van het Italiaanse team valt twee keer. Uiteindelijk komt ze goed weg en komt ze met 86,35 kilometer door de timing. 

De avond sessie leek aanvankelijk ook ten prooi te vallen aan regen, maar niets bleek minder waar. Het werd een prachtige avond met alleen maar runs met legal wind. Russel Bridge van Team77 verbeterde zijn eigen beste tijd. Helaas is TITAN van de universiteit van Toronto gevallen. Dit gebeurde na de tijdwaarneming en gelukkig net voor de brug. Nu even hopen dat  beide rijders er zonder erg vanaf komen.

Inmiddels zit de blog van MrLarrington op dag 6 van de telling, en publiceert Jnyyz maar liefst twee verslagen over de wedstrijden op dinsdag van de ochtend en de middag (tip, daarin zit ook een overzicht van de resultaten.

De nieuwe record houdster!

Larry Lem aan het werk aan de fiets


Weer een prachtige avond.

Reacties

jack op wo 14 sep 2022 om 11:43

Leuk! Het team policumbent maakt ook verslagen op facebook! Gecombineerd in italiaans en engels, dus de tekst in Italiaans boven en daaronder engels.
12 september
13 september middag
13 september avond

En zelfs Youtube in engels filmpje van de eerste dag ondertiteld in italiaans.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.