Pima Velobike

Gepubliceerd op

Het Poolse Pima Velobike is maker van een velomobiel en fietsaanhangers

Pima Velobike maakt de Cab Bike Hawk, een voortzetting van de door Cab Bike GmbH uit Gießen gemaakte Cab Bike. De Cab Bike Hawk kan voorzien worden van trapondersteuning.
Zo te zien zitten er meerdere modellen in de pijplijn, want verder worden, alleen (!), vermeld: de Cab Bike Hawk Duo, Cab Bike Hawk Mini, Cab Bike Hawk Quatro en de Cab Bike Hawk Speed.

Aangezien de site van Cab Bike GmbH niet meer bestaat, hebben we even verder gezocht naar het oorspronkelijke model van de Cab Bike.

Voor de Cab Bike Hawk is ook een velomobiel dakje en wielcovers verkrijgbaar, allebeide verkrijgbaar in een glasvezel of carbon versie.

Naast deze velomobiel(en) maakt Pima Velobike ook nog zeer aantrekkelijke uitziende fietsaanhangers. Er zijn twee versies: de eenwieler Egg & Roll Trailer en de tweewieler Taifun compact trailer. Het voordeel van de eenwieler is dat deze meehelt met de fiets in bochten.

We hebben eerder in een vrijdagbericht al eens iets over de Road Hawk vermeld.

Reacties

ssj3gohan op wo 02 dec 2015 om 10:51

Je vraagt je af in deze sector waarom een velomobielfabrikant - die toch beter zou moeten weten - zulke overduidelijk aerodynamiek-verpestende vormen in de carrosserie van hun velomobiel plaatst. Die lijnen aan de zijkant, de lampen, de wielkast, het is allemaal onnodig anaerodynamisch. Dit soort dingen zijn prima op auto's, gezien mensen daar toch al het verwachtingspatroon hebben om bijzonder veel extra vermogen te hebben, maar in een velomobiel ben je beperkt door de menselijke motor.

De originele cab-bike was beter. Waarom de zaak opzettelijk slechter maken?

G op do 03 dec 2015 om 16:35

Dat vroeg ik me ook al af bij de quattrovelo. Wanneer daar de taille achterwege was gelaten, was hij dan niet effiënter geweest met extra bagageruimte op de koop toe?


Veel van de lijnen op de cab bike zijn trouwens stickers. Verder vind ik het een erg mooi ding.

pietandringa op vr 04 dec 2015 om 10:38

De Pima is niet gemaakt om hard te fietsen lijkt mij. Misschien is de minder gunstige aerodynamische vorm niet zo'n grote factor bij relatief lage snelheden. Een laag gewicht en stijfheid leveren dan meer op.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.