Wedstrijden, Races

This information is outdated, we are working on 2013 infoOm je in te schrijven, log eerst in en zorg dat je profiel is ingevuld en ga daarna naar de inschrijfpagina (wordt nog aan gewerkt)

Wil je zien wie zich heeft ingeschreven kijk dan op de lijst van inschrijvers

Beste wedstrijdrijders,

In de bijlagen vinden jullie instructies per wedstrijd.
De ledenvergadering heeft besloten de helmplicht af te schaffen voor
wedstrijden van de NVHPV. Dit is echter nog niet doorgevoerd in de
wedstrijdreglementen. Bovendien hebben wij nu een huurovereenkomst met Midland waarin een helm verplicht zijn. Daarom wil het Cycle Vision comité dit jaar nog de helmplicht handhaven voor de wedstrijden op de Midlandbaan. Het dragen van een helm op de RDW-baan is vrijwillig.
Voor elke wedstrijd moeten rijders zich melden bij de meldtafel. Deze sluit een korte tijd vóór de wedstrijd. Niet gemeld is niet gereden.

---------

In the attachments you can find instructions per race.
The assembly of the NVHPV has decide to abolish the mandatory use of a helmet for races organised by the NVHPV such as Cycle Vision. However these changes are not yet made in the racing ruls as published. Also in our rental contract with Midland a helmet is made mandatory. Therefore this year there still will be a mandatory use of helmets on the Midland circuit. For the one hour time trial on the RDW-track using a helmet is advised but not mandatory.
For every race you have to check in at a table. That table will be closed shortly before the race starts. No check in means no race.

See you at CV2012

Theo van Soest

Vrijdagavond: RDW baan

tot 17.00 uitreiking transponders op Midland Circuit, daarna vertrekt tijdmeting richting RDW Lelystad
18:00 RDW baan open voor rijders en uitgifte transponders

Let op: neem water mee, bij rdw is niets te krijgen en wees op tijd (minimaal een kwartier voor de aanvang bij de start), de tijden hieronder laten geen vertragingen toe.

18:00 meldtafel open tot 20 minuten voor wedstrijd
18:45 opstellen eerste wedstrijd
19:00 1e uur tijdrit met start elke 10 seconden.
20:15 einde eerste uurtijdrit
20:15 opstellen tweede rit
20:30 2e uur tijdrit met start elke 10 seconden
21:30 einde tweede tijdrit
22:00 terrein verlaten

Zaterdag Midland Circuit

09:00 - 12:00 snelste ronde met vliegende start
13:00 - 16:00 3 uur race (stayeren toegestaan)
19:00 prijsuitreiking vrijdag + zaterdag

Zondag Midland Circuit

09:00 - 10:30 stuurcriterium met voorrondes
(parcours met delen van kartbaan op binnenterrein)
10:40 - 11:00 eventueel special velomobielenrace,
(omdat het stuurcriterium toch niets is voor de velomobielen)
11:00 - 12:00 50 m dragrace
12:30 - 13:00 special Roeifietsen (20 minuten)
13:00 - 14:00 criterium voorrondes (alleen heren, dames meteen finale om 15 uur)
14:00 - 14.20 kinderrace 0- 7 jaar
14:20 - 14:40 kinderrace 8-14 jaar
14:40 - 15:00 prijsuitreiking kinderraces
15:00 - 15:30 criterium finale dames
15:30 - 16.00 criterium finale heren
16:00 Prijsuitreiking direct na afloop


Puntentelling per wedstrijd vanaf 1e plaats tot 15e positie:
25, 20, 16, 13, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1

Het prijzenschema staat hier in pdf

Om je in te schrijven, log eerst in en zorg dat je profiel is ingevuld en ga daarna naar de inschrijfpagina (wordt nog aan gewerkt).

Uitleg over typen wedstrijden:

tijdrit:

Een tijdrit is een individuele race. Het kan zijn dat er meerdere deelnemers gelijktijdig een tijdrit rijden, maar stayeren (dicht achter of naast elkaar rijden) is niet toegestaan. Het inhalen van andere deelnemers dient vlot te gebeuren.

criterium:

Een criterium is een race waarbij meerdere deelnemers gelijktijdig racen. Stayeren (dicht achter of naast elkaar rijden) is toegestaan.

Specials criterium:

zijn 3 wedstrijden, roeifiets, tandem en velomobielen. De tijd wordt eerlijk verdeeld tussen de verschillende doelgroepen met 5 minuten tussenruimte.

1 uur tijdrit:

Een tijdrit (dus individuele race) waarin gedurende 1 uur zo veel mogelijk rondjes gereden moeten worden. Tijdens Cycle Vision zal er met een massa start begonnen worden. De deelnemers moeten zich allemaal voor de startlijn opstellen en worden weggeschoten door de starter. Zodra het uur voorbij is worden de deelnemers afgevlagt bij de finish. Rijdt dus door totdat je afgevlagt wordt. De winnaar is degene die de meeste rondjes heeft afgelegd in 1 uur. Als er meerdere deelnemers hetzelfde aantal rondjes hebben afgelegd telt de tijd waarin dit gebeurd is. Er wordt dus eerst gekeken naar de afgelegde afstand en daarna naar de benodigde tijd.

Criteriums met voorrondes:

Een aantal criterium races waarbij de snelste deelnemers door gaan naar de volgende ronde.

200m vliegende start:

Een race waarbij het er om gaat om 200m in zo min mogelijk tijd af te leggen. De snelste over de 200m wint. Je hebt hierbij de mogelijkheid om een aanloop te nemen zodat je op topsnelheid door het 200m vak heen kan rijden.

50m drag race:

Een sprint over 50 meter met staande start. De snelste wint.

Belangrijk voor wedstrijdrijders

schrijf je snel in want op 17 juni 2011 om 00:00 wordt de prijs die nu nog geldt voor het inschrijven verdubbeld. Te laat inschrijven is dus extra betalen!
Ook op het evenement zelf wordt de verhoogde prijs gehanteerd.

Leuk extraatje, alle deelnemers die inschrijven tot 17 juni krijgen een gepersonificeerd wedstrijdnummer. Bij de sticker voor op je fiets komt naast het nummer ook je naam te staan. Voor de laat-inschrijvers is dat niet meer mogelijk, die krijgen een wedstrijdnummer zonder naam. De wedstrijdnummers worden dit jaar uitgedeeld op volgorde van inschrijvingen, als je snel bent geweest met inschrijven heb je dit jaar dus een laag nummer....

Overige informatie

Uitgangspunt is dat het evenement volledig door vrijwilligers mogelijk wordt gemaakt. Het evenement wordt gesteund door Ligfietsvereniging NVHPV.

Je kunt de organisatie bereiken via cyclevisionorganisatie@ligfiets.net