2013 edition

Deelnemers

Binnenkort kunnen mensen zich inschrijven voor wedstrijden.. Voor kamperen is geen registratie meer nodig.
Probeer alle typen ligfiets!
Gratis!

Het weekeind 29 en 30 juni 2013, is er een kans om veel ligfietsen te proberen en om meer over ligfietsen te weten te komen. Ook is het mogelijk om kennis te maken met steps, roeifietsen, tandems en velomobielen.
Het gratis mobiliteitsevenement Cycle Vision op Flevonice combineert diverse vormen van mensaangedreven energie in een uitgebreid programma van lezingen, wedstrijden, probeerparcoursen en presentaties.
Er is teveel te zien om op te noemen maar we doen een greep.

Zie de link naar google maps.

Gps locatie:
N 52.41560 graden
E 005.69786 graden
Flevonice
Strandgaperweg 20
8256 PZ Biddinghuizen

Beurs/ligfietsopstapdag

Allereerst staan de belangrijkste producenten uit europa op het probeerparcours. Vrijwel ieder type fiets is te proberen, van hele snelle tot gemakkelijk ontspannen forens- of vakantiefietsen.
Nederland heeft vele grote producenten. Uiteraard staan ook dealers op het parcours. Naast complete fietsen zijn onderdelen en banden te zien. Er zijn meerdere opstapdagen per jaar, kijk op ligfietsopstapdag.nl

Wedstrijden

Uiteraard zijn er wedstrijden van de NVHPV ligfietsvereniging, meer dan 150 rijders uit heel europa rijden een compleet programma verdeeld over meerdere locaties. Op vrijdagavond op de RDW baan, en in het weekeind op een afgesloten stuk lange weg, en uiteraard ook het prachtige bochtige maar ook zeer technische parcours van Flevonice.

Deelnemers

Schrijf je in voor de wedstrijden (nu nog niet mogelijk). Voor kamperen is geen registratie meer nodig.

Clubtreffen

Naast een uitgebreid wedstrijdprogramma en lezingen zullen vele ligfietsers zich verenigen op Cycle Vision. Dit zorgt ervoor dat vragen door bezoekers vaak enthousiast beantwoord zullen worden. Clubleden zetten zich ook in als vrijwilliger.

Wilt u weten hoe het evenement er in 2011 uit zag, bekijk dan de pagina met verslagen

Je kunt de organisatie bereiken via cyclevisionorganisatie@ligfiets.net
en te volgen via Twitter @cyclevisionnl en Hashtag #CV13 gedurende het evenement is er nieuws op droplimits.de en op www.ligfiets.net
En als evenement toegevoegd op Facebook er is nu ook een eigen Facebook pagina.

Algemene informatie

De datum is vooralsnog op het laatste weekeind van juni gesteld.
Het grote voordeel Flevonice is dat het terrein exclusief te huur en te gebruiken is. Daardoor kan de datum veel vroeger in het jaar worden vastgesteld.
Er is mogelijkheid voor caravans en campers om op het terrein te overnachten.

Er staat op de nieuwspagina een overzicht van links en andere vastleggingen van het evenement dat is gehouden in juni 2011.

Overige informatie

Uitgangspunt is dat het evenement volledig door vrijwilligers mogelijk wordt gemaakt. Het evenement wordt gesteund door Ligfietsvereniging NVHPV.

Nieuw dit jaar

We hebben dit jaar ook een groot probeerparcours waarop fabrikanten met hun fietsen kunnen staan.
Naast de pagina's over ons evenement zijn er opnieuw suggesties voor combinatiemogelijkheden van uw bezoek gemaakt. Voor een weekeind of voor een dag. Speciale tip is voor jong een oud een combinatie met speelhuis en pannekoekhuis Hans en Grietje, vlakbij en geschikt voor jong en oud.

Inschrijven voor kamperen is dit jaar niet is niet meer nodig. Net als vorig jaar is de camping geschikt is voor campers en caravans.
Dit jaar kunnen mensen ook weer wedstrijden rijden op de RDW baan (Test Centrum Lelystad). Op die baan kunnen heel veel mensen hard rijden. Het is een speciaal onderdeel van het wedstrijdprogramma.

De opzet van de maaltijden en kamperen is ook veranderd. Het is niet meer nodig je van tevoren daarvoor in te schrijven. Ter plekke melden blijft nodig.
Vrijwilligers hebben bij voorinschrijving wel weer een speciaal tarief voor maaltijden dat soms zelfs gratis is.