Nieuwe ligfietskleding (ook voor roeifietsers), update 17 oktober

Gepubliceerd op

Na zeven jaar kun je weer nieuwe ligfietskleding kopen en kiezen uit een complete kledinglijn.
Zie de Ligfietskleding passessies in de evenementen!

Harry Gijsman (Plat Zwolsch) maakte geheel belangeloos een uniek ontwerp dat alles in zich heeft om een klassieker te worden.

Aan de voorzijde zijn kenmerkende gebouwen van Europese landen in een skyline opgenomen.
Aan de achterzijde staan de logo’s en de websiteadressen van Europese organisaties. De kleding is beschikbaar voor alle Europese ligfietsers. 

Het assortiment:
 • twee soorten shirts: slimfit of traditioneel (Race) model. Bij traditioneel is een lange of korte rits mogelijk. 
 • twee soorten vesten voor het voor- en najaar (slimfit of traditioneel=race model)
 • winterjassen
 • regenjacks
 • body’s ofwel windstoppers
 • korte en lange zomerbroeken
 • winterbroeken
 • een zomer- en een winter roeifietspak.
Zie voor de uitgebreide beschrijvingen de lig- en roeifietskleding webshop.

Keuzes:
 • shirts met zakken aan de voorzijde of zonder zakken
 • heren- of damesmaten
 • shirts, vesten, jassen, regenjacks, windstoppers van XS tot 6XL
 • broeken t/m 4XL

De Waterlandse Liggers kozen voor eigen kleuren en logo binnen het algemeen ontwerp.
HPV Duitsland en de AVF uit Frankrijk kozen voor eigen logo’s op één zijkant van de kleding.
Fietsers uit andere Europese landen krijgen ook hun landsnaam op de voorzijde van het shirt.

Maatvoering
Let op! Bij de passessies die we al hebben gehouden in Zutphen, Zwolle, Zaandam, Bennekom en Rijswijk (2x) (Gld.) is gebleken dat men in de meeste gevallen een maat groter neemt dan men normaal heeft als confectiemaat. Wil je zeker weten dat het kledingstuk dat je op het oog hebt ook daadwerkelijk lekker zit naar jouw gevoel, kom dan naar een passessie. De daar aanwezige shirts, vesten en korte broeken geven een betere indicatie van de voor jou geschikte maat dan de maattabellen, omdat het materiaal nogal rekbaar is. De een vindt het fijn om een strak aansluitend shirt aan te hebben zoals vele wielrenners. Een ander heeft het liever wat ruimer om zich heen. Gebleken is dat dit heel persoonlijk is. Waarschijnlijk is de passessie tijdens de Oliebollentocht op 28 december de laatste die wordt gehouden, dus kom naar een passessie die tot en met die datum het kortst in je buurt wordt gehouden of meldt je aan voor een individuele passessie in de omgeving Arnhem-Wageningen. Zie de evenementenlijst.

Gewijzigd bestel- en productieschema en passessies
Vanwege de productiecapaciteit van de leverancier hebben we in onderling overleg het bestel- en productieschema van de ligfietskleding daaraan aangepast. Er komen nu 4 bestelcycli over de maanden oktober t/m 31 januari.

Dat geeft ons tevens de mogelijkheid om in die perioden meerdere passessies te organiseren. We sluiten daarbij zoveel mogelijk aan bij de evenementen in de evenementenkalender op ligfiets.net. Wij vermelden daar ook de nog komende passessies. Wil je een passessie in je omgeving organiseren, laat het ons dan weten. Ook is het mogelijk om op afspraak individueel of met een groep te komen passen in de regio Arnhem-Wageningen. Aanmelding daarvoor bij ligfietskleding@protonmail.com. Wanneer er geen aanmeldingen binnen zijn gekomen, gaat de passessie niet door, dus vergeet niet je (op tijd) aan te melden.

Mensen die t/m 21 oktober hebben besteld krijgen t/m 31 oktober de gelegenheid de maten van die bestelling nog aan te passen aan de hand van de passessies die zij in die tijd kunnen bezoeken. Bij de overige cycli zijn er voldoende gelegenheden om aan een passessie deel te nemen en is er geen formele wijzigingsperiode.Tijden de passessies zijn enkele foto’s gemaakt. De korte broek is een kleurneutrale pasbroek. Aan de broekspijp zit een band die ervoor zorgt dat de broek tijdens het fietsen niet optrekt. Het zomer- en winterpak zijn geleend van Derk Thys als voorbeeld zoals het qua model globaal wordt maar dan in het nieuwe design.

Zomerpak 
Speciale aandacht vragen wij voor het lycra zomerpak. Dit pak is weliswaar opgenomen als roeifietskleding, doch is ook heel geschikt voor ligfietsers als alternatief voor de gewone korte broek. Het pak bestaat nl uit één geheel, is naadloos aan achter- en voorkant, heeft schouderbanden en voorkomt het krijgen van een blote rug tijdens het fietsen. Een shirt of vest kan er desgewenst overheen. Het heeft evenals de korte broek een band aan de broekspijp die voorkomt dat de pijpen opkruipen. 


Als je vragen hebt kun je die stellen via: ligfietskleding@protonmail.com.

Opmerking 14-10: niet meer ter zake doende reacties verwijderd!

Reacties

raymonds op ma 16 okt 2023 om 13:20

Top, de informatievoorziening is nu heel duidelijk. Ik ben ook blij dat er stofmonsters zullen zijn. Bedankt Kledingcommissie!

Kledingcommissie op vr 20 okt 2023 om 19:42

Wat is er tijdens de passessies aanwezig?
- Kleurneutrale Shirt Race-model t/m 4XL (verkrijgbaar t/m 6 XL)
- Kleurneutrale Shirt slimfit-model t/m 4XL (verkrijgbaar t/m 6XL)
- Kleurneutrale Voor -en najaarsvesten t/m 4XL (verkrijgbaar t/m 6XL)
- Broeken korte pijp (aanwezig XS t/m 4XL die geven ook een goede indicatie van de daarvan af te leiden lange broeken) (verkrijgbaar t/m 4XL)
- Roeifietskleding: één zomerpak S en één winterpak M die we geleend hebben van Derk Thijs als voorbeeld zoals het (ongeveer) wordt.
- Eén proefdruk van het slimfitshirt in XL zodat je in het echt ziet wat je koopt qua materiaal en kleurstelling
- We nemen ook stofmonsters mee van alle kledingstukken zodat men kan voelen en zien om wat voor stof het gaat.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.