Challenge - ELAN Recumbents BV Seiran-SL 26

De Super Light versie van de Seiran 26 !

De Super-Light serie is gebaseerd op een volledig nieuw design, de nieuwste fabrikage-technieken en het gebruik van aluminium, carbon en titanium onderdelen voor een scherpe prijs.

Basisversie : SRAM X.9 11-34 9 speed + Carbon 52/42/32 crankstel met SRAM SX.5 draaiverstellers, Coda-naven, Carbon voorvork, Carbon neuspijp, Carbon zitting, Bachetta velgremmen, Mavic 650C velgen, KMC DX-10 ketting, gewicht 10,5 kg.

Naar keuze met klapstuur, onderstuur of open cockpit stuur.

Prijsindicatie: vanaf 2390 euro

Deze fiets is (mogelijk) te koop bij een van de volgende dealers:

Ervaringen

(Niet langer geregistreerd) op vr 17 dec 2004 om 00:00

Ooit al wel eens op een M5 26/28 onderstuur gereden, maar als je gewoon bent om met de handen aan de grond te kunnen is dit wel erg hoog... en van de stabiliteit had ik meer verwacht. Was dus eerder sceptisch toen ik met deze Seiran SL een ritje mocht maken. De fiets weegt 8.9 kg! Staat een carbon zitje op. Tot mijn grote verbazing voelde ik me na de eerste meters onmiddelijk op mijn gemak. Er zit geen vering op maar dacht eerst van wel, zéér comfortabel. Over het snelheidspotentieel kan ik me niet uitspreken, rij nooit zonder klikpedalen en met gewone pedalen kan je nog niet half zo relaxt rijden. Maar wat betreft traag rijden... ongelooflijk, reed achter enkele wagens die in file stonden, en ik stond zo goed als stil, zonder voet aan de grond te hoeven zetten. Dit is de ultieme fiets voor in de stad, je zit hoog en hij is snel en héél handelbaar! Deze fiets ziet er niet alleen gelikt uit, hij rijdt ook zo! Een aanrader, zeker voor de beginnende ligfietser die zo goed als geen aanpassingsproblemen zal hebben op deze seiran. Challenge heeft met deze lichtgewichtversies mijlenver voorsrprong op de concurentie!

ljans op di 08 nov 2005 om 00:00

Ik rij nu sinds een half jaar op mijn Seiran SL. Die van mij is zwart, zie het fotoboek op deze site. Hij wordt gebruikt voor woon-werkverkeer Utrecht-Doorn, 20 km enkele reis. Ik moet oa dwars door Utrecht, daarom heb ik een hogere fiets gekozen. Op de Seiran zit je op ooghoogte met automobilisten en dat is wel zo veilig. De fiets is ook snel door de grote wielen en het lage gewicht. Die van mij weegt precies 10 kilo rijklaar, dat is toch bijna 6 kilo minder als mijn oude Hurricane. Je fietst heel makkelijk 25 km/u en als je een beetje doortrapt ga je zo 35. De Solo Aero-tas van Radical design past perfect op deze fiets en dient meteen als achterspatbord.

(Niet langer geregistreerd) op di 28 mrt 2006 om 00:00

Ik kocht mijn Seiran-SL eind mei 2005 bij De Ligfiets in Antwerpen. Ondertussen staan er al meer dan 3000km op de teller. Ik heb nog geen moment spijt gehad van deze fiets ... Op zondag rij ik meestal met wielrenners mee, zo'n 100km met een gemiddelde van 35km/uur. De fiets klimt als de beste dankzij zijn laag gewicht en lage rolweerstand. Ook optrekken en remmen gaat prima dankzij de 26inch wielen. Vorige week heb ik nog 50km/uur gehaald toen ik op een recht stuk een sprintje deed om een brommer in te halen ... geweldig, stabiel en snel fietsje. Deze hoge racer is trouwens ook comfortabel dankzij zijn grote wielmaat en flexibele kader. Haal hem in huis en je wil niets anders meer! Enkele dagen geleden (maart 2006) een test gedaan met 5 beaufort wind van een Challenge Jester versus mijn fiets. Testparcours: Antwerpen Linkeroever ==> Burcht en terug (= 2x5 km) Naar Burcht, alle vlaggen richting linkeroever, tegenwind rond de 5 beaufort ter hoogte van het Galgenweel (waterplas). 1e test ... met de gestroomlijnde Jester. Naargelang de wind snelheden mogelijk tussen de 26 en de 32 km/u (aan het Galgenweel zakte ik zelfs even naar 24 à 25 km/u). Terugrit van Burcht naar Linkeroever was een bangelijke ervaring. Ik vertrok en reed onmiddellijk boven de 40 km/u op het fietspad dat ik moest verlaten, de fiets vloog van de oneffenheden gewoon van de grond. Eens op de baan ter hoogte van het Galgenweel water met 5 beaufort in de rug reed ik 56 km/u terug richting Linkeroever! eindresultaat met de jester: gemiddelde heen en weer 33,8 (in Burcht nog even stilgestaan en op Linkeroever 1 licht gehad). 2e test .... SeiranSL uit de garage genomen. Snelheden naar Burcht tussen de 18 en de 24 km/u ... de fiets was gewoonweg niet boven de 25 te krijgen (aan het Galgenweel zakte ik zelfs naar 17 of zoiets). Terugrit naar Burcht was leuk (maar in mijn achterhoofd droomde ik al terug van de Jester). De fiets reed onmiddellijk boven de 30 en steeg naar 38 ... ben ook op de baan gaan rijden en kon 41 per uur aanhouden dat ter hoogte van het Galgenweel eventjes rond de 45 heeft gezeten. eindresultaat met de SeiranSL gemiddelde heen en weer 26,3 km/u Besluiten: - Die Jester met punt is ongeveer 30% sneller dan mijn snelle (??) SeiranSL. - Als je onmiddellijk na de Jester op de SeiranSL stapt voel je je even onzeker door het nerveuzere gedrag, de hoogte en de niet-stijfheid maar ook door het enorme verschil in lichtheid. - Als je onmiddellijk na de SeiranSL op de Jester stapt voel je onmiddellijk de stijfheid van het frame en de omzetting van duwkracht in snelheid. - Beide fietsen hebben géén vering maar de SeiranSL is véél comfortabeler qua zit en frame-vering. En eigenlijk vind ik de SeiranSL ook véél mooier! Wil je nog meer info? Via deze link kan je nog diverse pagina's met info over mijn fiets vinden: http://www.gentseliggers.net/forum/viewtopic.php?t=960 en ook http://spaces.msn.com/proesje/

teuntjeremi op vr 04 mrt 2011 om 19:19

Sinds enkele maanden de seiran sl in mijn bezit, tweedehand gekocht maar in zeer goede staat. Ik heb hiervoor een baron 20 x 20 gereden en bezit tevens een velokraft 2 lage racer en een velomobiel strada. Dus kan vergelijken. De Seiran is de meest comfortabele fiets voor mij samen met de geveerde strada. Hij is zeer rustig in het rijgedrag vergeleken met de twee lage racers. De kleine voorwieltjes maken de racers een stuk nerveuzer dan de Seiran. De Seiran is erg makkelijk fietsen. Tegen de wind in is hij wel langzamer dan de vk2, lijkt mij logisch qua aerodynamica. Met de wind mee of met weinig wind doet de Seiran wat mij betreft niet onder voor de lage racers. Als het wegdek slecht is, is de Seiran het meest comfortabel, ondanks dat hij geen vering heeft. Met de VK2 heb ik nog wel eens meer hoofdpijn gekregen na een stukje gatenwegdek. Tenslotte is het een heerlijk gevoel om hoog ( 2 x 26 ") te fietsen, meer overzicht en tevens gezien worden door anderen. De seiran sl is wat mij betreft een heerlijke fiets!

Om een ervaring achter te laten, moet je eerst inloggen of registreren.