Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Onzichtbaar, Snoek L, parkeerplaats, Polen, Alpha, racekap, brief, voorbeeld, Cycle-Con, kleding

Je ziet ze zo over het hoofd!

Wij bedoelen natuurlijk die grote truck (fb). Die zie je toch niet in je spiegeltje aankomen!
Nog zo'n mooi voorbeeld: hoe het vroeger was en nu (fb). En dan heb je nog die idioten die zo'n ding bewust als wapen gebruiken...!!!

Snoek L test

Max test in Dronten het prototype van de Snoek-L eind juni: Een veelbelovende nieuwe velomobiel.
Toen Max terugkwam van zijn testrit werd hem te verstaan gegeven dat hij met zoiets niet op de weg mag rijden. Welkom in Nederland!

De vertaling naar het Nederlands is waarschijnlijk die van Google Translate (die wij ook gebruiken voor 'Nederlands'. Mocht je dus denken dat er een zadel in de Snoek zit, schakel dan met Language (rechtsboven op de site) om naar Deutsch:  Sitz. Ach so! Toll!

Mag niet meer parkeren

Nog meer onhebbelijkheden. Een trieste dag voor Sandiway. Nee, er mankeert niets aan zijn Snoek.
'Tucson heeft zijn plus- en minpunten (vooral warmte). Twee van de beste dingen hier voor fietsende forenzen zijn de Loop en de Bike Valet Parking bij de universiteit. Nu is één daarvan, de Bike Valet Parking, een geweldig idee, ondanks protesten niet langer beschikbaar voor niet-standaard fietsen. Inderdaad een trieste dag.'
Wat dan? Er is een e-bike gestolen op het min of meer afgesloten fietsparkeerterrein. In plaats van de beveiliging aan te scherpen zijn bij deze: e-bikes, e-scooters, e-cargofietsen verboden om daar neer te zetten. En… dat op een raket lijkende rode ding.
Er zijn in die tijd ook auto's gestolen, maar waarschijnlijk alleen uitgerust met een benzine- of dieselmotor.

Rit in Polen

Krzysztof rijdt met VeloLife (zie Zelfbouw (1) een ronde door Polen (fb). Onderweg komt hij ook nog een tweetal tegen met een Cab Bike Hawk en een Quest: het grootste velomobieltreffen in Polen (aldus Krzysztof).
Nu is het tijd voor de Stelvio (nog een velomobiel). Dromen komen uit.

Alpha serie

Dit keer: onderhoud van remmen ('Nederlands').
Language (rechtsboven op de site) om naar Nederlands is er niet.

Milan GT nieuwe racekap, en Alpha 7 te koop

Er is door Velomobile World een tweede versie gemaakt van de racekap voor de Milan GT. Deze is klaar om er een mal van te maken.
Bovendien is er een bestelde maar niet betaalde Alpha 7 te koop in Roemenië. Dus als je snel… 

Brandbrief

Heb je bij jou in  de buurt last van hekjes of paaltjes op het fietspad? Of is er een bocht die je onmogelijk in één keer kunt nemen? Of misschien is er een ander lastig of zelfs gevaarlijk punt waar je als fietser last van hebt?
De Fietsersbond is net gestart om brandbrieven naar gemeenten te sturen. Deze actie komt voort uit de campagne Iedereen mobiel, waarin aandacht voor fietsers met beperkingen. Veel van de problemen waar mensen die een aangepaste fiets nodig hebben tegenaan lo... fietsen, herkennen wij als ligfietsers maar al te goed. Dus dat is een extra goede reden om deze campagne te ondersteunen.

Mocht je jouw gemeente juist een complimentje willen geven, dan kun je natuurlijk ook de enquête voor de fietsgemeente van het jaar invullen.

Voorbeeld

Een goed voorbeeld van wat een al dan niet aangepaste fiets voor iemand met een beperking kan betekenen, is Petra. Zij kon na een beroerte niet meer met haar oude tweewieler op pad en heeft nu dankzij haar ICE Adventure weer een stuk zelfstandigheid, maar vooral ook levensvreugde terug.

Cycle-Con hoogtepunten (2)

Gary Solomon van Laidback Bike Report is deze week doorgegaan met het publiceren van zijn opnamen bij Cycle-Con. Hij heeft intussen flink wat interviews op YouTube geplaatst.

Fietskleding

Houden jullie ook allemaal het artikel over de ligfietskleding goed in de gaten? Er is deze week een update geplaatst!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.