Publicatie Fietsersbond, brochure "Iedereen mobiel"

Gepubliceerd op

Tijdens de Veinedagen maakten wij kennis met het project van Fietsersbond "Iedereen mobiel". Het is een project met vele elementen gericht op mensen met een beperking en je kunt via een nieuwsbrief op de hoogte blijven!

Nieuwsbrief "Iedereen Mobiel!"


Laten we beginnen met het belangrijkste, je kunt je zelfs als niet lid van Fietsersbond op de hoogte blijven van de meest recente acties, successen en andere ontwikkelingen ontwikkelingen via de nieuwsbrief. Het inschrijven kan hier. Je krijgt dan gratis 4x per jaar de nieuwsbrief Iedereen Mobiel.

Uiteraard heeft het programma een inhoud en die staat in een mooi gedrukt blad wat tijdens Veinedagen speciaal voor de beurs was gedrukt. Fietsersbond schrijft in haar nieuwsbrief: "Special Iedereen Mobiel, alles over aangepaste fietsen

Ontvang de digitale Iedereen Mobiel special met alle informatie over aangepaste fietsen. In deze special verspreiden we fietsgeluk voor iedereen. We geven tips om er op uit te gaan met de driewielfiets, handbike of andere aangepaste fiets. Van de aanschaf van een aangepaste fiets tot het vinden van mooie én toegankelijke fietsroutes. Vraag de special hier aan."

Driewielfietsontdekdagen


Fietsersbond organiseert overigens ook speciale driewielfietsontdekdagen waarin je proef kunt fietsen op allerlei typen fiets, dus niet van één merk of aanbieder maar veel verschillende merken en fietsen zodat je uiteindelijk een goede keuze kunt maken. De agenda voor de driewielfietsontdekdagen staat uiteraard online.
Tips voor steun bij het kopen van een aangepaste fiets of driewielfiets Fotografie: Twycer en DigiDaan

Op de site staan ook tips te lezen voor aanschaf van een fiets. In dit artikel onderaan staat de link "Stappenplan aangepaste fiets via de Wmo" maar die verwijst dus naar bovenstaande publicatie. Overigens is de belangrijkste tip "ga proeffietsen" dus de brochure is echt een hulpmiddel. 

Fietsersbond Routeplanner


Overigens is een "geheime" tip om de fietsrouteplanner te gebruiken zodat je op kunt geven dat je geen obstakels voor brede of lange fietsen op je route wenst. De routeplanner is al 10 jaar in ontwikkeling en geperfectioneerd door vele Nederlandse ligfietsers en velomobielrijders waardoor je met je aangepaste fiets ook hier goed gebruik van kunt maken (en als je het leuk vindt kun je meewerken door onjuistheden te melden).

Reacties

wimjansen op wo 26 mrt 2025 om 20:43

Iedereen Mobiel! Dat (recumbent) driewielfietsen óók voor mensen met een beperking heel geschikt zijn is inmiddels breed bekend. Maar dat ik, ook met een tweewielige uitvoering (Roulandt), tijdens een rugblessure zeer effectief heb kunnen revalideren (en zoiets later vergelijkbaar van een andere ligfietser hoorde) is natuurlijk een prima ondersteuning van de kwaliteit van het leunend/liggend fietsen. Dat de Fietsrouteplanner daarbij een behulpzaam attribuut is maakt de trapMobiel alleen maar waardevoller!

HvdK op do 27 mrt 2025 om 01:37

Heb de folder bekeken en ben op zich blij met de aandacht van de Fietsersbond. Heb in de gehandicaptenwereld gewerkt en ben het zelf ook. Maar toch is die info qua keuzemogelijkhden, ietwat kort door de bocht.

Weet iedereen meteen wat een duofiets is. Voor ons alhier, denk ik, dat een "sociable" gesneden koek is, maar elders in potentieel meerwiel-gebruikers-land?

Graag zag ik ook enig verschil tussen een zit- en een ligfiets. In het Duits zo fraai aangeduid en bepaald door de mate van Tretlagerüberhöhung. (Heeft er trouwens iemand een fraai NLs woord voor?)

Er is bovendien ook nog een bedrijf in ons land dat vierwielers maakt.

Maar goed, die extra aandacht is goed, heel goed.
Graag meer van dat.


Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.