Workshop velomobielreparatie

Door: Paulus den Boer
Vorig jaar heb ik op Cycle Vision een workshop velomobielreparatie gegeven. Dat ging over hoe je een beschadiging in de body kunt herstellen. Wat ik kon laten zien in anderhalf uur is natuurlijk maar een klein stukje uit het hele proces, maar er was veel belangstelling voor. Veel goede vragen ook, en dat doet mij weer deugd.

Ook dit jaar ben ik gevraagd om iets te vertellen vanuit mijn achtergrond. Deze keer wil ik het onderhoud van de fiets bij de kop pakken, en dan met name het onderhoud aan de veerpoten en remmen. Uitbouwen, inbouwen, benodigd gereedschap, wat je kunt checken, smeren, aanpassen etc. Of bv. De remtrommel gecentreerd aanschuren, oplopende remschoen bijvijlen, stuur rechtzetten, uitlijnen en nog veel meer... Het principe is bij heel veel velomobielen hetzelfde, dus als je een velomobiel rijdt van een ander merk, zal deze workshop vást ook voor jou van pas kunnen komen. Zaterdagmiddag, na de lunch, kun je de workshop bijwonen op het middenterrein van het Velodrome.

Paulus den Boer is al vele jaren velomobiel hobbyist en forens, en sinds 2015 werkzaam bij Velomobiel.nl. Foto Li-Chun Lee.