2011 edition

Deze pagina bevat oude informatie over het evenement van 2011. Wilt u weten hoe dat eruit zag, bekijk dan de pagina met verslagen

Probeer alle typen ligfiets!
Gratis!

Komend weekeind 25 en 26 juni 2011, is er een kans om veel ligfietsen te proberen en om meer over ligfietsen te weten te komen. Ook is het mogelijk om kennis te maken met steps, roeifietsen, tandems en velomobielen.
Het gratis mobiliteitsevenement Cycle Vision op FlevOnice combineert diverse vormen van mensaangedreven energie in een uitgebreid programma van lezingen, wedstrijden, probeerparcoursen en presentaties.
Er is teveel te zien om op te noemen maar we doen een greep. Er is ook een overzicht van nieuws en introducties.

Beurs/ligfietsopstapdag

Allereerst staan de belangrijkste producenten uit europa op het probeerparcours. Vrijwel ieder type fiets is te proberen, van hele snelle tot gemakkelijk ontspannen forens- of vakantiefietsen.
Nederland heeft vele grote producenten. Uiteraard staan ook dealers op het parcours. Naast complete fietsen zijn onderdelen en banden te zien.

Presentaties

Er zijn een aantal bijzondere presentaties. Een van de meest bijzondere is wel de onthulling van de recordfiets van de TU Delft, de Velox. Over dit project wordt veel uitleg gegeven. De fiets moet sneller gaan dan het huidige record van 133 kilometer om hun doel te halen! (meer over dit project op hptdelft.nl)
Binnen het programma zijn ook verhalen van een onderdelenspecialist uit Amerika, reizen en fietsrouteplanner.

Wedstrijden

Er zijn wedstrijden in de Kickbike cup van de NAF stepclub. Aan een aantal van de wedstrijden kun je gratis meedoen, waaronder ook de kinderwedstrijd! (meer over www.autoped.nl)
Ook zijn er wedstrijden van de NVHPV
ligfietsvereniging, meer dan 150 rijders uit heel europa rijden een compleet programma.

Clubtreffen

Naast een uitgebreid wedstrijdprogramma en lezingen zullen vele ligfietsers zich verenigen op Cycle Vision. Dit zorgt ervoor dat vragen door bezoekers vaak enthousiast beantwoord zullen worden. Clubleden zetten zich ook in als vrijwilliger.

Je kunt de organisatie bereiken via cyclevisionorganisatie@ligfiets.net
en te volgen via Twitter @cyclevisionnl en Hashtag #CV12 gedurende het evenement is er nieuws op droplimits.de en op www.ligfiets.net
En als evenement toegevoegd op Facebook en natuurlijk Hyves en
linkedin er is nu ook een eigen Facebook pagina.

Meer informatie:

Interne informatie

Voor 2011 werkt het Cycle Vision organisatiecomite naar een evenement op Flevonice in Biddinghuizen. Het terrein daarvoor is gehuurd en dus ligt de datum vast, 25 en 26 juni 2011.

De datum is vooralsnog op het laatste weekeind van juni gesteld.
Het grote voordeel van Flevonice is dat het terrein exclusief te huur en te gebruiken is. Daardoor kan de datum veel vroeger in het jaar worden vastgesteld.

Voor wat betreft de voorzieningen, er is een groot proefparcours beschikbaar, ruime parkeervoorzieningen en een grote hal waarin een restaurant zit, maar waar ook beursstands kunnen komen. Er is ook een grote zwemplas en er is mogelijkheid voor caravans en campers om op het terrein te overnachten.

Zie de link naar google maps.

Gps locatie:
N 52.41560 graden
E 005.69786 graden
Flevonice
Strandgaperweg 20
8256 PZ Biddinghuizen


Er staat op de nieuwspagina een overzicht van links en andere vastleggingen van het evenement.

Cycle Vision en het goede doel: Montourlaura

Laura Maaskant is inmiddels bijna een bekende nederlander. Ze reed met een ligfiets voor een goed doel vanaf de Mont Ventoux naar Nederland. Tijdens het evenement doet ze een lezing over haar tocht.

Overige informatie

Uitgangspunt is dat het evenement volledig door vrijwilligers mogelijk wordt gemaakt. Het evenement wordt gesteund door Ligfietsvereniging NVHPV.

Nieuw dit jaar

Natuurlijk is nieuw dit jaar dat we een nieuw terrein hebben. Op het terrein is ook een grote plas aanwezig, daarin mogen we zwemmen.
We hebben dit jaar ook een groot probeerparcours waarop fabrikanten met hun fietsen kunnen staan.
Naast de pagina's over ons evenement zijn er suggesties voor combinatiemogelijkheden van uw bezoek gemaakt. Voor een weekeind of voor een dag. Speciale tip is voor jong een oud een combinatie met speelhuis en pannekoekhuis Hans en Grietje, vlakbij en geschikt voor jong en oud.
Nieuw is ook dat de camping geschikt is voor campers en caravans.
Dit jaar kunnen mensen ook wedstrijden rijden op de RDW baan (Test Centrum Lelystad). Op die baan kunnen heel veel mensen hard rijden. Het is een speciaal onderdeel van het wedstrijdprogramma.

De opzet van de maaltijden is ook veranderd. Via het kampeerformulier kunnen "gewone" kampeerders en via het vrijwilligersformulier kunnen vrijwilligers zich inschrijven voor wedstrijden. Vrijwilligers hebben een speciaal tarief dat soms zelfs gratis is.
De maaltijden hoeven niet meer vanaf een bepaalde tijd te worden gebruikt. Op ieder moment van de dag kunnen mensen gaan eten wat ze willen.