2015 Cycle Vision
In 2015 is er weer een Cycle Vision in het weekend van 20 en 21 juni. Cycle Vision is hèt jaarlijkse ligfietsevenement met beurs, ligfietsprobeercircuit, spectaculaire fietsacrobatiek, races, lezingen en nog veel meer. Van heinde en ver komen daar (lig)fietsers naartoe hetgeen Cycle Vision tevens een ideale gelegenheid maakt om ervaringen uit te wisselen of nieuwe vrienden te maken. Op vrijdag 19 juni is het kampeerterrein reeds open. Hieronder kun je alvast lezen wat deze Cycle Vision mogelijk allemaal te bieden heeft en waarom het OOK VOOR JOU INTERESSANT kan zijn om in juni naar het noorden van Limburg af te reizen. Het organisatie comité werkt echter nog aan de invullling van de Cycle Vision en hoopt binnen enkele weken het programma op deze website te presenteren. Houd deze website dus goed in de gaten.


[hash][/hash]

De locatie

De locatie waar de Cycle Vision wordt gehouden staat al wel vast en dat is net als in 2014 Raceway Venray. Raceway Venray is niet alleen een prachtige racecircuit (een 880 meter lange ovale racebaan met schuine bochten), maar biedt tevens een gezellige kantine, een mooie lezingenruimte (anders/beter dan in 2014), overdekte tribunes, uitgebreid parkeerterrein, ad-hoc-kampeerterrein, gezellig buitenterras en nog veel meer.


Races_en_snelheid

Onderdeel van Cycle Vision zijn races en snelheid, zoals de traditionele 1-uurs- en 3-uurs-race. Ook zijn wij in gesprek met het Human Power team van de universiteiten Delft en Amsterdam om hun nieuwe Velox 5 recordmachine op de Cycle Vision te presenteren. Met deze Velox 5 hoopt het team in september 2015 op Battle Mountain (USA) het wereldsnelheidsrecord van 133,75 km/h te breken. Ook hun concurrenten (w.o. het Cygnus-team en het team ELAN) hebben wij uitgenodigd om op Cycle Vision te verschijnen. Misschien gaan zij met elkaar de uitdaging aan in een spectaculaire sneldheisdsrace.


Meer dan races alleen
In de lezingenruimte zullen de resultaten van het wetenschappelijk onderzoek naar het verschil in prestatie tussen fietsen op ligfiets en racefiets worden bekend gemaakt. Wetenschappers van de Isalaklinieken in Zwolle werken reeds enkele jaren aan dit onderzoek, dat al heel wat discussie heeft doen oprakelen.


Naast al deze high-tech zullen er ook andere interessante verhalen te beluisteren zijn, waaronder spannende reisverslagen van o.a. de R.O.A.M. (per ligfiets dwars door de Verenigde Staten in 2011).

Symposium fietsen en bloggen

Aspirant bloggers kunnen in het blogkwartier leren hoe zij een blog op internet kunnen opzetten. En voor de ervaren bloggers is dit blogkwartier een mooie gelegenheid om handige tips van collegabloggers op te doen. Weet je bijvoorbeeld hoe je met Strava heel handig je trainingsresultaten kunt analyseren?

Meer dan ligfiets alleen

Ook zullen er andere evenementen te aanschouwen zijn. Zo zijn wij met racefietsers, mountainbikers en steppers in gesprek om aan Cycle Vision mee te doen. Lijkt je dat niet spectaculair om een racefietser tegen een ligger te zien buffelen? En lijkt het je niet leuk om zo'n high-tech step zelf eens te proberen op het probeeercircuit?


Niet alleen kijken
Over het probeercircuit gesproken? Vrijwel alle in Nederland te verkrijgen ligfietsen (en dus ook Velomobielen) kun je zelf op de Cycle Vision uitproberen. Het is dus niet alleen kijken, maar je mag er ook aan-/op-/inzitten. Mogelijk zijn er ook demonstraties van fietsacrobaten te aanschouwen (dit is uiteraard wel alleen kijken en niet om zelf te proberen).


Ook de traditionele onderdelen ontbreken niet, zoals kinderrace, toertocht omgeving Venray...

Het allerbelangrijkste

Maar het allerbelangrijkst is dat Cycle Vision een sociaal event is, waar je tal van liggenoten kunt ontmoeten, kennis en ervaringen kunt delen en gewoon een leuk weekend kunt hebben.

Cycle Vision in de multimedia

Cycle Vision is ook op Facebook en twitter te volgen.