Battle mountain verslag 1

Gepubliceerd op

Met hulp van en dank aan Arnold Ligtvoet kunnen we vanuit Nederland toch de races in Battle Mountain volgen. In het eerste bericht geeft hij een verslag van de keuringen van de fietsen en het verloop naar de opbouw van de race!

De zaterdag begon redelijk vroeg aangezien de jetleg ons nog wat parten speelt. Eenmaal in de lobby van de Super8 aangekomen voor het ontbijt is het al snel een weerzien met oude bekenden. Helaas zitten de teams dit jaar vrij verspreid door Battle Mountain. In eerdere jaren was dit ook wel het geval, maar dan vooral omdat de Super8 vol zat. Nu helaas vanwege de prijs, die in tweede instantie nog wel verlaagd werd met een speciale event korting. 

Het middelpunt van alle activiteiten in tegenwoordig het Civic Center, wat altijd genereus ter beschikking wordt gesteld. Gedurende de dag komen de teams hier aan en de vrijwilligers zijn druk met voorbereiden : radios programmeren, de weg controleren, borden opzetten, strobalen plaatsen. Kortom een drukte van belang.

In de middag worden alle fietsen technisch gekeurd. De meeste fietsen voldoen aan de regels, sommige met opmerkingen van verbeteringen die moeten worden uitgevoerd voor het team mag starten. Zo moet het Engelse team van London Southbank nog een betere methode verzinnen om de kap vast te maken en moeten er nog camera systemen gecontroleerd worden. 

Vanavond volgt dan de eerste meeting waarin alle teams zich zullen voorstellen, de regels uitgelegd worden en de vrijwilligers worden aangewezen. Als laatste wordt door loting de start volgorde voor de eerste kwalificatie vastgesteld. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.