Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

NVT 2024, Laidback Bike Report, zelfbouw lowracer, QV limo, held, achtervolgd, felle koplampen, linkerstroomlijn, fietsvakantie, Australië, Snoek, ‘t Mannetje verhuist, Grenslandtour 2024, Brabantse Kempen, Algemene Leden Vergadering

NVT 2024

We hebben wat beelden verzameld van de jaarlijkse Noordelijke Velomobieltocht in noordelijk Nederland, nu in Drenthe.

Foto's:
Marten (fb);
Theo, George, David.

Video's:
Twilwel;
Mark.

Laidback Bike Report

Gary heeft alweer een aflevering van Laidback Bike Report gemaakt met daarin o.a.:
  • Larry Oslund - Getting involved with velomobiles;
  • Tour of the Velomobile World Factory in Romania;
  • Larry’s personal experience with his new Bulk velomobile (Police Stop);
  • Larry talks about starting a recumbent bike shop;
  • Larry chats about Ultra Racing and resurrecting Sebring and Calvin’s Challenge races;
  • Larry future plans for a wind tunnel;
  • Cruzbike Museum highlights;
  • We visit with Cruzbike founders Jim and Maria Parker for company update;
  • Viewer Submissions-Beautiful LBR wooden plaque by Dennis Wells.

Zelfbouw lowracer

Hugo is een low racer aan het bouwen voor zijn woon-werkverkeer. Hij maakt gebruik van onderdelen van twee aangeschafte fietsen ( voorvork, balhoofd achterwiel, de trapas en de versnellingen).
Als het enigszins lukt en bevalt, zal er ongetwijfeld een volgende, betere poging komen. 

QV limo naar Dronten

De verlengde Quattrovelo van Arend-Jan is onderweg geweest naar zijn geboortegrond, Dronten, voor een inspectie.

Waar is een held…

…als je er een nodig hebt.
Het is noodweer en de arme fietser vraagt zich af waar hij het voor doet. Zou er geen andere oplossing zijn? Onze 'held' Ben weet wel raad, maar gratis is deze raad niet. Roemenië wordt verzocht om een extra te leveren. Het lijkt wel reclame.

Let ook op het telefoontoestel met een draaischijf of kiesschijf (ja, jongelui: geen toetsen). Dit toestel is ook niet draadloos. Een in Nederland bekende telefoontoestel is de T65 (jazeker, uit 1965). Nog meer telefoontoestellen zijn in het telefoonmuseum te vinden.

Achtervolgd of…

 …Ben, onze wekelijkse videoleverancier en 'fietsheld', wordt op een ongure dag kilometerslang achtervolgd. Zijn fantasie slaat bijna op hol. Totdat zwaailichten hem tot stoppen manen.

Felle koplampen

Het zal ons als fietsers niet ontgaan dat een aantal auto's wel heel felle koplampen hebben, zeker als het fietspad zich aan de 'verkeerde kant' van de weg bevind.
En hoe staat het met onze koplampen, ligfietsers?

Linkerstroomlijn fiets voor Ellen klaar

Het linkerdeel van de stroomlijn (fb) van de nieuwe fiets voor Ellen is uit de mal. Het deel weegt slechts 4,7 kg samen met de geïntegreerde roll bar.
De rechterhelft (fb) zat afgelopen woensdag nog in de mal.

Fietsvakantie

Waar Bram op vakantie is geweest, weten we niet (en willen we waarschijnlijk ook niet weten), maar of dit nou een goede promotie voor fietsvakanties is, wagen we te betwijfelen. Durven jullie nog...???

Races in Australië zijn…

 …gevaarlijk. De baan is nat maar toch wil de hele groep die bocht nemen. Uiteindelijk lijken de meeste rijders toch weer verder te kunnen racen.
Zijn wij in Europa dan zo beschaafd?

Terugroepactie Snoek

Bij de Snoek kan het voorkomen dat de rubberen demper bovenaan de achterveer afscheurt tijdens gebruik. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden.
Om deze reden hebben we een extra cup gemaakt, die voorkomt dat de achterveer uit positie raakt als de rubberen demper scheurt. We hebben ook een kortere en sterkere rubberen versie om de oude te vervangen.

Voor de achterbrugophanging hebben we de linkerbevestiging op de wielkast vervangen door een dikkere versie. Deze kan met dezelfde bouten worden gemonteerd. Het zelf monteren is heel eenvoudig.

Controleer zeker de staat van de achterveerrubber. En of de achterbrugvering er nog onbeschadigd uitziet.
Zie het Velomobil Forum ('Nederlands').

‘t Mannetje verhuist

De Haarlemse fietsenspeciaalzaak 't Mannetje Fietstechniek verhuist van de Spaarnwouderstraat naar het nieuwe pand in de Phoenixstraat 10 in Haarlem. En de fietsen? Natuurlijk verhuizen die fietsend!

Grenslandtour 2024

Op 11 mei 2024 wordt er weer een Grenslandtour voor ligfietsen, trikes en velomobielen georganiseerd. Er wordt net als vorig jaar weer gestart bij sportcentrum LACO aan de Apollolaan in Melick. Er is een mooie tocht van ca. 65 km uitgezet die richting Weerterland. Pauzeren en lunchen wordt gedaan bij Hoeve Lieshout in Swartbroek (ook vegetarisch).

Brabantse Kempen

Matthijs organiseert zondag over een week (18 februari) een toertocht van 50 km door de Kempen. Het startpunt is Bergeijk en de route gaat via Reusel naar de abdij van Postel. Vervolgens via de kwartszandgroeves naar Lommel om van daaruit via Luyksgestel terug te keren naar Bergeijk.

Algemene Leden Vergadering

Zet maar vast in jullie agenda: de volgende ALV van de NVHPV wordt gehouden op zaterdag 6 april 2024 te Lopikerkapel.

Reacties

Veloquest op vr 09 feb 2024 om 17:22

Hier nog een kort filmpje van de Noordelijke Velomobiel Tocht

https://www.youtube.com/watch?v=o7AV5F0Qy-U&t=1s

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.