Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Wintercompetitie, winters, Noordelijke Velomobieltocht, Quattrovelo onder narcose, Tweede Europese Conferentie, Milan 4.2, Different gespoten, velocam, krachtmeting, snelste fiets, postbode, perfecte kleur velomobiel, in ligfietshouding, van trike naar tweewieler, Bülk eraser

Wintercompetitie!

De wintercompetitie training in Alkmaar op 21 januari is vanwege een boekingsfout bij Velodroom Alkmaar geannuleerd.
Daarentegen wordt de dan eerste training van de wintercompetitie in het Velodroom Sloten (Amsterdam) wel gehouden en wel op zondag 11 februari 2024 om 09:30 uur!

Winters?

Het lijkt er op dat het de komende week wat winters wordt. Misschien ziet het er dan net zo uit als in Zwitserland (video van Johan).

Noordelijke Velomobieltocht

Over een maand is er de jaarlijkse NVT, deze keer vanuit Rolde. Een 72km lange tocht voert o.a. door Brinkdorpen met de kenmerkende klinkerwegen, Hondsrug en Drentsche Aa-gebied.
Deze route is gegarandeerd verkeerslichtvrij en er hoeven ook geen snelwegen overgestoken worden.

Quattrovelo onder narcose

In de Quattrovelo (Quatrevelo of QV) kan je een kind meenemen. Maar ja, kinderen worden groter.
Voor Arend-Jan een uitdaging om zijn QV te verlengen. Daartoe moet er eerst een incisie gemaakt worden.

Tweede Europese Conferentie

Begin november 2023 werd in Millau, Zuid-Frankrijk, de 2e Europese Conferentie over lichte en efficiënte voertuigen (deuxème Salon Européen des Véhicules Intermédiaires) gehouden. Dit werd georganiseerd door de non-profitorganisatie eXtrême Défi Mobilité, die ook wordt gesteund door de Franse overheid en tot doel heeft milieuvriendelijke voertuigprojecten voor de korte en middellange afstand te stimuleren.
Honza Galla doet verslag ('Nederlands').

Fietsen met de Milan 4.2

Rijden met de Milan 4.2 (tweepersoons velomobiel). Dat was leuk, maar het kettingblad was te klein!

Different gespoten

Piet heeft zijn Different gespoten en belijnd, zodat nu haar vormen mooi zichtbaar zijn. Zie ook een ouder bericht: Different op wielen.
Ook op het  Duitse forum wordt het ontstaan van de Different gevolgd.

Velocam

Twilwel wil o.a. van de dode hoek af die de spiegeltjes veroorzaken en installeert in zijn Bülk (bijgenaamd Bülky) een digitale video recorder (DVR). Alles is goed zichtbaar in de cockpit van de Bülk, ook als het regent.
Twilwel kan de beelden te gebruiken bij een eventuele aanrijding. Laten die beelden haarscherp zijn, dus is het systeem ook geschikt om beelden van een rit te hebben zoals bij de OBT.

Krachtmeting

Benieuwd waarom een velomobiel zo snel is in vergelijking met andere soorten fietsen? In deze video vertelt Ben Parke wat een velomobiel zo ongelooflijk efficiënt maakt en hoe die efficiëntie er uit ziet bij gemiddelde rijomstandigheden.
Zie ook Facebook.

De snelste fiets die je kan kopen

Ligfietsen zijn de snelste fietsen door hun lage aerodynamische positie, maar hoe snel zijn ze eigenlijk? Hank van GNC ontmoette een aantal ligfietsers en organiseerde een race om te zien welke van hun HPV-voertuigen de hoogste snelheid zou halen! Hank voert zelfs zijn eigen cadans en vermogen op en drijft een ligfiets en zichzelf tot het uiterste.
Op het forum ligfietsers.nl is ook een discussie gaande, maar ook op Facebook.

Postbode

De gepensioneerde leraar, Vincent Berthelot, fietst door Frankrijk om brieven te bezorgen ('Nederlands') bij zijn dierbaren.

Kies de perfecte kleur voor je velomobiel

Een van de moeilijkste beslissingen voor Ben Parke (Northland Velo) zijn klanten bij het kopen van een nieuwe velomobiel is het kiezen van de kleur. In deze video heeft hij een aantal ideeën verzameld over het kiezen van kleuren die het besluitvormingsproces hopelijk wat makkelijker maken.

In ligfietshouding

Ergens in Venezuela (Caracas? Of is het ergens in Groot Brittannië - zie de vlag) kan je deze multivelo monorail ingetekend zien op een foto. Het doet ons denken aan de Shweeb uit Nieuw Zeeland (uit 2010).

Van trike naar tweewieler

Tegenwoordig zijn trikes veel populairder dan eensporige ligfietsen, die helaas langzaam uit de ligfietswereld verdwijnen. Bedrijven die er niet in zijn geslaagd minstens één trike in hun portfolio op te nemen, zijn één voor één gestopt. Vandaag de dag lijken alleen de prestatie gerichte fietsers met een tweewieler over.
Trikes bieden hetzelfde comfort als tweewielers, maar je hoeft er niet mee te leren rijden. Ze zijn perfect stabiel bij lage snelheden en het rijden erop is erg ontspannend. Richard Burr is 75 jaar, maar hij verruilde uiteindelijk toch zijn trike voor een opvouwbare ligfiets. En omdat ik, Honza, geïnteresseerd was in zijn redenen, stelde ik hem een ​​paar vragen. Zie het verhaal op Recumbent.news ('Nederlands').

Bülk eraser

We kunnen het niet voorstellen, maar er bestaat een apparaat waarmee je Bülk kan verwijderen (fb).
Bij nader onderzoek blijkt het ergens anders voor te dienen (het wissen van computer tapes dus van vóór de harddisks). Dus weest gerust Bülk eigenaren.


Reacties

raymonds op vr 05 jan 2024 om 14:10

Het filmpje bij Winters? is niet in Oostenrijk, maar in Zwitserland. De Greifensee ligt net ten oosten van Zürich. Het is een leuk fietsrondje eromheen, maar je moet er wegblijven als het zwemweer is want dan is het er veel te druk. Ben er meerdere keren wezen fietsen toen ik in Zürich woonde.

TeJayLigFts op vr 05 jan 2024 om 14:25

Oef, dat had ik zelf kunnen vinden Raymond. Aangepast.

andre.brouwer op vr 05 jan 2024 om 15:20

Let er wel op bij het gebruik van een camera als vervanging / aanvulling op spiegels dat sommige camera's een tijdvertraging hebben. (althans, dat viel mij op aan mijn GoPro kloon.)
Veel was het niet, maar in sommige gevallen kan iedere halve seconde tellen. 

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.