Challenge - ELAN Recumbents BV Distance

De Distance is een extra robuuste 26-26" ligfiets, geschikt voor verre avonturen, ook op minder begaanbare wegen.

Prijsindicatie: € 1440

Deze fiets is (mogelijk) te koop bij een van de volgende dealers:

Ervaringen

(Niet langer geregistreerd) op di 14 sep 1999 om 00:00

De Distance een keer gehuurd me grote verwachtingen: twee grote wielen leek mij erg handig in de stad! Maar het viel me wat tegen, zeker vergeleken met de Twister die we ook meehadden. Ik kreeg last van mijn nek, hoewel dit volgens Fred-Jan Twigt gemakkelijk te verhelpen is door het zitje iets rechterop te zetten.

marjolein op do 17 feb 2000 om 00:00

Afgelopen zomer kreeg in van "De Ligfiets" uit Gent een Distance mee om eens te proberen. Voorheen reed ik op een Cirrus van hetzelfde merk. Beide fietsen hebben 26 inch wielen zodat ik goed heden en verleden kon vergelijken. Was mijn Cirrus gemaakt van staal, uitgerust met elastomeer achtervering, onderstuur, 23mm racebanden en 16 derailleur versnellingen. De Distance heeft een alluminium frame, hydraulische achtervering, een boven (klap) stuur, brede semi slick banden en derailleur versnelling in combinatie met een 3 versnelling naaf. In het begin moest ik erg wennen aan de fiets. Na gewenning aan het klapstuur ging alles als vanzelf. De wielbasis is langer dan ik gewend was en zorgt voor een stabiel sturende fiets. De banden en de vering maken het rijgedrag rustig en voorspelbaar. Met lage snelheid berg op rijdend (met en zonder bagage)gaat goed. Ook het weggedrag bij hogere snelheden tijdens een afdaling voelt vertrouwd aan. Zo kon ik in een afdaling met bepakking een enorme kuil niet meer ontwijken. De brede banden en de achtervering zorgden ervoor dat ik met meer geluk dan wijsheid in het zadel bleef.

(Niet langer geregistreerd) op wo 04 jul 2001 om 00:00

na enige ligfietsmodellen uitgeprobeerd te hebben onder en bovenstuur, heb ik toch de stap genomen om er zelf maar een aan te schaffen. ik ben al een tijd lang toerfietser en ken dus zowel de race- als de mountainbike. na afloop van weer eens een tochtje met collega's heb ik regelmatig nadien last van irritatie in de onderrug. menig fietser kent dit wel; en hier wilde ik eigenlijk vanaf. toen kwam ik in aanraking met het fenomeen ligfietsen Zou dat iets voor mij zijn......... eerst proberen was het advies. dan rondkijken bij fietshandels, informatie inwinnen elders en toen toch maar een gekocht: de Challenge-Distance is het geworden, grote wielen wilde ik er in hebben (val je iets eerder op in het verkeer). vering , een bovenstuur, en eventueel fietstassen makkelijker kwijt kunnen. dat stelde ik mij als optie....... verder stuurt deze fiets lekker bij het nemen van een drempel blijft hij rustig in het spoor alleen ja bultje op moet je toch wat lichter gaan zitten om boven te komen, maar uiteindelijk is het ook geen klimfiets en je komt altijd boven ook al heb je iets meer tijd nodig.. dit jaar de fiets-4-daagse bij ons maar eens proberen al liggende; ik weet nu al dat ik ga genieten....m.v.g frank tamas

(Niet langer geregistreerd) op za 20 apr 2002 om 00:00

De ervaring met de challence distance die ik reeds heb opgedaan, is als je met een bovenstuur rijdt en je hebt enige kilometers gefietst, dat je het wel kunt merken in de armen; het stuur rust immers voor je op borsthoogte, ik laat dan even een voor een de handen even zakken maar kan dan vervolgens wel doorfietsen............. gr. frank tamas

hsl op zo 08 dec 2002 om 00:00

Na een Challenge Cirrus en een uitstapje naar een Optima Condor ben ik weer terug bij Challenge. De fiets rijdt gemakkelijker dan de Cirrus en is duidelijk lichter dan de Condor. Ook als pakezel in Duitsland en Oostenrijk vond ik de fiets nog heerlijk rijden. Het rijgedrag is heel stabiel. Ik heb geen voorvering maar is dat geen probleem door de grote wielen. Het is geen snelle fiets (zoals een Hurri) maar je kan er zeker goed mee doorijden. Wat mij betreft een fiets die z'n naam eer aan doet.

Om een ervaring achter te laten, moet je eerst inloggen of registreren.