Challenge - ELAN Recumbents BV Wing

De Challenge Wing ziet eruit en rijdt als een ATB, en heeft een nogal hoge zitting met z'n 26" of zelfs 28" wielen.

Prijsindicatie: f 2.980,-

Deze fiets is (mogelijk) te koop bij een van de volgende dealers:

Ervaringen

(Niet langer geregistreerd) op za 29 nov 1997 om 00:00

Dit was de eerste ligfiets die ik ooit uitprobeerde, en dat viel best mee omdatÏhet net een gewone fiets is, m.u.v. het zadel. Mijn voornaamste probleem is datÏzelfs de 26" versie veel te hoog is voor mij (ik ben 1.79m maar mijnÏbinnenbeenlengte is slechts 77cm), zodat ik om af te stappen half uit het zadelÏmoest schuiven. Het schijnt dat dat een kwestie van het durven schuinzetten vanÏde fiets is, aldus Paul Voerman van Challenge.

(Niet langer geregistreerd) op di 14 sep 1999 om 00:00

Ik heb een halve dag proefgereden op een Wing, en ik vond hem niet de prettigste (zie ook FlevoTrike). Met name de vering op een keien-weg was niet prettig: ik zag haast niets meer!

thelmike op ma 17 apr 2000 om 00:00

Ik kocht deze fiets als frameset zodat ik toen onderdelen van mijn oude racefiets kon gebruiken, waardoor mijn vrouw inmiddels waarschijnlijk de enige 28" versie heeft. Ermee rijden was alleen even wennen gedurende de eerste kilometers (ik had nog nooit een ligfiets geprobeerd). Het tweede ritje ging opeens fantastisch. Ik vindt het nog steeds een heel comfortabele fiets (ondanks z'n elastomeervering), goed bruikbaar in de stad en er kan een hoop bepakking op. Ook om te zien vindt ik het nog één van de mooiste fietsen.

Om een ervaring achter te laten, moet je eerst inloggen of registreren.