Challenge - ELAN Recumbents BV Hurricane-SL

Toen we in 1994 de Hurricane introduceerden kende hij zijn gelijke niet. Het design en het uiterlijk van de fiets, gekoppeld aan een perfect besturing, maken van de Hurricane nog steeds één van de populairste ligfietsen. Vandaag laat hij nog steeds zijn rivalen achter zich, en hoewel er enkele aanpassingen gebeurd zijn is het originele design nog steeds een echt succes. De Hurricane met zijn evenwichtige, solide opbouw, blijft tot de kern van onze productie behoren. Want zoals het gezegde luidt: "if it isn’t broke don’t try to fix it". Anderzijds zouden we graag het vuur wat opwakkeren, in de vorm van onze nieuwe SL lijn.

De uitdaging ("The Challenge") die we onszelf opgelegd hebben was een fiets te bouwen onder de 10kg voor minder dan 3000 euro én onze hoge kwaliteitsnormen te behouden. Door dure high-end onderdelen te gebruiken is het relatief gemakkelijk om een lichtgewicht fiets te bouwen, maar wij zijn erin geslaagd door standaard 105 onderdelen te gebruiken. Wie nóg lichter wil gaan zal meer moeten uitgeven, maar the sky is the limit!
De SL is een volledig nieuw gamma fietsen dat van nul herontworpen is en een heel laag gewicht biedt voor een scherpe prijs. Maak plaatst voor de nieuwe generatie!

De SL: De Super-Light serie is gebaseerd op een volledig nieuw design, de nieuwste fabrikage-technieken en het gebruik van aluminium, carbon en titanium onderdelen. We kunnen SL-modellen aanbieden die GEMIDDELD slechts 9.6kg wegen.
Met de geboorte van ons nieuwe SL gamma, hebben we het bouwen van ligfietsen in een nieuw tijdperk geloodst. Challenge heeft revolutionaire nieuwe fabrikage-technieken geïntroduceerd die ons verzekeren dat we onze voorsprong blijven behouden. We hebben op verschillende belangrijke punten geïnoveerd zodat we onze onmiskenbare excellente besturing en betrouwbaarheid kunnen behouden terwijl we snijden in het gewicht van de fiets.


Prijsindicatie: afhankelijk van gewicht

Deze fiets is (mogelijk) te koop bij een van de volgende dealers:

Ervaringen

janmarcel op do 24 mei 2007 om 00:00

Ik rij nu al geruime tijd met deze fiets. Volgens mij is dit de beste allround ligfiets die er op nu te koop is. Licht, snel, wendbaar, comfortabel en met een dragertje er op ook prima geschikt voor de dagelijkse boodschappen. Prima kwaliteit en afwerking.

Om een ervaring achter te laten, moet je eerst inloggen of registreren.