Stads-simulatie-race

De stads-simulatie-race is een doldwaze race rondom het velodrome die gehouden wordt op zondag 17 juni tussen 9:30 en 12:00, als de 6-uursrace in volle gang is op de wielerbaan. Hij telt niet mee voor de Cycle Vision einduitslag, en je hoeft niet ingeschreven te zijn. Elk type fiets is toegestaan. Er is een run (9:30 - 10:30) voor kinderen, waarbij volwassenen de attributen bemannen, en een run (10:30 - 11:30) waarin de rollen omgedraaid zijn.

We zetten een parcours uit rondom het velodrome, met daarin een aantal natuurlijke en kunstmatige hindernissen, plus een aantal 'stadse' opdrachten die je moet vervullen om je stempelkaart vol te krijgen. Bij het uitzetten van de route wordt rekening gehouden met velomobielen. Tijdmeting gebeurt met een klok, begin en eindtijd worden genoteerd op je stempelkaart. De opdrachten die we tot nu toe hebben verzonnen zijn:
  • Slalomparcours rondom geparkeerde campers.
  • STOP op het bruggetje en geef voorrang aan alle verkeer
  • Aiiii, lekke band. Volwassenen: stap af, leg een band om zonder gereedschap en pomp op tot 5 bar. Kinderen: stap af en pomp een band op tot 2 bar.
  • Stoplicht op rood. Gooi met een dobbelsteen 'zes' om hem op groen te krijgen.
  • Doe boodschappen en vervoer ze naar de finish. Sorry, we mogen geen plastic tasjes uitdelen.
  • Plotseling overstekende kinderen, en ze komen nog van rechts ook
Creatieve ideeën voor extra of 'verbeterde' opdrachten zijn zeker welkom. Op zaterdagmiddag (13:00-17:00) gaan kinderen in het velodrome aan de slag met het beschilderen van verkeersborden en andere attributen.