Titanium M5 Shock Proof (City Cruiser), met veel extra's


Te koop: Zo goed als nieuwe titanium M5 Shock Proof ligfiets voor de liefhebber. De fiets is een M5 City Cruiser met een 26 inch (ETRTO 559) achterwiel en een 20 inch (ETRTO 406) voorwiel. Deze geometrie maakt de fiets snel en wendbaar, en geeft de fiets de ideale zithoogte om goed overzicht te houden in het verkeer. De fiets heeft een grote stoel (maat L) en is voorzien van een goed ventilerend matje (Ventisit). De fiets is nu afgesteld op een persoon van 1,78 m (maar de fiets kan makkelijk aangepast worden voor kortere of langere personen). De voorvork zou eventueel vervangen kunnen worden door een 26 inch voorvork, zodat een titanium Shock Proof 559 ontstaat. De fiets staat al geruime tijd ongebruikt in de schuur, maar is recent helemaal nagelopen.

Het titanium frame heeft unieke eigenschappen: licht, stijf en zeer sterk. Bovendien is titanium ongevoelig voor corrosie, waardoor er geen beschermende laklaag nodig is. Er zijn maar weinig M5 ligfietsen van titanium gemaakt en deze fiets heeft bovendien een achterbrug voor een 26 inch wiel met de nokken voor velgremmen. De fiets heeft ook een lichte titanium drager met geintergreerd carbon spatbord. De fiets heeft ook carbon spatborden. Dit zijn brede spatborden, zodat er ook bredere banden gemonteerd kunnen worden. De carbon spatborden zijn licht en sterk (en de kleur past erg mooi bij de kleur van het titanium frame).

De fiets is volledig geveerd: een M5 Duo Shock voorvork en achter een regelbare luchtdemper (Rock Shox Monarch RT3). Het voorwiel heeft een prachtige SON naafdynamo die wordt gebruikt in combinatie met de Busch + Muller Lumotec voorlamp. De fiets heeft Magura HS33 hydraulische velgremmen (met Magura EVO 2 adapters). Verder bevat de fiets de volgende componenten: SRAM X0 shifters (3x9) met nieuwe rubbers (voor de hygiene), SRAM X0 achterderaileur met aluminium derailleurwieltjes met keramische lagers (KCNC), Shimano 105 triple voorderailleur, Shimano 105 triple crankstel, Shimano 105 achternaaf en Shimano PD-M324 pedalen met aan een kant het SPD systeem. 

Voor sportieve ritten zijn er nu nieuwe smalle race-banden (Primo Comet voor en Primo Racer achter, beiden met zijreflectie) gemonteerd. Bij de fiets worden ook een set nieuwe brede (anti-lek) banden (Schalbe Marathon) geleverd met bijbehoren binnenbanden. Bij de fiets zit ook een extra bagagedrager om grote tassen (reguliere tassen of ligfietstassen) aan te kunnen hangen. De fiets heeft ook een originele M5 zijstandaard, zodat de fiets altijd stevig neergezet kan worden. Als extra zit er een originele M5 toptas (17 liter) bij de fiets die ook als rugzak gebruikt kan worden. In de gaasvakken aan de zijkant van de toptas kunnen spullen gestopt worden die onder handbereik moeten blijven.  

Richtprijs: 2600 Euro