Ligfiets& 2011-2

Gepubliceerd op

Ligfiets& 2011-2

vandaag werd hij bezorgd, de tweede Ligfiets& van dit jaar. Druipend van de toer- en vakantieverhalen, en van de roeifietsen, met name die van Derk Thijs, want hij viert zijn vijfentwintig jarig jubileum. Van harte!

De hoofdartikelen op rij:
Voor de schoorvoeters wordt een eitje gebroken voor het paastreffen vsn volgende week. En ook CycleVision weifelaars worden over de streep getrokken door Peter Haan die het bochtige parcours alvast fotogeniek voor doet.

In woord en vooral beeld zien we wat er in de genoemde vijfentwintig jaar aan Derk Thijs' brein is ontsproten.
En met het 'voorlopige eindresultaat' wordt verderop in het blad vierentwintig uur lang geroeid op een terrein van het vreemdelingenlegioen in de Provence.
Bij polderfietser gaat het dit keer maar om een half uurtje fietsen, maar daar heeft hij wel een dubbellange column voor nodig.

De Fietsvak 2011 levert dan wel niet veel ligfietsnieuws op, maar onze kritische verslaggever weet er toch mooi werk van te maken.
Doe-het-zelvers leren van Anton Luijtink en Wilfred Ketelaar hoe je problemen met de achterderailleur herkent en oplost.
Dat verhaal kan Theo van Soest mooi aan zijn laars lappen, want hij rijdt Greenmachine, zo blijkt uit het artistieke fotoportret en interview dat Bas de Meijer van hem maakte.

Nu op vakantie. Deel twee van de reis van Walter Hoogerbeets, terug naar huis door ruig land.
Rembrandt en Marieke fietsen met hun dreumes in de fietskar van glijbaan naar glijbaan.

De infrastructuurcommissie timmert aan de weg met haar bijdrage aan het 'snelle fietsroute symposium', georganiseerd op 1 maart door de fietsersbond. Mooi om bij weg te dromen is de snelfietspadkaart van Nederland die bij het verslag is afgedrukt.

Het blad eindigt met de bespreking van "Cycling: Philosophy for everyone" voor wie nog een Engelstalig verjaarskadootje zoekt.

Reacties

lighans op do 14 apr 2011 om 09:48

Het is echt weer een heel leuk blad. Het lyrische stukje van Walter, het praktische van Rembrandt, het technische van Wilfred en Anton.

Ik wil ook Manuel complimenteren met steeds weer op een leuke manier geschreven stukje over boeken en leesdingetjes over fietsen of ligfietsen.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.