Paastreffen 2024

De 24e editie van het Paastreffen vindt plaats op een scoutingterrein nabij de historische stad Deventer. De faciliteiten zijn wat primitiever dan we gewend zijn maar daar staat tegenover dat we kamperen midden in de natuur in een water- en bosrijke omgeving.


Start: Vrijdag 29 maart 2024
Locatie: Schalkhaar, Grondhuisweg 6
Meer info: Rembrandt Bakker

Net als vorig jaar was het vinden van een geschikte locatie geen appeltje-eitje. Na vele vruchteloze contactpogingen moesten we concluderen dat de vertrouwde locatie bij Harskamp niet langer tot de mogelijkheden behoort. Vervolgens hebben we een groot aantal alternatieven onderzocht:
  • Kampeerboerderijen met groepskeukens zijn er veel, maar de prijs per nacht komt dan op 25-30 euro pppn te liggen. Harskamp was echt een uitzondering op die regel. We durfden deze stap niet te wagen. 
  • Groepskampeerterreinen bieden vaak wel bescherming tegen regen in een schuur of tent, maar niet tegen koude, en binnenslaapplaatsen zijn er niet. 
  • Scoutinggebouwen zijn soms in het Paasweekeinde te huur. Deze hebben vaak vrij minimale voorzieningen, en geen plaats voor campers of caravans.

Zoals gezegd hebben we gekozen voor de laatste optie, omdat we denken dat we het hier toch echt wel supergezellig kunnen hebben. We zijn bezig met het uitwerken van maaltijdopties en toertochtvarianten, de inschrijving opent eind januari.
Zie de website van scouting vereniging LOAAH voor details. Er is een groot kampeerveld en er zijn twee lokalen waar we binnen kunnen zitten. Een van de lokalen kan na 10 uur 's avonds gebruikt worden om in te slapen op eigen matje.
Wil je heel graag in een camper of vouwwagen deelnemen, neem dan even contact op, misschien is er toch iets mogelijk.

Kamperen
Ondanks de hoge inflatie kunnen we de kampeerkosten dit jaar laag houden. Dankzij een bijdrage van de vereniging is het kamperen voor leden van de NVHPV zelfs gratis. Wil je onder de douche dan moet je wel geduld hebben, er is er maar één. Als iemand een handig inschrijfsysteem kan verzinnen zodat je zonder in een rij te gaan staan je beurt kunt afwachten, meldt je dan bij katoco@ligfiets.net.
Slapen doe je het best buiten in een tentje en een goede warme slaapzak (nachtvorst niet uitgesloten) en eventueel een extra deken. Binnen kan ook, vanaf 22:00 wordt een van de lokalen ontruimd en kun je daar op je eigen slaapmatje proberen in slaap te komen.
Schrijf je snel in, er is een harde grens mbt. het aantal overnachters van 49 personen.

Maaltijden
Groepsmaaltijden en catering worden tegen kostprijs aangeboden:
- Op vrijdag is er geen georganiseerde maaltijd. We zullen nog wel een voorstel doen voor een restaurant om gezamenlijk te gaan eten.
- Op zaterdag wordt onder leiding van Marjolein van Dillen een maaltijd met wraps en paassalade bereid, plus een luxe toetje. Heb geduld want de keukenfaciliteiten zijn beperkt qua omvang. We hebben hierbij flink wat hulp nodig, je kunt in het commentaar alvast aangeven of je mee wilt helpen.
- Op zondag halen we catering bij jacquelinearrafkookt.nl, er is keuze uit vega en vlees maar wat er precies gekookt gaat worden is ook voor Jacqueline nog geen uitgemaakte zaak.

Je bent overigens helemaal niet verplicht om met deze maaltijden mee te doen, je kunt ook je eigen kostje bereiden.

Activiteiten
Bijkletsen is verrewe de belangrijkste component van het Paastreffen, of dit nu tijdens de toertocht op Paaszondag is of 's avonds in de gemeenschappelijke ruimte. Op zaterdag vinden er doorgaans verschillende spontaan georganiseerde activiteiten plaats, een bezoekje aan het mooie stadje Deventer is bijvoorbeeld zeer de moeite waard. Op zondag rijden we door de mooiste plekjes uit de omgeving tijdens een toertocht die in samenwerking met toerclub LOL wordt uitgezet in verschillende smaken.
Op maandag tenslotte keert iedereen huiswaarts, zoveel mogelijk samen fietsend om nog net even een paar uurtjes door te kunnen kletsen.

Toertochten op zondag
De kortste route (43 km) die geschikt is voor het hele gezin of voor wie gewoon rustig aan wil doen zal de prachtige bossen en heiden aandoen op en rond de Holterberg. Zie hier het parcours van de gezinsroute via de Fietsersbond routeplanner (met knop voor GPS exporteren).

De kletsroute (67 km) gaat eveneens rond de Holterberg, maar dan via een iets ronder rondje. Lunchen kan bij Herberg De Pas (indien plaats) iets later in het centrum van Raalte waar ook de scheurders langskomen. Zie hier het parcours van de kletsroute via de Fietsersbond routeplanner (met knop voor GPS exporteren).

De scheurroute (87 km) tenslotte is eerst gelijk aan de kletsroute, maar heeft vanaf herberg De Pas een extra lus naar het noorden waar nog zo'n mooi natuurgebied ligt, de Lemeler berg. In Raalte voegen de scheurders zich weer bij de kletsers. Zie hier het parcours van de scheurroute via de Fietsersbond routeplanner (met knop voor GPS exporteren).

Inschrijven

Om je in te schrijven, moet je eerst inloggen of een account aanmaken.

Reacties en verslagen

CCGimmick op vr 12 jan 2024 om 21:35

Goeie actie Rembrandt.

MarkJRullens op di 06 feb 2024 om 13:54

Weer lekker endje fietsen, goed geregeld weer!
(Nu alleen het weer nog 🤔)

Mauricem op vr 08 mrt 2024 om 13:49

Is  / wordt het nog mogelijk om in te schrijven ?

Wilco op ma 11 mrt 2024 om 18:35

Ik was van plan te komen,  maar omdat de inschrijving maar niet open ging heb ik nu helaas andere plannen.

MarkJRullens op di 12 mrt 2024 om 13:17

Bericht mag wel even op de voorpagina geplaatst worden nu de inschrijving geopend is!

CCGimmick op vr 15 mrt 2024 om 16:00

Hoi Rembrandt,
Voor de maaltijden eigen bestek meenemen?

mvdillen op zo 17 mrt 2024 om 11:00

Ik begreep dat restaurant bird in Deventer goed is . En hun eten is bedoeld om te delen, begrijp ik uit hun website.
 Wie wil er mee?

wakkermans op zo 17 mrt 2024 om 11:03

De locatie is voorzien van voldoende borden en bestek, maar er is geen vaatwasser. Dat wordt ouderwets keuvelen rondom de vaat.

chloogman op zo 17 mrt 2024 om 20:45

Ik wil wel mee naar restaurant Bird.

Grastakkur op ma 18 mrt 2024 om 16:16

Kan mijn kleine bestelwagen incl bed het terrein op? Auto en trailer parkeren?

MarkJRullens op di 19 mrt 2024 om 14:57

Bird lijkt mij prima plan!

Lorhijn op di 19 mrt 2024 om 16:11

Bird ziet me er te duur uit 42 euro pp of 52 euro pp.

sjoerdp op di 19 mrt 2024 om 16:58

Als ik het goed begrijp is er gewoon een keuken, dus kun je ook zelf koken. Wij weten nog niet precies hoe laat we aankomen en zijn ook van plan zelf te koken of iets van thuis mee te nemen. En waarschijnlijk gaat de vouwwagen mee en hebben we daar ook gewoon een keuken. Dus komt hoe dan ook wel goed! Ook als jij iets nodig hebt of wilt koken.

bertvliet op wo 20 mrt 2024 om 12:12

Bird past natuurlijk wel in de traditie van de Chinees in Harskamp, maar vindt het ook wel wat prijzig.
 Nieuwe locatie, nieuwe traditie? Er is een ook een Mexicaans restaurant met een uitgebreide kaar en wat schappelijker prijzen: https://www.elpopo.nl Er is nog plek vanaf 7 uur. Belangstelling?

MarkJRullens op wo 20 mrt 2024 om 12:46

Klinkt ook goed Bert!

Marnix op wo 20 mrt 2024 om 13:07

Bert lijkt me prima zou er agendapunt van maken dan weet je wie en hoeveel er komen 

bertvliet op wo 20 mrt 2024 om 15:34

Goed idee Marnix. Agendapunt aangemaakt en voorlopig al voor 8 personen gereserveerd.

arvid op do 21 mrt 2024 om 10:56

Zijn jullie je er van bewust dat https://heerlijkheidlinde.nl/ er letterlijk achter ligt? Als je uit eten wilt in het centrum is Kohinoor wel een prima idee.

Jirrenno op do 21 mrt 2024 om 14:23

Heerlijkheid Linde is idd een letterlijk mooie tent er vlak achter (vanaf de Oerdijk gezien), maar regulier slechts voor lunches, op vrijdag t/m zondag geopend vanaf 10:00 of 11:00 tot 16:00 of 17:00. Maar als er voor een hele ploeg gereserveerd wordt misschien staan ze dan open voor een avondmaaltijd?  

Verschuur op do 21 mrt 2024 om 16:52

vrijdag nog bij kohinoor geweest 
Voorgerecht hoofdgerecht en nagerecht water bier en coffie € 39,- lekker (-:

MarkJRullens op vr 22 mrt 2024 om 15:50

Helaas kom ik vanwege familie omstandigheden niet naar Deventer, veel plezier allemaal!

Yvonne Mackaaij op vr 29 mrt 2024 om 09:56

Is het al bekend hoe laat de toertochten starten?

mvdillen op vr 29 mrt 2024 om 11:31

De toertochten starten altijd om 10.00. Zeggen we. En dan gaat de eerste fiets om 10.30 het terrein af. 11.00 voor de korte tocht.

AndredeBoer op vr 29 mrt 2024 om 14:22

.. en het leuke is: dat is achtereenvolgens: 9.00 , 9.30 en 10.00 uur voor de notoire wintertijdaanhouders!
:-)