Battle mountain verslag 7

Gepubliceerd op

Het engelse team voelt zich supergoed met de koude weersomstandigheden. Het team Annecy crasht als gevolg van een lekke band.

De ochtend begint later dan gewoonlijk. We hebben besloten om later te starten omdat de wind dan gunstiger lijkt en het uiteraard dan ook wat warmer is. Beide omstandigheden zijn gunstig voor snelle ritten.

Er worden veel starts gemaakt en de wind is gunstig. Helaas is het nog wel te koud om echte toptijden te rijden. De enige die lijkt te floreren bij dit weer is Russell Bridge van team SeventySeven. Volgens eigen zeggen omdat hij uit Manchester komt waar het altijd koud is. 

Na een lunch buiten bij een van de restaurants in het dorp, gaan we in de middag weer richting het parcours. De consensus is dat het geen goede middag zal worden, vooral vanwege de verwachtte harde wind. Eenmaal alles opgezet blijkt dat heel erg mee te vallen en krijgen we een hele mooie klassieke Battle Mountain avond. Weinig wind en een 27 graden celcius. De avond verloopt dat ook naar teveredenheid tot het moment dat de fiets van de Universiteit van Annecy in de tijdwaarneming een lekke band krijgt en op hoge snelheid van de weg af raakt. De schrik bij voor de mensen op timing, maar ook bij alle anderen, zit er goed in. François komt gelukkig met enige hulp uit de fiets en kan op eigen benen staan. Hij moet wel ter observatie naar het ziekenhuis en daar de nacht blijven. We hopen met zijn allen dat het mee zal vallen met de verwondingen. Voor de vorm wordt de fiets nog wel voorgedragen voor een technische inspectie, maar het is onmiddellijk duidelijk dat deze niet goedgekeurd kan worden. We zijn wel blij dat de fiets het goed heeft gehouden, wellicht met uitzondering van het ‘dakje’ dat wel los is gekomen.

Morgen doen we een grote wisseling van de wacht. Team Van Vugt (Hans en Ellen) zullen met zijn tweetjes de start managen, terwijl team Ligtvoet (Marieke en ondergetekende) de tijdwaarneming zullen beheren. Deels om de vaste tijdwaarnemer Jun de kans te geven om eens elders te kijken en deels om een backup te hebben.

We noemen ook nog even de blogs van MrLarrington die nu op dag 9 zit en Jnyyz vrijdagochtend, en de vrijdagmiddag.


Team Annecy bij de start


Schade aan de fiets na de val (foto : Jun Nogami)


SeventySeven bij de ochtendsessie

De SR305 vanaf start

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.