Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

40-jarig bestaan ligfietsvereniging, grondbeginselen lagers, reclame, Moby Dick, Slyway Ultra, Cycle-Con, zelfbouw Pima Cab Bike Hawk, fietsroutes, verzande fietspaden, Cycle Vision

40-jarig bestaan ligfietsvereniging

Op zondag 27 oktober 2024 vieren we het 40-jarig bestaan van onze vereniging met een treffen centraal in Nederland, in en rond de accommodatie van Kampong in Utrecht.
Binnenkort volgt meer nieuws.
We hopen op die dag heel ligfietsend Nederland te ontmoeten, ook (oud)leveranciers en oud-leden. Binnenkort volgt meer nieuws.
Noteer alvast de datum in je agenda en tip alvast oud-leden die je kent voor deze activiteit, want we beschikken niet over actuele adressen.
Vragen? 40jaarligfietsvereniging@protonmail.com

Grondbeginselen lagers

Deze basishandleiding ('Nederlands') laat zien hoe je kogellagers van fietsen verwijdert, smeert en monteert.
Wij kunnen echter alleen de inhoudspagina openen, de andere linken weigeren voor Firefox (Windows) zowel als Safari (iOS). Oké, iedere keer dat wij iets wilde inzien, keken we onnozel naar de, zo te zien, zelfde pagina in plaats van even naar beneden te scrollen (want daar staat de gezochte info). Bedankt voor eenieder, ja meer dan één, die ons dat probeerde duidelijk te maken.

Reclame

Zomaar een velomobiel in beeld (een Alpha 9) in deze reclame. Het blijkt een voordeel te zijn dat je trapondersteuning nodig hebt als fietser en de fiets in de auto kan vervoeren. Staat die ligfietser ineens onnozel de velomobiel in zijn auto te willen proppen. Is het een bekende van ons. ;)

Moby Dick

Oleksii is bijna klaar met de nieuwe kap van de Moby Dick (fb) . Maar het oude vizier paste niet. Nu lijkt deze velomobiel echter veel meer op het oorspronkelijke project. De vooruitstekende koplampen, spiegels en camera verslechteren de aerodynamica echter duidelijk. Er valt dus nog wel wat aan te werken.

Slyway Ultra

Honza van Recumbent News vermoedt dat er twee open liggers als snelste beschouwt kunnen worden, namelijk de M5 Carbon Highracer en de Cruzbike V20C. Alleen hebben de sterkste rijders nooit met deze fietsen tegen elkaar kunnen rijden.
Dan is er de Italiaanse Slyway Ultra ('Nederlands'), ontwikkeld door Stefano Bonazzoli. Deze ziet er beeldschoon uit, en Honza is blij dat er weer nieuwe ontwikkelingen zijn op het gebied van tweewielers.

Kleine update over Cycle-Con

Hannah verteld ons ('Nederlands') over de eerste lading velomobielen naar de Minnesota (Ben Parke van Northland Velo), waar meteen een uitdaging uit voorgekomen is: hoe komen de velomobielen op tijd, dus niet te vroeg, aan in Xenia (Ohio) voor het Cycle Con (20-22 september).

Zelfbouw Pima  Cab Bike Hawk

Deze zelfbouw is ons op de een of andere manier ontgaan, maar eind 2021 stond dit bericht al op Facebook.
Deze maand is de kit van de Pima Cab Bike Hawk (fb) voor de 'oude prijs' van € 2460,-, exclusief transportkosten, verkrijgbaar. Backup pagina op Facebook. Wat de nieuwe prijs dan wel wordt, wordt nog niet vermeldt.

Fietsroutes

Volgens Natuurmonumenten zijn dit de 10 mooiste fietsroutes in Nederland. Of ze allemaal ligfietsgeschikt zijn, weten we niet.

Verzande fietspaden

In de Noord-Hollandse duinen zijn al een aantal fietspaden ondergestoven door 'wandelende duinen' (het duinzand wordt niet vastgehouden door  begroeiing zoals helm).
Het lijkt doelbewust door  PWN, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer gedaan:
2010: PWN wil fietspad bij Kattendel in Bloemendaal opheffen. [...] Succes: PWN zegt toe [...] dat het fietspad blijft bestaan.
2020: bij toeval wordt ontdekt dat een fietspad door de duinen niet meer geveegd werd en dat er hopen zand lagen. [...]  Eerst laten ze de fietspaden bij Bergen versloffen, dan is Schoorl aan de beurt en dan Castricum.’ 

Cycle Vision

Het kan jullie bijna niet ontgaan zijn: Cycle Vision is er al over twee weken.
Cycle Vision opent op vrijdag 21 juni om 17:00 uur zijn deuren voor een gezellig raceweekend met gezamenlijk kamperen, een BBQ en wedstrijden voor serieuze atleten en minder serieuze 'woonwerkfietsers'. Alle wedstrijden vinden plaats op Sportpark Sloten in Amsterdam, zowel op de 2,5 km lange buitenbaan als in het velodroom. Zie voor meer informatie dit nieuwsbericht en schrijf je snel in als racer, vrijwilliger of gewoon voor de BBQ (vega/vis/vlees).
Is het iemand al opgevallen dat in het Cycle Vision logo ook verwezen wordt naar het 40-jarige bestaan van de NVHPV?

Reacties

Tsjomme op vr 07 jun 2024 om 14:32

De linken in het lageronderwerp werken wel. Er wordt alleen geen apart hoofdstuk geopend, maar de tekst en de foto's veranderen wel. (telkens even een stukje scrollen)

tonvisschers op zo 09 jun 2024 om 09:39Een Velomobiel hoef je niet in een auto te vervoeren
Dat is toch al een "auto"

Kjeld op di 11 jun 2024 om 16:05

Een velomobiel is misschien een ''trapauto''. Ik heb geen rijbewijs en gebruik de velomobiel inderdaad als mijn auto.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.