Veinedagen en Trikespecialisten

Gepubliceerd op

De trikespecialisten zijn aanwezig op Veinedagen in Utrecht, een voorzetting van de supportbeurs. In een samenwerking met Fietsersbond is het gezamelijke initiatief met een grote pr campagne begonnen.

De Veinedagen is een beurs waarop 13.000 bezoekers komen. De trikespecialisten staan er met fietsen van Ice, Azub, Hp Velotechnik en Hase. Uiteraard komen er mooie fietsen te staan die ook aanpassingen hebben. Radical Design laat op de stand zien wat er op bagagegebied mogelijk is, maar ook maakt Radical al de bijzondere zittingen die op veel trikes worden toegepast. Je vindt de trikespecialisten bij de Veinedagen op stand D5




De stand van Trikespecialisten wordt gedeeld met Fietsersbond die een programma is gestart onder de naam "iedereen mobiel". Fietserbond heeft een deel van de stand en op zaterdag houdt de bekende schrijver "Testkees" een lezing over de keuze van fietsen.

Op de beurs worden dus Trikes groot onder de aandacht gebracht en bovendien wordt die informatie vanuit de stand ondersteund met een heel aantal lezingen.

 
https://veinedagen.nl/workshops-donderdag-2/ in Cube A / locatie staat op de plattegrond
 
https://veinedagen.nl/workshops-vrijdag-2/ in Cube A / locatie staat op de plattegrond
 
https://veinedagen.nl/workshops-zaterdag-2/ op het podium.

Donderdag en vrijdag zijn er in ieder geval de lezing Driewielfiets: Bruikleen of PGB? en ook Aanpassingen op Trikes.
Op zaterdag zijn naast bovenstaande lezingen ook de lezing van Fietsersbond en een reisverhaal van Menno en Willemijn: "Met een Trike naar Santiago de Compostella".
 

  • Titel:  Driewielfiets: Bruikleen of PGB?

Als Trike Specialist horen we talloze ervaringen van onze klanten met de WMO, waardoor we
een uniek inzicht hebben in hoe verschillende gemeentes omgaan met het dossier
driewielfietsen en hoe de regelingen in de praktijk uitpakken.
De belangrijkste opties binnen de WMO zijn “Bruikleen” en het Persoonsgebonden Budget
(PGB). De keuze tussen deze twee is echter complex en afhankelijk van diverse factoren, zoals
risico’s en individuele behoeften. In deze lezing gaan we in op deze factoren. Voor het vaak
door aanvragers gewenste PGB laten we zien dat er varianten bestaan die zowel kosten
kunnen besparen als betere oplossingen bieden voor de cliënt.
In samenhang daarmee presenteren we een open-source rekenmodel (in Excel), waarmee
beleidskeuzes op een praktische en rekenkundige manier ondersteund kunnen worden. Dit
rekenmodel wordt beschikbaar gesteld aan de deelnemers van deze lezing.
Deze lezing is bedoeld voor WMO-professionals, ergotherapeuten en andere betrokkenen die
cliënten begeleiden bij het vinden van de juiste driewielfietsoplossing. Het biedt ook waardevolle
inzichten voor geïnteresseerde gebruikers van driewielfietsen.
Bovendien is de lezing deels een interactieve Masterclass, waarin deelnemers hun visie,
ervaringen en Best-Practices met elkaar kunnen delen, om zo van elkaar te leren.

  • Titel:  Aanpassingen op trikes

Hans laat zien welke enorme reeks van aanpassingen er mogelijk zijn op de trikes die hij kan leveren. Hij laat mogelijk zelfs een trike zien waarop aanpassingen zijn aangebracht. Via bekende producenten zijn tal van standaard aanpassingen beschikbaar waarbij persoonlijke mobiliteit voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar wordt.
Uiteraard verbetert dit de zelfstandigheid, welbevinden en sociale mogelijkheden in grote mate. Met een fiets als vervoermiddel kun je gemakkelijker door het leven. Of het nu gaat om evenwichtsstoornissen, verminderde beenfunctie of vele andere beperkingen, bij een specialist in trikes kun je altijd even langskomen om te zien welke oplossingen er mogelijk zijn.


  • Titel:  Met een Trike naar Santiago de Compostella

Menno en Willemijn maakten een reis met een aangepaste ligfiets naar Santiago. Menno heeft zijn rolstoel mee in een aanhanger achter de trike. De reis die ze gemaakt hebben is een heel avontuur geworden waarin praktische problemen moesten worden overwonnen maar resulteerde in een geweldige ervaring. Laat je inspireren door het enthousiasme over de tocht en verwondering over hun verhaal tijdens deze lezing waarin je hun avontuur kunt mee beleven. Sterker nog, de lezing is op het grote podium in de hal en zelfs de fiets die gebruikt is kun je daar zien! 


  • Titel: Fietsgeluk voor iedereen: alles over de driewielfiets en meer
Veel ongevallen met fietsers gebeuren bij het op- en afstappen. Op een fiets met driewielen kun je gewoon blijven zitten. Dat lijkt dus ideaal om veiliger en comfortabeler te fietsen.
 
Maar is dat wel zo? In deze lezing vertelt Kees Bakker alle voor- en nadelen van de driewielfiets. Wanneer is overstappen zinvol? Wat het verschil tussen een driewielfiets waarbij je recht op zit en de zitfiets? Welke modellen er te koop zijn? Welke elektrische ondersteuning is handig? Hoe kun je de eigen vertrouwde fiets laten ombouwen tot driewielfiets?  Kun je ook je eigen vertrouwde fiets aanpassen zodat op- en afstappen makkelijker gaat? En zijn er ook tweewielers waarbij je gewoon kunt blijven zitten als je stilstaat? Naast zijn tips over de driewielfiets kun je Kees tijdens deze lezing ook al je vragen stellen over handbikes en andere (aangepaste) fietsen.
 
De lezing wordt gegeven door Kees Bakker, consumentenvoorlichter van de Fietsersbond. Kees Bakker test allerlei fietsen en fietsonderdelen voor de Fietsersbond en is de fietsdeskundige van Nederland.   
 


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.