Battle Mountain 2019: De Fransen nemen de records over

Gepubliceerd op

Het is een mooie avond. Een goede temperatuur en de wind is niet al te hard. Tijd voor records. En er wordt hard gereden. Veel lachende gezichten bij de aankomst. De eerste lach komt van Vittoria Strada, zij rijdt bijna 120 km/u. Helaas met meer dan de toegestane wind, het is duidelijk dat ze snel is.

Als haar teamgenoot Andrea Gallo uit de fiets komt juicht hij bijna. Hij is harder gereden dan Sebastiaan Bowier en heeft dus kans op het Europese record. Zijn snelheid, 136,03 km/u, is goed genoeg. Maar helaas heeft hij teveel wind. Vlak achter hem komt Fabien Canal aan. Die rijdt wél een Europees record met 136,78 km/u. Daarmee is het Human Power Team zijn eerste record kwijt. De Italianen balen als een stekker.

Even later verliest het team ook het wereldrecord bij de vrouwen. Vrij onverwacht is Ilona Peltier ineens gaan vliegen in de fiets. Met 124,07 km/u mag zij zich nu de snelste vrouw ter wereld noemen. Twee keer een grote slag voor de Fransen dus. Zij kunnen hun geluk niet op. Na tien jaar is er eindelijk succes.

Bij het Human Power Team is de teleurstelling enorm groot. Temeer Rosa Bas weliswaar opnieuw hard heeft gereden, maar niet haar oude record kan verbeteren. Samen met Todd Reichert zoekt het team naar de mogelijke oorzaak. De studenten zijn geenszins van plan om er bij de pakken neer te gaan zitten. Als Rosa hoort dat ze het record kwijt is, appt ze al snel naar de groep: “morgen om 07:15 starten toch?” Ook Jennifer Breet wil het record uit Franse handen hebben. Zij rijdt deze avond weer harder dan de ochtend, ondanks een technisch probleem. Het wordt een spannende finale in Battle Mountain.

Reacties

hannekehovens op vr 13 sep 2019 om 07:50

Wat een geweldige prestatie van het Franse team!!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.